Burçin Tezay

Mars 22 Ekim-9 Aralık 2017 tarihleri arasında Terazi burcunda olacak. Astrolojide Mars bizim nasıl harekete geçtiğimizi, gücümüzü, enerjimizi ne yönde kullandığımızı ve gayretlerimizi sembolize eder. Aynı zamanda, savunma güdümüzü ve eğer düşersek nasıl yeniden ayağa kalktığımızı gösterir.

Mars Terazi burcunda zararda olduğu için ikili ilişkilerde zorluklara ve sorunlara yol açacaktır. Evlilik ve ortaklıklarda da problematik durumlara sebebiyet verebilir. Boşanmalar ve yol ayrımları meydana gelebilir. Bunun yanı sıra, fevri ve tepkisel davranışlarda da bulunabiliriz. Harekete geçmekte zorlanabilir, tembel ve üşengeç davranabiliriz. Geç kalabilir ve doğru kararlar alamayabiliriz ya da kararsızlıklar yaşayabiliriz. Adil ve barışçıl olmakta da sıkıntılı durumlar oluşabilir.

19 Kasım tarihinde Mars, Pluto arasında kare açı kesinleşecek. Pluto Mars’ın üst oktavıdır. Bu nedenle, çok güçlü ve agresif enerjiler açığa çıkar. Bu zaman diliminde, gizlediğimiz ve sakladığımız öfkemiz ve kızgınlıklarımız bir volkan gibi patlayışa geçebilir. Belki bu dışa vurulan öfkelerimizin sonucunda bir nevi rahatlama ve arınma(catharsis) yaşayabiliriz. Alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan kurtulmak için de kullanabiliriz bu açıyı. Bunun yanı sıra, bu açı özgür irademizle kontrol edemeyeceğimiz durumlara da yol açabilir. Öte yandan, ölüm-kalım durumlarıyla yüz yüze gelebiliriz. Toplumda şiddet ve suç oranlarında artışlara da neden olabilir bu görünüm.

1 Aralık tarihinde ise, Mars, Uranüs ile karşıt açı kuracak. Bu açı altında kazalar ve belalı durumlar yaşanabilir. Ani, gerilim getiren ve şok edici olaylar meydana gelebilir. Otorite figürlerine karşı isyanlar görülebilir.

Mars Terazi burcunda Türkiye’nin 4. ve 5. evinden geçiş yapıyor olacak. Bu bağlamda, genel anlamda ülkenin toprak güvenliği, tarım, madenler, binalar, askerler, ordu, güvenlik güçleri, çocuklar, gençler, kamuya açık alanlar, sporcular, borsa ile alakalı temalar ön plana çıkabilir. Ülkede bir takım huzursuzluklar görülebilir. Cinayet ve terör olaylarında artışlar meydana gelebilir. Borsada ve döviz piyasasında iniş çıkışlar da oluşabilir. **19 Kasım-25 Kasım 2017 **tarihleri arasında dış ilişkiler ve diplomasi bakımından gerginlikler ve sorunlar yaşanabilir. Deprem, heyelan, sel gibi durumlar da oluşabilir. 30 Kasım 2017-8 Aralık 2017 tarihileri arasında ise, askerler ve askeri bölgeler ile ilgili üzücü durumlar meydana gelebilir. Olumsuz hava koşulları görülebilir. Gazeteciler, yazarlar, avukatlar ve gençler ile ilgili beklenmedik gelişmeler de oluşabilir.

Mars Terazi geçişin burçlara göre Etkileri: (Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm)

KOÇ:
Mars Terazi geçişi her türlü ikili ilişkilerinize vurgu yapacak. Mars sizin zıt burcunuz Terazi’de ve zararda olduğu bir burçta olduğu için ilişkilerinizde agresyon ve çekişmeler yaşayabilirsiniz, kopuşlar ve bitişler de meydana gelebilir. Evlilik ve ortaklık gibi konular da gündeminizde olabilir ve bir takım gelişmeler ve değişimler ortaya çıkabilir. Bu süre zarfında, karar alırken acele etmemek ve riske girmemek yararınıza olur. Ayrıca, enerji düşüklükleri de yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA:
Mars Terazi geçişi süresince iş ortamınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla alakalı hareketlenmeler yaşayabilirsiniz. İş ortamınızdaki arkadaşlarınızla bir takım tartışmalar ve tatsızlıklar söz konusu olabilir. Agresyon ve rekabet artabilir. Bu süre zarfında, sinirleriniz gerilebileceği için hem bedensel hem de ruhsal sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Meditasyon ve yoga gibi aktivitelere ağırlık vermek ve sağlıklı ve hafif yiyeceklere yönelmek sizi rahatlatacaktır. Sağlığınıza ekstra özen göstermeniz gereken bir zaman dilimi. Eğer evcil hayvanınız varsa onunla ilgili de olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER:
Mars Terazi transiti süresince aşk, romantizm, çocuklarınız, sanat ve spor ile alakalı faaliyetler ön plana çıkmakta. Bu temalarda bir takım gelişmeler ve değişimler meydana gelebilir. Sakarlık ve kazalara da açık bir zaman dilimi. Finans, borsa ve şans oyunları gibi riskli girişimlerde bulunmamanız uygun olur. Öte yandan, sportif ve sanatsal faaliyetlere başlamak için de pek uygun bir görünüm değildir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ:
Mars Terazi geçişi süresince ev, yuva, aile ile alakalı konularda gerginlikler, tartışmalar ve kırgınlıklar meydana gelebilir. Zorunlu taşınmalar, ayrılıklar, boşanmalar, kopuşlar görülebilir. Ev kazalarına ve hırsızlıklara da açık bir dönemdir. Aile üyelerinden biriyle ilgili bir rahatsızlık da ortaya çıkabilir. Evinizde tadilat ya da dekorasyon yapmak için uygun bir dönem değildir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN:
Mars Terazi transiti boyunca yakın çevre, kardeşleriniz, komşularınız ile ilgili gelişmeler ve hareketlenmeler görülebilir. Bu kişilerle tartışmalar ve gerginlikler yaşamanız olasılık dahilindedir. Kardeşleriniz ya da yakın akrabalarınızın bir problemi ya da rahatsızlığıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlamak ve seyahat yapmak için uygun bir dönem değildir. Yolda yürürken ya da seyahat ederken tatsız durumlar da meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK:
Mars Terazi geçişi süresince parasal konular ön plana çıkabilir. Bu süre zarfında, sahip olduğunuz varlıklar ile alakalı sorunlar ve rekabet ortaya çıkabilir. Gelirlerinizde düşüşler yaşayabilirsiniz ya da ekstra harcamalar bütçenizi zorlayabilir. Yeni yatırımlarda ve ticari girişimlerde bulunmak bakımından uygun bir zaman dilimi değildir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ:
Mars Terazi geçişi sizin burcunuzda meydana geliyor ve en çok etki altında kalacak burçsunuz. Bu bağlamda, yeni başlangıçlar yapmak bakımından uygun bir zaman değildir, zaten enerji düşüklükleri ve motive olamama gibi durumlar içerisinde olabilirsiniz. Kendinize güveninizde de azalmalar görülebilir. Öte yandan, kendi isteklerinizi kabul ettirmek için de karşınızdaki kişilere baskıda bulunabilirsiniz. Bu nedenle, agresyon ve gerginlikler meydana gelebilir. Kazalara ve sakarlıklara da açık bir zaman dilimi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP:
Mars Terazi geçişi süresince yoğun enerji düşüklükleri yaşayabilirsiniz. Kendiniz her zamankinden daha yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz. Depresif düşünceler içine de girme ihtimaliniz vardır. Bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir, gribal ve mikrobik enfeksiyonlara ve alerjilere açık bir zaman dilimidir. Gizli düşmanlarınız arkanızdan işler çevirebilir ve zarar getirebilir. Bu süre zarfında, meditasyon ve yoga gibi aktivitelere ağırlık vermek ve sağlıklı ve hafif yiyeceklere yönelmek sizi rahatlatacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY:
Mars Terazi transiti boyunca arkadaşlar ve sosyal çevreniz ön plana çıkabilir. Arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizden birileriyle münakaşalar ve agresif durumlar meydana gelebilir. Takım çalışması yaptığınız kişilerle de aranızda egosal tavırların artması yüzünden zarar getiren durumlara da neden olabilir bu süreç. Görüş farklılıklarından dolayı arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinizde kopmalar ya da küslükler de meydana gelebilir. Ekip çalışmalarına ve ortaklaşa yapılacak projelere başlamak bakımından da uygun bir süreç değildir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK:
Mars Terazi geçişi boyunca iş ve kariyer konularında bir takım olumsuzluklar meydana gelebilir. Hedeflerinize ulaşmaya çalışırken daha fazla çaba ve mücadele gerektiren durumlarla yüz yüze kalabilirsiniz. Üst ve otorite figürleriyle gerginliklere ve kavgalara da sebebiyet verebilir bu transit. İş ve kariyerinizle ilgili acele alınan kararların sonuçları müspet olmayabilir. İşiniz ve kariyeriniz ile alakalı yeni bir girişim yapmamanız uygun olur. İşten çıkarılma ya da ayrılma gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. İş yerinde kazalar ve sakarlıklar da meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA:
Mars Terazi geçişi süresince yurtdışı seyahatler, yabancılarla ilişkiler, dış ticaret, eğitim ile alakalı temalar ön plana çıkabilir. Bu konularda daha fazla mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca, bu konularla iligili yeni girişimler yapmak uygun olmayabilir. Bu zaman diliminde, mümkünse seyahat yapmamak ve yeni bir eğitime başlamamak tercih edilmelidir. Kazalara, hırsızlıklara ve kavgalara açık bir zaman dilimi de olabilir. Karşınızdaki kişilerle fazla tartışmacı olmaktan da uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK:
Mars Terazi transiti süresince ortaklaşa paylaştığınız kaynaklarınız, miras, sigorta, vergi gibi konular ön plana çıkabilir. Bu konular çevresinde, sıkıntılı ve problematik durumlar meydana gelebilir. Ödemeleriniz ve harcamalarınızda artışlar söz konusu olabilir. Bu süre zarfında, moraliniz düşük olabilir, kendinizi melankolik hissedebilirsiniz. Ameliyat gibi durumlarda söz konusu olabilir. Ayrıca, ameliyat geçirmek için çok uygun bir dönem değildir, mümkünse Mars Terazi geçişi sürecinde ameliyatınızı ertelemek uygun olur ama eğer çok elzem ise yapacak bir şey yoktur pek tabii ki. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.