Merve Çubuktepe

Umarım herkes sıhhat ve afiyettedir. Zorlu bir dönemden geçiyoruz, elbette bu dönemi de geride bırakacağız. Ve en önemlisi de ilkbahar ekinoksunun gerçekleştiği, baharın başladığı bu günlerde tekrar dışarı özgürce çıktığımızda aldığımız bir nefes, bir çiçeğe bakmak daha anlamlı hale gelecek.

Haftanın en önemli gökyüzü olayı 24 Mart 2020 Koç burcunda yeniay. Yeniay anında Kiron, Güneş ve Ay ile kavuşum yapacak. Şifa ve iyileşmeyi temsil eden Kiron, Koç burcu yeniayının yenilik, başlatma tesiri ile birleştiğinde virüs süreciyle ilgili belki de umut verici bir haberi gündeme getirebilir. Tabii esas gidişat Satürn Kova yazısında da anlattığım gibi, ancak bu dönemi hızlandıracak. En önemlisi insanların sağlığına kavuşmasına dair bir haber almamız elbette ki hepimize çok iyi gelecektir.

Yeniay anında yükselen Yengeç burcunda ve yükselen-Sirius sabit yıldızı kavuşumu mevcut. Sirius’un etkisi olumlu ve anlamlı. Yengeç evlerde olmak, kenetlenmek, aileyle bütünleşmek anlamını içeriyor. Ancak bunu yaparken de Sirius’un olumlu tesiri ile ruhen de aydınlanabilir, aynı zamanda çevremizden başlayarak zincirleme reaksiyon oluşturabilecek bir fark yaratabiliriz. Kasdettiğim esasen kolektif bilinç, paylaşma ile alakalı. Mesela bildiğimiz konuları insanlara yayabilir, bir sanat icra ediyorsak müziğimizi sergileyebiliriz.

Ancak… 23 Mart 2020’de Mars-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bir sonraki hafta da Mars-Satürn kavuşumu devrede olacak. Etkisi son derece güçlü ve sert bir açı kalıbından bahsediyoruz. Bu hafta çok kritik. Evde oturmaktan herkesin sinirleri gerildi, tahammül sınırları düştü. Kavga ve gerilimden kaçınmak adına herkesin daha anlayışlı olması çok önemli. Fevri hareketlerden ve düşüncesiz davranışlardan kaçınmalıyız. Aynı zamanda bu hafta açılar oldukça kritik olduğundan yayılımı düşürmek adına hijyen ve sosyal mesafe kurallarına çok çok dikkat etmeliyiz.

Hafta boyunca ayrıca Venüs’ün son derece olumlu açıları devrede olacağından tüm bunları başarmak mümkün olabilir diye düşünüyorum. 23 Mart 2020 Venüs-Neptün altmışlığı, 28 Mart 2020 Venüs-Jüpiter üçgeni ve 29 Mart 2020 Venüs-Plüton üçgeni etkili üç açı. Bu açı kalıpları hem sosyal ahenk ve uyum, aynı zamanda duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde tamir ve iyileşme sağlayabilir.

Bu hafta hem çok olumlu açı kalıpları, hem de sert tesirler bir arada. Bir nevi karışık kaset gibi. Eğer bir durum nötr veya iki uçluysa bunu istediğimiz yöne çekebiliriz. Bize düşen de olumlu tesirlerin kılavuzluğunda ilerleyip, sert açıların uyarılarına dikkat ederek bu zor dönemleri en güçlü ve uyumlu şekilde geçirmek; birlik ve kararlılık duygusunu arttırmaktır.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23.03.2020: Herkese iyi haftalar! Haftanın en yoğun tesirlerine sahip günündeyiz. Ay Balık burcunda, saat 05:35’te Venüs ile olumlu açı yapıp 05:38’de Neptün ile kavuşarak bu iki gezegen arasındaki açı kalıbını çalıştıracak. Ve saat 06:07’de Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Merhamet, affetme, birlik bilincini temsil eden bu açı ruhsal anlamda yüksek bir tesire sahip. Dua, ibadet ve meditasyon gibi faaliyetler için çok uygun. Aynı zamanda küslüklerin sonlanması, orta bir yolda buluşabilmek adına pozitif. Ancak diğer yandan 08:30’da Mars-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Etkisi son derece güçlü ve sert bir açı kalıbından bahsediyoruz. Gerek evde oturmaktan herkesin sinirler gerildi, tahammül sınırları düştü. Kavga ve gerilimden kaçınmak adına herkesin daha anlayışlı olması çok önemli. Fevri hareketlerden ve düşüncesiz davranışlardan kaçınmalıyız. Kazalara ve dikkatsizliğe açık bu etki sebebiyle hiçbir konuda risk almamalıyız. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki Ay, 14:20’de Jüpiter, 17:18’de Plüton ve 17:51’de Mars ile olumlu açı yaparak bu sert tesirleri dengeliyor. Tuttuğumuzu koparabilir, üşendiğimiz konuları çözmeye dair enerji bulabiliriz. Günün iyicil tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Saat 17:51’den sonra Ay boşluğa girip tüm gün bu konumda kalacağından önemli işlerimizi bu saatten önce bitirmekte fayda var.

Salı – 24.03.2020: Ay saat 03:57’de boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor. Saat 04:14’te Satürn ile olumlu açı yapan Ay 12:28’de Koç burcu ile kavuşum yapacak ve yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Kiron, Güneş ve Ay ile kavuşum yapacak. Şifa ve iyileşmeyi temsil eden Kiron, Koç burcu yeniayının yenilik, başlatma tesiri ile birleştiğinde virüs süreciyle ilgili belki de umut verici bir haberi gündeme getirebilir. Tabii esas gidişat Satürn Kova yazısında da anlattığım gibi, ancak bu dönemi hızlandıracak en önemlisi insanların sağlığına kavuşmasına dair bir haber almamız elbette ki hepimize çok iyi gelecektir. Diğer yandan iyileşme önce içimizde başlar ve çevremize yayılır. Sosyal medyayı da kullanarak bilgi paylaşmak, mizah yapmak, müzik icra etmek herkese iyi gelecektir. 14:40’da Ay-Kiron kavuşumunun kesinleşmesi özellikle gün boyunca her türlü ruhsal çalışma, ibadet, dua ve meditasyon için çok uygundur. Günün iyicil tesirlerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Önemli işlerinizi yeniay günü değil, bir gün sonra başlatmanızı öneririm.

Çarşamba – 25.03.2020: Ay Koç burcunda son günlerdeki hareketli gelişmelerden sonra adeta nefes alırcasına gün boyunca temel bir açı yapmadan yolculuğuna devam edecek. Ancak Ay boşlukta değil, tam tersi yeniaydan sonra ilk gün olduğu için yeni bir şeyler başlatmak, inisiyatif almak ve harekete geçmek için çok uygun. Üşenmeyip evde spor yapmak, temizlik yapmak, efor gerektiren işlere girişmek de harika bir fikir olacaktır. 16:27’de Güneş-Kiron kavuşumu kesinleşirken yine iyileşme tesirinin yüksek, ruhsal enerjinin de yoğun olduğu bir açı deneyimliyoruz. Bugün de ruhsal çalışmalar yapmak, bol bol okumak paylaşmak için değerlendirilebilir. Müzik, renkler, dans ve sanatı evlerimize taşıyarak canlanabiliriz. Aynı zamanda herkesin hayrına olacak kişiler hafta boyunca sahneye çıkabilir, fark yaratan kimselerin öykülerini duyabiliriz. Bu kişi siz de olabilirsiniz, yardımın büyüğü küçüğü yoktur… Günün iyicil tesirlerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 26.03.2020 Haftanın en gerilimli etkilerine sahip günündeyiz. Ay Koç burcunda yolculuğunun son demlerinde 03:43’te Jüpiter, 06:02’de Plüton ve 10:17’de Mars ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay bu esnada Mars-Jüpiter ve özellikle de Mars-Plüton kavuşumlarını çalıştıracağından bugün özellikle de sabah saatlerinde atmosfer oldukça elektrikli olabilir. Hepimizin daha sağduyulu ve anlayışlı olması çok önemli. Sinirlerinizi zıplatan kişilerle diyaloğa girmekten kaçının, bir kavga söz konusu ise uzatmayıp mola alın derim. Ayrıca gereksiz panik, fevri hareketler ve aşırı hızdan da kaçınılmalı. Görünmez kazalara karşı uykumuzu iyi almalı, her şeyi ağır ağır halletmeliyiz. İlişkilerde bir şeyler inceldiği yerden kopabileceğinden koşulları çok zorlamamakta fayda var. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay saat 10:17-16:36 arasında boşlukta, 16:37’de yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Boşluk evresine önemli iş ve konuşmaları denk getirmemekte fayda var. Saat 17:15’te Ay-Satürn karesi de kesinleşiyor, yani sabit grup Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar da dikkat listesine özen gösterirse iyi olur.

Cuma – 27.03.2020 Ay Boğa burcunda; iştahlar açık olabilir, zaten evdeyken kendimden de biliyorum insanın bol bol yiyesi geliyor. Bugün değişik şeyler yapmak, tatmak ve yemek için pek bir uygun ama evde biraz da hareket edersek fena olmaz. :) Ay saat 02:28’de Uranüs ile kavuşum yaptığından özellikle gece uykudan ani uyanma, uykuya dalmada problem görülebilir. Yatmadan bitki çayı ve güzel bir banyo ile önlem alabilirsiniz. Özellikle günün ilk saatlerinde sürpriz haberler gündeme gelebilir. Koşullar istediğimiz gibi gitmiyorsa ayak dirememeli, B planımızı hazırda bulundurmalıyız. 12:03’te Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. Öğle saatleri itibariyle önemli görüşmeler yapmak, derdimizi anlatmak, iş toplantıları gibi konular adına avantajlı durumdayız. Aynı zamanda yazmak, okumak ve öğrenmek için de ideal bir tesirdir. Bu etki yaratıcılıkla da alakalı olduğundan yazdıklarınızı, çizdiklerinizi insanlarla paylaşabilir, hazırlığını yaptıysanız mesela sosyal medya hesabınızı, web sitenizi açabilirsiniz. Günün iyicil tesirlerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Cumartesi – 28.03.2020 Haftanın en güzel tesirlere sahip gününe geldik. Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcunda 07:01’de Neptün ile olumlu açı yapıyor. Sabah saatleri ruhsal çalışmalar, ibadet, yardımlaşma için harika tesirler içermekte. Ayrıca yaratıcılık enerjisi de bugün tavan yapıyor. Kendiniz de üretebilir veya evinizi müzik, güzel yemek kokuları, renklerle canlandırabilirsiniz. 07:23’te haftanın en iyicil açı kalıbı olan Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. İki iyicilin bu güzel beraberliği bu zamanlarda bize en çok gereken tesirlerden biri. Bugün duygusal konular başta olmak üzere her türlü insan ilişkileri için son derece yoğun ve iyileştirici etkiler mevcut. Küslüklerin sonlanması, çatışmalı konularda orta bir yola ulaşılması adına güzel tesirler söz konusu. Ay, 16:38’de Jüpiter ile üçgen yapıp 17:20’de Venüs ile kavuşum yaparak açıyı tekrar tetikliyor, etkisini yükseltiyor. Bu iyicil tesir gün boyunca etkili olacak. Gün boyunca iyilik yap denize at demeli, ufacık bir hareket bile büyük bir farkındalık getirebilir. 18:19’da Ay-Plüton üçgeni de tüm bu etkileri iyice güçlendirmekte. Günün iyicil tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 29.03.2020 Ay Boğa burcunda yolculuğunun son demlerinde 02:05’te Mars ile üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. Hala uyanıksanız gecenin ilk iki saatini üşendiğiniz veya efor gerektiren işler için değerlendirebilirsiniz. Ay saat 02:05-04:38 aralığında boşlukta, akabinde 04:39’da İkizler burcuna geçiş yapacak. Ay’ın boşlukta olduğu uyku zamanları ani uyanma, kabus veya uykuya dalma zorluğu getirebileceğinden gece yatmadan bitki çayları, duş, güzel bir müzik ile kendinizi uykuya hazırlayabilirsiniz. 05:36’da Ay-Satürn üçgeni kesinleşirken Pazar gününe kararlı ve güç bir ruh hali ile başlıyoruz. Gün boyunca bilgi paylaşımı, mizah, okumak, öğrenmek ve anlatmak oldukça önemli olacaktır. Online eğitim düşünürseniz de almak için güzel bir zaman. 05:57’de Venüs-Plüton üçgeni kesinleşirken, bir önceki güzel tesirlerin ışığında bugün de duygusal anlamda olumlu bir enerji akışı söz konusu. (Venüs-Plüton üçgeni tıpkı Venüs-Jüpiter üçgeni gibi su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar üzerinde daha etkilidir) Ve 15:39’da Ay-Kiron altmışlığı da günün ruhani ve iyileştirici etkisini yükseltmekte. 23:31’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken ikili ilişkiler, ebeveyn ve patronlarla iletişim güçlendiren etkiler de devreye girecek. Bu açı kalıbı aynı zamanda ahenk ve tutarlılık da alakalıdır. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe