Merve Çubuktepe

Bir süredir gökyüzündeki gergin etkileşimlerden ve bunların yarattığı zorlayıcı ve karışık ruh hallerinden bahsedip duruyorum. Gökyüzü hala genel olarak zorlu büyük gezegen etkileşimleri altında olsa da genel olarak bir süredir hep enerjimizi düşüren, bizi umutsuzluğa ve en önemlisi boşvermişliğe sürükleyen kalıplar hakimdi. Oysa ki bu hafta hem güçlü bir Kova dolunayı hem de bir süredir Balık burcunda tam yolunu bulamayan Mars yöneticisi olduğu Koç burcuna geçiyor. Yani enerjimiz yenileniyor, tekrar içimizdeki gücü keşfediyor ve mücadele için hazırlıklı hale geliyoruz.

Güneş geçen hafta Kova burcuna geçerek zaten hareketi başlatmıştı. Evet, piyasaları ve gündemi zorlayan kalıplar, ekonomik iniş çıkışlar ve beklenmedik olaylar devam ediyor. Ama artık akıntıda sürüklenmek yerine planladıklarımızı hayata geçirme, ideallerimiz ve inandıklarımız için ortaya çıkma, en önemlisi de harekete geçme zamanı! Özellikle haritasında ateş ve su grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Kova ve İkizler’de kişisel gezegenleri olanlar için önemli bir etki olacak bu süreçler. Sadece öncü burçlar Terazi, Yengeç, Oğlaklar bu enerjiden nasiplenirken kontrolü kaybetmemeye ve aşırı derecede gözükara olmamaya dikkat etmeli. Bir yandan Merkür Oğlak burcundaki Plüton’a yaklaşıyor çünkü! Üsluba ve konuşma tarzına dikkat etmeliyiz. Özetle Mars Koç etkisini bu hafta size daha detaylı anlatacağım ancak iyi kullanıldığında bizi hedeflerimize ve zafere götüreceğini unutmamalıyız.

Gelelim haftanın önemli gökyüzü etkileşimlerine:

Pazartesi 23.01.2017: Öncelikle güzel bir Merkür-Neptün altmışlığı ile haftaya başlayacağız. Oğlak-Balık burçları arasında gerçekleşecek bu etkileşim anlayış, fedakarlık ve birlikte doğan başarılara işaret ediyor. Hayal gücü ile gerçekçi planlar birleştiğinde ortaya çok güzel işler çıkabilir. Özellikle su ve toprak grubu burçları Oğlak, Boğa, Başak, Yengeç, Balık ve Akrepler bu etkiden en iyi faydalanabilirler. Ayrıca Güneş şu anda Altair sabit yıldızı ile birleştiği için ayrıca sözel ve yazılı ifade konusunda da güç katan bir etkiye sahip. Bunun dışında Ay Yay burcunda olacak, Neptün ile kare açısı var. Bu da az önce vurguladığım gerçekçi planlar konusunun altını bir kere daha çiziyor. Ne kadar ilham dolu ya da yaratıcı olursak olalım böyle bir dönemde mutlaka altı dolu ve hesabı kitabı iyi yapılmış aksiyonlar almak son derece önemli.

Salı 24.01.2017: Öğlene kadar biraz sabırlı olmamız ve özellikle duygusal konularda çok sınırları zorlamamız gereken bir gün bizi bekliyor. Zira Ay, Venüs ve Kiron ile gergin açıda, yani iletişim kurarken özellikle de kızgın bir durumdaysak sevdiklerimizi tahmin ettiğimizden fazla yaralayabilir, ya da olayları çok sübjektif görebiliriz. Üstüne de Ay-Mars karşıtlığı olacak. Bu etkileşim agresyonu arttırabilir. Özellikle dikkat sevgili değişken gruptaki Balık,Yay, İkizler ve Başak burçları. Kırıp döküp sonra üzülmeyin, ya da kırılıp dökülmek yerine beklemeden hemen gereken müdaheleyi gerçekleştirin. Neyse ki öğleden sonra Ay Jüpiter ve Satürn ile güzel açılar yaparak durumu biraz toparlıyor, hepimizi mantık ve bilgeliğe davet ediyor. Akşam saatleri itibariyle Ay boşluğa geçtiğinden önemli işleri ertelemek daha iyi olabilir.

Çarşamba 25.01.2017: Bugün Venüs-Kiron kavuşumu kesinleşiyor. Mendilleri hazırlayın. Aşırı duygusal, dokunsan ağlayacak ve kırılgan hissedebiliriz. Bu işin karanlık yönü ama aslında bu etkileşimi kendimizi çözümlemek ve en önemlisi çevremize yardım etmek için çok hayırlı bir şekilde kullanabiliriz. Özellikle de değişken grup burçları Başak, Yay, İkizler ve Balıklar bu aralar “Neden böyle oldu?”, “O bana bunu neden böyle dedi?”, “Keşke şunu deseydim” gibi düşünceler içinde bulabilir kendini. Boşverin! Kendinize dönün ve kendinizi şımartacak bir şeyler yapın. Sizi gerçekten mutlu edecek bir şeyler olsun bu, özellikle de sanatsal ya da ruhsal bir aktivite bunun tam ilacıdır. Üstüne zaten Ay Oğlak burcunda öğleden sonra Neptün ile de olumlu açı yapacak ve bu durumu destekleyecek. Yengeç, Akrep, Oğlak ve Boğalar bu etkiden harika yararlanabilir.

Perşembe 26.01.2017: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve Merkür ile kavuştuktan sonra, Merkür-Plüton orta noktasını tetikliyor; ve en sonunda Plüton ile temasta bulunarak bir süredir hakim olan Plüton-Uranüs-Jüpiter T-Karesini tetikliyor. (Ayrıca Uranüs ve Jüpiter ile gergin açı yapıyor) Haftanın en gergin günlerinden biri diyebiliriz. Yani bugün piyasalar açısından çok gergin bir gün olabilir, riskli yatırımlara çok çok dikkat et. Ayrıca patronlarla ve iş konusunda çok sert demeçlere, restlere girişmemek gereken bir gün. Beklemedik istifalar, önemli açıklamalar gelebilir! Özellikle ekonomik ve politik konularda. Diplomasiye ve iletişim tarzımıza çok çok dikkat etmeliyiz. (Özellikle de 12-22 derecede öncü burçlar Terazi, Yengeç, Oğlak ve Koç burçlarında kişisel gezegenleri ve yükselenleri olanlar)

Cuma 27.01.2017: Venüs-Satürn karesi günün en önemli açısı. İlişkiler konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken bir gün. “Beni seviyor musun?”, “Sevgini neden göstermiyorsun” gibi cümleler havada uçuşabilir. Kendimizi daha izole ve insanlardan uzaklaşma duygusu ile dolmuş hissedebiliriz. Yine de Ay’ın Mars ile olumlu açısı ile bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Öğlen saatlerinde Ay Kova burcuna geçerek enerjimizi arttıyor, Güneş’e doğru ilerleyerek yeniay fazına yaklaşıyor. Özgürlük, bireysel haklar, toplumsal olaylar önem kazanıyor; ve önemlisi de kendi sözlerimizi ve düşüncelerimizi dile getirmek de!

Cumartesi 28.01.2017: Ve yeniay gününe geldik. Etkilerine bu hafta detaylıca ve burç bazında değineceğim. Saat 03:56’da gerçekleşecek Kova yeniayı yeni başlangıçlar ve harekete geçmek adına çok etkili. Sesler daha yüksek çıkacak, toplumla ilgili hayati konular daha güçlü bir şekilde dile getirilecek. Bireysel haklar ve herkese saygı gösterilmesi en önemli konu olarak karşımıza çıkıyor. Üstüne de Mars Koç burcuna geçerek bu enerjiyi daha da arttıyor. Haklarımız için harekete geçmek, gerekiyorsa mücadele etmek ve içimizdeki savaşçıyı tekrar hatırlamamız son derece önemli. Pes etmeden ve kararlılıkla ilerlemek önemli. Küçük bir hareket dolunay vaktine geldiğimizde büyük bir şeye dönüşebilir. Hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Koç, Aslan ve Yayda (özellikle 3-11 dereceler) kişisel gezegenleriniz ya da yükseleniniz varsa bu etki sizi güçlendirerek kuvvetle etkileyebilir.

Pazar 29.01.2017: Haftanın sonuna geldiğimizde Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, Jüpiter ve Satürn ile olumlu bir açı yapacak. Güzel bir etkileşim, özellikle felsefi konular, araştırma ve iletişim anlamında verimlilik yaratabilir. Geniş kitleler ve özellikle de fikirlerinize saygı duyguğumuz insanlardan çok fayda görebiliriz. Neredeyse akşam saatlerine kadar Ay boşlukta kalacak yani çok vites yükseltmeye de gerek yok. Son olarak haftanın en kritik açılarından biri olan Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşecek, T-Kare iyice güçlenecek. Yani iletişime maksimum dikkat, dolduruşa gelmemek, her haberin doğru olup olmadığından emin olmak çok çok önemli. Bilgilerin doğruluğu mutlaka kontrol edilmeli en önemlisi dedikodudan bir süre uzak durmakta fayda var. Dilin kemiği yok derler özellikle öncü burçlar Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi (özellikle de 12-22 derece arası) bu aralar sözlerine oldukça dikkat etmeli.

Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu, huzurlu ve güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.