Merve Çubuktepe

Yazının başlığından da anlaşılacağı üzere bu hafta duygusal açıdan tansiyonu oldukça yüksek bir hafta bizi bekliyor. Haftaya damgasını tabii ki Süperay kategorisindeki 25 Mayıs 2017’de gerçekleşecek İkizler yeniayı vuruyor, ama aynı gün kesinleşecek Venüs-Plüton gergin açısı da son derece önemli.

Süperay niye bu kadar süper ve böyle isimlendiriliyor derseniz, Ay dünyaya en yakın olduğu konumda gerçekleşen yeniay ve dolunaylar çok daha güçlü ve önemli kabul edilir. Bu duruma da Süperay (Supermoon) ismi veriliyor. Bu yeniay da “Perigee” dediğimiz en yakın durumda gerçekleşecek. Yeniay anında çok baskın ve güçlü açı kalıpları hakim değil, hep geniş toleranslı etkiler ama en azından Venüs, Jüpiter gibi iyi gezegenler gündemde. Ama sabit yıldızlar sahnede bir de ipini koparmış giden Mars İkizler var. (Bu durumda out of bounds, yan iyükselim değerini geçmiş, sınırın ötesinde diye nitelendiriyoruz) Yani toparlarsak İkizler burcu yeniayının verdiği etki ile diller çözülecek, bol bol konuşmalar, yüzleşmeler gündemde olacak. Ancak Mars da yan yan bakıyor, yani ölçüyü tutturamadığımızda ya da sınırları aştığımızda meseleler çığırından çıkabilir. İyi kullanırsak da amaçlarımız adına sorunları çözmek, bir şeylere imza atmak, hayırlısıyla ilk adımı atmak, fikir alışverişlerinde bulunmak gibi güzel şeyleri de başarabiliriz.

Biz yine Venüs-Plüton açısına dönelim. Bu açı astrolojinin en brezilya dizisi etkilerinden biridir, Koç-Oğlak etkisinde olacağı için epey tutkulu, gerilimli ve ilişkiler açısından sınayıcı olabilir. Ancak öncü burçlarda bu etki gerçekleştiğinden saman alevi tarzı kopmalar ve kavgalar da görülebilir. Yeniay İkizler coşkusunu alıp da sınırları zorlamama kısmını esasen bu açı kalıbı sebebiyle vurguluyorum. Diğer yandan Venüs; Plüton-Uranüs-Jüpiter T-Karesini de çalıştıracak; yani işin içerisinde her türlü aşırıya kaçma, olayları büyütme eğilimi etkisi açık. Pireyi deve yapmamak lazım, ama iyicil taraftan bakarsak bir süredir gözardı ettiğiniz nasılsa hallolur deyip çözmeye üşendiğiniz konuları artık ele almak ve bir netlik kazandırmak isteyebilirsiniz. Ve aslında haftanın sonunda çok güzel bir Merkür-Neptün açısı var. Küsler barışabilir, triplerin yerini kucaklaşmalar alabilir; affetme ve anlayış adına gökyüzü bize çok güzel bir şans veriyor. Anahtar sözcüğümüz ise: Empati.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 22.05.2017: Haftaya çok yoğun ve güçlü etkilerle başlayacağız. Ay Koç burcunda, Venüs ile kavuşuma ilerliyor. Duygusal açıdan çok yoğun ve tutkulu bir etki var. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Terazi burçları açısından beklenmedik ani çekim ve olayları tetikleyebilir. Diğer yandan Ay, Uranüs-Plüton-Jüpiter T-Kare sistemini de çalıştıracak. Yani bu bağlamda maddi konular başta olmak üzere risklerden, abartılı davranışlardan uzak durmakta fayda var. Özellikle de öncü burçlar Terazi, Koç, Oğlak ve Yengeçler bu açıdan dikkatli olmalı.

Salı 23.05.2017: Dünün gerilimli etkisi biraz yumuşuyor, Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Ay öncelikle Satürn ile olumlu açı yapacak ve Uranüs ile kavuşuma geçecek. Sabırla beklediğiniz ya da büyük emek verdiğiniz bir konu ile ilgili beklenmedik güzel bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Yine Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Terazi burçları bu etkiden daha fazla faydalanabilir. Saat 10:00-15:33 arasında Ay boşluğa girecek, yani bu aralıkta malumunuz yeni bir işe girişmek, önemli bir konuşma ya da iş görüşmemesini denk getirmemeye özen gösterebilirsiniz. Akabinde Ay yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapacak; gerilimlerden uzaklaşarak daha huzurlu ve sakin bir atmosfere giriş yapıyoruz. Güzel ve keyifli zaman geçirmek adına çok güzel bir etki mevcut.

Çarşamba 24.05.2017: Haftanın en güzel ve ahenkli günlerinden biri. Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor önce Merkür ile kavuşuma geçiyor. Güzel, tatlı dilli ve etkili konuşmanın faydasını görebileceğiniz bir gün sizi bekliyor. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Boğa ve Oğlaklar maddiyat ve kariyer ile ilgili konulara dair güzel gelişmeler yaşayabilirler. Aynı zamanda Ay önce Neptün sonra da Plüton ile olumlu açı yapıyor. Yani günün ahengi çok yüksek; acele etmeden, kararlı ve mantıklı adımlar atarak harika kazanımlar aynı zamanda güzel diyaloglar yaşamak mümkün. Ay, 22:09 itibariyle gün sonuna kadar boşlukta.

Perşembe 25.05.2017: Yazının başında belirttiğim Venüs-Plüton açısı kesinleşiyor. Tutkular çok yoğun, film tadında hikayeler gündeme gelebilir önümüzdeki günlerde. Ancak tekrar vurguluyorum, fevri tavırlara; ani öfkelenmelere dikkat. Zira duygusal anlamda çok yoğun enerjiler devrede. Bir yandan da işin içerisinde Plüton olduğu için sadece duygusal meseleler değil otorite figürleri ile ilgili gerilimler, güç savaşları gündeme gelebilir. Kilit temalardan biri de kıskançlık ve hırs duygusu. Bu duyguların size hata yaptırmasına izin vermemelisiniz. (Özellikle de öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler) Ayrıca Ay saat 15:16’ya kadar boşlukta olacağı için bu vakite kadar da boşu boşuna enerjiyi sonuçsuz bir mücadele ile tüketmemekte fayda var. Akabinde Ay İkizler burcuna geçecek ve saat 22:42’de süper Yeniay gerçekleşecek. Özellikle 0-9 derecede İkizler, Kova, Terazi, Aslan ve Koç burcunda gezegenleri ve yükselenleri olanlar yeniaydan en iyi etkiyi alacak. Şans getirmesi dileğiyle.

Cuma 26.05.2017: Yeniayın ardından haftanın son iş gününe geldiğimizde Ay İkizler burcunda yoluna devam ediyor. Yeniay etkisi ile içimizde bol bol konuşma, paylaşma ve bilgi aktarma - hatta kimi zaman dedikodu :) - duygusu hakim olabilir. Ay, Jüpiter ile olumlu açı yapacak; yani diplomasiyi ve akıcı iletişimi güzel bir şekilde kullanan kazanır. İş görüşmeleri açısından bugünü değerlendirebilirsiniz. En çok da Aslan, Yay, Koç, Kova, İkizler ve Terazi için güzel etkiler mevcut. Sadece Ay-Neptün gergin açısı değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay için kararsızlık duygusunu tetikleyebilir, eğer bir şeye içiniz sinmediyse bence hemen adım atmayın ve tekrar düşünün derim. Son olarak da Ay, Venüs ile olumlu açı yapacak huzurlu ve ahenkli atmosfere bir de duygusal anlamda güzel bir etki geliyor. Akrep dolunayında yaşanan krizleri bu güzel açıların ışığı altında çözmeniz mümkün olabilir.

Cumartesi 27.05.2017: Sabah saatlerine baktığımda Ay-Satürn karşıtlığı devrede, yani hava gergin. Yaşça bizden büyük, aileden olsun olmasın saygı duyduğumuz kişilere karşı diyaloglarımıza dikkat etmek önemli. Biraz depresif bir ruh hali ve “Ne olacak benim halim” düşünceleri gündeme gelebilir, özellikle de değişken burçlar İkizler, Yay, Başak ve Balık için. Ay, saat 09:19-14:25 arasında boşlukta olacak; akabinde Yengeç burcuna geçiş yapacak. Günün ilk saatlerinin gerilimini Ay’ın yönettiği Yengeç burcunun yumuşak, kapsayıcı ve duygusal etkisi alıyor. Tabii hafif melankoli riski de var, sevdiklerinizle zaman geçirmek, duygu ve düşüncelerinizi paylaşmak; hatta istiyorsanız bir dostunuza içinizi dökmek bugün size çok iyi gelebilir.

Pazar 28.05.2017: Haftanın son gününde, haftanın en güzel açılarından biri kesinleşecek. Merkür-Neptün arasındaki olumlu açı adeta küslerin barışması, sorunların çözülmesi, karşılıklı anlayış ve çaba göstermek adına harika bir etkiye sahip. Duygusal meseleler olsun, insan ilişkileri ya da iş konuları olsun özellikle de su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Akrep, Yengeç ve Balık burçları bu etkiden ekstra faydalanabilirler. Ay da Yengeç burcundayken bu güzel açı ile temas kuracağı için özellikle geçmişten gelen sorunlar ve ailevi konular da dikkat çekiyor; çözerek herkesin iç huzuru yaşaması mümkün. Arada bir Ay-Jüpiter gergin açısı var ama o kadar da artık olur, abartmamak tek anahtar kelime. Su akar yolunu bulur diyelim. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ