Merve Çubuktepe

Geçtiğimiz hafta Terazi burcundaki Mavi Dolunayın çok yoğun etkilerini yaşadık. Gerek çevremden gerek okuyuculardan aldığım sayısız yorum bu dolunayın ne kadar güçlü, öğretici ve dönüştürücü etkiler taşıdığını ispatlar nitelikte. Kimi kapılar kapandı, kimi ise kapanmamak üzere açıldı hayatımızda. 29 derece astrolojide son derecedir, nitekim menfi ya müspet dolunayın da sonlanma enerjisi ile birleşince bir yolu bitirirken yenisine başladığımızı gerçekten hissetmek çok önemli.

23 Nisan 2019’da Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Uranüs malumunuz Boğa burcundaki yıllarca sürecek uzun yolculuğuna başladı ve bazılarımızın haritalarına temas etmeye başlayarak değişim dalgasını oluşturmaya başladı bile. İşte Güneş ile burç geçişinden sonra ilk kez kavuşacak olan Uranüs bu hafta bireysel değişim ve hatta devrim enerjisini bize taşıyacak. Bu etkileşimin tesir ettiği temalarda hafta içerisinde büyük sürprizler, açılımlar ve dönüşümler yaşayabilirsiniz. Tıkalı giden konular bir anda netlik kazanabilir ve yarıştan kopmuş hissederken adeta kendinizi tekrar akışta bulabilirsiniz. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun! Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu güzel gün, bir ülkenin bağımsızlık destanının en önemli anlarından biri. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” denilerek Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir ulusa tekrar doğuş ve küllerinden yükselme şansı verilmiştir. Bu önemli günün başkaldırı (emperyalist işgalci devletlere karşı) ve devrimi temsil eden Uranüs’ün açısına denk gelmesi son derece anlamlı.

23 Nisan 2019’da ayrıca Venüs-Kiron kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal konulara dair esasen şifa oluşturan bir enerji ancak nazik ve dikkatli ilerlemek gerekiyor. Zira Koç burcunda gerçekleşen bu kavuşum çok yoğun ve patlamalı duygular oluşturabilir. Aşkta sessizlik yerine heyecan, diyalog ve içtenlik önem kazanacaktır. Bir nevi taktik yok bam bam bam durumu. :)

27 Nisan 2019’da Mars-Neptün karesi kesinleşecek. Haftanın en önemli açılarından biri. Zorlayıcı nitelikteki bu sert açı kalıbı özellikle dikkatsizlik, dalgınlık ve bol bol da unutkanlık yapabilir. Aklımız sayısız düşünce ve hayalle dolu olduğundan bir konuya odaklanmakta zorlanabiliriz.

Ayrıca bu açının en önemli özelliği davranışları “bulandırmasıdır”. Yani bir konuda siz ne kadar net ve açık davrandığınızı düşünseniz de sadece size öyle geliyor olabilir. Karşı taraf bunu anlamadığı için kızabilirsiniz mesela… Bu açıyı iyi yönetmenin yolu kesinlikle dolaylı ve imalı iletişimden kaçınmak, direkt bir iletişim tarzı benimsemektir. Açının etkin olduğu özellikle +-3 gün boyunca yanlış yönlendirme, gerçeğin çarpıtılması ve dedikodu gibi konulara açıklık olacağından bir konuyu hemen hızla doğru kabul etmek yerine sorgulayıcı olmak çok önemli.

Haftanın günleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.04.2019: Herkese mutlu haftalar! Ay Yay burcunda, çok da etliye sütlüye karışmayan bir pazartesi bizleri bekliyor. Akşam saatlerine kadar her şey gayet yolunda ve saat 01:18’de Ay-Kiron üçgeninin olumlu etkisi ile ruhsal açıdan güzel bir uyku vakti bizleri bekliyor. Şifalı ve haberci rüyalar görebilirsiniz. Saat 06:18’de ise Ay-Merkür üçgeninin harika enerjisi ile güne canlılık ve motivasyon gelmekte. Bugün iş görüşmeleri, önemli konuşmalar ve yaratıcı işler adına günü özellikle ilk yarısında harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu etkileşim hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için etkili. Sadece gece saatlerine geldiğimizde Ay-Mars karşıtı 21:34’te kesinleştiğinden ötürü bu zaman itibariyle frene basmak önemli. Gereksiz dırdır, bir anda hamamda kadın kavgası, o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış modu görülebilir. Bu konularda dilimizi tutmak önemli, özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Salı – 23.04.2019: 23 Nisan 2019 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun! Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde bir ulus bugün meclisini açmış ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” demişti. Bize bir devlet, özgürce yaşayacağımız topraklar veren, al yıldızlı bayrağımızı gururla taşımamızı sağlayan tüm kahramanların ruhu şad olsun. Ayrıca bir milletin geleceğinin sadece çocukların elinde olduğunu, gelişmek ve her dem ileriye gitmek adına yeni nesillere bilginin aktarılması gerektiğini bize hatırlatan bugünü de ayrıca unutmamalıyız. 02:06’da Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Haftanın en önemli ve güçlü açısı hayatımızda büyük bir dinamizm ve canlılık getirebilir. Bu açı kalıbı tesir ettiği alanda sürprizler, bir süredir emek verilen şeyin karşılığını alma, sağlamlaşma ve netlik getirebilir. Yaratıcılık ile kararlılığı birleştirmek adına harika bir etkidir. Bu açı kalıbı özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için etkili. Ay Yay burcunda saat 03:03’te Neptün ile kare açı yapacak ancak kısa bir etki, sadece garip ve etkileyici rüyalar getirebilir. Saat 14:43’te ise Ay, Jüpiter ile harika bir kavuşum yaparak boşluğu giriyor. Bu bağlamda boşluk öncesine kadar özellikle öğle saatlerinde gerek maddiyat ve finans, gerek bireysel şans adına güçlü etkiler devrede olacak. Ay kalan süreyi tüm gün boşlukta geçireceğinden günün ikinci yarısını önceden başladığınız işlere odaklanarak değerlendirebilirsiniz. Bu açı kalıbı da hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay burçları için güçlü.

Çarşamba – 24.04.2019: Ay saat 01:49’da Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ciddi, kararlı ve odaklanmaya müsait enerjiler devrede. Üstelik 06:46’da Ay-Uranüs üçgeni de kesinleştiğinden yeni güne harika bir motivasyonla başlayabiliriz. Bugün yaratıcılık ve azmi birleştirmek adına harika bir gün. İlk adımı atmanız yeterli, arafta kalmış veya üşengeçlikten çözülemeyen konular süratle ilerleyebilir. Ayrıca 09:02’de Ay-Güneş üçgeni de kesinleştiğinden ikili ilişkiler adına da oldukça uyumlu bir etki devreye giriyor. Özellikle iş görüşmeleri, yaşça büyük veya üst makamda kişilerle önemli konuşmalar yapabilirsiniz. Bu konularda özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar avantajlı durumda. Sadece 10:11’de Ay-Venüs, 21:13’te Ay-Merkür karesi devrede olduğundan duygusal konularda iletişim problemleri ve aşırı alınganlık görülebilir. Mars-Neptün karesi de yaklaştığından mesela siz kendinizi çok net ifade ettiğinizi sansanız da karşı taraf bunu anlamamış olabilir veya size çok net gelen bir ima aslında hiç de o kadar net değildir… Bundan dolayı peşin hükümlü olmak veya hemen sabırsız tepkiler vermek yerine, açık ve doğrudan iletişimi tercih etmekte fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Perşembe – 25.04.2019: Haftanın karmik açıdan en yoğun günündeyiz. Bugün Ay karma açısından tüm iddialı göstergelerle irtibata geçiyor. Ay Oğlak burcunda 12:21’de Neptün ile olumlu açı yaparak sezgilerimizi de çok iyi kullanabileceğimiz çok güçlü bir zemin oluşturacak. İlham duygusu içinize dolabilir, yeteneklerinizi sergileyerek rahatlayabilirsiniz. Bu kah bir şeyler çizmek, bir şeyler pişirmek, yazı yazmak veya şarkı söylemek de olabilir. Hiçbir şey yapmıyorsanız sevdiğiniz müzikler açık olsun. :) Ay 17:33’te Satürn ile kavuşarak yoğun enerjiyi çalıştırıyor. 18:01’de ise Güney Ay Düğümüyle 22:47’de ise Plüton ile kavuşum yapacak. 22:49’da ise Ay boşluğa giriş yapıyor. Bu çok çok yoğun enerji gün boyunca hayatınızda hiç beklenmedik, ileride hayatınıza yön verecek önemde olayları gündeme getirebilir. Gün boyunca kimle konuştuğunuz ne yaptığınız çok önemli olabileceğinden işaretleri iyi okumaya çalışın ve sezgilerinize güvenin. Ruhsal çalışmalar yapmak için de kesinlikle harika bir gün. Bu yoğun tesirlerden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar özellikle faydalanabilir. Sadece gün boyunca her şeyi aşırı ciddiye alma, bazen duyguları zayıflık olarak görüp kendimizi aşırı kapatma eğilimine girebiliriz, bu konuları çok zorlamamak gerekli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 26.04.2019: 10:04’te Uranüs-Juno altmışığı devreye girdiğinden duygusal anlamda heyecanlı ve keyifli anlar yaşanabilir. Aşkta hem özgür hissetme hem de güven duygusu ağır bastığından çok hoş bir açı kalıbı olduğunu söyleyebilirim. Ay saat 12:28’e kadar boşlukta olduğundan günün ilk yarısı biraz aheste geçebilir, bundan dolayı önemli iş ve görüşmelerinizi bu saat sonrasına almanızda fayda var. 12:28 itibariyle Ay Kova burcuna geçiyor ve odağımız yükseliyor. Olaylara çok farklı bakış açıları geliştirebilir ve harika takım oyunu oynayabiliriz. Şahsi oynayanın pek kazanç sağlayamayacağı bir gün. Saat 17:56’da Ay-Uranüs karesi kesinleştiğinden uçuyorsak bile mutlaka paraşütümüzün yanımızda olmasına dikkat edelim. :) Beklenmedik olaylara karşı B planınız olmalı. Duygusal anlamda özellikle düşüncelerinizin uymadığı kişilerle çatışmaktan kaçınmalısınız. Bu konularda en çok sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 20:08’de Ay-Kiron altmışlığı kesinleşirken hava tekrar yumuşamaya başlıyor; ruhsal açıdan yoğun ve dingin bir etkileşim devrede.

Cumartesi – 27.04.2019: Ay Kova burcunda ve 01:18’de Güneş ile kare sert açı yapıyor. Cumartesi gecesi ateşi biraz fazla harlı yanabilir, dikkat. :) Özellikle ikili ilişkilerde gergin bir atmosfer varsa hiç uzatmayın, yatın uyuyun derim. Neyse ki 03:58’de Ay-Venüs altmışlığı güzel enerjisi ile havayı değiştiriyor. Bu açının tesiri ile yeni güne romantik ve keyifli bir şekilde başlayabilirsiniz. Kahvaltıya gitmek, doğaya çıkmak, sevdiklerinizle zaman geçirmek adına harika bir gün. Ayrıca 17:34’te Ay-Merkür altmışlığı da kesinleşeceğinden iletişim adına çok uyumlu bir akış söz konusu. Bugün bol bol sohbet edebilir, karşınızdakini daha iyi tanıyabilir ve çok eğlenebilirsiniz. Bu konularda özellikle etkileşim hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar şanslı durumda. Sadece haftanın diğer bir önemli açısı 16:03 Mars-Neptün karesi kesinleşiyor. Zorlayıcı nitelikteki bu sert açı kalıbı özellikle dikkatsizlik, dalgınlık ve bol bol da unutkanlık yapabilir. Aklımız sayısız düşünce ve hayalle dolu olduğundan bir konuya odaklanmakta zorlanabiliriz. Ayrıca bu açının en önemli özelliği davranışları “bulandırmasıdır”. Yani bir konuda siz ne kadar net ve açık davrandığınızı düşünseniz de sadece size öyle geliyor olabilir. Karşı taraf bunu anlamadığı için kızabilirsiniz mesela… Bu açıyı iyi yönetmenin yolu kesinlikle dolaylı ve imalı iletişimden kaçınmak, direkt bir iletişim tarzı benimsemektir. Açının etkin olduğu özellikle +-3 gün boyunca yanlış yönlendirme, gerçeğin çarpıtılması ve dedikodu gibi konulara açıklık olacağından bir konuyu hemen hızla doğru kabul etmek yerine sorgulayıcı olmak çok önemli. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Pazar – 28.04.2019: Haftanın en güzel günü yine Pazar! Son birkaç haftadır böyle devam ediyor, en güzel etkiler hep bugüne denk geldi; öyle de gitsin bakalım. :) Ay Kova burcunda saat 01:10’da Mars ile üçgen açı yapacak. Bu saat dilimlerinde hala ayakta olanlar için canlandırıcı ve son derece dinamik bir enerji oluşturuyor. En önemlisi de 12:43’te Ay-Jüpiter altmışlık olumlu açısı kesinleşecek. Bu uyumlu ve şanslı açı kalıbı bize harika bir Pazar günü vaat etmekte. Ay saat 12:44’te boşluğa giriyor ve tüm gün boşlukta kalacak. Bu sebeple de günün geri kalanını aheste, sevdiğimiz şeyleri yapıp sevdiğimiz insanlarla harika zaman geçirerek değerlendirebiliriz. Sorunları bir günlüğüne de olsa geride bırakıp zihni boşaltma zamanı. Ve pek tabii sahip olduklarımıza şükretmenin de… Bugün ayrıca bir hevesle üşendiğimiz işlere odaklanıp onları da tamamlayarak harika bir rahatlama yaşayabiliriz. Günün olumlu tesirleri özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için güçlü. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe