Merve Çubuktepe

haftanın en önemli olayı 26 kasım 2015 saat 00.44’te ikizler burcunda gerçekleşecek dolunay olacak. zorlayıcı etkiler içeren bu dolunay özellikle iletişim biçimimiz, düşüncelerimiz, ticaret ve ikili ilişkiler konusunda bizi önemli kararlar almaya itebilir. ayrıca satürn ve neptün arasındaki kare açı da bu hafta kesinleşiyor. beklenmedik gelişmelere, özellikle de özenle saklanan ve bir anda tüm kartların açıldığı çarpıcı olaylara hazırlıklı olalım!

mars terazi burcunda yolculuğunu sürdürüyor, yani özellikle öncü burçlar olan koç, yengeç, terazi ve oğlak burcunun 15. gün ve sonrasında doğanlar önceki hafta değindiğimiz sükuneti korumak, diplomatik yaklaşmak ve asabi olmamak konusunda dikkatli olmaya devam etmeli. ancak özellikle bu hafta değişken burçlar ikizler, başak, yay ve balık için beklenmedik çok önemli gelişmeler ve yüzleşmeler gerçekleşebilir.

dolunaylar bir süredir devam eden konuların bir anda tabiri caizse kabak gibi ortaya çıkmasını sağlar. bir yandan satürn-neptün karesi de gizli kapaklı yürütülen ve özellikle de kötü niyetle suistimal edilen işlerin bir anda görünür hale gelmesine vesile olabilir. yani bu hafta aslında hiç beklemediğimiz hatta bize düş kırıklığı yaşatacak gerçekleri öğrenebiliriz. ancak bu üzülmemiz gereken değil belki kendimizin bile inanmak istemediğimiz konularla ilgili gerçekleri görme şansına erişebileceğimiz bir dönem. yani dost ve düşman kim anlayabiliriz bu hafta. eğer böyle bir durum yaşarsak üzülmek yerine hep bizimle olan gerçek dostlarımız ve sevdiklerimizin kıymetini bilip tekrar şükretmeliyiz.

haftanın önemli astrolojik olayları:

23 kasım 2015 - ay boğa burcunda
pazartesi akşam saatlerine kadar ay koç burcunda ve boşlukta olacak. yani bugün yoğun geçebilir, sürekli bir şeylere koşturabilir ancak sanki zaman hiç ilerlemiyor ya da bir şeyler nihayete varmıyor gibi hissedebilirsiniz. önemli karar ve yaptırımlar için uygun bir an değil. saat 18.30 sonrası ay boğa burcuna geçtiği vakit itibariyle sakinleşmek ve iş planlarımızı netleştirmek için ideal bir zaman. bugün özellikle kendi köşemize çekilip bize huzur veren işlerle ilgilenmek, sağlam adımlar atmak istediğimiz konuları planlamak ve etliye sütlüye çok karışmamak da faydalı olacaktır.

24 kasım 2015 - venüs uranüs karşıt açısı / mars satürn altmışlık açısı
salı günü gerilimli bir açıyla karşı karşıyayız. terazi/koç burcu arasında gerçekleşecek bu açı insan ilişkilerini temsil ediyor. uranüs koç burcunda özgürlükler derken, venüs ise birliktelikler ve uyumdan yana. ancak bu iki kavram birbiriyle karşıt açı yapıyor. yani 4 aralık 2015’e kadar özellikle ikili ilişkilerinizde sürekli talepkar, baskıcı, ne olursa olsun benim istediğim olacak gibi yaklaşımlardan kesinlikle uzak durmak gerekli. mars’ın da terazi burcunda olduğunu ve bu haftaki dolunayı düşünürsek ikili ilişkilerde sınırları aşırı zorlarsak kayıplar bile yaşayabiliriz. neyse ki mars ve satürn arasındaki olumlu açı adeta bir imdat freni görevi görüyor ve bizi bir anda sağduyuya davet eden bir ses gibi hareket ediyor. gene de özellikle öncü burçlar bu hafta duygusal ilişkilerinde aşırı talepkar olmamalı, "quot;neyse cnm sen meşgulsun galiba"quot; yazmak, küsmek ve suçlamak yerine konuşmayı seçmeli. tabii bu konuşma normal bir tonla olmalı. özetle empati kurmanın ve karşılıklı anlayışın çok önemli olduğu bir dönemdeyiz.

25 kasım 2015 - merkür satürn kavuşum açısı / merkür neptün kare açısı / merkür mars altmışlık açısı
çarşamba gününün gezegeni merkür. üç gezegenle birden açılar yapıyor. ortalık gayet hareketli hatta karışık. bugün kesinlikle önemli bir görüşmeniz varsa, mülakata girecekseniz ertelemeniz faydalı olur. zira gün içinde özellikle iletişim konusunda karmaşık ve gergin enerjiler hakim. eğer görüşmeniz bugün ise de aşırı derecede objektif ve net olmalısınız. kesinlikle duygusal faktörler devreye girmemeli. özellikle öfkeyle giriştiğiniz konularla ilgili ne kadar haklı olursanız olun sizi memnun etmeyecek sonuçlar alabilirsiniz. eğer diplomatik yeteneklerinize ve soğukkanlılığınıza güveniyorsanız ayaklarınızı yere çok sağlam basarak işlerinizi sürdürmeye özen göstermelisiniz. akşam 19.00 itibariyle ay ikizler burcuna ve dolunay fazına yaklaşırken bu saat itibariyle artık zorladığımız bir konu varsa geriye çekilip beklemek faydalı olacaktır.

26 kasım 2015 - ikizler burcunda dolunay /satürn neptün kare açısı
perşembe günü haftanın en önemli ve güçlü göksel olayları gerçekleşiyor. adeta uzun süredir beklediğiniz haberler, belirsiz konularla ilgili dizinin son sahnesinden önceki uzun reklam arasının bitiş anlarındayız. gün boyunca her şey çok hızlı gelişebilir, beklenmedik haberler alabilir, inanılmaz bir iletişim trafiği içinde olabilirsiniz. dolunayı takiben özellikle ilk hafta önemli bilgilere ulaşabilir ya da örtülü konuların bir anda ortaya çıkışını izleyebilirsiniz. genel olarak 26 kasım itibariyle ülke gündeminde de çok önemli gelişmeler ortaya çıkabilir, sansasyonel olaylar izleyebiliriz. hatta yargı ve inanç konularıyla ilgili skandallar bile duyabiliriz. kesinlikle sinirlerimize hakim olmalı ve sükunetimizi korumalıyız. çünkü kontrolünü kaybeden kişinin tüm oyunu kaybedeceği etkiler altındayız. bu etkilere hafta içi başka bir yazıda daha detaylı değineceğim.

27 kasım 2015 - ay yengeç burcunda
cuma gününe geldiğimizde fırtına biraz sakinleşiyor. ay boşlukta ve ikizler burcunda ilerliyor yani gündüz saatleri boyunca gene temkinli olmakta fayda var. gün içinde ay’ın iyicil gezegenler venüs ve jüpiter arasındaki olumlu açıları daha huzurlu ve sakin bir gün vaat ediyor. gene de saat 21.30’a kadar temkinli ilermeye devam etmeliyiz. akabinde ay’ın yengeç burcuna geçmesi adeta ağır bir yemek üzerine gelen yorgunluk kahvesi gibi bizi rahatlatacak ve daha iyi hissetmemizi sağlayacak. ailemiz ve sevdiklerimizle zaman geçirmek, evimizle ilgilenmek oldukça iyi gelecektir. günlerdir süren yoğunluğu sevdiğimiz insanlarla birlikte geçireceğimiz zamanla unutup kendimizi huzurla akışa bırakmalıyız.

28 kasım 2015
cumartesi ay yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. gün içinde ay harici bir gezegenin özel bir açısı olmayacak. yani huzurlu, aile ve sevdiklerimizle geçireceğimiz güzel bir cumartesi bizi bekliyor. bu zorlu haftanın ardından evinizi güzelleştirmek, eski şeyleri ayıklamak, seviyorsanız güzel yemekler yapmak gibi aktiviteler size çok iyi gelecektir. sadece akşam saatleri civarında ay’ın mars, plüton ve uranüs gibi zorlu gezegenlerle kontağını düşünerek riskli hareketler yapmamak ve dikkatli olmakta fayda var. sakarlık ve ufak tefek kazalara açıklık görülebilir.

29 kasım 2015 - güneş neptün kare açısı
huzurlu sakin bir pazar gününe başlıyoruz. öğlen saatlerine kadar sakin etkiler altındayız. sosyalleşmek ve sevdiğimiz şeylerle ilgilenmek için ideal bir gün. saat 15.00 sonrasında ay boşluğa giriyor, güneş ve neptün arasındaki kare açı kesinleşiyor. yani bu saat itibariyle önemli kararlar alacaksak ertelemek faydalı olacaktır. karşımıza çıkan konularla ilgili kararsızlıklar yaşayabiliriz. neptün’ün enerjilerinin arttığı zamanlarda meditasyon, dua ve namaz gibi aktiviteler huzur sağlamak adına çok yararlıdır.

oldukça dinamik, gelişmeler ve haberlerle dolu bir hafta geçireceğiz. özellikle hafta içi frenleri sağlam tutmak, sürekli akılcı ve mantıklı hareket etmek çok önemli olacak. bu hafta özellikle bu açılardan ciddi şekilde etkileniyorsanız hayat akışınızı etkileyecek çok önemli gelişmeler yaşayabilir, önemli haberler alabilirsiniz. eğer bu hafta beklemediğiniz hatta sizi üzen bazı gerçeklerle karşılaşırsanız bunun daha geç öğrensem ne olurdu diye sorabilirsiniz. çünkü ne kadar zor olursa olsun gerçeği öğrenmek hayat yolumuzu gerçekten anlamak ve ona göre hareket etmek adına en önemli kazanımdır. zorlandığımız anlarda da her zaman yanımızda olan sevdiklerimiz ve dostlarımızın kıymetini de daha iyi anlamamızı sağlar. zor anlar yaşadığınızda içinize kapanmak yerine onların yanına gitmek ve paylaşmak sizi daha da güçlü kılacaktır.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle.