Merve Çubuktepe

Dolunaydan sonra Merkür retrosundan az önce son dönemeçteyiz. Haftanın genelini incelediğimizde olumlu ve gergin açıların eşit seviyede bir kombinasyon oluşturduğunu görüyoruz. Bu hafta özellikle Güneş-Neptün üçgeni içsel denge ve huzur getirirken, Mars-Plüton üçgeni bir konuya gerçekten odaklanan ve iradesi güçlü kişileri ödüllendiriyor. Merkür-Uranüs karesi ve Güneş-Plüton karşıtı ise içi boş çanakların, şişen egoların patlamasına işaret etmekte. En dikkat etmemiz gereken konu öfke, fevri davranış veya ego krizleriyle haklıyken haksız duruma düşmemek. Burada herkesi alttan alalım kesinlikle demiyorum zira tam tersi Mars-Plüton üçgeni ve Güneş-Mars altmışlığı gücümüze güvenmemizi, sürekli “iyi polis” olamayacağımızı, gerektiğinde güç ve otorite kullanarak, inisiyatif alarak kendi alanımızı korumamız gerektiğini gösteriyor. Adeta bir ruhsal savaşçı gibi davranmalıyız… 26 Temmuz 2024’te Merkür Başak burcuna kısa süreli bir geçiş yapacak. Bir sonraki hafta Merkür retro dönemi olduğu için yazının içerisindeki ilgili olumlu zamanları Merkür retrosu başlamadan harekete geçmek adına değerlendirebilirsiniz. Keskin bir irade ve zihinle iradeyi birleştirebiliriz, zayıf irade veya çelişkili ruh halleri bu hafta zorlanabilir. Ruhsal çalışmalardan güç almak ve sanatsal temalarla ilgilenmek de hafta boyunca enerjimizi şarj edecektir.

Haftanın önemli etkilerini incelersek eğer öncelikle iki önemli transit karşımıza çıkıyor. 22 Temmuz 2024’te Güneş Aslan burcuna geçiş yapıyor. Yazın son demlerine adım atıyoruz, Venüs Aslan etkisiyle görünürlük, karizma, çekicilik, liderlik gibi temalar daha fazla öne çıkacak. Özgüven ve enerji artışı görülebilir. Bir konuda liderlik etmek ve inisiyatif almak enerjimizi yükseltecektir. Egolar normalden daha hassas olabilir, gereksiz kibir ve gurur zarar getirebilir. Tüm Aslanların doğum günleri kutlu olsun, yeni Güneş dönüşünüz güzellikler getirsin. Güneş 22 Ağustos 2024’e kadar bu burçta kalacak.

26 Temmuz 2024’te Merkür Başak burcuna geçiş yapacak. Merkür, Ağustos 2024’te retro hareketini gerçekleştireceği için bu geçiş çok kısa sürecek, Merkür retro konumda 15 Ağustos 2024’te tekrar Aslan burcuna geri dönecek. Merkür retrosu da durağan etkilerle hemen Ağustos’un ilk günlerinde başlıyor. Bu sebepten ötürü bu geçiş ve etkileri önümüzdeki ay çok daha önemli olacak. Merkür Başak burcundaki asıl direkt ve güçlü yolculuğuna retrodan sonra 9 Eylül 2024’te başlayacak. Bu hafta sonuna kadar Merkür retroya girmeden bir şeyleri detaylı ve analitik bir şekilde ele almak, hataları bulmak, bir temayı en iyi hale getirmek, duygu yerine mantık odaklı çözümler bulmak için destekleyici tesirler altında olacağız; sadece basit detaylara aşırı takıp pireyi deve yapmamak bu süreçte oldukça önemli, aşırı takıntı verim ve başarıyı düşürür.

Haftanın açılarını incelediğimizde ise olumlu ve gergin açıların eşit seviyede bir kombinasyon oluşturduğunu görüyoruz. Bu hafta özellikle Güneş-Neptün üçgeni içsel denge ve huzur getirirken, Mars-Plüton üçgeni bir konuya gerçekten odaklanan ve iradesi güçlü kişileri ödüllendiriyor. Merkür-Uranüs karesi ve Güneş-Plüton karşıtı ise içi boş çanakların, şişen egoların patlamasına işaret etmekte. En dikkat etmemiz gereken konu öfke, fevri davranış veya ego krizleriyle haklıyken haksız duruma düşmemek. Burada herkesi alttan alalım kesinlikle demiyorum zira tam tersi Mars-Plüton üçgeni ve Güneş-Mars altmışlığı gücümüze güvenmemizi, sürekli “iyi polis” olamayacağımızı, gerektiğinde güç ve otorite kullanarak, inisiyatif alarak kendi alanımızı korumamız gerektiğini gösteriyor.

22 Temmuz 2024’te Merkür-Uranüs Karesi kesinleşecek. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Temmuz 2024’te Güneş-Neptün Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Temmuz 2024 / Mars-Plüton Üçgeni kesinleşecek. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

23 Temmuz 2024’te Güneş-Plüton Karşıtı kesinleşecek. İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Temmuz 2024’te Güneş-Mars Altmışlığı kesinleşecek. Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Spora başlamak, hareketli bir yaşam tarzını benimsemek ve üşendiğimiz işlere başlamak adına harika bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

22 Temmuz 2024 – Pazartesi: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda yeni haftaya başlıyoruz. Günün ilk önemli etkisi saat 01:20’de Merkür-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Gereksiz inatlaşmalardan kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Neyse ki bu açıdan sonra ardı ardına iki tane olumlu açı kalıbı devrede olacak. Saat 06:24’te Güneş-Neptün üçgeni kesinleşecek. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Üzerine saat 06:47’de Mars-Plüton üçgeni de devrede. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün en verimli zamanları Ay-Jüpiter üçgeninin etkin olduğu saat 09:42-13:42 arası. Bu aralığa önemli görüşme, başvuru, imza, resmi ve finansal işlemlerinizi özellikle denk getirebilirsiniz. Saat 10:44’te Güneş burç değiştiriyor ve Aslan burcuna geçiş yapıyor. Özgüven ve enerji artışı görülebilir. Bir konuda liderlik etmek ve inisiyatif almak enerjimizi yükseltecektir. İşin özü yanmadan parlama vakti geldi… Tüm Aslanların doğum günleri kutlu olsun, yeni Güneş dönüşünüz güzellikler getirsin. :) Günün Sabian sembolü “Duygusal stres altındaki bir erkeğin beynine kan sıçrıyor.” Bu sembol engellenemeyen bir benlik patlaması ile ilgilidir. Kişi başkalarının fikrinden etkilenmeden kendi yolunu tayin etmelidir. Bazen sarsıcı veya zorlayıcı görünen bir konu büyük bir uyanış yaratabilir. Ay Fazı: Dolunay.

23 Temmuz 2024 – Salı: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 05:44 itibariyle Chiron ile altmışlık olumlu açı gerçekleştiriyor. İkİ saat boyunca sabahın erken saatleri ruhsal pratikler ve şifa çalışmaları için çok uygun. Ancak günün geri kalanı oldukça gergin. Saat 08:37’de haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Güneş-Plüton karşıtı kesinleşiyor. Ego krizleri, ego patlaması kaynaklı ruhsal yaralanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bir hata yaptığımızda kendimize aşırı yüklenmek ve yıkıcı olmak yerine daha anlayışlı olmakta fayda vardır. Riskli hareketler, sağlığımızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Gelelim Ay’ın gün içinde sert etkilerine… Ay saat 10:46’da Uranüs ile kare, saat 12:57’de Merkür ile karşıt sert açılar yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 12:58-16:24 arasında boşlukta kaldıktan sonra Balık burcuna geçiş yapıyor. Ancak sonrasında da saat 19:35’te yine Mars ile kare sert açı gerçekleştirecek. Yani bugün açıkçası astrolojik açıdan çok gergin bir gün, minimum zorlu iş, minimum efor, basit ve rahat temalarda kalmak; ruhsal veya fiziksel olarak hiçbir konuda kendimizi zorlamamak en iyisi. Günün Sabian sembolü “Salgınla kapanan bir okulun küçük öğrencileri birlikte oynuyor.” Bu sembol bir şeylere yer açmak için bir şeyleri eksiltmemiz gerektiğini bize hatırlatır. Bazen bir sıkıntıdan beklenmedik olumlu şeyler doğabilir. Böyle anlarda sessiz kalmak yerine yardım istemekte fayda vardır. Ay Fazı: Dolunay.

24 Temmuz 2024 – Çarşamba: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor ve yavaş yavaş dolunayın gerginliğini geride bırakmaya başlıyoruz. Saat 08:53-10:53 arasında Ay-Ceres olumlu açısı olduğu için bu aralık kişisel bakım, kişisel işler, yatırım ve bereket odaklı temalar için olumlu. Sadece gün içerisinde saat 11:46-15:46 arasına dikkat, bu evrede Ay-Jüpiter karesi etkin olduğu için abartı, boş verme veya hatalı muhakemeye açık olabiliriz. Ruhsal açıdan dengede ve odaklı hissedebileceğimiz, sezgilerimiz rehber olacağı bir gündeyiz. Saat 20:52’de Küçülen Ay fazına geçiyoruz ve daha kolektifle büyüyüp güçlenebileceğimiz, eğitim alma ve gelişime çok uygun bir evreye adım atıyoruz. Ay saat 23:31’de Satürn ile kavuşuyor, gece saatlerinde enerjisi ve konsantrasyonu artanlar için iyi bir etki. Günün Sabian sembolü “Saçları yeni yapılmış olgun kadın aynaya bakıyor.” Bu sembol yaştan bağımsız bireyin ruhunda büyüyen gençlik ve özgürlük hissiyle ilgilidir. Herkesin kendi kaderini kendi tayin etme gücü vardır. İradeyi etkin kullanmak zaferi getirir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

25 Temmuz 2024 – Perşembe: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde, saat 10:19-14:19 arasında Ay-Uranüs altmışlığı etkin. Bu evre günün en keyifli ve verimli alanlarından biri, ayrıca Merkür retrosuna az kalmışken elektronik eşya almak için de bu aralığı değerlendirebilirsiniz. Ay saat 17:31’de Neptün ile kavuştuktan sonra boşluğa giriyor ve saat 17:32-17:52 arasında kısa bir süre boşlukta. Ay saat 17:53’te Koç burcuna geçiş yapacak. Akşam saatleri çok verimli ve keyifli tesirler içermekte. Ay sırasıyla saat 19:13’te Plüton, 23:28’de Güneş ve 23:35’te Mars ile olumlu görünüm içerisinde olacak. Yani önemli işlerinizi saat 17:54’ten sonra günün geri kalanına denk getirebilirsiniz. Özellikle ikili ilişkiler, üstlerle görüşmeler, güç, etki ve odak gerektiren konular için son derece destekleyici tesirler söz konusu. Sabian sembolü “Yaşlı adam kulüp odasının duvarındaki geyik kafasına bakıyor.” Bu sembol maskülen enerjinin yükseltilmesi ile alakalıdır. Bazen hayatta çok gönüllü olmasak da sosyal geleneklere uyum sağlarız, ancak bunun dozunun ayarlanmasında da fayda vardır. Etken, atak ve inisiyatif odaklı hareketler iç enerjiyi ve ateşi yükseltir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

26 Temmuz 2024 – Cuma: Saat 01:41’de Merkür burç değiştiriyor ve Başak burcuna geçiş yapıyor. Merkür, Ağustos 2024’te retro hareketini gerçekleştireceği için bu geçiş çok kısa sürecek, Merkür retro konumda 15 Ağustos 2024’te tekrar Aslan burcuna geri dönecek. Merkür retrosu da durağan etkilerle hemen Ağustos’un ilk günlerinde başlıyor. Bu sebepten ötürü bu geçiş ve etkileri önümüzdeki ay çok daha önemli olacak. Merkür Başak burcundaki asıl direkt ve güçlü yolculuğuna retrodan sonra 9 Eylül 2024’te başlayacak. Bu hafta sonuna kadar Merkür retroya girmeden bir şeyleri detaylı ve analitik bir şekilde ele almak, hataları bulmak, bir temayı en iyi hale getirmek, duygu yerine mantık odaklı çözümler bulmak için destekleyici tesirler altında olacağız; sadece basit detaylara aşırı takıp pireyi deve yapmamak bu süreçte oldukça önemli, aşırı takıntı verim ve başarıyı düşürür. Saat 05:32’de Güneş-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Spora başlamak, hareketli bir yaşam tarzını benimsemek ve üşendiğimiz işlere başlamak adına harika bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün en verimli zamanları Ay-Jüpiter altmışlığının etkin olduğu saat 14:15-18:15 arası. Kariyer, finans başta olmak üzere tüm resmi konular, imzalar, görüşme, başvuru ve işlemleri bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Granit kütleler bir kanyonun üzerinde asılı duruyor.” Bu sembol zamanın doğa ve dünya üzerindeki ölçeğinde geçiciliğini vurgular. Biz insanlar için çok uzun olan süreler tabiat için çok kısadır. İnsan ancak eserleri ve fikirleri ile ölümsüzlüğe ulaşabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

27 Temmuz – Cumartesi: Herkese iyi hafta sonları! Ay Koç burcunda saat 01:14’te Venüs ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor. Ay saat 01:15-20:23 arasında upuzun bir süre boşlukta olacak. Bugün tam bir hafta sonu ruhuyla daha çok dinlenmeye, keyfinizin istediği şeyleri yapmaya odaklanmak en iyisi. Çözümsüz veya zor konuları pas geçmekte fayda var, zira bir ilerleme sağlamak zor olabilir; akışta ve rahat kalmak en iyisi. Ay saat 20:24’te boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak. Etliye sütlüye karışmadan güzel bir yemek yemek, beş duyuyu tatmin etmek veya bakımla bedeni şımartmak en güzeli. Saat 20:35-00:35 arası Ay-Merkür üçgeni etkin olduğu için zihin açan ve ilham veren konuşmalar yapabilirsiniz. Ancak bu açı sırasında Ay-Plüton karesi de etkin olduğu için kritik veya zor konulara odaklanmamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Eski kafalı bir kadın ile modern bir genç kız.” Bu sembol kuşaklar arası çatışma olsa dahi bu çatışmadan güçlü bir bağ doğabileceğine dair bir vurgu yapar. İnsanları görünüşleri ile yargılamak yine tanımayı seçmeye öncelik vermemiz önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

28 Temmuz – Pazar: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 05:51’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün Ay fazına geçiş yapıyoruz. Bugün zaman zaman duygu ve mantık ikilemleri yaşayabiliriz. Merkür de zaten iyice yavaşladı, mantık odaklı kalmamızda fayda var. Aşırı duygusal yaklaşımlar şu dönem hataya açıklık gerektirebilir. Günün en verimli ve keyifli zamanları Ay-Ceres üçgeninin etkin olduğu 11:26-15:26 arası. Kişisel bakım, ilişkiler ve kendimizi şımartmak adına güzel saatler söz konusu. Bu evre aile ve hane odaklı sorunları çözmek adına da pozitiftir. Saat 20:39’da Venüs-Pallas karesi kesinleşiyor. Haklıyken haksız duruma düşmemek adına dikkat. Sürekli etken, Yang enerjisinde olmak da karşı tarafı bir noktada baskı altına sokar, her şeyi kontrol etmek ve hükmetmekten kaçınmalı, adil olmalıyız. Günün Sabian sembolü “Takım yıldızlar çöl üzerindeki gökyüzünde parlıyor.” Bu sembol yaşamın özünden gelen merak ve huşu duygusu ile ilgilidir. Gökyüzü ile bağ kurduğumuzda kapılar açılır ve zihin sakinleşir. Manevi çağrıya kulak verme zamanıdır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe