Begüm Minkis

22 Ağustos 2021’de 15:01’de İstanbul saatine göre 16:01’de 29 derece Kova burcunda Jüpiteryen bir dolunay meydana gelecek. Bir ay içerisinde ve aynı burçta gerçekleşen ikinci dolunay “mavi dolunay” sıfatını kazanır. Basit bir tesadüf gibi görünse de geçmişi baz aldığımızda yaklaşık iki yılda bir meydana gelen mavi dolunayların kitleleri ilgilendiren önemli değişimleri ve farkındalıkları tetiklediğini görmekteyiz. Kova burcu sebebiyle uç noktalarda hareket etmek isteyeceğimiz bir zaman. Ya silahları indirerek teslim olacağız ya da kendimizi meydan muharebesinde bulacağız. Sürecin nasıl işleyeceği tamamen bizim seçimlerimizde olsa da büyük koruyucu Jüpiter’in desteği ile özellikle kişisel haritalarımız da destekliyorsa büyük oynayarak büyük kazanabileceğiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Anaretik derecedeki Kova dolunayı özgürlük, eşitlik uğruna dökülen gözyaşlarını dindirecek gözüküyor. Dünya genelinde devrimler, hak arayışları, başkaldırılar, protestolar, yürüyüşler, grevlerin artması mümkün. Uzun zamandır gökyüzündeki zorlayıcı açılar hepimizi sınava tabi tuttu. Öfke, nefret, mutsuzluk, üzüntü gibi duyguları aynı anda yaşarken olumsuz olaylar içerisinde hangisiyle ilgileneceğimizi şaşırmıştık.

Bu yaşanılan ağır sınavların ödülünü bir nebze de olsa alabileceğimiz bir dolunay ile karşı karşıyayız. Dolunay anında Ay ve Jüpiter kavuşumu ilahi korumayı, şansları gösteriyor. Gelecek hedeflerimizi gerçekleştirme yönünde önümüzdeki engeller kalkabilir. Bize faydası olmayan konuları, insanları, davranışları ustalıkla sonlandırabiliriz. Böylece daha bağımsız, özgür hissedebileceğiz. Kendimizi yeni baştan tanımlamamız mümkün.

Bilginin çok hızlı aktığı, insanların hemen tepki gösterdiği, detayların fark edildiği bir zaman olacak. Sorunları görmezden gelmeyerek toplumu etkileyen yanlış gidişata dur demek isteyebiliriz. Dolunay esnasında Güneş ve Ay 3/9 aksında karşı karşıya geliyor ve dolunay anında İstanbul’a göre 11 derece Yay burcu yükseliyor. Göçmenler, mülteciler, yabancılar, üniversiteler, ticaret, ulaşım sektörü, turizm, sosyal medya ve internet ile ilgili güçlü ve kalıcı kararlar alınabilir. Dünya çapında radikal grupların aktiviteleri artarken bunlara verilen tepkiler de artışa geçecektir. Vatan bütünlüğünü bozan, huzurumuzu tehdit eden konulara sesler yükselebilir.

Mars ve Merkür Başak burcunda dolunayda kavuşumda bulunuyor. Üçüncü evdeki Neptün ile de karşıt açıda. Sağlık ve hizmet sektörüne dair gerçeklerin ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Toplumun kültür seviyesini arttıran öğretmenler, rehberler, yazarlar, bilim insanları, gazeteciler, akademisyenlerin daha fazla ön plana çıkması söz konusu olabilir.

Güney Ay Düğümü yükselen ile kavuşuyor. İlerlemek adına ben değil biz demek gereken, ortaklık, evlilikler, dostlukların geliştirilmesi gereken bir süreç. Egoistik davranışların varlığı kayıplara, mevkiide alçalmalara, kötü şöhrete neden olabilir. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de birbirine yakın tarihlerde çıkan yangınlar 28-29 Temmuz’da 29 derece Aslan Mars ve Kova Jüpiter karşıtlığında tetiklenmişti. Bu dolunay da aynı dereceleri tetikleyeceğinden o döneme dair yaşadığımız tüm konuları tekrar konuşarak değerlendirme yapabiliriz.

İlişkilere dair de olumlu haberler kapıda olabilir. Venüs Terazi burcunda haritanın tepe noktasında güçlü yerleşimdeyken Kova burcundaki Satürn ile de üçgen görünümde konumlanmış. Şans gezegeni Jüpiter’e de olumlu açıya ilerliyor gözüküyor. Gönül ilişkilerine dair mutluluk, barışma, sosyal destek, dostluklar adına destekleri gösteriyor. Estetik ve güzellik işlemleri için de uygun gözüküyor.

Dikkat edilmesi gereken nokta Jüpiter’in olduğu yerde abartı, rehavet, tembellik, kontrolsüz büyüme ve optimizm hakimdir. Şans olsa da fazla büyüklenmemeli ve kibire kapılmamalıyız. Para harcarken, yer içerken, riskli işlere girerken, tartışmalarda ölçüyü tutturarak sınırları aşmamalıyız. Aksi takdirde dengeler bozulabilir.

Kova dolunayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Sosyal yaşamınız canlanırken işleri yokuşa süren insanları artık idare etmek istemeyebilirsiniz. Bununla birlikte ideallerinize doğru yürüme isteğiniz artabilir. Grup aktivitelerinde, arkadaşlar arasında veya etkinliklerde boy göstererek liderlik edeceğiniz konular ile karşılaşmanız mümkün. Mesleki açıdan da hareketli gelişmelere açık bir dönemdesiniz. Bulunduğunuz yerde ekip değişimleri olabileceği gibi serbest çalışansanız yeni kazanç yolları bulmak adına farklı bağlantılar kurmanız mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer ve toplumsal statünüzle bağlantılı hareketli gelişmeler dikkat çekebilir. Üstlerinizle özel görüşmeler yapabilirsiniz bu dönemde. Evlenme kararı almak veya iş kurmak yönünde belirsiz süreçler neticeye bağlanabilir. Eğer sorumluluklarınızı yerine getirmiyorsanız otorite figürleri ile ilgili problemler yaşama olasılığınız söz konusu. İmajınız bireysel, biraz isyankar olabilir ve özgür tutumlar sergileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yurt dışı bağlantılı iş görüşmeleri, eğitim ve taşınma konuları ile ilgileniyorsanız avantajlı gelişmeler olabilir. Bulunduğunuz yerlerden uzaklaşma arzusu taşıyorsanız bu durum sorumlulukları da göğüslemeniz manasına gelebilir. İnsanlarla iletişim kurarken daha meraklı olabilirsiniz. Başarılarınızı duyurmak, bakış açınızı insanlarla daha çok paylaşmak isteyebileceğiniz bir süreç. Yaşam felsefenizi değiştirecek bir haber, bir söz veya bir insan tanıyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşmakta zorlandığınız hayat meselelerine dair farklı bir stili denemeniz gerekebilir. Finansal koşullarınızla bağlantılı gerçekçi düşünebilir ve gerekirse bütçe yapabilirsiniz. Aile veya eşinizle beraber ortak giderler bağlamında anlaşmazlıklar ve ek sorumluluklar olabilir. Başkaları ile istemediğiniz paraları paylaşmak zor gelebilir. Siz de kredi çekerek veya borç alarak yatırım yapma, mal almak konusunda adımlar atabilirsiniz. Aksatılan sağlık sorununuz var ise ameliyat olarak kurtulmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kim dost kim düşman anlama zamanı. İleri görüşlü, sezgisel yanlarınız doğru insanları görmek, algılamak açısından size destek sunabilir. Yanlış beslenme,yaşam tarzı birtakım sağlık hassasiyetlerini tetikleyebilir. Süregelen ilişkiler boyut atlayabilir ve bazı kişilerin fikirleri, bakış açısı sizi çok etkilerek kişisel dönüşüm yaşamanıza vesile olabilir. İşe yaramaz durumdaki görüşmeler ise sarsıntıya açık. Her halukarda tavır ve davranışlarda neyin doğru veya yanlış olduğu daha çok belli olmaya başlayacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Çalışma ortamınız veya müşterilerinizle daha çok ilgilenmeniz gereken koşullar dikkat çekebilir. İşinizden memnun değilseniz üzerinizde baskı hissetmeye eğilimli olabilirsiniz ve yeni iş aramaya karar verebilirsiniz. Disiplinli ve mükemmeliyetçi yanlarınız artış gösterebilir. Evcil hayvan edinmek veya evinizde planlama yapmak adına uygun bir zaman. Rutin sağlık kontrollerinden de geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dolunayın şanslı etkileri üzerinize saçılıyor. Hobilerinizle ilgilenebilir, sosyal ortamlarda benzer ilgi alanlarınızın olduğu insanlarla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Başarılarınızla ve yeteneklerinizle göz doldurmak için destekleyici zamanlar olacak. Aşk hayatınızda paylaşımlar artış gösterebilir. Alınan risklerin pozitif getirileri olabilir fakat yine de kontrollü, mantıklı planlamalar yaparsanız aldığınız sonuç daha da büyük olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yerleşim, ofis ve ailevi meselelere dair belirsiz konular yerli yerine oturmaya başlıyor. Nerede ve nasıl bir yaşam sürmek istediğinizle bağlantılı kafanızdaki soru işaretleri var ise bitirebilirsiniz. Fikir ayrılığında olduğunuz kişiler var ise kendilerini belli edebilirler. İç dünyanıza yönelerek kendinizle baş başa kalmak isteyebilir ve köklerden getirdiğiniz travmalar, duygusal sorunların tespiti adına değerli zamanlardan geçmeniz olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bol bol iletişim kurarak, yazarak, çizerek networkunuzu genişletmek isteyeceksiniz. Kardeşlerinizle sık sık görüşebilir, kısa süreli gezi planları yapabilirsiniz. Kitap, tez, sunum yazmak için donanımızı arttırabilir ve motivasyon bulabilirsiniz. Bilhassa sosyal medya üzerinden girişimler yapmak, önemli haberler duyurmak ve iş başvuruları yapmak adına da bu süreci tercih edebilirsiniz. Araç/gereçler, teknik malzemeler almak ve ticari faaliyetler zihninizi yoracağınız konular arasında. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Beklenilen paralar bu dönem elinize ulaşabilir. Mal tedarik edebilirsiniz. Mevcut işinizde zam alıp almayacağınız, hizmet bedelleriniz ve ürünlerinizle ilgili genel düzenlemeler dikkat çekebilir. Maddi ve manevi boyutta değerinizi baştan biçebilir, ona göre hamleler gerçekleştirebilirsiniz. Kendinize güven duymadığınız noktalarda edişeye kapılmaya açık olduğunuz bir süreçtesiniz. Bu tutumlar ilişkilerde çalkantılı gelişmeleri beraberinde getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Baştan aşağıya kendinizi yenilemek istediğiniz bir süreç. Fiziğiniz, yaşam amaçlarınız, sağlık kaliteniz, ilişkileriniz tümüyle sahneye çıkıyor. Amaçlarınızı fark ediyorsunuz. Duruş ve tavırlarınızla dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Fikirleriniz dikkat çekebilir. Kendinizi herhangi bir alanda göstermek için doğru zamanlama. Eş ve ortağınıza dair belirsiz süreçler de aydınlığa kavuşabilir. İlişkiye devam edip etmeme kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bilinçaltınız, sezgileriniz ve hayalleriniz hayatınıza dair alacağınız kararlarınızda etkin rol oynayabilir. Soyut şeylere verdiğiniz değer artabilir. İnsanlara yardım etmek, fedakarlık yapmak gerektiren gündemler ortaya çıkabilir. Harcamalarınızın mecburi boyutta olması sizleri sıkabilir bu süreçte. Hastane kontrolleri yaptırarak gizli hastalıklar veya varsa alerjik sorunlarınızı açıklığa kavuşturabilirsiniz. Arkanızdan çevrilen olumlu veya olumsuz gizli olayları öğrenebileceğiniz bir dönem olacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis