Merve Çubuktepe

30 Kasım 2020’de İkizler burcundaki Ay tutulmasından önceki haftaya geldik. Ay tutulmalarının hemen öncesi astrolojide oldukça önemlidir. Zira Ay tutulmaları bir dönemin net olarak sonlanması, kapanış ve tamamlanmayı temsil ederler. Bu bağlamda hafta içerisinde adeta bir dizinin sezon finalini yaşar gibi hissedebiliriz.

Bu haftanın en iyicil etkileri Merkür’ün çoklu sayıda yapacağı olumlu açılar olacak. İletişim, haberleşme, ticaret, imzalar, mülakat ve başvurular gibi konularla alakalı Merkür ilk olarak 24 Kasım 2020’de Neptün ile üçgen açı yapacak. Bu açı kalıbı Merkür’ün ruhani formlarından biridir. Akrep-Balık burçları arasında sirayet eden bu açı kalıbı iç dengemizi düzenlemek, ruhsal çalışmalar ve ibadet etmek için çok uygundur. Ayrıca sanatın her dalıyla haşır neşir olmak da ruha iyi gelir. Özellikle daha soyut konuları okuyup öğrenmek için iyicil bir açıdır. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili.

27 Kasım 2020’de Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı da nüfuz etmek, güçlü intiba bırakmak ve destek bulmakla da alakalıdır. Bu bağlamda kuvvetli ittifaklar gündeme gelebilir. Bir şeyleri doğru şekilde talep etmek ve dile getirmek, karşımızdaki kişileri ikna etmek adına da son derece kuvvetli bir tesirdir. Açı kalıbı yeniay derecesinde oluşacağından etkisi daha da kuvvetli. Özellikle 25-28 Kasım 2020 arası her türlü önemli görüşme, mülakat, başvuru ve imza gibi konular için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili.

29 Kasım 2020’de Merkür-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı da özellikle finans ile alakalıdır. Bereket yaratmak, akılcı stratejiler kurmak ve kazanç sağlamakla ilişkilidir. Ayrıca bir konuda uzmanlaşmak, derinlere inmek, felsefi bakış açıları yakalamak adına da etkildir. Bu açı kalıbı da +-3 gün etkili.

Haftanın genelinde Merkür’ün olumlu açıları yayıldığı için tüm hafta boyunca tüm saydığım bu konularda girişimler adına elverişli bir atmosfer söz konusu. İş, maddiyat, bürokratik konular, bitirilmesi gereken işler, imzalar, tapular vb gibi tüm alanlarda bu hafta hızlı aksiyon alabiliriz.

İşler güçler adına verimli olsa da duygusal konulara dair çalkantılı etkiler devrede. Bir de Ay tutulması yaklaştığı için daha hassas bir yapı var. 27 Kasım 2020 Venüs-Uranüs karşıtı haftanın en zorlu açısı olarak karşımıza çıkıyor. Bu açı kalıbı ilişkilerde aniden hatta bazen sebepsiz gibi görünebilecek sonlara sebebiyet verebilir. Son sözü elbette bireysel haritalar söyler, ancak genel etkilerden bakarsak eğer özellikle sorgu sualsiz olur pat diye biten ilişkilerde açı ve yaklaşan tutulma vesilesi ile kalıcı sonlanmalar görülebilir. Aynı gün etkin olacak Güneş-Kiron üçgeni bir konuda bir bitiş veya kopukluk varsa bunun yaralanma yaratsa da bir iyileşme getireceğini, bir hayır etkisi olduğunu göstermekte.

28 Kasım 2020’de saat 03:37’de Neptün retro konumdan durağan konuma geçecek. Neptün retrosunu tamamlamak üzere durağan konuma geçerken gökyüzünde Uranüs dışında retro başka gezegen kalmayacak. Uzun süre retro baskın bir gökyüzü yaşamıştık, geçmiş ve tekrar odağı çok yüksekti. Şimdi tam tersi Retrolar tamamladı, tutulmalar dönemi geldi çattı, bu sebeple de gökyüzü bizi sürekli ileriye doğru çağırmakta ve geleceğe odaklanmaya yönlendirmekte. Geçmişin bilgeliği çok kıymetli olmakla birlikte çözülmesi imkansız, değişmesi mümkün olmayan geçmiş konulara saplanmak bizi kısır döngüye sokar ve gelecekteki ilerlememizi, şanslarımızı sekteye uğratabilir.

Neptün 30 Kasım 2020 saat 03:36 itibariyle durağan konumunu bitirip, ileri hareketine başlayacak. Bu olay sonucunda gökyüzünde sadece Uranüs retro konumda kalıyor. Uranüs de retrosunu 15 Ocak 2021’de tamamlayacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23.11.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Balık burcunda, günün ilk yarısında odaklanmakta bir miktar zorlanabiliriz. Saat 10:58-14:55 arasında Ay birçok gezegene Septile açı yapıyor. Bu sebeple hayallere dalma, odak kaybı gibi konular yaşanabilir. İşleri sırayla yapmak, birkaç kere kontrol etmek faydalı olacaktır. Saat 16:37’de Ay-Merkür üçgeni devreye girerken odağımızı toplamaya ve netleşmeye başlıyoruz. +-1 saat özellikle bir konuya tam odaklanmak, önemli işleri bitirmek, imza ve görüşmeler adına değerlendirilebilir. Ve saat 18:30’da Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Ruhsal enerji Balık burcunda iyice yükselmiş durumda. +-2 saat boyunca her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için bu tesiri değerlendirebilirsiniz. İlham güçlüdür, sanatsal üretimler için de iyicil bir tesirdir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 24.11.2020: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde. Son derece huzurlu ve iyicil tesirli bir gün bizi bekliyor. Ay saat 04:17’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra haftanın en olumlu etkilerinden Merkür-Neptün üçgeni saat 07:39’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı Merkür’ün ruhani formlarından biridir. Akrep-Balık burçları arasında sirayet eden bu açı kalıbı iç dengemizi düzenlemek, ruhsal çalışmalar ve ibadet etmek için çok uygundur. Ayrıca sanatın her dalıyla haşır neşir olmak da ruha iyi gelir. Özellikle daha soyut konuları okuyup öğrenmek için iyicil bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili. Üzerine saat 07:46’da Ay-Jüpiter, saat 13:44’te Ay-Satürn altmışlığı da devrede, akabinde ay boşluğa giriyor. Bu sebeple saat 13:44’e kadar her türlü önemli iş, finansal girişim, resmi işlem ve mühim görüşmeler için ilgili zaman dilimini değerlendirebilirsiniz. (07:46-13:44) Ay saat 13:45-18:04 arasında boşlukta olacağından bu evrede önceden başlanmış iş ve rutin konuları merkeze almakta fayda var. Saat 18:05’te Ay boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiyor heves, inisiyatif ve odak kazanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 25.11.2020: Ay Koç burcunda oldukça üretken ve dinamik bir gündeyiz. Ay saat 04:21’de Plüton ile Quintile ve 04:23’te Chiron ile kavuşum yapıyor. +-2 saat uyanık olanlar için ruhsal çalışma ve bir travmayı çözme adına güçlü tesirler içermekte. Veya gördüğünüz bir rüya sayesinde farkındalık kazanabilirsiniz. 09:23’te Güneş-Uranüs TriSeptile açısı devrede. +-1 saat boyunca ani tepkiler verme, sabırsızlık ve gerekmese de aykırılığa kaçma hali görülebilir. Saat 12:13’te Ay-Venüs TriSeptile açısı da +-1 saat boyunca duygusal konularda uçlara savrulmama konusunda uyarı yapmakta. Ve saat 14:02 itibariyle Ay-Satürn Quintile devrede. Önemli işleri halletmek, gayret ve kararlılık toplamak, kritik işleri çözmek adına +-1 saati özellikle değerlendirebilirsiniz. Ve saat 19:49’da Venüs-Jüpiter BiNovile açısı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı akşam saatlerinde duygusal ve finansal konular adına daha iyicil bir atmosfer oluşturmakta. Saat 23:46 Ay-Merkür BiQuintile açısı kesinleşirken gecenin son saatleri bir konuda odaklanmak, önemli bir yazışma yapmak, sunum hazırlamak gibi konularda destekleyici. Mental enerji bugün çok yüksek, faydalı kullanabiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 26.11.2020: Temposu yüksek, sabrı düşük; biraz haşin bir gün bizleri beklemekte. Ay Koç burcunda saat 02:39’da Ay-Mars kavuşumu devrede. Bu saatlerde uyanıksanız her türlü gerilim ve kışkırtmadan uzak durmak önemli. Odak dağıtmak veya yatıp uyumak en iyisi. Ve saat 09:19’da Ay-Güneş 135’lik açısı kesinleşiyor yani Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Büyüyen Ay, Dolunaydan önceki son fazdır. Bu sefer Ay tutulmasından önceki son faz olacak. Bu sebeple de 26-30 Kasım 2020 aralığı bir toksik bağı kesmek, zararlı alışkanlık bırakmak, bir işi bitirip teslim etmek gibi konular adına en etkili zamanlar olarak karşımıza çıkıyor. Saat 10:28’de Ay’ın transit Ay düğümleri ile olumlu irtibatı da bu etkiyi güçlendirmekte. Bir şeyler bitiyorsa, istediğimiz gibi sonuç almadıysak bu konuyu kabullenme ve ileriye bakma isteği bize yardımcı olacaktır. Saat 16:50’de Ay-Plüton karesi, saat 21:14’te Ay-Jüpiter karesi devrede. Bu sebeple de günün özellikle ikinci yarısı daha gerilimli durumda. Güç savaşı, gereksiz inat, finans veya tutkuyla alakalı konularda objektivite kaybı, aşırı uç tepkiler görülebilir. Tutulmaya yaklaşırken kontrollü ve mantık odağında olmak ileride başımızın ağrımasından bizi koruyabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 27.11.2020: Saat 00:52’de Güneş-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Ruhsal açıdan son derece güçlü olan bu tesir gün boyunca özellikle de 23:52-01:52 aralığında her türlü ibadet ve ruhsal çalışma adına yoğun bir tesir oluşturmtka. Açı kalıbı bir konuda bir bitiş veya kopukluk varsa bunun yaralanma yaratsa da bir iyileşme getireceğini, bir hayır etkisi olduğunu göstermekte. Ay saat 02:45’te Satürn ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 02:46-06:43 arasında boşlukta kaldıktan sonra Boğa burcuna geçiş yapacak. Ay boşluk evresinin denk geldiği uyku zamanları ani uyanma, karışık rüya getirebilir; bunlara çok takmaya gerek yok ancak uyku öncesinde kaliteli uyku için hazırlık yapılabilir. Ve 13:38’de haftanın önemli ve iyicil açılarından biri olan Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı nüfuz etmek, güçlü intibat bırakmak ve destek bulmakla da alakalıdır. Bu bağlamda kuvvetli ittifaklar gündeme gelebilir. Bir şeyleri doğru şekilde talep etmek ve dile getirmek, karşımızdaki kişileri ikna etmek adına da son derece kuvvetli bir tesirdir. Açı kalıbı yeniay derecesinde oluşacağından etkisi daha da kuvvetli. Özellikle 25-28 Kasım 2020 arası her türlü önemli görüşme, mülakat, başvuru ve imza gibi konular için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili. Ve saat 20:10’da haftanın zorlu açılarından Venüs-Uranüs karşıtı devreye giriyor. Bu açı kalıbı ilişkilerde aniden hatta bazen sebepsiz gibi görünebilecek sonlara sebebiyet verebilir. Son sözü elbette bireysel haritalar söyler, ancak genel etkilerden bakarsak eğer özellikle sorgu sualsiz olur pat diye biten ilişkilerde açı ve yaklaşan tutulma vesilesi ile kalıcı sonlanmalar görülebilir. Saat 22:24’te Ay-Venüs karşıtı da açı kalıbını tekrar tetikleyerek vurgusunu arttırıyor. Böyle bir durum varsa şayet karmik planımızda biz şu anda algılamasak dahi rotamız değişiyor, daha farklı ve hayırlı bir yola doğru direksiyon kırmış olabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 28.11.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcuna iştahlar oldukça açık olabilir, sıkıntımızı yemek yiyerek azaltmaya çalışabiliriz. Hamaratlık da yükselir; kah yemek yapmak, kah evi düzenlemek, bitkilerle ilgilenmek, bir şeyler dikmek gibi konularda daha etkin olabiliriz. Saat 03:37’de Neptün retro konumdan durağan konuma geçecek. Neptün retrosunu tamamlamak üzere durağan konuma geçerken gökyüzünde Uranüs dışında retro başka gezegen kalmayacak. Uzun süre retro baskın bir gökyüzü yaşamıştık, geçmiş ve tekrar odağı çok yüksekti. Şimdi tam tersi Retrolar tamamladı, tutulmalar dönemi geldi çattı, bu sebeple de gökyüzü bizi sürekli ileriye doğru çağırmakta ve geleceğe odaklanmaya yönlendirmekte. Geçmişin bilgeliği çok kıymetli olmakla birlikte çözülmesi imkansız, değişmesi mümkün olmayan geçmiş konulara saplanmak bizi kısır döngüye sokar ve gelecekteki ilerlememizi, şanslarımızı sekteye uğratabilir. Neptün 30 Kasım 2020 saat 03:36’ya kadar durağan akabinde ileri hareketine geçecek. Neptün Durağan konumlar ruhsal açıdan harika ve çok güçlü zamanlardır; ancak bir yandan da gözümüzün önüne en perdenin indiği ve kandırılmaya açık olduğumuz anlar olabiliyor. Her şeyi sorgulamak bu süreçte mühim. Saat 16:00’da Güneş-Satürn Septile açısı kesinleşiyor. Özellikle +-1 saat boyunca daha huysuz hissedebilir, aslında bizimle iyi niyetle ilgilenen kişilere duygularımızı daha az gösterebiliriz. Bu konuda sonra vicdan azabı oluşabilir, bundan ötürü kızdığımız bir konu varsa bunu alakası olmayan kişilerden çıkarmamak çok önemli. Saat 16:41’de Ay-Güneş QuadriNovile ve 19:28’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Günün geri kalan kısmında, özellikle akşam saatleri itibariyle hoş kokular, müzikler, mumlar, sizi iyi hissettirecek renkler içinde bulunmak ruhunuzu tazeleyecektir. Spiritüel atmosfer de oldukça güçlü durumda olacak. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 29.11.2020: Ay tutulmasından önceki son güne geldik. Büyüyen Ay fazının en son basamadığındayız. Bazı şeyler bitiyor ve vedalaşma vakti. Bazı şeyler de son formunu aldı ve artık netleşiyor, kimi insanlara sunulacak, kimi ise tamamlanma misyonu tamamladı ve yeni bir faza geçecek. Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde 05:39’da Plüton ile üçgen açı yapıyor. Akabinde haftanın olumlu açılarından Merkür-Jüpiter altmışlığı saat 05:50’de kesinleşmekte. Bu açı kalıbı özellikle finans ile alakalıdır. Bereket yaratmak, akılcı stratejiler kurmak ve kazanç sağlamakla ilişkilidir. Ayrıca bir konuda uzmanlaşmak, derinlere inmek, felsefi bakış açıları yakalamak adına da etkildir. Bu açı kalıbı da +-3 gün etkili. Saat 11:32’de Ay-Merkür karşıtı devrede olduğundan hali hazırda gergin ve çatışmalı konuları çok alevlendirmemekte fayda var. Ay saat 15:48’de Satürn ile üçgen yaparak boşluğa girecek. Bu sebepten ötürü önemli işler adına özellikle 05:50-09:32 ve 13:32-15:48 aralıkları özellikle değerlendirilebilir. Ay saat 15:49-19:16 arasında boşlukta akabinde 19:17’de boşluktan çıkarak İkizler burcuna geçiş yapıyor. Dolunaya, Ay tutulmasına hazırlanıyoruz. Günün ruhsal açıdan en güçlü zamanı 19:35’te Ay-Neptün Quintile açısı. +-1 saat özellikle en güçlü tesirler devrede. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe