Merve Çubuktepe

Sonunda bir Merkür retrosunu daha geride bırakacağız. Ancak öncesinde 24 Nisan 2024’te 4 derece Akrep burcunda güçlü bir dolunay deneyimleyeceğiz. Bu dolunay korku ve kaybetme hissi ile yüzleştiren, son derece yoğun ve dönüştürücü bir tesire sahip. Korkularına yenilmeyip cesaretle yürüyenlerin bambaşka bir sürece ilerleyeceği bir sürece adım atacağız. Dolunayın etkisi ile gölgede hiçbir şey saklı kalmıyor, hatta özellikle saklaman bir şeyler varsa daha da net bir şekilde açığa çıkıyor. Bu yüzden kirli sırları olanların işi oldukça zor diyebiliriz. 24-26 Nisan 2024 arasında Merkür durağan konumda kaldıktan sonra 26 Nisan 2024’te Merkür ileri hareketine başlayacak. Sarı ışık sönerken yeşil ışık yanıyor. Merkür’ün tam gücüne ulaşması önümüzdeki haftayı bulacak ancak özellikle haftanın ikinci yarısı itibariyle bir süredir cazır cuzur sert etkilere sahip gökyüzünün şiddetini geride bırakırken yavaş yavaş önümüzü görmeye başlayacağız. Netlikler artarken belirsizlikler azalacak. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik diyebiliriz artık, bu hafta herkese güzellikler getirsin.

Haftanın en önemli olayı hiç şüphesiz ki Merkür’ün ileri hareketi. Bu hafta Merkür retrosunun son düzlüğüne giriyoruz. Bu hafta ortası durağan 24-26 Nisan 2024 arasında yaşandıktan sonra 26 Nisan 2024 saat 15:54’te Merkür retrosu sona erecek. Tarihlere bir göz atalım:
Merkür Durağan Konumda: 24 Nisan 2024 15:54 – 26 Nisan 15:53 (16 derece Koç)
Merkür İleri Harekette: 26 Nisan 2024 15:54 (16 derece Koç)

Merkür 26 Nisan 2024 Cuma günü 15:54’te direkt hareketine başlayacak bu bağlamda önemli iş ve konuları özellikle bu zaman sonrasına almak faydalı olacaktır. Ancak unutmayalım ki Merkür’ün gölge fazından çıkıp tam gücüne ulaşması önümüzdeki hafta ortasını bulacak.

Her halükârda gölge fazda olsa dahi Merkür’ün Koç burcunda ileri harekete geçişi tıkanan, karmaşıklaşan veya agresyonu artan iletişim kanallarında rahatlama yaratacaktır.

Aşırı bireysel ve hatta bencil yaklaşımlar yerine kişisel alanın korunması ancak karşılıklı empati kurulması gibi sağlıklı düzlemler tekrar kurulabilir.

Aynı zamanda Nisan ayı boyunca planlanan işleri artık Merkür retro sonrası ele almak, ilk adımı atmak ve çarkları çevirmek faydayı beraberinde getirecektir. Bir süredir gökyüzü sarı ışıkta bekliyordu, zorlu Jüpiter-Uranüs kavuşumu ve Akrep dolunayından hemen sonra yeşil ışık yanmaya başlayacak.

24 Nisan 2024’te saat 02:48’de 4 derece Akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Tutulmalar döneminden sonraki ilk dolunayı deneyimleyeceğiz ve Merkür hala Retro konumda olacak. Geçmişe dair sert bir hesaplaşma yaşayabileceğimiz bu dolunay acı veya karanlık olsa da bazı gerçeklerle yüzleşme ve vedalaşma temasına vurgu yapıyor.

Dolunay anında Plüton sert bir görünümle etkin olacağı için duygusal açıdan bir miktar hırpalanmış hissedebiliriz, ancak tam da Merkür retrosunun son aşamasına gelirken bu dolunayı tam bir yüzleşme ve kapanış süreci olarak görebiliriz. Zira bu dolunaydan sonra Merkür düz harekete dönerken bizimle kalanların kalıcı, gidenlerin veya veda ettiklerimizin ise sadece bir vakit yaşam planımızda rolü olan eşlikçiler olduğunu anlayacağız.

Ancak her şey bir yerde bir şekilde gerekli ve büyük döngünün bir parçası. Korkularımızla yüzleşir ve gerekirse bir şeyleri “kaybedersek” asıl o zaman daha çok şey kazanma ve aydınlanma şansı buluruz.

Dolunayda korkularla yüzleşme teması oldukça yoğun. Ve dolunay özünde Ay-Güneş karşıtlığıdır yani sert bir açı kalıbının yansımasıdır. Bu bağlamda korktuğumuz şeylerden kaçmak ya da onları yok saymak yerine kabullenmek ve bütünleşmek asıl tamamlanma, hatta arınma hissini beraberinde getirecektir.

Zorlu bir duygu veya normalden yoğun bir reaksiyon deneyimlediğimizde bizi zorlayan veya korkutan şeyin ne olduğunu sorgulamak, gerçeği bulmak ve tadı belki güzel olmasa da korkunun arka planını kabul etmek yavaş yavaş ruhsal çözülme ve arınmayı da getirecektir.

Dünyevi anlamda Boğa-Akrep aksındaki bu gökyüzü olayı daha da derinleşen finansal kriz, şişen fiyatlar, buna aynı oranda artan tepkileri de beraberinde getiriyor. Bu evrede panikle büyük yatırım veya finans risklerinden uzak durmakta fayda vardır, aşırı özgüvenli ve düşüncesiz adımlar büyük batışları beraberinde getirebilir. Ülke haritasını Plüton karesi ile tetikleyen bu dolunay sismik aktiviteyi arttırabilir, Plüton karesi de bir risk göstergesi. Umalım ki orta ölçekli sarsıntıları yapıp geçsin. Tam büyük deprem kalıbına uymasa da hafta içerisinde Tokat depremi benzerleri yerküre aktiviteleri sürebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22 Nisan 2024: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda ve saat 11:44-15:44 arasında karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşum gerçekleştirecek. Bu aralık özellikle sezgilerin çok yoğun çalıştığı, aynı zamanda ruhsal şifa çalışmalarının yoğun etki gösterebileceği bir evredir. Aynı zamanda önemli karşılaşmalar, karmik hesaplaşmalar ve dolunay öncesi vedalaşmalar gündeme gelebilir. Gün içerisinde açılar genelde sert tesirler içeriyor, özellikle de 13:09-15:09 ve 21:54-23:54 arasına dikkat. Bu esnada Ay, Merkür ve Chiron ile sert irtibatta olduğu için dil yaraları ve en önemlisi yanlış anlaşılmalara çok açığız. Sonradan pişman olacağımız sözler etmemeli ve önemli işleri bu zaman dilimine denk getirmemeliyiz. Günün Sabian Sembolü “Gök kuşağının altın kabı berrak yağmurun ortasına parlıyor.” Bu sembol bize gerçeği arayan ruhların en sonunda sevginin en saf, ilahi ve derin haline ulaşacağını hatırlatır. Ruhun sınırsız bir potansiyeli vardır, bariyerler esasen insani ve dünyevi koşullanmalarla ilgilidir. Limitler ortadan kalktığında kadri mutlak olana hayranlık artarken, aracısı olan varlığımıza da güç gelir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 23 Nisan 2024: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Ay Terazi burcundaki son demlerinde saat 02:25’te Venüs ile karşıt açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor. Ay saat 02:26-18:19 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Dolunay öncesinde yönsüz, kararsız ve zaman zaman patlamaya hazır hissedebiliriz. Bugün hiçbir riskli hareket, rest ve büyük trip atılması önermem. Her şey beklenmedik gelişebilir ve en önemlisi olaylar hiç beklemediğimiz gibi gelişebilir. Nitekim saat 20:46-00:46 arasında da Ay-Plüton karesinin sert tesiri altında olacağız. Bazı şeyler inceldiği yerden kopabilir, olayların hiç beklenmedik iç yüzlerini görebiliriz. Yaldızlı maskeler bir anda düşebilir ve beklenmedik şok edici gerçekler açığa çıkabilir. Günün Sabian Sembolü “Kederle gölgelenen dul bir mezarda diz çöküyor.” Bu sembol gerçeğin anlaşılması arifesinde hissedilen huzursuzlukla ilgilidir. İllüzyondan sıyrılıp gerçeği doğurmadan önce muhakkak bir ruh sancısı yaşanır. Unutmayalım ki gerçekler hep gerçektir ve aslında en ufak detayda bile inkâr edilemez seviyede görünür haldedir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 24 Nisan 2024: Dolunay gününe geldik. Saat 02:48’de 4 derece Akrep burcunda dolunay gerçekleşiyor. Tutulmalar döneminden sonraki ilk dolunayı deneyimleyeceğiz ve Merkür hala Retro konumda olacak. Geçmişe dair sert bir hesaplaşma yaşayabileceğimiz bu dolunay acı veya karanlık olsa da bazı gerçeklerle yüzleşme ve vedalaşma temasına vurgu yapıyor. Dolunay anında Plüton sert bir görünümle etkin olacağı için duygusal açıdan bir miktar hırpalanmış hissedebiliriz, ancak tam da Merkür retrosunun son aşamasına gelirken bu dolunayı tam bir yüzleşme ve kapanış süreci olarak görebiliriz. Zira bu dolunaydan sonra Merkür düz harekete dönerken bizimle kalanların kalıcı, gidenlerin veya veda ettiklerimizin ise sadece bir vakit yaşam planımızda rolü olan eşlikçiler olduğunu anlayacağız. Dolunayda korkularla yüzleşme teması oldukça yoğun. Ve dolunay özünde Ay-Güneş karşıtlığıdır yani sert bir açı kalıbının yansımasıdır. Bu bağlamda korktuğumuz şeylerden kaçmak ya da onları yok saymak yerine kabullenmek ve bütünleşmek asıl tamamlanma, hatta arınma hissini beraberinde getirecektir. Dünyevi anlamda Boğa-Akrep aksındaki bu gökyüzü olayı daha da derinleşen finansal kriz, şişen fiyatlar, buna aynı oranda artan tepkileri de beraberinde getiriyor. Bu evrede panikle büyük yatırım veya finans risklerinden uzak durmakta fayda vardır, aşırı özgüvenli ve düşüncesiz adımlar büyük batışları beraberinde getirebilir. Ülke haritasını Plüton karesi ile tetikleyen bu dolunay sismik aktiviteyi arttırabilir, Plüton karesi de bir risk göstergesi. Umalım ki orta ölçekli sarsıntıları yapıp geçsin. Tam büyük deprem kalıbına uymasa da hafta içerisinde Tokat depremi benzerleri yerküre aktiviteleri sürebilir. Dolunaydan hemen sonra Merkür saat 15:5’te durağan konuma geçecek ve 2 gün bu şekilde kalacak. Günün Sabian Sembolü “Derin bir kanyon boyunca inşa edilmiş bir köprü.” Bu sembol zekâ ile zorlukların oluşturduğu sınırları aşmak ve hatta yıkmakla ilgilidir. Bir sorunu çözmek için salt zekâ değil gerek çabayı oluşturmak ve tüm niyeti buna yönlendirmek de aynı oranda mühimdir. Bu süreçte şahsi oynamaktan ziyade insanlar arasında kanal vazifesi görmek ve kolektif bir güç oluşturmak bireyi de çevresini de yeşertecektir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 25 Nisan 2024: Dolunaydan sonraki ilk gündeyiz. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor. Merkür de yarın öğleden sonraya kadar durağan. Merkür durağan konumlar sadece çok emin olduğumuz net adımları atmak için olumludur, zira retro ve ileri konumdan farklı olarak iyi ya da kötü olayları zamanda mühürleme özelliğine sahiptirler. O yüzden ne düşündüğümüze dahi dikkat etmemizde fayda vardır. Saat 11:25-16:54 arasını özellikle önemli işler için pas geçmekte fayda var zira Ay, Jüpiter-Uranüs kavuşumunu tetikliyor. Önemli özellikle de finans teması içeren tüm işlerimizi bu zaman diliminin dışına almakta fayda var. Fevri, hesapsız ve anlık gaza gelerek eylemlerde bulunmayalım. Neyse ki saat 19:25 itibariyle Ay-Mars üçgeni vesilesi ile hava yumuşamaya başlıyor. Önemli işlerimizi akşamdan sonraya denk getirebiliriz ve bu evre spor/diyet gibi faaliyetlere başlamak adına mükemmel. Niyetiniz varsa değerlendirin derim, hem de Merkür durağan konumun iyi bir pratiği olur. Günün Sabian Sembolü “Samiryeli kadın kuyudan su çekmeye geliyor.” Bu sembol eski ve kadim bilgiden faydalanarak içsel perspektifi zenginleştirmek ile ilgilidir. Anılar ve deneyimlerimiz de aynı oranda kıymetlidir. Sembol kolektif bilinç dışına ulaşarak bir içe dönüş sürecini vurgular. Bu bağlamda kişi bilinçaltının, atalarının ve önceki yaşamlarının bilgisine uzandığında meyvelerini de toplayacaktır. Sadece bu hemen olmayacaktır, kişinin vazgeçmeden arayışına devam etmesi önemlidir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 26 Nisan 2024: Haftanın en olumlu gününe geldik. Ay saat 02:17’de Neptün ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 02:17-04:37 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Yay burcuna geçiş yapıyor. Üzerine saat 05:17’de Güneş-Juno üçgeni etkin. Bu açı kalıbı özellikle ikili ilişkilerde yaraların sarılması, bağların güçlenmesi ve mevcut giden bir ilişkinin boyutunun ciddileşmesi gibi konularda destekleyicidir. Ve müjdemi isterim saat 15:54’te Merkür retrosu sona eriyor. Ancak unutmayalım ki Merkür’ün gölge fazından çıkıp tam gücüne ulaşması önümüzdeki hafta ortasını bulacak. Her halükârda gölge fazda olsa dahi Merkür’ün Koç burcunda ileri harekete geçişi tıkanan, karmaşıklaşan veya agresyonu artan iletişim kanallarında rahatlama yaratacaktır. Aşırı bireysel ve hatta bencil yaklaşımlar yerine kişisel alanın korunması ancak karşılıklı empati kurulması gibi sağlıklı düzlemler tekrar kurulabilir. Aynı zamanda Nisan ayı boyunca planlanan işleri artık Merkür retro sonrası ele almak, ilk adımı atmak ve çarkları çevirmek faydayı beraberinde getirecektir. Bir süredir gökyüzü sarı ışıkta bekliyordu, zorlu Jüpiter-Uranüs kavuşumu ve Akrep dolunayından hemen sonra yeşil ışık yanmaya başlayacak. Bu güzel haberden hemen sonra özellikle saat 15:54-17:54 arasında Ay-Pallas kavuşumu da etkili olduğu için her türlü önemli iş, imza ve süreci bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Önemli ve zor konuşmalar için de çok iyi bir zaman. Günün Sabian sembolü “Kızak henüz karla kaplanmadığı için hızlanıyor.” Bu sembol dış koşullar ne kadar zorlu olsa da iradenin her şeyin üzerinde bir güç olduğu gerçeğine vurgu yapar. İradeyi kullanırken kişi içgörü ve içsel kehanetlerinden de rehberlik alabilir. Kişi eğer yaşam ağacıyla bir bütünse hem hisseder hem de yapar, kusursuz döngüye ulaşır. Sembol aynı zamanda bir işte öncü olmanın getireceği avantajlara da vurgu yapar. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 27 Nisan 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 08:59-12:59 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Merkür üçgeni kesinleşiyor. Her türlü önemli görüşme, imza, başvuru ve iletişim temalı her şeyi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Sadece 11:21 civarında Ay-Satürn devreye gireceği için işlerimizi kırıp dökmeden, diplomatik ve tatlı tatlı bir şekilde halletmekte fayda var. Ve günün en huzurlu ve olumlu saatleri ise Ay-Chiron üçgeninin kesinleşeceği saat 17:09-21:09 arası olacak. Bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Aynı zamanda bir şeyleri yapıcı yönden, şefkat ve anlayışla ele aldığımızda çözüm bulmamız, yepyeni açılımlara ulaşma şansımız da vardır. Saat 23:52’de Küçülen Ay fazına giriyoruz. Bu faz Merkür artık ileri harekette olduğu için çok daha verimli durumda, özellikle bir eğitim almak, kolektif işler yapmak ve sağlam bir yapı oluşturmak, destek bulmak gibi konularda önümüzdeki üç gün destekleyici olacak. Günün Sabian sembolü “Hediyeler ve yanan mumlarla dolu bir Noel ağacı.” Bu sembol beklentilerin mutluluk ve kıvanç ile karşılanmasına vurgu yapar. Emekler verilmiş en sonunda hayırlı bir sonuç alınmış ve bu güzel haberi kutlama vakti gelmiştir. Sembol yeteneklerimizi başka kuşaklara da aktararak bu kutlama ve başarı hissinin sonsuza dek sürebileceğine dair de vurgu yapar. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 28 Nisan 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde sabah saatleri bir miktar gergin. Ay Yay burcundaki yolculuğunun son demlerinde önce saat 09:14’te Mars ile sonra 10:32’de Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 10:33-12:37 arasında boşlukta olacağı için genel olarak günün ilk yarısını pas geçmekte fayda var. Önemli işlerimiz varsa öğleden sonrasına almak faydalı olacaktır, zira günün ilk yarısında unutkanlık, hata yapmaya açıklık ve motivasyon eksikliği görülebilir. Neyse ki saat 12:38 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçiş yaparken tekrar odaklanmaya ve motivasyonumuzu toparlamaya başlayacağız. Ay Oğlak evreleri iradeyi güçlendirdiği için diyet ve detoks gibi konularda destekleyici tesir gösterir. Ayrıca yığılmış işlerimizi verimli bir şekilde eritmek adına da günü değerlendirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Güzel bir Kızıl Haç hemşiresi merhametli olmak için acele ediyor.” Bu sembol sadece bir şeyleri talep etmek veya hep hazır beklemek yerine hizmet etmenin ve fayda sağlamanın getireceği güzellikleri bize hatırlatır. Ne kadar zorlanmış olursa olsun her beşerin içinde şefkat ve iyi niyetimle büyüyen yaratım gücü vardır. Birinden içten bir hayır duası almak bazen en iyileştirici şifa metodudur. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe