Merve Çubuktepe

Yılın astrolojik açıdan en sert etkileşimlerinden birinin yaşanacağı bir haftaya giriyoruz. Hafta boyunca Jüpiter-Mars-Plüton üçlüsü T-Kare formu dediğimiz oldukça sert bir görünüm oluşturacak. Bu bağlamda iniş çıkışlar, büyük şok ve sürprizler; ayrıca bu eksen içerisinde büyük kopuş, yeniden doğuş ve sonlanma temaları oldukça gündemde olacak. Çok keskinleşen sert bir düzlemde çok kritik bireysel kararlar vermemiz gerekebilir, ancak bu süreçte duygusal kontrol ve mantık odağında kalmak özellikle bu hafta boyunca zaruri görünüyor.

Öncelikle haftaya hatta bir sonraki ayın ilk iki haftasına damgasını vuracak bu Mars-Plüton-Jüpiter T-Karesini inceleyelim.

21 Mayıs 2023’te Mars-Plüton karesi kesinleşmişti. Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Terör, patlama ve doğal afet riski yükselmektedir. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

23 Mayıs 2023’te Mars-Jüpiter Karesi kesinleşecek. Bir önceki açının etkisini daha yükselten bu tesir dalgalanmayı yükseltiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili.

Bu iki açıyı birbirine bağlayan ve daha da güçlü tesir içeren Jüpiter-Plüton karesi de 18 Mayıs 2023’te kesinleşmişti. Gördüğünüz üzere Mars-Plüton ve Mars-Jüpiter sert açıları bu zaman dilimlerinde adeta birleşiyor ve etki alanı özellikle 22-30 Mayıs 2023 arasında maksimumda olacak. İki açının etkilerini büyüten bu etki sebebiyle gerek insani gerek finansal kararlarda sert ve zorlayıcı deneyimler yaşamamız mümkündür. Haksızlık, çatışma ve türbülans hissi oluşabilir. Ancak bu esnada krizi iyi yönetmek, duygusal anlamda çöküntü yaratmak yerine rasyonel ve gerekiyorsa çok farklı bir bakış açısı ile ilerlemek son derece önemlidir.

Ve unutmamalı ki bazen büyük ve zorlayıcı deneyimler bizi çok önemli, aslında tüm denklemi değiştiren kararlar aldırarak yeni yollar açabilir.

Sert açılar baskın olsa da kullanabileceğimiz olumlu açı kalıpları da mevcut. 22 Mayıs 2023’te Güneş-Mars Altmışlığı kesinleşecek. Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçleri temsil eder. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Spor ve hareketli aktivitelere başlamak, sıkıcı veya efor gerektiren konuları çözümlemek adına destekleyici bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Mayıs 2023’te Venüs-Chiron Karesi kesinleşecek. Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık ve kıskançlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Mayıs 2023’te Venüs-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Saydığım zorlayıcı tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına oldukça iyicildir, gereken tek şey çaba göstermek ve ilk adımı atmaktır. Duygusal anlamda olumlu sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Ancak haftanın son günlerine gelirken hava tekrar bulutlanıyor ve 28 Mayıs 2023’te Güneş-Satürn Karesi kesinleşecek. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Aşırı baskıya karşı boyun eğme veya çok sert tepki gösterme gibi uç tepkiler gündemde olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.05.2023: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda saat 00:12’de Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Saat 00:12-05:28 arasında uzun bir süre boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçiş yapacak. Sabahın ilk saatlerinde 07:53-09:53 arasında Ay-Jüpiter altmışlığı etkin ve üzerine bu esnada haftanın en iyicil açı kalıplarından Güneş-Mars altmışlığı saat 07:56’da kesinleşiyor. Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün ikinci en verimli zamanlarında ise 16:23-21:07 arası zira Ay-Satürn üçgeni ve Ay-Merkür altmışlığı etkin olacak. Önemli özellikle de resmi işlerinizi bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Noel baba gizlice Noel çoraplarını dolduruyor.” Bu sembol normal olay ve insanların getirebileceği olağanüstü faydalarla ilgilidir. Hayırseverlik yapmak ve kolektife yardım etmek önemlidir. Empati kuran ve dünyayı, insanların isteklerini algılayan kişi en umutsuz anda öne geçebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 23.05.2023: Haftanın en zorlayıcı açı kalıplarından Mars-Jüpiter karesi saat 07:12’de devrede. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda hatalı kararlara açıklık görülebilir. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı zira bu açı kalıbı her türlü duyguyu aniden çok yükselterek sağlıksız bir noktaya çekebilir. Açı kalıcı +-7 gün etkili. Ay Yenge. Burcunda yolculuğuna devam ediyor, 12:44-16:44 ve 20:07-22:07 arası Ay ile Venüs ve Uranüs’ün olumlu açılarının kesinleştiği zamanlar imza, başvuru, tüm işlem ve görüşmeler için günün en ideal saatleriBir şeylere küsmek veya pes etmek yerine kararlı bir şekilde zor da olsa odaklanmak zafer getirebilir. Hilal fazı da etkisiyle Merkür retrosundan sonra bireysel işlerimizi yoluna koymak adına bu sert açılı haftada en destekleyici günlerden birindeyiz yine de. Günün Sabian sembolü “14. Louis’nin Tuileries bahçelerindeki mahkemesi.” Bu sembol büyük sınıf ayrımı ve kutuplaşmaya yönelik davranışların geri alınamaz ve yıkıcı sonuçlarına işaret eder. Tiranik yaklaşımlar sadece halk hipnotize olduğunda bir yere kadar etkili olur ancak her suyun bir kaynama noktası vardır. (Kişisel notum: Günün 3d İkizler Sabian sembolü gerçekten bu şekilde, tam da seçim döneminde denk gelmesi anlamlı olmuş) Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 24.05.2023: Ay Yengeç burcunda saat 11:13’te Neptün ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. İdeali tüm önemli işlerimizi bu saatten önce tamamlamak olacaktır. Özellikle de önem ifade eden konuları saat 17:03’ten önce tamamlamamız mühim zira Ay bu saat sonrasında özellikle 17:03 ve 21:20’de Mars ve Plüton ile sert açı yaparak hali hazırda aktif olan Mars-Plüton karşıtlığını tetikleyecek. Öğleden sonra sınırları zorlamamak, kavgadan uzak durmak ve risk almamakta özellikle fayda var. Ay saat 11:12-16:35 arasında boşlukta olup 16:36’da boşluktan çıksa da dediğim gibi günün geri kalanını oldukça sert açılar altında geçiriyor. Günün Sabian sembolü “Çoban püskülü ve ökse otu Noel ruhunu bir eve getiriyor.” Bu sembol vakit geldiğinde muhakkak bir mola vermenin önemine işaret eder. İş ve sorumluluklar ne kadar çok olursa olsun arada daha güçlü olmak için kendimizi dinlendirmemiz gerekir. Küçük veya basit görünen bir olay büyük bir sevinci tetikleyebilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 25.05.2023: Saat 01:39’da Venüs-Chiron karesi kesinleşecek. Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık ve kıskançlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Buna ek olarak 12:10’da Ay Aslan burcunda ve Merkür ile karesi etkin olduğu için özellikle saat 10:10-14:10 arasında önemli işlerimizi denk getirmemek, rölantide kalmak ve kritik kararlar vermemek faydalı olacaktır. Günün Sabian sembolü “Radikal bir dergi sansasyonel bir ön sayfa yayınlıyor.” Kitlesel propagandanın gücünü yansıtan bu sembol özellikle bugün ve ilerleyen günler içerisinde şok edici, haber ve gerçeklerin açığa çıkabileceğine işaret eder. Sembol bir yandan hangi kolektif hareket olursa olsun başarı için planlamanın ilk şart olduğunu da bize hatırlatır. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 26.05.2023: Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 04:39-06:39 arasında Chiron ile olumlu üçgen açı gerçekleştirecek. Bu saatler ibadet, ruhsal çalışmalar ve şifa için çok uygundur. Ay saat 08:39’da Uranüs ile kare açı yaptıktan sonra tüm gün boşlukta. Tüm gün boşluk evresi sürse de haftanın iyicil açılarından Venüs-Uranüs altmışlığı saat 09:36’da aktif olacak. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Saydığım zorlayıcı tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına oldukça iyicildir, gereken tek şey çaba göstermek ve ilk adımı atmaktır. Duygusal anlamda olumlu sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bugün boşluk evresine denk gelirse de önemli konularınızı Ay’ın daha olumlu görünümde olduğu 10:35-14:01 arasına denk getirmenizi öneririm. Günün Sabian sembolü “Gece vardiyası gürültü içerisinde petrol sondajı yapıyor.” Bu sembol bize başarıya ulaşmanın mucizelerle değil güç ve kararlılıkla geldiğini hatırlatır. Zaman pes etmek değil, daha çok çalışma zamanıdır. Sürdürebilir ve azimli zihin kişisel hedeflerine tüm engellere rağmen kavuşabilir. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 27.05.2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 05:06’ya kadar boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapıyor. Saat 07:52-11:52 arası günün en iyicil saatleri ve özellikle de bu aralık her türlü kişisel görüşme, uzlaşma, finans ve ilişkilerle alakalı konuları ele almak için değerlendirilebilir. Günün ilk yarısında tesirler olumlu ancak ikinci yarıda hava bulutlanmaya başlıyor. Saat 17:22’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün Ay fazına geçiş yapıyoruz. Bu faz duygu ve mantık arasında ikilemleri ortaya çıkarabilir, içsel gel-gitler yapabiliriz. Özellikle 17:52-20:52 arası Ay-Satürn karşıtlığının etki olduğu saatlerde blokajlar artabilir. Karanlık duygu ve demotive edici insanların bizi etkilemesine izin vermemeliyiz. Günün Sabian sembolü “Ağacın gölgesinde saf suyla dolu bir kuyu.” Bu sembol içsel güvenlik ve bunun getirdiği dik, güçlü duruşu temsil eder. Olgun ve derinlikli ilişkilere yönelmek önemlidir. Özellikle zor anlarda her şeyi karanlık görmek yerine sahip olduklarımızın değerini de hatırlamamız gerekir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 28.05.2023: Ay Başak burcunda saat 05:07’de Merkür ile üçgen olumlu açı yapıyor. Sabahın erken saatlerinde berrak ve rahat bir akış var. Ancak saat 12:45’te haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Güneş-Satürn karesi kesinleşiyor. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Aşırı baskıya karşı boyun eğme veya çok sert tepki gösterme gibi uç tepkiler gündemde olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Seçim günü boyunca da hafta başından itibaren çok sert açı kalıpları altında olacağımız için oldukça gerilimli ve tansiyonu yüksek bir gün bizleri bekliyor. Özellikle de Jüpiter-Plüton karesi seçim sonrasında da artacak ciddi ekonomik dalgalanmalara işaret etmekte. Seçim hakkındaki analizimi daha önce paylaşmıştım. Saat 21:11’de Ay-Uranüs üçgeni etkin ve bu açı sürprizlere, beklenmedik durumlara işarettir. Hep beraber bu süreci deneyimleyeceğiz, ülkemiz için en hayırlısı ne ise onun olması dileğiyle. Günün Sabian sembolü “Kapalı fabrika çevresinde meydan okurcasına duran grevdeki işçiler.” Bu sembol şikâyet etmek ve protesto etmek arasındaki ince çizgiyi gösterir. Sadakat ve kararlılık sınanacaktır. Bir işe başlandıysa ve devamı gelmesi isteniyorsa sonuna kadar mücadele etmek gerekir. Sembolü okursak seçim akşamının itiraz ve gerilim adına da oldukça sert geçeceğini söyleyebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe