Merve Çubuktepe

Merkür retrosu devam etmesine rağmen uzun süredir gökyüzündeki enerjiyi düşüren Mars sonunda yönettiği Koç burcuna geçiyor. Bir süredir Jüpiter-Neptün başta olmak üzere Balık burcunda yığılma vardı, Jüpiter Koç burcuna geçti, ancak Mars Balık burcunda eylem ve düşüncelerimizi oldukça yavaşlatıyordu. Epey süredir enerjisi düşük ve dağılmış hissediyorsanız Mars Koç geçişi sizi oldukça canlandıracaktır. Özellikle de Merkür retrosunun sona ereceği 4 Haziran 2022 ve sonrasında (bir sonraki hafta) bu canlanmayı daha da hissedeceğiz.

25 Mayıs 2022’de Mars Koç burcuna geçiş yapacak. Bu transit bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Bağımsızlık duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Gölge yön olarak bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacaktır. Mars 5 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Mars Koç transiti “inisiyatif sende” demektir. Eğer sonuçlarıyla yüzleşmek istemeyip bir şeylere dair bir aksiyon almıyorsak o şey olmayacaktır. Yani isteklerimizin mucize gibi önümüze gelmesini beklemek, sürekli olumlamak ve bir şeylerin çabucak kendiliğinden olmasını istemek bir çözüm yolu değildir. Hareketi başlatmak istiyorsak ilk domino taşını kendimiz devirmemiz gerekir. Güç herkesin içinde bir yerde yaşar ve güç tekrar geri geliyor. Ancak kullanmak için bizim de o şeyi kucaklamamız ve en önemlisi adeta bir arabanın kontağını çevirir gibi ilk hareketi yapmamız gerekir.

Tabii unutmamak gerekir ki bu form Mars’ın en atak, en gözü kara ve bazen de en düşüncesiz halidir. Tamamen dürtüsel, anlık heves, coşku veya kırgınlıkla atılan adımlar bireye zarar verebilir. Cesur ancak planlı hareket etmek zaferi getirecektir. (Merkür Boğa burcunda retro olduğu için mantığı tamamen elden bırakmak mantıklı bir hareket olmayacaktır) Özellikle maddi veya manevi bir şeyleri riske ederken risk boyutu ve olası sonuçları mutlaka hesaplanmalıdır. Mars Koç savaşçı bir formdur ancak hiçbir savaş dürtüsel kılıç sallayarak ve hiçbir şeyi düşünmeden gözü kara öne atılarak kazanılmamıştır.

27 Mayıs 2022’de Venüs Boğa burcuna geçiyor. Venüs bu burçtayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa tutulmaların da etkisiyle yollar hızla ayrılabilir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Venüs 18 Haziran 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Bu haftanın en özel yanlarından biri kesinlikle şu: Mars yönettiği Koç, Venüs yönettiği Boğa burcuna geçiyor. İki gezegen de pek rahat edemedikleri burçlardaydı, oysa şimdi iki gezegenin de sağladığı tüm tesirler daha akışkan, sağlıklı ve güçlü bir şekilde ortaya çıkma eğiliminde olacak.

Diğer yandan belirttiğim gibi Merkür retrosu devam ediyor ve Merkür bu hafta retro konumda 23 Mayıs 2022’de Boğa burcuna geçiş yapacak. Takvimimiz şu şekilde:
Merkür Boğa Retro Dönemi: 23 Mayıs 2022 14:49 – 2 Haziran 2022 11:00 (29-26 derece Boğa)
Merkür Durağan Konumda: 2 Haziran 2022 11:01 – 4 Haziran 2022 11:00 (26 derece Boğa)
Merkür İleri Harekette: 4 Haziran 2022 11:01 (26 derece Boğa)

Merkür Boğa burcundayken daha ayakları yere basan, sağlam ancak bir yandan da yeniliklere kapalı bir düşünsel zemine geçeriz. Retro içe dönük bir tesir olduğu için bu durum özellikle içsel dünyamızla alakalı hale gelir. Özellikle konfor alanı, güvenlik anlayışı, materyal dünyada yeterlilik ve gelir-gider durumumuzu oldukça sorgular hale gelmemiz mümkündür. Özellikle tasarrufa odaklanmak ve kendi gerçek ihtiyaçlarımızı belirlemek faydalı olacaktır.

Malumunuz ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz var ve sonbahar dönemindeki zorlayıcı tutulmalara hazırlıklı olmak adına eylem planı oluşturmak mantıklı olacaktır. Gıda, konut ve yakıt başta olmak üzere kısmı ve hatta göstermelik indirimler belki gündeme gelebilir ancak retro süresi çok kısa ve tutulmalar da Boğa-Akrep aksında olduğu için fiyatlardaki artış ve alım gücünde giderek artan zorlanma kaçınılmaz görülmekte.

Bireysel düzlemde Merkür İkizler retro evresinden daha farklı olarak tüm iletişim kanallarındaki denge noktasını arayacağız. Kimi mevcut ilişkisini, kimi işini masaya yatıracak. Kimi ise uzun süre sonra bir şans verdiği kişi ile yeni dönemin nasıl olduğunu görecek. Ancak her halükârda İkizler-Boğa karışım etkisi iki tarafın da adım atması ve bir orta yol bulması demektir. Özellikle 23 Mayıs 2022’de Merkür Boğa burcuna kısa bir süre geri dönerken bu durumu daha çok hissedebiliriz. Bundan dolayı konu ne olursa olsun mutlaka katılımcı olmak, eli taşın altına koymak aradığınız çözümü bulmak adına faydalı olabilecektir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23.05.2022: Herkese iyi haftalar! Öncelikle haftanın en güçlü açılarından Mars-Plüton altmışlığı saat 01:15’te kesinleşiyor. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. En önemlisi Merkür saat 04:14’te geri harekette Boğa burcuna geçiş yapıyor. Merkür Boğa burcundayken daha ayakları yere basan, sağlam ancak bir yandan da yeniliklere kapalı bir düşünsel zemine geçeriz. Retro içe dönük bir tesir olduğu için bu durum özellikle içsel dünyamızla alakalı hale gelir. Özellikle konfor alanı, güvenlik anlayışı, materyal dünyada yeterlilik ve gelir-gider durumumuzu oldukça sorgular hale gelmemiz mümkündür. Merkür İkizler retro evresinden daha farklı olarak tüm iletişim kanallarındaki denge noktasını arayacağız. Kimi mevcut ilişkisini, kimi işini masaya yatıracak. Kimi ise uzun süre sonra bir şans verdiği kişi ile yeni dönemin nasıl olduğunu görecek. Ancak her halükârda İkizler-Boğa karışım etkisi iki tarafın da adım atması ve bir orta yol bulması demektir. Diğer yandan saat 14:04’te haftanın olumlu açılarından Güneş-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Merkür retro olmasına karşın kariyer, finans ve resmi işlemler adına iyicil bir gündeyiz diyebiliriz. Şans ve başarıyı hissedeceğimiz gelişmeler olabilir. Özellikle eril figürlerden gelecek destekler mümkün. İşe başlamak, iş kurmak, terfi etmek, yüksek kazançlar elde etmek adına da destekleyici bir açı. Açı kalıbı +-5 gün etkili. (Unutmayalım ki Merkür retro konumdayken hayat durmuyor) Ay Balık burcuna sakin yolculuğuna devam etmekte ve 22:53’te Uranüs olumlu açısı var. Özetle tartışmasız haftanın en verimli günündeyiz. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 24.05.2022: Saat 06:26’da Merkür-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Haftanın bir diğer güçlendirici ve olumlu açı kalıplarından biri karşımıza çıkmakta. Zihnimizi işimize yarayacak şekilde pratik biçimde kullanabiliriz. İletişim kurarken akışkanlık başarı getirebilir. Fikirlerimizi ateşli bir şekilde savunabilir, çaba gösterdiğimiz ve inisiyatif aldığımız takdirde sorunları çözebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve saat 14:05’te Venüs-Satürn altmışlığı kesinleşmekte. İşte tam Merkür retrosunda barışma, sorunları çözme ve dengeyi bulma tesiri. Altmışlık çabayla gelen çözüm demektir ve bu sebeple de bir şeyleri iyi etmek adına bizim de elimizi taşın altına koymamız gerekir. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda Merkür retroya denk geliyorsa da söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 15:41’de Neptün ile kavuşum gerçekleştirecek. 13:41-17:41 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Akşam saatleri günün en verimli zamanları zira Merkür saat 21:48’de önce Plüton sonra 22:49da Merkür ile olumlu açı yapacak. Saat 19:48-00:49 arası bir konuya odaklanmak, yarım bırakılan bir işi tamamlamak, ciddi konuşma ve toplantı, imza ve başvurular için ideal durumda. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 25.05.2022: Ay saat 00:33’te Mars ile kavuşum yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve 00:33-00:40 arası çok kısa bir süre boşlukta. Ay saat 00:40’da Koç burcuna geçiş yaptıktan hemen sonra haftanın en önemli olayı gerçekleşiyor: Mars saat 02:17’de Koç burcuna geçiş yapacak. Bu transit bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Bağımsızlık duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Gölge yön olarak bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacaktır. Mars 5 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay yeni güne başlarken saat 08:02’de Güneş ile altmışlık olumlu açı yapacak. Merkür retrosu olmasına karşın özellikle günün ilk yarısı bir şeylere başlamak, yarım kalanı bitirmek, özellikle üstler ve eril figürlerle sorun varsa çözmek adına destekleyici tesirler içermekte. Ay günün geri kalanında Koç burcundaki dinamik yolculuğunu sürdürecek. Bugün özellikle spora başlamak, hareketlenmek ve enerjimizi yükseltmek adına ideal durumda. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 26.05.2022: Saat 00:48’de Merkür-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı etkili konuşmak, insanlar üzerinde güçlü intiba kurmak adına destekleyicidir. Önemli görüşme, toplantı, destek talebi ve başvuru gibi konularda değerlendirilebilir. +-3 gün etkili. Merkür retrosunda bir işlem yapacaksanız bugünü değerlendirebilirsiniz. (Özellikle saat 14:34’e kadar) Saat 14:34’te ise Ay-Güneş arasındaki 45’lik yarım kare açı kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Balzamik Ay fazı yeniaydan önceki son duraktır. Yani 30 Mayıs 2022 İkizler burcundaki yeniaya kadar bir şeyleri sonlandırmak, form vermek, bir toksik bağı kesmek, ruhsal veya insani fazlalıklardan artınmak adına güçlü tesirler altında olacağız. Ay Koç burcunda, Yengeç burcundaki Ay benzeri özelliklere sahip asteroit Ceres ile saat 19:20’de Quintile olumlu açı yapacağından özellikle dişil enerjiye odaklanan ruhsal çalışmalar için saat 18:20-20:20 arası çok uygun durumda. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 27.05.2022: Ay Koç burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 00:05’te Satürn ile altmışlık olumlu açı gerçekleştiriyor. Bir önceki günden 22:05-02:05 arası uyanık olanlar için bir şeye odaklanmak, sorunları çözmek ve disiplin bir şekilde bir konuyu tamamlamak adına ideal tesirler içermekte. Ancak sabahın ilk saatlerine dikkat. Zira Ay saat 06:20’de Plüton ile kare sert açı yaptıktan sonra 06:21-09:22 arasında boşlukta olacak. Çok önemli konularımızı, görüşme, imza ve adımlarımızı bu saatler arasına denk getirmemekte fayda var. Saat 09:23 itibariyle Ay Boğa burcuna geçiş yaparken bu dalgalı tesirlerden çıkış yapıyoruz. Unutmayalım ki Ay Boğada demek sadece çok yemek yemek, diyet bozmak anlamına gelmez. Tam tersi ayakların yere sağlam basması ve mantıklı adımlar atmak için güzel bir fırsattır, zira Ay bu burçta yücelir. Bu geçişten sonra haftanın zorlayıcı açılarından Venüs-Plüton karesi saat 09:28’de kesinleşiyor. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. +-5 gün etkili. Kıskançlık krizleri, saplantılı tavırlar, bir şeyi aşırı didiklemek çok ters tepebilir. Unutmayalım bazen bir şeyleri düzelteyim derken daha da çok bozabiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 28.05.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcuna yolculuğuna devam ediyor. Ay saat 16:50’de Uranüs ile kavuşum yaparak günümüzü hareketlendiriyor, sürprizlere açık durumdayız. Ve haftanın diğer çok önemli bir transiti saat 17:45’te başlamakta. Venüs yönettiği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçtayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa tutulmaların da etkisiyle yollar hızla ayrılabilir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Venüs 18 Haziran 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Özellikle Merkür retrosunun sonra ereceği 4 Haziran 2022 ve sonrasında bu transitin iyicil tesirlerini çok daha güçlü bir şekilde hissedebileceğiz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 29.05.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Boğa burcunda yolculuğunu sürdürürken saat 05:33’te Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum gerçekleştirecek. Saat 03:33-07:33 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet adına çok uygun durumda. Hele Balzamik Ay fazına denk geldiği için ruhsal ve iyileştirici tesirler çok daha yoğun. Ay saat 10:48’de Neptün ile altmışlık olumlu saat 10:50’de ise Satürn ile sert kare açı yapacak. Günün ilk yarısında dengemizi bulmakta bir miktar zorlanabiliriz, heves ve hevesin kaçması aynı anda gerçekleşebilir. Ancak saat 13:30’da haftanın en önemli açı kalıplarından Mars-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor, üstelik Koç burcunda. Başarma azmi ve hırs artar. Ölçülü rekabet bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz, ancak aynı hızla harcamamaya dikkat etmeliyiz. Eylemleri abartmamaya dikkat etmeli, vücudumuzu aşırı zorlamaktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Bu transitten sonra Ay saat 14:14te Merkür ile kavuşup saat 17:10’da Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Yani saat 13:30:17:09 arası günün her anlamda en verimli saatleridir diyebiliriz. At saat 17:11-20:22 arasında boşlukta bu kısmı da pas geçerek daha akışta ve önemsiz işlerle odaklanarak geçirebiliriz. Saat 20:23’te Ay İkizler burcuna geçerken tekrar odaklanmaya ve en önemlisi 30 Mayıs 2022’de gerçekleşecek İkizler burcundaki yeniaya hazırlanmaya başlıyoruz. Bu evre Balzamik Ay fazının en güçlü zamanıdır özellikle de gece saatlerini de ruhsal çalışmalar, zararlı bir alışkanlığı bırakmak için niyet ederek geçirebiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe