Begüm Minkis

22 Mayıs 2020 İstanbul’a göre saat 20:38’de İkizler burcunun 2 derecesinde Marsiyen bir yeniay meydana gelecek. Hızlı başlangıçlar, tepkisellik ve mücadele ruhu yeniay doğasını yansıtıyor fakat iletişim yaralarına da çok açık bir döneme giriyoruz. Venüs bildiğimiz üzere İkizler burcunda retro hareketini halen sürdürüyor ve yeniayda değişken burçların baskın bulunması fikir ve yön değişikliklerini tetikleyebilir nitelikte. İlişkilerde geçmişten bu zamana kadar dönen dolaplar görünü hale gelerek şartlar değişebilir. Bu yeniaydan sonra zaten tutulmalar mevsimine gireceğimizden içgüdüsel olarak yeni bir döngüye giriyormuşuz hissini şimdiden deneyimleyebiliriz. Satürn yeniayda yardımcı oyuncu olarak bulunduğu için yeni adımların sürekliliğine destek verecektir. Retro etkiler baskın olsa da yanardöner tavırlara ileri vadede iyi sonuç getirmeyebilir. Bu nedenle yeniayla birlikte dikkatimizi pek dağıtmamamız, mantığa odaklanmamız ve ağzımızdan çıkan sözlere daha da dikkat etmemiz gerekecek. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Her daim neşeli, konuşkan, meraklı ve hareketli İkizler burcunda gerçekleşecek yeniay sosyal yaşama daha çok katılma arzumuzu tavan yaptıracaktır. Yeniay anında 6 derece Yay burcu yükseliyor. “En doğrusunu ben bilirim” düşüncesi insan ilişkilerinde ciddi polemiklere neden olabilir. Mars yeniay anında başrol oyuncusu olduğundan fikir ve güç çatışmalarını, öfke nöbetlerini de gösteriyor. Yüzeysel bir tavırla ve nasılsa gelir geçer diyerek bir konuda fazla iddialı söylemler gerçekleştirmekten de kaçınmak gerekebilir. Zira yeniay anında Satürn Güneş ve Ay’a üçgen açı atıyor ve yapmak istediğimiz her ne ise bunun arkasında durmamız gerektiğine işaret ediyor. İkizlerin kararsız bir doğası olduğundan gerçekten yapmak istediğiniz şeyi ne kadar sürdürebilirsiniz, bunu bir sorgulamak bu dönemde iyi olabilir.

Dolandırıcılık, bilgi kirliği/hırsızlığı, yalan, aldatma ve iki yüzlü insanlara karşı da gerek duygusal gerek sosyal yaşamımızda çok dikkatli olmamız gerekecektir. Sizinle aynı fikirde veya rotada gibi gözüken insanların aslında tamamen farklı planları olduğunu öğrenebilirsiniz. Laf taşıma ve dedikodular da fazlaca görülebilir bu dönemde.

Eski sevgili şenliklerini başlatan ve ani flörtlere açık bir dönem geçirebiliriz. Çeşitli imalarla etki altında bırakmak bu dönemde mümkün. Yalnız Venüs Neptün karesi tepemizdeyken; her daim görünenin bir arka yüzünün olabileceğini ve karşımızdaki kişinin asıl karakterini saklama ihtimaline karşı dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor. Bu açı ayrıca finansal konularda dalgalanmaları, maddi beklentilerden doğan hayal kırıklıklarını, güzellik işlemlerinden duyulan mutsuzlukları, platonik aşkları ve tadımızı kaçırıcı belirsiz koşulları gösterebilir.

Yeniay haritasında Venüs ve Merkür İkizler burcunda ilişkiler alanında partil kavuşumda bulunuyor. Venüs retro olduğundan Merkür’e de bu etkisini yansıtacak ve Merkür de retro gibi bir etki verecektir bu yeniayda. Geçmişinizde kalan insanlarla iş ya da özel nedenlerden ötürü tekrardan görüşmelerin gerçekleşebilir. Eğer kişisel haritalar da destekliyorsa nazik, saygılı ve mantıklı iletişim onarım bekleyen ilişkileri kolaylıkla tamir edebilir.

Venüs elbet retro olduğundan tüm ilişkiler için aynı mutlu sonu yazamayız. Beklediğimiz kelimeler bize ulaşmayabilir. Bazen kendimizi büyük bir hayalin ve aynı zamanda sisli bir ortamın içerisinde buluruz. Fakat bir süre sonra zihniniz yorulur, hayal aleminden sıyrılır ve artık sizi kandırmaktan vazgeçer. Bu evre de şartların artık değiştiğini vurgular ki bu yeniay da değişken nitelik baskınlığı ile zaten bunu açıklamaktadır.

Yeniay altıncı evde gerçekleşeceğinden iş ve sorumluluklarımızla ilgili daha aktif bir döneme gireceğimizi vurguluyor. Ticari canlanmalar, alım ve satım, seyahat ve turizm, eğitim ve sınavlar, ulaşım ve medya konularında alınacak yeni kararlar ve başlangıçlar mümkün olabilir.

Elektronik eşyalar satın almak, el ve tırnak bakımları yaptırmak, ilginiz olan bir alanda araştırmalar yapmak, yazı ve çizim gibi ilham içeren konularda yüksek verim elde etmek bu dönemin bize katkılarından olacaktır.

Sağlık açısından sinir sistemi, eller, kollar, akciğerler ve gırtlak bölgeleri bu süreçte daha hassas olabilir. Ruhsal anlamda panik atak, depresyon ve evham tetiklenebilir.

İkizler yeniayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sivri dilli çıkışlara oldukça açık olabilirsiniz. İletişimin gücünü arkanıza alarak önemli işlerinizi daha rahat bir şekilde çözümleyebilirsiniz. Ertelenen seyahatler, taşımalar ve görüşmeleri tekrardan planlamak isteyebilirsiniz. Kardeş ve yakın çevre ilişkilerinizde aşılamamış bir sorun var ise tekrardan yüzeye çıkabilir. İnternet üzerinden alım satımlara, atılan imza ve prosedürlere her zamankinden daha fazla dikkat etmek önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Parasal açıdan yeni bir düzen oluşturmak isteyebilirsiniz. Elektronik eşyalar ve kardeşlerle pay edilmesi gereken para kaynakları var ise bu temalara odaklanabilirsiniz. İletişim temelli bir mesleğiniz var ise sıra dışı bir yol izleyerek ivme kazanabilirsiniz. Geciken ödemeleriniz de size ulaşabilir. Ani bir para çıkışına karşı da dikkatli olmanızı önerebilirim. Bu süreçte kendi değerinizi de tekrardan sorgulayarak gerekli gördüğünüz hakları geri alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Pek tabii en yoğun etkilenen burç siz olacağınızdan birden fazla konuyla ilgili başlangıçlar yapabilirsiniz. Fiziksel değişikliklere çok fazla yönelebilirsiniz lakin riskli değişikliklerden kaçınmalısınız. Burcunuzdaki gezegenler ve Venüs retrosu sizi hem kararsızlık hem de tatminsizliğe kolaylıkla sürükleyebilir. Geçmişten insanlar da bu dönemde tekrardan önünüze gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ruhsal açıdan sizi çok destekleyecek bir süreç geçireceksiniz. Hem varoluşsal hem bilinçaltınıza yönelik sorgulamalarınız oldukça artış gösterebilir. Kendi alanınızda vakit geçirmek ve ileri dönemleriniz için planlar yapmak isteyebilirsiniz. Arka planda bir kamp sürecindeymiş hissi yaşatabilir bu yeniay. Spiritüel ve ruhsal anlamda uğraşılar daha fazla verim getirebilir. Geçmişte kalmış fakat gizli olan bir olayın da içyüzünü aniden fark edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Dış çevreye çok fazla yönelebilir çeşitli gruplardaki insanlarla temasa geçebilirsiniz. Serbest meslek ile uğraşıyorsanız büyük ve toplu bir para meselesi gündeme gelebilir veya geçmişten kalan ödemelerinizi temin edebilirsiniz. Arkadaş çevrenizden biri ile aniden bir kriz, dönüşüm ve iletişim sorunu yaşamanız da muhtemel gözüküyor. Sosyal çevrenizde bir değişiklik yapma ihtiyacınız da doğabilir bu süreçlerde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyer hayatınız ve toplumdaki imajınızla ilgili ani başlangıçlara açık olabilirsiniz. İş ortamınızda finansal dalgalanma olabileceği gibi iş beklediğiniz yerlerden aniden geri dönüş olabilir. İlişkilerde rekabet ve çatışmalara da açık olacağınızdan bilhassa otorite ile olan iletişiminize daha fazla dikkat etmeniz önemli olacaktır. Aile içerisinde de eş veya akrabalardan doğan, mücadele edilmesi gereken konular oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yer değişim isteği ve macera arayışınızın artış göstereceği bir süreçte olacaksınız. Taşınma planlarınızı ertelediyseniz artık harekete geçebilirsiniz. Mesleki koşullar nedeniyle yurt dışı ile bağlantı kurmak, ticari faaliyetlerinizi düzenlemeniz bu süreçte mümkün. Eğitim ve sınav konularınız da önem kazanabilir. Uzun zamandır görüşmediğiniz uzak akrabalarınızdan da haber alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ortak kaynaklar, kredi, burs, sigorta, vergi ve eş/ortaklıklardan elde edilen maddi imkanlarınızla bağlantılı yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Yaşamınızda kökleşmiş bir kriz de artık çözülmek üzere tekrardan önünüze gelebilir. Psikolojik olarak etkileneceğiniz ve dönüşüme uğrayacağınız yeni bir haber veya olay yaşayabilirsiniz. Geçmişte verilen borçlar ve askıda kalmış ödemeleriniz varsa bu dönemde tekrardan başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İlişkiler, evlilik/ortaklık ve açık düşmanlıklar alanınızda yeni başlangıçlar gündeme gelecektir. Geçmiş ilişkileriniz tekrardan önünüze gelebilir var olan ilişkilerinizde de geçmişte kalmış temalar tekrardan yaşanabilir. Bu süreçte dedikodu ve iftiralara da maruz kalabileceğinizden kiminle neler konuştuğunuza dikkat etmeniz gerekecektir. Evliyseniz eşinizden kaynaklı bir belirsizlik sizi de kaosa sürükleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Gündelik yaşam alanınızda etkili olacak yeniay sağlık açısından düzeninizi bozmamanız gerektiğine işaret ediyor. Zira bitti dediğiniz bir sağlık sorunu ile tekrardan yüzleşebilirsiniz. Kişisel bakım ve sağlıklı beslenme konularına yönelmek için iyi bir dönem. İş ilişkilerinizde ve mevcut düzende yeni adımlar atılabilir. İş nedeniyle kısa seyahatler planlayabilir veya uzaktaki müşterilerinizle internet üzerinden görüşebilirsiniz. Akraba ilişkilerinizin de önemi artabilir bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aşk, hobi ve çocuklarla ilgili yeni başlangıçlar olabilir. Eski aşklar, ani gelişen flörtler gündeminizde oldukça yer edebilir. Yeteneklerinize daha fazla yönelebilir hatta sıra dışı ürünler ortaya çıkarabilirsiniz. Riskli bir yatırım yapmak veya keyfi şekilde düşünmeden hızlıca para harcamak bütçenizi zorlayabilir. Bebek sahibi de olmak isteyebilirsiniz. Çocuğunuzun eğitim hayatına dair sorumluluklarınız gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ev ortamınız, aile bireyleriniz ve toprak/gayrimenkul konularına dair yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Taşınma kararı alabilir veya ev içerisinde türlü değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Aile ve akrabalarınızla ilgili geçmişte kalan sorunlar tekrardan ortaya çıkabilir ve anlaşmazlıklar tetiklenebilir. Genel hayatınızla ilgili ani kararlar alabilirsiniz ve fiziksel açıdan sizi yoracak koşturmalarınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis