Begüm Minkis

Hiç şüphesiz haftanın en önemli olayı 26 Aralık 2019’da gerçekleşecek Oğlak burcundaki Güneş Tutulması olacak. Yeni bir altı aylık dönemi açacak bu tutulmada Jüpiter bizlere göz kırpıyor. Büyük benefik Jüpiter dolayısıyla bolluk, bereket ve gelişim temalarının yoğun bir şekilde hayatımızda hakim olacağı ve bireysel hayatlarımıza dair şanslı olayların vuku bulabileceği bir evreye giriyoruz. Tutulma ertesinde 27 Aralık 2019’da Güneş Jüpiter ile kavuşarak tekrar kendini hatırlatacak ve yeni bir döngüye girmemizi sağlayacak. Yani bu hafta şansın ve şanssızlığın yön değiştireceği özel bir hafta olabilir. İletişim gezegeni Merkür 29 Aralık 2019’da Oğlak burcuna geçerek gökyüzünde mevcut bulunan Oğlak burcundaki büyük gezegen kümesine katılacak. Bu etki ile hepimizin odak noktası değişecektir. Çalışkanlık, sabır ve emek hayatlarımızda daha önemli bir hale gelebilir.

25 Aralık 2019 Güneş-Uranüs üçgen açısı yeni bir yaşam düzenine doğru yol alma ihtiyacımızı daha çok arttıracaktır. Farklı olanı yapmak ve insanları şaşırtmak isteyebiliriz. Ani gelişecek imkanları da daha kolay görerek adapte olabiliriz.

26 Aralık 2019 Oğlak burcunda Güneş tutulması gerçekleşiyor. Bu özel tutulma Jüpiter etkili gerçekleşecek bolluk ve bereket enerjisini bünyesinde barındırıyor. Eğer gerçekten bir hedef belirlemiş ve bu konuda yılmadan çalışmışsanız bu tutulma karşılığında büyük bir ödül sunabilir. Finansal ve duygusal anlamda kendimizi iyi hissedeceğimiz temalar gelişebilir. Güneş Tutulmasına dair yazımızı haftaiçi sizlere sunuyor olacağız.

Hemen tutulma akabinde 27 Aralık 2019’da Güneş-Jüpiter kavuşumu gerçekleşiyor. İki dost en son Kasım 2018’de bir araya gelmişti. Tutulma sonrasında oluşacak bu kavuşum gerçekten ‘’Fırsat Bu Fırsat’’ demekte. 2020 yılının ağır etkileşimlerine giriş yapmadan bu etkileşimleri iyi değerlendirmek gerekebilir. +5 gün içerisinde yeni bir iş başlatmak veya adım atmak hızlı büyüme gösterebilir. Öte yandan Oğlak burcundaki bu kavuşum haritalarımızın Oğlak burcunda bulunan alanlarına şans ve kısmetler dağıtacaktır lakin istikrar ve çabayı da yanında isteyecektir. Kolaylıkla pes edeceğinizi düşündüğünüz işlerden büyük bir şansı bu nedenle beklememek gerekiyor. Başarmak istediklerimize dair sorumluluklar almamız ve çok çalışmamız gerekebilir.

29 Aralık 2019 Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu etki ile gökyüzünde malum hazır Oğlak burcundaki gezegen kümesine bir yenisi daha ekleniyor. İletişim ciddi, planlı ve kararlı bir boyut kazanıyor. İletişimde mesafeli ve soğukkanlı bir duruş sergileyebiliriz.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23.12.2019: Herkese iyi haftalar! Ay Akrep burcunda güne başlıyoruz. Araştırma, gözlem ve planlama konuları hala devamlılığını sürdürüyor olacak. 02:50 Ay-Satürn, 05:51 Ay-Plüton altmışlık ve 06:27 Ay-Mars açısı ile ay artık boşluğa giriyor taa ki 19:34’te Yay burcuna geçiş yapana kadar da sürecek. Normale nazaran yoğun işlerin bizi beklediği fakat rahat organize de olacağımız bir pazartesi geçirmemiz olası gözüküyor. Fakat neredeyse Ay’ın tüm gün boşluk enerjisini çalıştırması yeni başlangıçlar ve kararlar adına pek uygun bir zeminde olmadığımızı daha çok elimizdeki işleri tamamlamamızın daha doğru olduğunu söylüyor. 22:09 Ay-Kiron üçgen açısı ile günün son açısı olacak. Esasen akşam saatleri bir konu üzerine derinleşme, uzmanlaşma çalışmaları adına destek olacaktır. Ruhsal anlamda kendinizi iyi hissedeceğiniz ilgi alanı bulabilir ve daha neşeli bir tabiatta olabilirsiniz. Günün olumlu etkilerinden su ve toprak grupları Yengeç, Akrep, Balık ve Boğa, Başak, Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 24.12.2019: Ay tüm gün Yay burcunda seyrini sürdürecek. Kişisel gelişim çalışmaları, seyahat ve eğitim konuları odak noktamız olmaya devam edebilir. Güne hemen ilk başlamamızla birlikte 03:37’de Ay-Venüs altmışlık açısı kesinleşiyor. Sabah saatleri kendimizle üst baş olarak daha fazla ilgilenmek isteyebiliriz. Umursamazca keyfi harcamalarda görülebilir. İlişkillerde pek karşı tarafı sıkmamak daha iyi olabilir. Günün son açısı 23:55’de Ay-Neptün karesi olacak. Gece saatlerinde zihinsel bulanıklık, anlamakta zorluk ve kararsızlıklar görülebilir. Kendimizle ve uğraşılarımızla daha çok ilgilenmek daha iyi olabilir. Günün dingin etkilerinden değişken nitelik İkizler, Başak, Yay, Balıklar daha fazla etkilenebilir.

Çarşamba – 25.12.2019: Güne ilk girişimizle birlikte 00:43’de Güneş-Uranüs üçgen açısı gerçekleşiyor. Bu etki ile birlikte yeni bir yaşam düzenimize doğru yol alma ihtiyacımız daha çok artabilir. Farklı olanı yapmak ve insanları şaşırtmak isteyebiliriz. Ani gelişecek imkanları daha kolay görerek adapte olabiliriz. 14:18’de Ay-Merkür kavuşumu gerçekleşiyor ve ardından Ay boşluğa giriyor ve tüm gün de boşlukta kalmaya devam edecek. -+2 saat zaman aralığında konsantrasyon, imza ve evrak işleri adına destek verebilir. Fakat bugün biraz nanemolla bir havada olabiliriz. Yeni bir iş başlatmak ve kararlar almak adına hiç uygun olmayabilir. Keza Ay Yay konumu da değişken ve dağınık yapısı ile dikkat çektiğinden hobilere ve tamamlanmayı bekleyen işlere odaklanmak daha iyi olacaktır. Günün olumlu etkilerinden Ateş ve Hava grupları Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalar daha fazla etkilenebilir.

Perşembe – 26.12.2019: Güne Ay boşlukta başlıyoruz ve 00:45’de Ay Güneş Tutulmasını gerçekleştireceği Oğlak burcuna giriş yaparak boşluktan çıkıyor. Üzerimizdeki iyimser ve neşeli havamız dağılarak daha ciddi bir tabiata bürünebilir. 05:45’de Ay-Uranüs üçgeni ile güne daha hızlı ve çalışkan bir şekilde başlamamız olası. Sabah erken saatlerinde beklediğiniz güzel haberleri alabilirsiniz. Derken 08:13’de Ay Güneş ile kavuşarak Oğlak burcunda Jüpiteryen Güneş Tutulmasını meydana getiriyor. Bu önemli tutulma, eğer gerçekten bir hedef belirlemiş ve bu konuda yılmadan çalışmışsanız karşılığında sizlere büyük bir ödül vaad ediyor. 10:29’da günün son açısı Ay-Jüpiter kavuşumu gerçekleşerek gün içerisinde önemli tanışmalar, şans ve imkanların gelebileceğine işaret ediyor. Maddi işleri halletmek için oldukça iyi bir gün olacaktır. Günün şanslı etkilerinden toprak ve su grupları Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 27.12.2019: Haftanın en açısı ciddi gününü yaşayabiliriz zira Ay tüm gün Oğlak burcunda olarak ağır gezegenlerle birlikte hareket edecek. Çalışkanlık, sabır ve sorumluluk isteyen konuları başarılı bir şekilde idare edebiliriz. 06:23’de Ay-Neptün altmışlık açısı güne ilhamı yüksek ve yumuşak bir doğada başlayabileceğimize işaret ediyor. Sabah saatlerinde görülen rüyalar ve hayattan aldığımız mesajlar önemli olabilir. 15:08’de Ay-Satürn, 17:42’de Ay-Plüton kavuşumları duygusal baskılanma, manipülasyon ve kontrol etme konuları ilişkilerde sorun oluşturabilir fakat çalıştığımızda hatasız ve muntazam işler de çıkarılabilir. Bu günü çift yönlü iyi kullanmak biraz da kişilerin elinde olacaktır. 21:25’de Güneş-Jüpiter kavuşumu gerçekleşiyor. Oldukça şanslı ve büyümeye hız katan bir etkidir. -+5günlük müddette maddi ve manevi bolluk yaşayabilir yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Günün önemli etkilerinden öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak, Yengeçler daha çok etkilenebilir.

Cumartesi – 28.12.2019: Herkese iyi haftasonları! Güne ilk girişimizle birlikte 00:02’de Ay-Mars altmışlık açısı gerçekleşiyor ve ardından boşluğa giriyor. Yüksek konsantrasyon sağlamak açısından ev içerisinde yarım kalan işlerinizi toparlayabilirsiniz. Uykuya dalmakta zorlanma görülebilir. 08:20’de Ay artık Kova burcuna geçiş yapıyor ve boşluktan çıkıyor. Grup etkinlikleri ve sosyalliğin aktif olacağı bir gün geçirebiliriz. 11:16’da Ay-Kiron altmışlık açıları ile de mutlu hissettiren geziler ve sabah kahvaltıları ruhunuza iyi gelebilir. Günün son açısı 13:32’de gerçekleşecek Ay-Uranüs karesi olacak. Öğle saatlerinde plan değişimleri, ani şaşırtıcı haberler bize ulaşabilir. Sosyal medya üzerindende hareketli ve önemli haberler okuyabiliriz. Zihin açık ve dikkatli olacaktır. Günün sürpriz etkilerinden sabit grup Boğa, Aslan, Akrep, Kovalar daha çok etki alabilir.

Pazar – 29.12.2019: Gün boyunca Ay Kova burcunda seyahat etmeye devam edecek. Gelecek hedefleri ve sosyal organizasyonlar bizim için daha çok ön plana çıkabilir. 05:06’da Ay-Venüs kavuşumu gerçekleşiyor. İlişkiler cephesi sabah saatleri gayet olumlu ve ahenkli geçebilir. Yeni bir ilişki gündeme getirmek, ailevi konularda ılımlılık ve ortamlarda çekici bulunmanız adına destek verecektir. 07:54’de Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. 16 Ocak 2020’ye kadar sürecek transitte mevcut Oğlak burcundaki gezegenleri de hesaba katarsak gökyüzünde büyük bir stelyum oluşacak. Yani odak noktamız tek bir alana yoğun bir şekilde yönelebilir. İki tutulma arasında da olmamız duygusal anlamda üzerimizde baskı hissetmemize neden olabilir. Hayata ve insanlara daha ciddi, katı ve mesafeli bir yaklaşım sergilemek isteyebiliriz. Fikirlerimiz ise her zamankinden daha önemli olabilir. Günün destekleyici etkilerinden ateş ve hava grupları Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalara daha çok yarayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis