Merve Çubuktepe

Ay Tutulması haftasına adım atıyoruz. 28 Ekim 2023 saat 23:24’te 5 derece Boğa Burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Böylece 2023 tutulmalar sezonunu kapatacağız. Bir yandan aslında yepyeni bir yolculuğa başlıyoruz. Önemli revizyonlar yaşanabilir ve radikal kararların arifesine gelebiliriz. Ancak bunu tamamladığımız takdirde hayatımıza bir amaç gelirken, bereket ve refah dolu bir dönemi inşa etmek adına çok güçlü adımlar atabiliriz. En önemlisi 29 Ekim 2023’te Cumhuriyetimizin 100. Yaşını kutlayacağız. Her açıdan buruk ve zor bir yılın içerisindeyiz… Ancak bu durum bu kutlu günün önemini gölgelemez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde nice 29 Ekimlere… Bayramımız kutlu olsun! Nice yüzüncü yıllara ve sonsuzluğa…

28 Ekim 2023 saat 23:24’te 5 derece Boğa Burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma Boğa-Akrep aksındaki şimdilik Boğa burcundaki son tutulma. Tam bir kapanış etkisi. Tutulma anında Merkür-Mars-Jüpiter ön planda olacak. Piyasalarda büyük hareketlilik, riskli yatırımların büyük batışları, daha da artan enflasyon ve düşen alım gücü gibi temalar burada oldukça belirgin. Aynı zamanda gelir eşitsizliğine de vurgu yapan bu tutulma özellikle maddi açıdan sıkıntıda olan kişilerin daha da tepkilerini büyütmesine sebebiyet verebilir.

Bu tutulma ülkemizin haritasıyla son derece sert tesirlere sahip olduğu için ekonomik açıdan sıkıntı ve daralmanın daha da artacağına işaret etmektedir. Güvenli yatırımlara yönelmekte fayda vardır, tutulmanın etkin olduğu 3 aylık dönemde döviz kurları daha da yükselebilir. Sismik hareketlilik olma ihtimali söz konusu, zira sabit burçlarda sert bir etkileşim olacak. Ancak oluşursa da çok büyük değil orta ölçeklerde bir deprem yaratması daha olasıdır. Batı Ege ve Marmara daha riskli görünüyor.

Ülkemiz 100. Yaşında Güneş Dönüşü haritasına oldukça sert açılarla giriyor. Gerek ekonomik gerek siyasi anlamda oldukça zor dönemeçlerden geçeceğimiz bir dönem bizleri beklemekte. Ancak unutmayalım ki şafaktan öncesi gecenin en karanlık anıdır.

Tutulma maalesef gerilimli tesiri ile Orta Doğu’daki tansiyonun giderek daha da artacağına işaret ediyor… Özellikle İsrail’i merkeze alarak tutulmayı incelediğimizde agresif politikalarına devam edeceği görülmektedir. Umarım ki bu utanç, insanlık ayıbı ve katliamlar artık son bulur!

Bireysel düzlemde ise çok güçlü gezegenlerin ortaklığı ve Akrep burcu vurgusu sebebiyle bir işe kafayı koyan, kendini adayan ve bu uğurda seferber olmuş kişilerin yükselişine dair etkiler göreceğiz. Ay tutulmasının doğası sebebiyle bu bir doğum sancısı ile başlayacaktır. Kişi önemli revizyonlar deneyimleyebilir, yol ayrımları yaşayabilir ve böylece radikal kararlar verebilir. Ancak bunu tamamladığı takdirde de hayatına bir amaç gelirken, bereket ve refah dolu bir dönemi inşa etmek adına çok güçlü adımlar atabilir.

Tutulma “Barış istiyorsan savaşa hazırlan” diye geçen Latince deyişi anımsatıyor. Mars ve Merkür etkisi sebebiyle gerektiğinde hakkımızı korumak, net olmak ve sınırları çok iyi çizmek durumdayız. Gerektiğinde savaşmayı, gerektiğinde kendimizi ve zayıf durumda olanları korumayı bilmek bu süreçte çok önemlidir.

Ay tutulmasının Sabian sembolü: Kederle gölgelenen dul bir mezarda diz çöküyor. Bu sembol kişi acı da olsa gerçekleri idrak ettikten sonra yaşanan huzursuzluk duygusuyla ilgilidir. İllüzyonların yıkılması başta bir hüzün ve doğum sancısı yaratabilir; ancak bize düşen sağlıklı bir şekilde kabullenme sürecini yaşamaktır. Ve unutmayalım ne kadar inkâr etmeye çalışsak da en ufak detay dahi hakikati haykırır.

Haftanın önemli açılarını incelersek eğer, 23 Ekim 2023’te Güneş Akrep burcuna geçecek. Kararlılık ve azim Akrep burcunun temel özellikleridir ve Güneş’in bu burçta olması, kişinin amaçlarına odaklanma ve zorluklarla mücadele etme isteğini artırabilir. Aynı zamanda kontrol ve güç arayışını yansıtır, bu nedenle liderlik rollerine daha fazla yakınlık hissederiz. Tüm Akreplerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. Güneş 22 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak.

24 Ekim 2023’te Güneş-Satürn Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

28 Ekim 2023’te Mars-Jüpiter Karşıtı kesinleşecek. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili.

29 Ekim 2023’te Merkür-Jüpiter Karşıtı kesinleşecek. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Ekim 2023’te Merkür-Mars Kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23 Ekim 2023: Herkese iyi haftalar! Ay tutulması haftasına adım atıyoruz. Ay Kova burcunda ve saat 05:26’da Jüpiter ile kare sert açı yaparak yeni güne başlayacağımız için sabah saatlerinde olayları abartmaya açık olabiliriz. Uçlara savrulmamak ve fevri kararlar almamakta fayda var. Saat 13:04-15:04 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin olacağı için her türlü ruhsal çalışma, şifa çalışması ve tedavi için günün en uygun anları bu saat aralığı olacak. Saat 19:20’de Güneş burç değiştiriyor ve Akrep burcuna geçiş yapıyor. Kararlılık ve azim Akrep burcunun temel özellikleridir ve Güneş’in bu burçta olması, kişinin amaçlarına odaklanma ve zorluklarla mücadele etme isteğini artırabilir. Aynı zamanda kontrol ve güç arayışını yansıtır, bu nedenle liderlik rollerine daha fazla yakınlık hissederiz. Tüm Akreplerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. Güneş 22 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak. Sadece akşam ve sonrasına dikkat zira 22:04’te Ay-Uranüs karesi devrede olduğu için beklenmedik olaylar, fevri tepkiler ve gerilimlere açığız. Sınırları zorlamamakta fayda var. Ay bu açıdan sonra boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta kalacak. Günün Sabian sembolü “Şehir turu yapan otobüsteki yolcular etrafı izliyor.” Bu sembol boş zamanı başka iş düşünmeden dinlenmek için kullanmanın önemini bize hatırlatır. Sosyal ilişkileri tazeleme zamanıdır. Kişi hayatı bir bütün olarak görmeli ve tek bir noktaya saplanmamalıdır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 24 Ekim 2023: Haftanın astrolojik açıdan en güzel etkilere sahip günündeyiz. Yeni güne saat 10:13’te haftanın en iyicil açı kalıplarından Güneş-Satürn üçgeninin kesinleşmesi ile başlıyoruz. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 11:31’e kadar bu uzun bir süre boşlukta kalacak ve akabinde Balık burcuna geçiş yapacak. Bu bağlamda önemli işlerimizi öğleden sonraya denk getirmekte fayda var. Günün en iyicil zamanları saat 11:34-14:34 arası zira Ay-Güneş üçgeni devreye girecek ve İlk Dördün Ay fazının en verimli zamanlarına adım atacağız. Her türlü önemli görüşme, imza, başvuru gibi konuları bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Aynı zamanda ikili ilişkilerdeki sorunları çözmek adına da iyicil tesirler söz konusu. Bu etkiye benzer bir tesir saat 16:56-18:56 arasında Ay-Merkür üçgeni ile tekrarlanacak. Son olarak 22:28-00:28 arasında Ay-Vesta üçgeni olduğu için bu aralık her türlü ruhsal çalışma için çok uygun. Günün Sabian sembolü “Kırık şişeden hala parfüm kokusu yükseliyor.” Bu sembol gerçekten iyi yapılan işlerin ne olursa olsun hafızadan silinmeyeceği gerçeğine işaret eder. Manevi anlamda ölümsüzlük kalıcı ve ilham verici eserler bırakmakla mümkündür. Olumsuz deneyimleri silmeye veya bastırmaya çalışmak yerine kabul etmek en sağlıklı olandır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 25 Ekim 2023: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 00:57-02:57 arasında Ay-Mars üçgeni etkin olduğu için uyanıksanız eğer üşendiğiniz veya efor gerektiren işlere çok daha rahat odaklanabilirsiniz. Sabah saatlerine 06:56’da Ay-Jüpiter altmışlığının iyicil tesiri ile başlıyoruz. Saat 08:56’ya kadar son derece verimli bir akış var. Kariyer ve finans konularını, önemli karar, resmi işlem, imza ve başvuruyu bu saatlere denk getirebiliriz. Sadece 10:51-14:51 arasında Ay-Venüs karşıtı etkin olduğu için gereksiz alınganlıktan kaçınmak, duygusal tepkiler vermemek önemli. İlişkilerde hassas konuları bu zaman dilimlerinde zorlamamakta fayda var. Günün sonuna gelirken saat 23:34’te Ay-Uranüs altmışlığı devrede. Yine geç saatlerde çalışan ve odaklanan kişiler için son derece verimli ve yaratıcı tesirler mevcut. Çözüm bulamadığımız bir konuya dair aniden bir ilham bulabilir veya iyi bir haber alabiliriz. Günün Sabian sembolü “Batıyı keşfedenler mutlu bir ev partisi yapıyor.” Bu sembol iş birliği öğrenme ve uygulamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapar. Deneyimleri paylaşma ve çoğaltma zamanıdır. Bunun için de yeni çevrelere adım atmak önemlidir.
Saat 15:20’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 26 Ekim 2023: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde, saat 03:51-07:51 arasında Neptün ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Ay tutulması öncesi ruhsal çalışma, ibadet ve şifa için en uygun zaman dilimlerinden birinde olacağız. Ay saat 09:38’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 09:39-13:01 arasında boşlukta olacak. Önemli işlerinizi özellikle bu boşluk evresine denk getirmemenizi öneririm. Saat 13:02’de Ay boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor ve enerjimiz yükselmeye başlıyor. Bugün özellikle spora başlamak adına son derece ideal durumda. Akşam saatlerine geldiğimizde saat 20:50 itibariyle Merkür-Vesta üçgeni kesinleşiyor. Bu açı konsantrasyon adına mükemmel bir tesire sahiptir. Bu bağlamda odaklanmak için bu açıyı kullanabilirsiniz. Veya bir türlü üşenip bitiremediğiniz bir konuyu nihayete vardırmak adına da ideal bir tesire sahiptir. Gece geç saatler de ruhsal çalışmalar için uygun durumda. Günün Sabian sembolü “Bir genç yanan bir mumu tutuyor.” Bu sembol manevi anlamlara yönelme vaktinin geldiğine işaret eder. Kendi yolumuzu çizmek adına kendi ışığımızı kullanmamız gerekir, en önemlisi bu yolculuk şahsi ve yalnız bir yolculuktur. Eğer değişime kendi içimizden başlayarak yolumuzu kendimiz çizerek ilerleyen evrelerde başkalarına da yol gösterip ilham verebiliriz, ancak öncelikle her şeye kendimizden başlamamız gerekir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 27 Ekim 2023: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Öğleden sonraya kadar Ay olaysız yolculuğuna devam edecek. Koç burcu etkisi sebebiyle bugün spora başlamak, egzersiz planını yoğunlaştırmak, bir girişim başlatmak ve inisiyatif almak için uygun. Sadece saat 15:59-17:59 arasına dikkat zira Ay-Chiron kavuşumu kesinleşiyor. Bu zaman dilimlerinde artık Ay tutulması arifesine de girdiğimiz için kalp kırmaktan kaçınmalı ve sözcüklerimizi dikkatli seçmeliyiz. Neyse ki günün son anlarına gelirken gece saatlerinde 22:59 itibariyle Güneş-Juno altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal konularda sorunları çözmek adına destekleyicidir. Ayrıca bir flört sürecine dair olumlu ve ciddiyet içeren gelişmeleri gündeme getirebilir. Önemli duygusal konulara dair konuşmaları gece geç saatlere denk getirebilir. Günün Sabian sembolü “Yüzyılların fırtınalarına dayanan kocaman bir kayalık”. Bu sembol hem uçsuz bucaksız hem de engellerin olduğu bir düzlemi sembolize eder. Suyun, sezgilerin ve derinliğin olduğu bir yer ilham almamızı kolaylaştırabilir. Hayata dair kararlı unsurlar ortaya çıkarken ruhsal denge ve güven de gelecektir. Tek gereken dalgalara karşı dayanıklı olmaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 28 Ekim 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay tutulması gününe geldik. Ve böylece 2023 tutulmalar sezonunu kapatacağız. Tutulmadan önce saat 11:19’da Ay-Plüton karesi kesinleşecek ve Ay boşluğa girecek. Ay saat 11:20-14:44 arasında boşlukta kalacak. Zaten Ay tutulması gerilimli bir etkidir bu sebeple bu saatler öncesinde önemli işlere odaklanmak yerine rölantide kalmakta fayda var. Ay saat 14:45’te Boğa burcuna geçecek. Tutulmadan hemen önce saat 19:02’de haftanın zorlu açılarından Mars-Jüpiter karşıtı kesinleşecek. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili. Saat 23:24’te 5 derece Boğa burcuna Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulma anında Merkür-Mars-Jüpiter ön planda olacak. Piyasalarda büyük hareketlilik, riskli yatırımların büyük batışları, daha da artan enflasyon ve düşen alım gücü gibi temalar burada oldukça belirgin. Aynı zamanda gelir eşitsizliğine de vurgu yapan bu tutulma özellikle maddi açıdan sıkıntıda olan kişilerin daha da tepkilerini büyütmesine sebebiyet verebilir. Tutulma maalesef gerilimli tesiri ile Orta Doğu’daki tansiyonun giderek daha da artacağına işaret ediyor… Bu tutulma ülkemizin haritasıyla son derece sert tesirlere sahip olduğu için ekonomik açıdan sıkıntı ve daralmanın daha da artacağına işaret etmektedir. Güvenli yatırımlara yönelmekte fayda vardır, tutulmanın etkin olduğu 3 aylık dönemde döviz kurları daha da yükselebilir. Sismik hareketlilik olma ihtimali söz konusu, zira sabit burçlarda sert bir etkileşim olacak. Ancak oluşursa da çok büyük değil orta ölçeklerde bir deprem yaratması daha olasıdır. Batı Ege ve Marmara daha riskli görünüyor. Bireysel düzlemde ise çok güçlü gezegenlerin ortaklığı ve Akrep burcu vurgusu sebebiyle bir işe kafayı koyan, kendini adayan ve bu uğurda seferber olmuş kişilerin yükselişine dair etkiler göreceğiz. Ay tutulmasının doğası sebebiyle bu bir doğum sancısı ile başlayacaktır. Kişi önemli revizyonlar deneyimleyebilir, yol ayrımları yaşayabilir ve böylece radikal kararlar verebilir. Ancak bunu başardığı takdirde de hayatına bir amaç gelirken, bereket ve refah dolu bir dönemi inşa etmek adına çok güçlü adımlar atabilir. Günün Sabian sembolü “Altına hücum onlara huzur verdi.” Bu sembol açgözlülük ve hırstan kaçınmanın önemine işaret eder, unutmayalım ki her parlayan altın değildir. Ve herkes o an çok emin olsa da her zaman zafer kazanamaz, devran bir yerde döner. (Şu anki Dünya gündemini düşününce oldukça anlamlı) Ay Fazı: Dolunay (Ay Tutulması).

Pazar – 29 Ekim 2023: Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Buruk ve zor bir yılın içerisindeyiz… Ancak bu durum bu kutlu günün önemini gölgelemez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde nice 29 Ekimlere… Bayramımız kutlu olsun! Ay Tutulmasından sonraki ilk gündeyiz ve hala tutulma etkisiyle gergin hissedebiliriz. Zira saat 06:44’te Merkür-Jüpiter karşıtı kesinleşecek. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Boğa burcunda ve bu etkiyi daha da yükselten Ay-Mars karşıtı saat 10:44’te aktif olacak. Saat 17:21’de Merkür-Mars kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ülkemiz 100. Yaşında Güneş Dönüşü haritasına oldukça sert açılarla giriyor. Gerek ekonomik gerek siyasi anlamda oldukça zor dönemeçlerden geçeceğimiz bir dönem bizleri beklemekte. Ancak unutmayalım ki şafaktan öncesi gecenin en karanlık anıdır. Günün Sabian sembolü “Derin denizlerin dalgıçları aşağıya doğru iniyor.” Bu sembol hayatın gizemlerine dalmakla ilişkilidir. Tefekkür etme ve asıl manayı arama zamanıdır. Ruhsal benlik ile bağ kurma vakti gelmiştir, kişi buna niyetlenirse hayatının sırrına ulaşabilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe