Merve Çubuktepe

Gökyüzünde 2018 yılının son önemli gökyüzü olayı 22 Aralık 2018’de Yengeç burcunda saat 20:48’de gerçekleşecek dolunay olacak. Bu dolunay 0 derece Yengeç burcunda, çok taze bir enerji taşıyor. Diğer yandan dolunay esasen Ay ve Güneş’in karşı karşıya gelmesidir. Duygular, içimizdeki istekler ile dünyevi gerçekler ve mantık karşı karşıya gelir. Oluşumun doğası sebebiyle bu on günlük süreçte hassas, alıngan ve biraz da buluttan nem kapan doğada olabilirsiniz. İnsanların aklına dahi gelmeyen şeyleri takıp dert edinebilirsiniz. Güvenlik duygusu narin olacağından bu konuda en ufak bir şüphe hissettiğinizde antenleriniz dikilebilir. Oysa ki yeni yıla yaklaşırken ufacık şeylerden dertlenmek yerine dolunayın ışığı altında beliren fırsatları görmek, içimizde sevginin akmasını ve umut ışıklarına izin vermek çok daha iyi gelecektir.

Dolunay vesilesi ile ev, aile hayatınızı, nerede yaşayacağınızı sorgulayabilirsiniz. Evle alakalı işler, tadilat ve taşınma gibi kararlar adına etkisi kuvvetlidir. Dolunay sırasında Venüs-Neptün, Mars-Plüton arasında olumlu bağlantıların olması duygusal faktörlerle dağılmayıp odağını koruyanların maddi manevi her konuda başarı elde etme fırsatını gösterir. Dolunayın yükseleni Aslan burcu, yöneticisi Güneş geniş toleransla olsa da Satürn ile kavuşuma gidiyor. Bu da yine çelik gibi sinirler, soğukkanlılık ve kararlılığın önemini vurgular. Ayrıca Venüs-Neptün ikilisi bu esnada duygusal konulara dair de tamir ya da bir şeylerin adının konması gibi konularda desteklerini de sunabilecek. Bu açı romantizmin yanı sıra empati duygusu ile alakalı olduğundan bir süredir iki kişi soğukluk taşıyorsa tekrar konuşup birbirlerini anlayarak orta yolu bulabilirler.

İnsan en çok sevdiklerini kırar demişler, işte bu dolunayın en önemli gölgesi bu aslında. İşe güce sevgiliye bir şeye kızıp sonra sevdiklerinize doğru kızgınlığı yönlendirmek mümkündür. Bu konulardan kaçınmak gerçekten önemli.

Diğer yandan 0 derece Yengeç burcunda olması, Aslan burcunda yükselen klasik dolunaylardan farklı olarak çok daha dinamik, dikkat çeken ve çarpıcı etkiler oluşturuyor. Gerek bireysel gerek toplumsal anlamda dikkat çekici sürpriz gelişmelere de işaret eder. Dolunay haritasında tepe noktasında Uranüs’ün bulunması da bu durumu vurguluyor. Yeni yıla sil baştan bir giriş yapmak, yeni bir işe başlamak, yeni bir aşka dalmak, imajınızı tamamen değiştirmek, çok isteyip de fırsat bulamadığınız bir şeye girişmek adına bu dolunayı harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Dolunayın doğası gereği nostalji etkisi de kuvvetli olduğundan “Anılar, şimdi gözümde canlandılar” etkisi de getirebilir bir miktar. :) Nostalji keyiflidir ancak sizi zamanında çok üzmüş kişi ya da bir konunun tüm eksi noktalarını unutup sadece iyi anları yad edip kendinizi depresyona sokmak yok, anlaşalım. Ve harika bir yeni yılı karşılamak üzere kollarımızı açalım…

Dolunayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Yılın son dolunayı iç dünyanıza ışık tutuyor ve derinlerde yatan düşünceler yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başlıyor. Her ne kadar ani hareketleri sevseniz de bu dolunay Koçları ani kararlardan kaçınmaya, düşünüp tartmaya davet ediyor. Bu süreçte ev ve iş arasındaki trafik oldukça yoğun olabilir. Dağılmamaya çalışın, çünkü tam anlamıyla önünüze bakmanız gereken an geldi. Dolunay enerjisini kullanarak “hayattan ne bekliyorum” sorusuna cevap bulmanız pek ala mümkün olacak. Bu cevapları doğru zamanlama ve cesaretle birleştirerek hayatınızın dizginleri daha güçlü biçimde elinize alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Önümüzde bekleyen süreçte sizin için anahtar kelime “iletişim” olacak. Bu dolunay arkanızdan iş çeviren, kuyu kazmaya çalışan, sizi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalışanların üzerinde adeta el feneri tutuyor. Sakın kafanızı başka yöne çevirmeyin, görün, yüzleşin ve farkındalık kazanın. Yapacağınız doğru seçimler ile çevrenizin yeniden şekillenmeye başladığını hissedebilir, bazı yakınlarınızla daha da yakın kalp kalbe bir hale gelebilirsiniz. Bu süreçte elbette sizin de iletişim kazalarına karşı dikkatli olmanız gerekecek. Özellikle yazışmalarda. Dolunay ile gelen gelişmeler sizi maddi konuda daha da avantajlı kılabilir. Duru bir zihinle atacağınız adımlar size kazançla dönebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Dolunay etkisi sizi geçtiğimiz yılın bir muhasebesini yapmaya teşvik edecek. Bu durum geçirdiğiniz süre içerisinde size fayda ve zarar sağlayan konuları daha verimli analiz etmenize yardımcı olacak. Özellikle iş konusunda fırsatlar söz konusu, yeni teklifler ve güç birliği talepleri gelebilir. Tabii ki olduğunuzda yerde durmayıp daha fazla insanla etkileşime geçmek gerektiğini unutmamalısınız. Dolunay etkileri bu güzel şansı tanırken bir yandan da finansal konularda temkinli olmanızı salık veriyor. Borçlarınızı kapatma yolunda giderken tekrar borçlanacak olursanız bunu iki kere düşünmek makul olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sizi doğrudan etkisi altına alan dolunay, duygularınızı çok daha yoğun deneyimleyeceğiniz günleri getiriyor. Bu hassas süreci kazasız belasız atlatmak için ikili ilişkilerinizde soğuk kanlı olmak, iç güdülerinize güvenmek ve her türlü münakaşa ortamından kaçınmak faydalı olacaktır. Kişisel ilişkilerinizde beklentileri doğru belirlemeniz gerekebilir. Tek yönlü talepleriniz hayal kırıklığı yaşamanıza sebep olabilir. Bunlara ek olarak iş anlamında sizi yukarıya taşıyacak ani ve sürpriz gelişmelerle karşılaşırsanız şaşırmayın. İç dünyanızdaki hareketliliği doğru bir şekilde kanalize ederek yaratıcılık ve motivasyonunuzu yükseltirken başarı serinizi daha da perçinleyebileceksiniz. Şunu dedi bunu yaptı diye geçmişe takılmayın, yeni yıla her anlamda fazlalıklardan kurtularak giriş yapın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bu dönemde enerjinizin biraz düştüğünü, vücudunuzun kırıldığını, halsiz kaldığınızı hissedebilirsiniz. Aslanlar için tam hastalık havası mevcut. Bundan ötürü sağlığa ekstra dikkat etmek şart. Stressiz iş pek olmaz evet ancak özel olarak gerildiğiniz sıkıldığınız günler geçirebilirsiniz. Korkmayın, maddi anlamda olumlu gelişmeler bu dönemi bir nebze daha renklendirebilir. İçinizden sadece yorganı çekip altına saklanmak gelse de sizi dışarıya sürükleyecek fırsatlardan kendinizi alıkoymamanız çok önemli. Yenilikler kapınızı çaldığında kendinizi geri çekmek yerine gücünüzü toplayın ve adım atmaktan çekinmeyin. Faydasını göreceksiniz. Size zamanında büyük haksızlıklar yapan kişilerin ettiğini bulduğunu görebilir ya da haberini alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kimin ne yaptığı belli olmayan pembe dizi tadında aşk, ihtiras ve gizemli olaylar dolunay etkisiyle hayatınıza giriyor. Bu anlamda bir soluklanıp etrafınızdaki kişileri gözden geçirmek faydalı olacaktır. Güncel astrolojik etkiler kafanızı biraz allak bullak etmiş olabilir. Bu noktada işiniz tamamen “gerçeklerle” olmalı. Bu durum önemli çünkü sizden gizlenmiş, haberiniz olmayan bazı konular ayyuka çıkabilir. Bu olayların arka planlarını tüm detaylarıyla öğrenmek, sindirmek ve hareket planını belirlemek hayat yolunuzda sizi destekleyecektir. Sabrınız ve azminiz sınansa da bunları aşacak gücü içinizde bulabileceksiniz. Dostlarınızın kıymetini bilin ve kendinizi lütfen onlardan izole etmeyin. Bu dönemde yeni arkadaşlıklar da anlam kazanırken, arayı açtığınız kişilerle tekrar samimi olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Teraziler için ana gündem iş ve para. Bir kapı kapanıp bir diğeri açılıyor. Zorluyor, yoruyor ama astrolojiyi yakın takip edenler bilir ki bu zorlu zamanlar içinde fırsatlar barındırıyor. Özellikle parasal anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyorsanız “hesaplanmamış riskler” için çok doğru bir zaman değil. Ölçüp biçmek, en ince detaylara kadar değerlendirmek önemli. Aile cephesinde de biraz tatsız etkileşimler olabilir. Tüm bu yoğunluk içerisinde zorlansa bile Terazi dengesini korumak durumunda. Bu süreçte karşınıza çıkacak fırsatlar beklemediğiniz nitelikte olabilir ve sizi afallatabilir. Beklenmedik seyahatler gündeme gelebilir. Bir karara varmadan önce kendinize zaman tanımak önemli olacak. Taşınmayı, evinizi yenilemeyi düşünüyorsanız enerjiyi bulup harekete geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Daha fazla sorumluluk üstlenip değişimi yönetme gücü bu dolunayda önemli olacak. Ansızın gelebilecek iş teklifleri ve fırsatlara hazırlıklı olmakta fayda var. Özellikle finansal konularda bağımsızlaşma ihtiyacınız yükseliyor olabilir. Önümüzdeki dönem bu konuda size bir ışık yakıyor ve işi inisiyatifinize bırakıyor. Yaratıcılık, bilgi ve deneyiminizi konuşturma zamanı. İletişim anlamında yaşayabileceğiniz olası aksaklıklar ve gerginliklerde tam bir akrep gibi soğuk kanlı kalmak ve kendinizi hedefinize odaklı tutmak hayati önemde. Aklınızda son derece yeni, çizgi dışı fikirler olabilir. Tüm bunlar olurken beklenmedik bir flörtleşme süreci de gündeminize oturabilir. Ne demiştik? Hazırlıklı olmakta fayda var. Her an her şey olabilir bu dolunayın etkisinde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Finansal ve ailevi konuların gündeminizde olacağı etkiler sizleri bekliyor. Maceracı bir ruha sahip olabilirsiniz ancak güncel etkiler bu maceracı ruhu bir süreliğine de olsa kenara bırakmanızı mantıklı kılıyor. Stresten arındırılmış bir aile ortamı tam anlamıyla bir sığınak görevi görebilir. Özellikle borç altına girmek için hiç uygun bir zaman değil. Mümkünse bundan kaçınmanızı öneririm. Güçlü kalmakta zorlanabilir, irade savaşı verebilirsiniz. Dayanın! Unutmayın ki gecenin en karanlık anı tam güneş doğmadan öncedir. İradenin sınanacağı bu süreç aynı güneşin doğuşu gibi alacağınız hayırlı ve mutlu haberlerle yumuşayabilir. Kim bilir, bu süreç yalnız olan Yaylar için yeni bir aşk bile getirebilir. İçi karartmamak lazım. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: 2018’in son günlerine yaklaşırken hayatınızda dönüm noktası niteliği taşıyabilecek günlere giriyorsunuz. Özellikle ikili ilişkilerde olası her türlü münakaşanın zararla döneceği etkiler söz konusu, bu dönemin en büyük risk faktörü bu. Aklınızı serin tutmakta ekstra bir fayda var. Değişime ve bu değişimin getirilerine odaklanmak gerekli. Günümüz şartlarıyla tekrar düzenleyeceğiniz hedefleriniz ve bu yönde alacağınız akılcı kararlar sizi hayatınızın daha pozitif bir fazına taşıyacaktır. Bununla birlikte bu değişimler yaşam alanınıza kadar sirayet edebilir ve kendinizi yenileme isteğiniz yükselecektir. Sosyal hayatınızda iyileşmeler ve yeni flörtler de yalnızlık çeken Oğlaklara heyecan getirebilir. Ve unutmayın 2019’da burcunuzda üç tane tutulma olacak. Yani her şey yeni başlıyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Özellikle işler konusunda yoğunluktan bunaldığınız dönemlerden geçmenizin muhtemel olduğu bir dönem sizi bekliyor. Gözleriniz kan çanağı olana kadar çalışıp, üstünüzdeki ağırlığı atmaya çalışırken parasal anlamda hiç hesapta olmayan mükafatlar sizi bulabilir. Ancak bu mükafatların tadını çıkarabilmeniz için hassas bir hale gelen sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekecek. Sevgili dostlarınızın önemini artırabileceği ve umulmadık sürprizlerle hayatınızı ışıldatabileceklerine şahit olabilirsiniz. Sizi bu yoğunluktan çıkarıp dışarı sürüklemek, gezmek tozmak isteyebilirler. Bu yoğun döneminizi hakkıyla yerine getirdikten sonra bu güzel zamanlara da kucak açmak size son derece iyi gelecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Pek çok yönden şanslı ve heyecan verici etkiler önümüzdeki süreçte sizleri bekliyor olacak. Eros tepenizde geziyor, her an okunu fırlatabilir ve kendinizi pespembe bir aşkın içine düşmüş vaziyette bulabilirsiniz. Kariyer konusunda olumlu etkiler ise bu romantik sürece eşlik ediyor ve sizi bu dönemin en büyük kazananlarından biri haline getiriyor. Kazanmak demişken şans konusunda epey bir kazana düşmüş olabilirsiniz bu dönem. Kendinize yatırım yapmak için güzel etkiler mevcut. Elbette kendinize yatırım yapmanın yolu aynı zamanda tüm iş ağırlığının altına kendinizi atmamanız ve yoğunluk yaşıyorsanız bunu paylaştırmaktan geçiyor. Bu denli bir şans varken tek başınıza ezilmenin anlamı yok, gelecek destekleri kabul edin ve güzel zaman geçirin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ