Begüm Minkis

Haftaya girişimizle birlikte sonbahar ekinoksunu kutluyoruz. Yaşam kaynağımızı temsil eden Güneş, sevginin ve zerafetin sahibi Terazi burcuna geçiş yapıyor. Tüm Terazi burçlarının doğum günleri kutlu olsun! Bu etki ile artık diğer seslere daha fazla kulak veren, aşkı hisseden, kılık kıyafetimizle daha fazla ilgilenen ve sosyal çevreye odaklı bir tabiata bürüneceğiz. Hafta genelinde ise Güneş haricinde herhangi bir gezegen geçişi olmayacak. 28 Eylül’de gerçekleşecek Terazi yeniayı ise üzerimizdeki nanemolla havayı yok edecek türden. Açı bazında kare açıların daha fazla yoğun olması bizi mücadele ve azim gerektiren durumlarla karşı karşıya bırakabilir.

Bu haftanın ana tablosuna baktığımızda ise ‘’aşk’ı arayan bir aşk hikayesi’’ modunda bir görünüm ortaya çıkıyor. Haftaya tüm enerjisini yansıtacak gezegen Terazi burcundaki Venüs olacak. 23 Eylül 2019’da 2 Temmuz Yengeç burcundaki Güneş Tutulmasını tetikleyecek. Bu etki sebebiyle aşk, evlilik, şans veya güzellik/estetik temaları canlanmaya başlayacak. Bu tatlı etkiye Juno – Satürn , Juno – Güney Ay Düğümü üçgen açılarının da eşlik etmesiyle ciddi ilişkilerde bol bol eski defterler açılabilir, geçmişle bağlantılı kişiler birden önünüze gelebilir.

Akabinde 25 Eylül 2019’da Venüs’ün Ay Düğümleri ile T- kare açı kalıbını oluşturması ve yine aynı gün Venüs – Satürn karesi bir an önce haftasonu tatiline gün saymamıza neden olabilir. Oldukça yoğun, karmik ve kadersel bir etki. Sevgi teması ve ilişkilerimizi bol bol konuşacağız. Mevcut ilişkilerde güven ve sabır teması önem kazanacak. Olumsuz anlamda mevcut birlikteliklerde yanlış hareketlerin normalden daha fazla göze batması, isteksizlik, duygusal baskı veya gizli ilişkiler ortaya çıkabilir. Kişisel anlamda da güzellik ve keyif aldığımız konularla normalden daha fazla ilgilenebiliriz fakat herhangi bir estetik müdahaleler adına destekleyici etkiler altında olmayacağız. Çevrenizdeki kadın figürleri ile ilgili de önemli haberleri beklemekte yarar var.

Ayrıca kişisel isteklerimiz adına gerçekten bir mücadele duygusu içerisinde olabiliriz. Bunu elde edemediğimizde ego yaralamaları, karşı tarafı manipüle etmek, güç duygusu yaratmak ve maddi anlamda zorlamak söz konusu olabilir. 27 Eylül 2019’da Terazi/Koç aksında Kiron – Güneş karşıtlığı yaşamamız genel anlamda özgüven sorunlarına işaret ediyor. Bu hafta var olan kişisel potansiyelimizi gösterebilmek adına çok destekleyici etkiler altında olmayacağız. Önümüzde sürekli bi duvar varmış hissiyatı içerisinde olabiliriz. Ancak 28 Eylül Terazi yeniayı ve haftanın kapanışını yapacağımız Venüs – Jüpiter altmışlığı sonrası daha keyfe keder bir role gireceğiz. Sevgi bağlarında büyüme, fedakarlık ve barış duygusu adına pozitif sonuçlar alabiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23.09.2019: Herkese iyi haftalar! Ay tüm gün Yengeç burcunda olacak. Gece saatlerinde 02:29’da gerçekleşecek Ay – Venüs kare açısı adeta ertesi gün işyerine götürülecek pastanın yenildiğini görmek gibi heves kaçırıcı olabilir. Kılık kıyafet açısından da sabaha kombini iyi ayarlamakta fayda olabilir. Sabah saatlerinde 08:36’da gerçekleşecek Ay – Satürn karşıtlığı hayattan usanmış bir biçimde uyanmanıza neden olacağından en iyisi güzel bir filtre kahve ile günü açarak ciddi konuşmalara girmemek zira 10:22’de de Ay – Merkür karesi de bizi karşılayacak. Bugün önemli görüşmeler ve ciddi kararlar adına pek uygun olmayabilir. Ancak öğle saatleri 14:09’da gerçekleşecek Ay – Neptün üçgen açısı ile kara bulutların dağılmasıyla daha olumlu hisler içerisine girebiliriz. Günlük hayattaki sorunlara karşı da daha yaratıcı fikirler üretebiliriz. 19:18’de gerçekleşecek Ay – Mars altmışlığı ile günün stresini spor ile atabilir ve yaşam motivasyonumuzda artış yaşanabilir. Akşam saatleri ise daha çok araştırma ve geliştirme üzerine çalışmak daha iyi olabilir. 20:24’te Ay – Plüton karşıtlığı derin sessizlikte kendimizi dinlememiz adına destek verecek. Günün stresli enerjilerinden öncü grup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha fazla dikkat etmeliler.

Salı – 24.09.2019: Bir önceki güne göre daha tatlı diyebileceğimiz etkilerin olacağı bir güne giriş yapıyoruz lakin 01:06 ile 12:20 arasında Ay boşlukta olacağından günün ilk yarısında yeni bir girişim gerçekleştirmek için pek uygun olmayacak. Haberler de asılsız olabilir çok takmamak lazım. Akabinde Ay Aslan burcuna geçecek ve günün ilk açısı olan 14:22’de Ay – Güneş altmışlığını meydana getirecek. Böylelikle isteklerimizi daha rahat bir şekilde dile getirebilir ve beklediğimiz gibi de cevaplar alabiliriz. 18:39’da Ay – Kiron üçgeni ile özellikle şifa kadınlarda olabilir ve duygusal anlamda memnun hissedebiliriz. Sonbaharın da gelişiyle güzel bir saç kesimi de deneyebilirsiniz fakat 22:11’de Ay – Uranüs karesi nedeniyle çok da absürt seçimler yapmamalısınız. Daha sonra gece uykularınız kaçabilir. Beklenmedik haberler ve olaylar içerisinde de bulunabileceğiniz bir akşam geçirebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden ateş grupları Koç, Aslan, Yaylar ve hava grupları İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Çarşamba – 25.09.2019: Haftanın en iyi gününe giriş yapıyoruz. Ay tüm gün görkemli Aslan burcunda ve sabah 10:34’te Ay – Venüs altmışlık açısı ile güne başlayacağız. Daha aktif ve keyifli hissedebiliriz kendimizi. Güzellik ve bakım işlemleri adına da oldukça destek verecek bir gündeyiz. Kılık kıyafet ve dekor alışverişleri yapılabilir. İlişkilerde barış ve uyum artabilir. 17:21 Ay – Jüpiter üçgen açısı ve akabinde 19:14’teki Ay – Merkür altmışlığı ile Ay, günün güzel enerjisini katmerliyor ve boşluğa giriyor. Bu bağlamda yenilik enerjisinin bir o kadar baskın olduğu günün akşam saatleri dinlenmek ve güzel bir bitki çayı veya kahve ile günün yorgunluğunu atmak için uygun gözüküyor. Günün ilk yarısı oldukça iyimser ve mutlu etkilerle dolu olabilir. Fakat bugün gerçekleşecek Venüs – Satürn karesi güzel gelişmeleri elde etmek ancak sorumluluklarımızı bilmekten geçtiğini hatırlatıyor. Güzel haberler almak, bir başarı elde etmek, önemli iş görüşmeleri gerçekleştirmek ve imza işleri adına iyicil etkiler altında olacağız. Günün olumlu etkilerinden ateş grupları Koç, Aslan, Yay burçları ve hava grupları İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 26.09.2019: Güne Ay boşlukta başlıyoruz ve 13:35’e kadar devam edecek. Ay akabinde Başak burcuna geçiyor. Son iki günün rehavetini atacağımız sorumluluklar ve görevlerin bizi beklediği bir gün geçireceğiz. Tüm gece Ay boşlukta olacağından sabah; uykulu, karmaşık ve geceki rüyaları hatırlamakla geçebilir. Bugün işleri güçleri toparlamak, doktora gitmek, market alışverişleri ve ev onarım/tadilat çalışmaları adına uygun olabilir. Günün ilk açısı 23:17’de Ay - Uranüs üçgeni olacağından işleri bitiremeyip hala gece uğraşıyor olabiliriz. Fakat gece daha pratik ve çözüm geliştirici olmakta mümkün. Aniden gelen fikirleri not almakta yarar var. Sezgilerimizde bize her zamankinden daha fazla yol gösterebilir. Duygusal anlamda gece gelecek sürpriz mesajlarda olabilir. Günün verimli etkilerinden toprak grupları Boğa, Başak ve Oğlaklar ve su grupları Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Cuma – 27.09.2019: Oldukça açının meydana geleceği zengin bir güne giriş yapıyoruz. Ay tüm gün titiz, mükemmeliyetçi ve eleştirel Başak burcunda olacak. 10:46’da Ay – Güney Ay Düğümü üçgeni ve akabinde 11:49’da Ay – Satürn üçgeni ciddi görüşmeler, dikkat isteyen işler ve başladığımız konularla ilgili duygusal istikrar sağlamamıza yardımcı olacak. Bugün büyük sözü dinlemekte yarar olabilir. Ayrıca ilişkiler açısından da 13:30’da Ay – Juno kavuşumu ve 16:20’de Ay – Neptün karşıtlığı ile olayların hiç de sizin gördüğünüz gibi olmadığının farkına vardığınız türden durumlar gelişebilir. Yeniay gününden bir önceki gündeyiz ve ay balzamik ay fazında ruhsal anlamda sizi dönüştürecek bir karşılaşma yaşamak ve bir insana yardımda bulunmak için oldukça uygun. 17:44’te oluşacak Ay – Jüpiter karesi ile spontan bir şekilde uzak bir yola çıkabilirsiniz. Duyguların yükselişi, abartılar ve alınganlıklar da söz konusu olabilir ayrıca eleştirinin dozunu da ayarlamakta fayda var. Günün yapıcı etkilerinden toprak grupları Boğa ve Oğlaklar faydalanabilir. Değişken gruplar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar ise daha dikkat etmeliler.

Cumartesi – 28.09.2019: Herkese iyi haftasonları! Yeniay gününe Ay Başak burcunda giriyoruz ve 06:57’de Ay – Mars ile kavuşarak boşluğa giriyor. Sabah erken uyanabilir ve iş olmamasına rağmen kendinize bir uğraşı bulabilirsiniz. Bu enerjiyi ailenize mükellef bir kahvaltı hazırlayarak da değerlendirebilirsiniz. Yalnız çok da aceleci olmamakta fayda var. 13:03’de Ay boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiyor ve 18:40’ta Kiron ile karşıt açı oluşturuyor. İlişkilerde duygusal ve ego yaralamalarına açık bir etki. Duygusal anlamda beklentileri minimuma indirmeli ve sorunlara karşı da yapıcı bir tutum izlemeliyiz. Özellikle erkek figürleri dikkat! Neyse ki 21:26’da Terazi burcunda bir yeniay meydana geliyor. Bu yeniay ile ilişkiler ile bağlantılı kadersel başlangıçlar olabilir. İnsan ilişkileri, adaletin ve barışın önem kazanacağı bu yeniay da birlik duygusunu gerçek anlamda deneyimleyebiliriz. Akşam saatleri böylelikle sakin bir duş ve yeniay’a dair gerçekleştirmek istediğiniz hedeflerinize odaklanarak geçirebilirsiniz. Günün hareketli enerjilerinden toprak grupları Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Öncü gruplar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar ise daha temkinli olmalılar.

Pazar – 29.09.2019: Haftanın duygusal anlamda en hassas gününe hoşgeldiniz. Ay tüm gün Terazi burcunda olacak ve güne 11:07’de meydana gelecek Ay – Satürn karesi ile başlıyoruz. İlk saatlerde ikili ilişkilerimize kafayı takarak evde vakit geçirmek isteyebiliriz. Duygusal olarak mesafeli durmak gereken konularda olabilir. ‘’Nereye gitsek ki’’ veya sürekli ‘’fark etmez’’ yanıtları ile ertelenme olsa da 17:27’de Ay – Jüpiter altmışlığı ve 18:38’de gerçekleşecek Ay – Venüs kavuşumu herkesi ortak bir noktada buluşturabilir gözüküyor. Akşam saatleri neşeli ve keyifli olmaya aday. Evlilik ve ilişki teklifinde bulunmak için güzel bir gün olacak. Günün son açısı olan Ay – Plüton karesi de 21:40’da gerçekleşerek tutkuyu ve saplantılı tutumları körükleyebilir. Güç savaşları ve manipülasyona da dikkat etmek gerekli olacak. Rüyalar da derin ve anlamlı olabilir. Günün romantik etkilerinden hava grupları İkizler, Terazi ve Kovalar ve ateş grupları Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Keyifli bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis