Begüm Minkis

Sevgi gezegeni Venüs 22 Temmuz sabah saat 03:36’da hizmet ve çalışkanlığı temsil eden Başak burcuna geçiş yapıyor. Sevdiğimiz insanların hayatını derleyip toparlamak, güzel dokunuşlar yapmak için kolları sıvıyoruz. Huzurumuzu kaçıran mantık hatalarını düzeltebiliriz. Pragmatik yaklaşımlar artabilir. Sosyal ilişkilerde hesapçılık, kuralcılık ve mükemmeliyetçilik değer kazanıyor. Ve aşk… Acaba seviyor mu? Yoksa sevmiyor mu? Tüm bu suallerinin karşılığı ince davranışlarda, dikkatle izleyen gözlerde ve detaylarda gizli olacak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Başak burcu üretim, akıl, mantık ve çalışma süreçlerini temsil ettiğinden maalesef ki Venüs burada pek memnun değildir. Venüs gezegeni yaklaşık 25 günlük döngülerde burç değiştirir. Böylece değer verdiğimiz konular, tatmin hissettiğimiz ve sevgide aradığımız temalar değişiklik gösterir. Hayat da hep aynı ritimde ve ihtiyaçlarla ilerlemez. İlişkilerde de kimi zaman romantizm, mum ışıkları bize cazip gelirken bazen tek arzumuz ciddiyet, dayanışma ve yardımlaşma olur.

Çünkü hayat her zaman toz pembe değildir. Dolayısıyla bu süreçte balon ilişkilerin söndüğünü görebiliriz. Uçucu yaz aşkları teste tabi tutulabilir. Dolayısıyla duygusal ve iletişimsel kesintilere karşı dikkat etmek gerekebilir. Gerçek olmayan her şey bir bir uzaklaşabilir. Öte yandan sevginin sözlerden öte, dolaylı da olsa davranışlar ve detaylar yoluyla gösterileceği bir süreç. Venüs Başak burcunda ayakları yere sağlam basan, hastalıkta sağlıkta ve dayanışma içerisinde sürdürülebilecek ilişkileri destekleyecektir.

Venüs transitinin ingress (giriş anı) haritasına baktığımızda verim, bereketi gösteren Yengeç burcu yükselmektedir. Dişil gezegen Venüs, eril Mars ile kavuşumda bulunuyor. Bolluk, para ve fırsatları gösteren Jüpiter ile de karşıt açıda konumlanmış. Oğlak burcundaki Ay ile de üçgen açıda bulunuyor. Esasında bu göstergeler Venüs Başak burcundayken önemli ilişki, ortaklık başlangıçlarının gündeme geleceğinin işaretçisi. Bereketi kendimize çekebilir ve ciddi maddi kazançlar gerçekleştirebiliriz. Tabii ki tek koşul Başak burcunda konumlanan Venüs’ün buyurduğu gibi iş ve görevlerden kaçmazsak!

Ayrıntılara önem vereceğimiz, ayrıca hijyen, bakım ve güzellik işleri için destekleyici bir transit. Kırık, bozuk ve tamir edilmesi gereken eşyalarınızı düzenleyebilirsiniz. El sanatları ile uğraşmak için de son derece ideal bir dönem. Zanaatkarlar, tarım işçileri, ticaret ve sağlık sektörü ile uğraşan insanlar parlayabilir.

22 Temmuz Venüs ve Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor. Bolluğun artacağı, mutlu ve zevk veren işlerle sık sık ilgileneceğimiz zamanları göstermekte fakat bu konum ayrıca parayı tutamama, tatlıyı çok kaçırma, tembellik ve rehavet risklerini de gösterir. Kolay pes edebilir bir anda hantallaşabilirsiniz. Venüs Temmuz sonuna kadar Marstan alacağı kavuşum açısı ile işleri biraz olsa rahatlatarak motivasyonu diri tutmamıza yardımcı olabilir.

3 Ağustos Venüs Uranüs üçgen açısı transitin ilk on günlük sürecini heyecanlı, aktif, neşeli kılmakta. Arkadaşlık, grup faaliyetlerini de destekleyici. 5 Ağustos ile beraber ilişkilerde pembe hayaller içerisinde kaybolmamaya özen gösterelim.

10 Ağustos Venüs Neptün karşıtlığı ve 12 Ağustos’ta ise Venüs Plüton üçgeni ilişkilerle ilgili hayal kırıklıkları, algı yanılmalarına açık süreci göstermekte. Ancak konu neyse kolay kabullenerek, direndiğimiz konuları geride bırakabilme, gerekli sorumlulukları alabilme cesaretini de bulabiliriz. 5-15 Ağustos arası özellikle iş, para konularına dair fikirleri, istekleri tekrardan gözden geçirmek ve ne kadar ayakları yere sağlam bastığını sorgulamak gerekebilir.

Venüs Başak transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Halledilmesi gereken günlük işleriniz yoğunlaşsa da kolaylıkla toparlayacağınız hatta keyifli hale getirebileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. İş ve sorumluluklarınız artabilir. Dolayısıyla eğer serbest çalışansanız müşterilerinizi arttırmanız ve bu şekilde ek kazançlar sağlamanız mümkün olabilir. Doktor kontrollerinden geçerek daha sağlıklı bir yaşam hedefleyebilirsiniz. Kilo vermeyi planlıyorsanız beslenme düzeni oluşturmak için koşullar ideal. Ayrıca kişisel bakım ürünlerine eğiliminiz artarken sporun hayatınızdaki yerini büyütebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tatil ve eğlence zamanı yaklaşıyor. Kendinizi ödüllendirmek ve sevdiğiniz aktivitelere zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Aşk hayatınızda heyecan verici gelişmeler olabilir. Partnerinizle yardımlaşma ve dayanışma hissini daha çok hissedebilirsiniz. Hobilerinizden iş çıkarmak için de şartlar uygun. Kimilerinizin riskli hamleler ile bu yönde atılım gerçekleştirmesi mümkün olabilir. Spekülatif yatırımlara dair de gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kesenin ağzını açabilirsiniz bu dönemde. Dolayısıyla harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile ve ev ortamında keyif verici vakitler geçirebileceğiniz bir dönem. Yapmak istedikleriniz ve hedefleriniz doğrultusunda ebeveynlerinizden destek görebileceğiniz gibi ayrı eve çıkmak, yeni düzen kurmak açısından da şartlar elverişli. Ev dekoru, miraslar ve tadilat gerektiren işlerle ilgilenmek keyif verebilir. Evliyseniz çocuk yapma düşünceniz artabilir. Kendi iç dünyanıza dönerek daha huzurlu hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İletişim trafiğiniz hızlanıyor. Önemli haberler ve teklifler alabileceğiniz, hayati kararların verileceği bir dönem olabilir. Uzak yollardaki kişilerle iş sebepli bağlantılar kurarak ticari anlaşmalar yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yeni yaratıcı girişimler gerçekleştirmeniz de mümkündür. Kardeş, kuzenler ve çocukluk arkadaşlıklarınızla sık sık görüşebilir, birlikte seyahat organizasyonları planlayabilirsiniz. El becerilerinizi geliştirmek, edebi yazılar yazmak için uygun bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Para giriş ve çıkışlarınızın artabileceği bir dönem söz konusu. Harcama eğiliminiz artsa da titizlikle hesap kitap işleriyle ilgilenebilirsiniz. Maddi ve manevi değerlerinizde artış deneyimleyebilirsiniz. Özdeğeriniz güçlenirken sorunları daha kolay çözebilmenize, gerekli yerde doğru adımlar atabilmenize destek olacaktır. Yeni bir işe başlamak veya var olan işinizde zam almak için şartlar verimli hale gelebilir. Farklı pazarlama stratejilerinden fayda sağlayabilir ve elinizi güçlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayatın her alanında daha şanslı, popüler ve neşeli hissetmeniz olası gözüküyor. Sevdiğiniz yakınlarınızla işbirliği içerisinde olmanız kolaylaşabilir. İlişki veya ortaklık başlatabilirsiniz. Kaderinizi değiştirecek insanları kendinize çekmeniz daha kolay olabileceği gibi sizin de davranış biçiminizde, etrafa yansıttığınız enerjide değişimler olacaktır. Barışçıl, uyumlu yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Stil ve imaj değişimleri için de doğru zaman zira yaptırdıklarınız sizi daha çekici gösterebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İç dünyanızın renklendiği, yaratıcı yeteneklerinizin geliştiği bir süreç. Kendi başınıza zaman geçirerek ruhsal çalışmalar yapabilirsiniz. Aynı şekilde terapiye gitmeye karar verebilirsiniz. Huzur arayışında olacağınız aktiviteler ilginizi çekebilir. Kamp veya doğa ile bütünleşeceğiniz alternatif seyahatleri değerlendirebilirsiniz. Bol bol uyuyabilir, dinlenebilir ve kişisel zaman yaratabilirsiniz. Spa, masaj ve kişisel bakım faaliyetlerine ekstra zaman ayırmak için de şartlar uygun olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Arkadaşlıklarınızdan hayır görebileceğiniz bir zaman dilimi olabilir. Çevreniz genişleyebilir ve amaçlarınıza hizmet edecek yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Mesleki avantajları değerlendirebilirsiniz ve gelirleriniz artış gösterebilir. İdeallerinizi geçmişten bugüne mantıklı şekilde belirlediyseniz bazılarının gerçekleştiğine şahit olabilirsiniz. Ekip çalışmaları, spor, iş veya eğlence bakımından katılım sağladığınız organizasyonlar içerisinde aktif olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyerde çıkış yapma ve yeni hedefler belirleme zamanı sizler için. Unvan ve statüde değişim yaşayabilirsiniz. İş sebebiyle taşınma veya ortak iş kurmak gibi gündeminiz de olabilir. Evlilik kararları almak için de ideal bir dönem. Her halukarda toplumsal kimliğinizi yeniden yapılandırmak isteyebilirsiniz. Güçlü insanlarla kurulan ortaklıklar, alınan destekler sizi keyifli hissettirebilir. Aile içerisinde hayal kırıklığı yaratabilecek olaylarla karşılaşsanız dahi nihayetinde karşılıklı anlayış sağlanarak azla yetinme eğilimine girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Ufkunuzu genişletecek insanlar, mekanlar ve konuşmalara dahil olabileceğiniz bir süreç. Size nasihat verecek, geliştirecek kişilerle dostluk kurmak isteyebilirsiniz. Bakış açınızı doğru şekilde değiştirirken önünüzdeki pek çok engelin de kalktığını görebilirsiniz. Yurt dışı, medya, ticari ve hukuksal fırsatlar önünüze çıkabilir. Vizyonunuzu ve birikiminizi kullanarak riskli girişimler yapabilirsiniz. Kimileriniz hayatınızda iz bırakacak bir eğitime yönelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Alacaklarınızı daha kolay temin edebileceğiniz, kazanımları başkaları vasıtasıyla arttıracağınız bir zaman olabilir. Ortak kazançlarda bereketlenme görülebilir. Kredi, sigorta, nafaka ve miras yoluyla para sahibi olabilirsiniz. İlişkileriniz tutkulu ve sahiplenici boyuta evrilebilir. Kimileriniz de zorunlu bir dönüşüm geçirebilir, her türlü ilişkilerde kırılma noktasına ulaşarak sizin için en doğru yola girebilirsiniz. Terapiye başlamanız durumunda da son derece iyileştirici bir etki yakalayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sosyallik, işbirliği ve paylaşımın yoğun olacağı zamanlar olabilir olabilir. Değer gördüğünüzü hissedebilirsiniz. Kimileriniz ortaklık kurabilir, evlilik kararı alabilirsiniz. Eşinizle sevgilinizle sıkıntılı süreçleriniz var ise aşabilir, ortak yolu bulabilir ve tekrardan aranızda esenlik sağlayabilirsiniz. Danışmanlıklar ve davalar yoluyla amaçlarınıza ulaşabilirsiniz. Halkla ilişkilerinizin öne çıktığı bir işe sahipseniz gelir potansiyeliniz de büyüyebilir. Sizi her konuda tamamlayan insanlar karşınıza çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis