Merve Çubuktepe

Bu hafta hınzır dostumuz Merkür tekrar ileri hareketine başlıyor. 22 Şubat 2021 saat 03:53 itibariyle durağan konumdan çıkarak ileri hareketine geçecek. Bu retro uzun yıllar içerisinde gördüğüm en fazla iletişim ve teknolojik problem üretenlerden biriydi. Tabii ki bunda artık online görüşmelerin hayatımızda çok fazla yerinin olmasının payı da var. Gökyüzü bu kadar Kova burcu yerleşimi ile doluyken böyle olması şaşırtıcı değil. Merkür retrosunun bitişine ek olarak Venüs yüceldiği Balık burcuna geçerken Dolunay ise Başak burcunda yükselecek. Böylece üç güzel gelişmeyi bir arada yaşayacağımız dinamik bir haftaya giriyoruz. https://tr.instela.com/m/merkur-astroloji--i939097

Merkür retro ve durağan konumu bitirdikten sonra tak diye eski haline dönmez hızına kavuşması bir miktar zaman alır. Bu evrelere gölge dönem diyoruz. Ancak gölge dönem de olsa hiçbir şekilde retro zamanlara benzemez. Bu sebeple de işimizi gücümüzü gölge dönemden sonraya denk getirmeyi deneyebiliriz, ancak getirmiyorsak olası teknoloji, iletişim, operasyon ve zaman odaklı aksaklıklara karşı yine de de tedbirli olmamızda fayda var.

Merkür, 22-25 Şubat 2021 aralığında ana gölge dönemde. Tam hızına ise 13 Mart 2021’de kavuşacak. Yani Merkürle alakalı her fonksiyonun akıcılığı zamanla artacaktır, ancak bu sürekli bir sorun olacak anlamına gelmez. Yine de ana gölge dönem olan 22-25 Şubat 2021’de hala tedbiri elden bırakmamak faydalıdır.

Haftanın en önemli gökyüzü olayı 27 Şubat 2021 saat 11:17’de gerçekleşecek olan Başak burcunda dolunay. Dolunay anında eğitim ve bilgi yıldızı olan Rigel merkezde, Güneş ile pararlel konumda. Bu bağlamda hazır retro da biterken sevdiğimiz bir şeyleri öğrenmek ve ustalaşmak adına büyük bir fırsat söz konusu. Materyal ve ruhani olan başta çatışabilir, ancak sonra sentezleyebiliriz. Dolunay anında Güneş-Venüs kavuşumu da affetme, barışma, merhamet ve hayır işleri gibi konularda vurgu yapıyor. Mantığı bırakmadan kalbimizdeki buzları eritmek, affetmek ve gerekiyorsa geride bırakmak mümkün.

Başak burcu hijyen ve sağlıkla doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple yeni aşılar, hastalığa dair kontrol ve çözümlerle alakalı global ölçekte yeni duyurular da gündeme gelebilir. Sağlık, bakım, diyet ve güzellik gibi konular daha fazla önem kazanır. Bu sebeple de bu dolunayı her türlü kişisel sağlık ve bakımımızla alakalı konularda da değerlendirebiliriz. İyileşme ve dinlenme süreçleri için de oldukça elverişlidir. Dolunay +-7 gün etkili.

25 Şubat 2021’de Mars-Plüton üçgeni kesinleşecek. Bu güçlü ve yoğun açı kalıbı Merkür retrosu da bittikten sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını olumlu ve kalıcı nitelikte görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır. Bu hafta Merkür retrosunun yavaşlatan etkisinden kesinlikle çıkıyoruz ve canlılık artıyor, tek ihtiyacımız biraz gayret. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Şubat 2021’de Venüs Balık burcuna geçiş yapacak. 25 Şubat-21 Mart 2021 arasında yüceldiği Balık burcunda seyahat edecek olan Venüs kalplere merhamet, şefkat, affediş ve sınırsız sevgiyi aşılmakta. Venüs’ün en duru ve yoğun formlarından birini yaşayacağız. Romantik gelişmelere son derece açık bir etkidir. Duygular dile gelebilir, tekrar barışma ve kavuşmalar gündeme gelebilir. Affedici bir etkileşim olduğundan bağışlama duygusu yüksektir. Venüs Balık etkisi aynı zamanda yardım etme, muhtaç olana destek olmakla son derece alakalıdır. Bu sebeple de inandığımız bir değer, kavram, topluluk için destek vererek kendi ruhumuzu da yükseltebiliriz. Gölge yönü ise sınırsız sevgi aktarımı, kurtarmak isterken kurban durumuna düşmek, kendini feda etmektir. Bu sebeple sevgimizi yansıtırken kendi hayatımızı merkezden çıkarmamamız önemlidir.

26 Şubat 2021’de Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.02.2021: Herkese iyi haftalar! En önemli haberle başlayalım: Saat 03:53 itibariyle durağan konumdan çıkarak ileri hareketine geçecek. Yani yılın ilk Merkür retrosu sona eriyor. :) Merkür, 22-25 Şubat 2021 aralığında ana gölge dönemde. Tam hızına ise 13 Mart 2021’de kavuşacak. Yani Merkürle alakalı her fonksiyonun akıcılığı zamanla artacaktır, ancak bu sürekli bir sorun olacak anlamına gelmez. Yine de ana gölge dönem olan 22-25 Şubat 2021’de hala tedbiri elden bırakmamak faydalıdır. Ay İkizler burcunda ve boşlukta yeni haftaya giriş yapıyoruz. Saat 06:52’de Ay boşluktan çıkıp Yengeç burcuna giriş yapacak. Bu sebeple de gece boyunca uykumuz hafif olabilir veya zihnimizdeki düşünceleri susturmakta zorlanabiliriz. Ay Yengeç burcunda olduğu için daha daha duygusal ve hassas hissetmemiz mümkün. Saat 10:15’te Ay-Satürn BiQuintile açısı işimize gücümüze iyi odaklanma konusunda destekleyici. Özellikle banka, resmi işlemler, iptal ve iadeler gibi konular için 09:15-11:15 arası ideal. Saat 14:46’da Ay-Güneş üçgeni devreye girecek ve gökyüzündeki ahenkli hava artacak. Özellikle öğle ve öğleden sonra saatleri önemli konuları konuşmak, ikili ilişkiler, üstlerle alakalı konularda çözüm bulmak adına değerlendirebiliriz. Ay-Güneş üçgenleri genelde akışkan ve keyifli bir enerji oluştururlar. Saat 21:08’de Ay-Uranüs altmışlığı da yaratıcı ve dinamik etkiyi daha da yükseltmekte. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 23.02.2021: Ay Yengeç burcunda gün boyunca ruhani atmosfer oldukça yüksek olacak. Geçmişten, atalardan, antik bilgiden ilham almak için harika bir gündeyiz. Bugün evimize özen gösterebilir daha sıcak ve güzel bir yaşam alanı yaratabiliriz. Eski fotoğraflara bakmak eski şarkılar dinlemek ilham verici olabilir. Öğlen saatlerinde 14:19’da Ay-Mars Septile açısı devrede olduğu için +-1 saat boyunca zihnimiz daha karışık olabilir ve kolay sinirlenebiliriz dikkat. Saat 19:53’te Ay-Uranüs Quintile iyicil açısı çalışmak, yeni çözümler bulmak ve yaratıcılık adına ziyadesiyle destekleyici. Ve saat 21:05’te Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken günün ruhsal açıdan en güçlü saatlerine adım atıyoruz. 19:05-23:05 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Ayrıca hayal gücümüz çok yüksek olabilir, kreatif faaliyetler, sanat, müzik üretmek, dinlemek ve bu kavramlarla beslenmek için de harika zaman. Ay saat 21:40’da Güneş ile 135’lik açı yapıyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz bir şeyleri geliştirmek, araştırmak ve mükemmelleştirmek için harika zamandır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 24.02.2021: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 07:53’te Plüton ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 07:54-15:22 arasında boşlukta olacak. Bu sebepten ötürü özellikle öğleden sonraya kadar gün boyunca daha odaksız, hassas ve alıngan hissedebiliriz, her şey batabilir. Özellikle ailevi ve hayati önemli kararlar verilmesini önermem. Özellikle günün ilk yarısı beklenmedik olaylar ve gerilimlere açık olabilir, rölantide kalmakta fayda var. Ay saat 15:23’te boşluktan çıkarak Aslan burcuna geçiş yapacak. İşte şimdi hava değişmeye başlıyor. Ay da üstelik Büyüyen Ay Fazında olduğu için her türlü saç kesimi, bakım ve boyama gibi işlemler için harika bir zaman. (Ay, 26 Şubat 20:07’ye kadar Aslan burcunda) Estetik ve kozmetik işlemler için de bu evre değerlendirilebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Perşembe – 25.02.2021: Haftanın gündemi en yoğun günlerinden birine geldik. Saat 04:51’de haftanın en dinamik ve olumlu açılarından Mars-Plüton Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı Merkür retrosu da bittikten sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını kalıcı ve olumlu olarak görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır. Bu hafta Merkür retrosunun yavaşlatan etkisinden kesinlikle çıkıyoruz ve canlılık artıyor, tek ihtiyacımız biraz gayret. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Aslan burcunda ve saat 05:51’de Satürn, 12:56’da Merkür ile karşıt sert açıları devrede olacak. Yani öğle saatlerinde kadar iletişim blokajları ve ikna problemleri olabilir, aşırı gurur ve kibir ters tepebilir; dikkat. Saat 16:11’de Venüs Balık burcuna geçiş yapacak. 21 Mart 2021’a kadar yüceldiği Balık burcunda seyahat edecek olan Venüs kalplere merhamet, şefkat, affetme ve sınırsız sevgiyi aşılmakta. Venüs’ün en duru ve yoğun formlarından birini yaşayacağız. Romantik gelişmelere son derece açık bir etkidir. Duygular dile gelebilir, tekrar barışma ve kavuşmalar gündeme gelebilir. Affedici bir etkileşim olduğundan bağışlama duygusu yüksektir. Venüs Balık etkisi aynı zamanda Gölge yönü ise sınırsız sevgi aktarımı, kurtarmak isterken kurban durumuna düşmek, kendini feda etmektir. Bu sebeple sevgimizi de yansıtırken kendin hayatımızı merkezden çıkarmamamız önemlidir.Saat 19:40’ta ise Ay-Jüpiter karşıtlığı devrede olduğundan akşam saatleri itibariyle abartı, aşırı para harcama ve en önemlisi tutamayacağımız sözler vermekten kaçınmalıyız. Çok tutturduğumuz ve inat ettiğimiz bir konu çok basit basit bir adım atarak çözülebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 26.02.2021: Saat 00:12’de haftanın olumlu açılarından Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili. Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde 14:31’de Mars ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay bu açıdan sonra 14:32-20:07 arasında boşlukta olacak. Açıkçası belirsiz ve gerilimlere açık bir gündeyiz. Güneş-Uranüs altmışlığı bu durumu bir miktar hafifletse de öfkenin, acelenin, sabırsızlığın kurbanı olmamamız çok önemli. Bugün bir şeye söylenmek yerine çözüm bulmayı seçenler çok hızlı yol alabilir. Saat 20:08 itibariyle Ay Başak burcuna geçiş yapıyor ve dolunaya hazırlanmaya başlıyoruz. Saat 22:50’da Ay-Venüs karşıtı devrede olduğu için alınganlık, trip ve küslüklere açık bir tesir var. Önemli duygusal konuşmaları dolunaydan sonraya almak daha verimli olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 27.02.2021: Herkese iyi hafta sonları! Dolunay gününe geldik. Saat 08:43’te Ay-Uranüs iyicil üçgeni devrede ve hafta sonuna keyifli, üretken ve yaratıcı bir ruh hali ile başlayabiliriz. Saat 11:17 itibariyle Ay-Güneş karşıtlığı oluşuyor ve 8 derece Başak burcunda bir dolunay meydana geliyor. Bu bağlamda Merkür ileri geçtiği için çok sevdiğimiz bir şeyleri öğrenmek ve ustalaşmak adına büyük bir fırsat söz konusu. Materyal ve ruhani olan başta çatışabilir, ancak sonra sentezleyebiliriz. Dolunay anında Güneş-Venüs kavuşumu da affetme, barışma, merhamet ve hayır işleri gibi konularda vurgu yapıyor. Mantığı bırakmadan kalbimizdeki buzları eritmek, affetmek ve gerekiyorsa geride bırakmak mümkün. Başak burcu hijyen ve sağlıkla doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple yeni aşılar, hastalığa dair yeni kontrol ve çözümlerle alakalı global ölçekte yeni duyurular da gündeme gelebilir. Sağlık, bakım, diyet ve güzellik gibi konular daha fazla önem kazanır. Bu sebeple de bu dolunayı her türlü kişisel sağlık ve bakımımızla alakalı konularda da değerlendirebiliriz. İyileşme ve dinlenme süreçleri için de oldukça elverişlidir. Dolunay +-7 gün boyunca etkili olacak. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 28.02.2021: Ayın son gününe geldik… Ay Başak burcunda saat 06:06’da Neptün ile karşıt açı gerçekleştirecek. Sabah saatleri yanılgılar, unutkanlık ve yanlış anlaşılmalara açığız. Çok hızlı hüküm vermemek ve her şeyimizi kontrol etmekte fayda var. Saat 09:47 itibariyle Ay-Jüpiter Quintile iyicil açısı havayı yumuşatmaya ve keyifli hale getirmeye başlıyor. En önemlisi de Ay sırayla saat 15:23’te Plüton ve 18:57’de Mars ile olumlu üçgen açılar yapacak. Özellikle akşam saatlerine kadar son derece akıcı ve keyifli bir atmosfer söz konusu, haftanın en iyicil etkili günlerinden birindeyiz. Bu açı kalıpları özellikle her türlü egzersiz ve efor gerektiren işler için ziyadesiyle destekleyicidir. Destek arıyorsak eğer dile getirdiğimiz takdirde beklediğimizden daha hızlı bir şekilde bulabiliriz. Ay saat 18:58-22:18 arasında boşlukta kalacak akabinde Terazi burcuna geçecek. Boşluk saatlerini daha sakin, önceden başlanmış işlerle geçirmek özellikle de bireysel huzur ve sükunete odaklanmak daha dinlendirici olabilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe