Begüm Minkis

Geçtiğimiz hafta Kova burcunda gerçekleşen Yeniay’ın izleri bu hafta da devam edecek. Tüm insanlığı, kolektifi ve halkı ilgilendiren kadersel gelişmeler önümüze gelebilir. Bireysel hayatlarımızda da özgürlük arzusu artabilir. Konfor alanından çıkabilir veya çıkmak zorunda kalabiliriz. Dostluklar, kadın hakları ve ilişkilere yönelik yeni kararlar alınabilir. Haftanın en önemli konusu 27 Ocak 2023 itibariyle Venüs’ün yücelimde olduğu Balık burcuna geçişi olacak. Bu transitle beraber gökyüzü yavaştan kendini su elementine bırakarak empati ve koşulsuz sevgiyi destekleyecek. Diğer yandan gönüllü faaliyet ve yardımlaşmalarda artış görülebilir.

23 Ocak 01:12’de Venüs ve Satürn 24° de kavuşum gerçekleştiriyor. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kararlı ve uzun vadeli yeni başlangıçları göstermektedir. Olmayacak duaya Amin dememek gerekebilir. Kişisel sınırları tekrardan belirleyebiliriz. Çocuksu davranışlardan ziyade olgun, ağırbaşlı hal ve hareketler önem kazanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak.

25 Ocak 04:30’da Güneş ve Jüpiter altmışlığı etkili olacak. Küçük ama pek de hafife alınmayacak türden fırsatlar yakalayabiliriz. Otorite figürleriyle dostluk kurmak, önemli insanlardan destek görmek, yetenekleri ve talepleri kabul ettirmek, resmi ve hukuksal işleri başlatmak açısından destek vermektedir. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak.

27 Ocak 2023 05:32 itibariyle Venüs Balık burcuna geçiş yaparak Venüs bu burçta yücelimdedir. (27° Balık tam yücelim) 20 Şubat 2023’e kadar burada hareket edecek. Maddi manevi beklentileri arttırabilir. Sanat, edebiyat, spiritüel alanlara ilgimiz ve yeteneğimiz yükselebilir. Aşkta koşulsuz sevgi, merhamet görülebilir. Venüs güçlü olacağı için gölge tarafıyla bağımlılık, gerçeklerden kaçma, dolandırılma, aldatılma ve sömürüye de yatkınlık görülebilir. (Haftaiçinde Venüs Balık yazısını paylaşıyor olacağız.)

Aynı gün 13:42’de Merkür-Kiron karesi etkili gözüküyor. Benzer açı 11 Ocak 2023’de de tekrarlanmıştı. O süreçte yaşadıklarımıza atıfta bulunacak gelişmelerin son düzeltmelerini yapıyor olabiliriz. Dil yarası açmaya, olumsuz haberler almaya ve yanlış değerlendirmeler yapmaya çok açık olabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak.

29 Ocak 2023 03:49’da yaşam canlılığımızı temsil eden Güneş ve Ay Düğümleri karesi etkili olacak. 25 Ekim 2022 Güneş Tutulmasının etkilerini daha da belirginleştirecek gelişmeler önümüze gelebilir. Maddi manevi zarar görmemeye, mantıklı tercihler yapmaya, egoyu sağlıklı kullanmaya çalışmalıyız. Şansı aşırı zorlamak, sorumlulukları aksatmak, başkalarını kontrol altına almak başarısızlığa neden olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 23.01.2023: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda haftaya başlıyoruz. Gün içerisinde kalıpları kıran, ezberleri bozan ve sıradışı olumlu olumsuz gelişmelerle karşılaşabiliriz. Beklemediğimiz kişilerden haber almak, uzun zamandır görüşmediğimiz insanlarla hasret gidermek söz konusu olabilir. 00:47’de Merkür-Kuzey Ay Düğümü üçgeni kesinleşecek. Gece saatlerinde stres, uykusuzluk, zihinsel yorgunluk görülebilir. 01:12’de Venüs-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kararlı ve uzun vadeli yeni başlangıçları göstermektedir. Olmayacak duaya Amin dememek gerekebilir. Kişisel sınırları tekrardan belirleyebiliriz. Çocuksu davranışlardan ziyade olgun, ağırbaşlı hal ve hareketler önem kazanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak. 12:24’de Ay-Satürn kavuşumu gerçekleşecek. Öğlen saatlerinde sabırla ve sorumlulukla bir işi ele almak önem kazanıyor. 13:19’da Ay-Venüs kavuşumu gerçekleşerek Ay boşluğa girecek. 13:19-20:35 arası Ay neredeyse günün en verimli saatlerinde boşlukta gözüküyor. Bu sebeple kritik meseleleri yarına ertelemek elimizdeki işleri tamamlamak önem arz edebilir. Ay 20:35’de Balık burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Akşam saatlerinde sezgilerimiz kuvvetlenebilir, odak sorunu ve yorgunluk görülebilir ve ruhumuzu besleyecek konulara odaklanabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 24.01.2023: Ay tüm gün Balık burcunda seyretmeye devam edecek. Akışta kalmak, kadersel konularda ‘’bunda da vardır bir hayır’’ diyebilmek önemli olacak. Dalgınlık, acelecilik sebebiyle kazalara, hırsızlıklara ve dolandırılara meydan vermemeye dikkat etmek gerekebilir. 10:56’da Ay-Mars karesi kesinleşecek. Sabah saatlerinde duygusal patlamalara açığız. Her şeye kızabilir, ağlama krizi yaşayabilir, aşırı duyarlı olabilir ve alınganlık gösterebiliriz. Negatif ve depresif mekanlardan insanlardan uzaklaşmak iyi gelecektir. 12:58’de Ay-Merkür altmışlığı kesinleşecek. Öğlen saatlerinde iletişim, anlaşma/sözleşme, toplantıları iyi yönetebilme becerimiz olabilecek. Hastane ziyaretleri, kişisel bakım, sadaka vermek gibi eylemlere yatkınlık gösterebiliriz. 20:42’de Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Akşam saatlerinde enerjimiz yükseliyor. Şaşırtıcı gelişmelerle karşılaşabiliriz. Bizden beklenmeyecek türden olumlu olumsuz tuhaf davranışlar sergileyebiliriz. Kafa karışıklığı, kararsızlık, ani fikir değişimleri de görülebilir. Söz tutmak da zorlanabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 25.01.2023: Günün çoğu kısmında Ay Balık burcunda ilerlemeye devam edecek. 04:30’da Güneş-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Küçük ama pek de hafife alınmayacak türden maddi ve manevi fırsatlar yakalayabiliriz. Otorite figürleriyle dostluk kurmak, önemli insanlardan destek görmek, yetenekleri ve talepleri kabul ettirmek, resmi ve hukuksal işleri başlatmak açısından destek vermektedir. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak. 10:42’de Ay-Neptün kavuşumu gerçekleşecek. Sabah saatlerinde hislerimiz çok kuvvetli olabilir. Haberci rüyalar görebiliriz. Mümkünse su kenarında sakin, dingin ve huzurlu ortamlarda bulunmak iyi gelebilir. Yaratıcı çalışmalarda ilham çok yüksek olabilir. 19:11’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleşerek boşluğa girecek. 19:11-21:47 arası Ay boşlukta olacak. Akşam üstü gizli olayları öğrenme, okuma, çalışma ve araştırma işleri adına verim alınabilir. Meditatif çalışmaların çok etkili olduğunu görebiliriz. 21:47’de Ay Koç burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Akşam saatlerinde enerjimiz bir anda arşa çıkabilir. Heyecanlı olaylar yaşayabiliriz. İhtiyaçlarımıza karşı dürtüsel davranışlar sergileyebiliriz. Spor yapmak, bedensel güç ve rekabet içeren ortamlara rahatlıkla uyum sağlama mümkündür. Aşırı baharatlı ve acılı yemekler mideye zarar verebilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 26.01.2023: Haftanın en verimli günündeyiz. Ay tüm gün Koç burcunda seyrine devam ediyor. 06:18’de Ay-Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Yaşamımızda bolluk, şans, neşe hakim olabilir. 07:58’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşecek. Ticarette başarı gelebilir. Bize şans getirecek müşteriler ve insanlarla karşılaşabiliriz. 13:39’da Ay-Mars altmışlığı kesinleşecek. Öğlen saatlerinde eğitime yazılmak, seyahat organize etmek, yeni kültürleri öğrenmek, dil geliştirmek ve performans gerektiren işlerde rahatlıkla kendimizi gösterebiliriz. 18:07’de Ay-Merkür karesi kesinleşecek. Akşam saatlerinde aşırı iyimserlik sebebiyle düşüncesizce dürtüsel davranmak başa bela aldırabilir. 19:16’da Ay-Kiron kavuşumu gerçekleşecek. Dil yarasından, acele işlerden, adrenalin arayışından kaçınmak gerekiyor. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 27.01.2023: Ay Koç burcunda seyrine devam ediyor. Başlangıç ve bitişler bugün mümkün. 05:32 itibariyle Venüs Balık burcuna geçiş yaparak 20 Şubat 2023’e kadar burada hareket edecek. Venüs bu burçta yücelimdedir. (27° Balık tam yücelim) 20 Şubat 2023’e kadar burada hareket edecek. Maddi manevi beklentileri arttırabilir. Sanat, edebiyat, spiritüel alanlara ilgimiz ve yeteneğimiz yükselebilir. Aşkta koşulsuz sevgi, merhamet görülebilir. Venüs güçlü olacağı için gölge tarafıyla bağımlılık, gerçeklerden kaçma, dolandırılma, aldatılma ve sömürüye de yatkınlık görülebilir. (Haftaiçinde Venüs Balık yazısını paylaşıyor olacağız.) 13:42’de Merkür-Kiron karesi gerçekleşecek. Benzer açı 11 Ocak 2023’de de tekrarlanmıştı. O süreçte yaşadıklarımıza atıfta bulunacak gelişmelerin son düzeltmelerini yapıyor olabiliriz. Dil yarası açmaya, olumsuz haberler almaya ve yanlış değerlendirmeler yapmaya çok açık olabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak. 18:12’de Ay-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Ay Hilal fazında olduğu için sağlam ve uzun vadeli olmasını temenni ettiğimiz işlerimizi hayata geçirebiliriz. Kontrol, mantık ve iradenin hâkim olduğu sporlar, zeka oyunları, çalışmalarda başarı kazanabiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 28.01.2023: Herkese iyi haftasonları! 00:01’de Ay-Plüton karesi gerçekleşerek Ay boşluğa girecek. 00:01-02:42 arası uyku zamanında Ay boşlukta olacak. Derin düşünceler, anlamsız takıntılar, korku ve huzursuzluklar görülebilir. 02:42’de Ay yücelim konumundaki Boğa’ya geçerek boşluktan çıkacak. Haftasonu lüks mekanlar, yiyecekler, sakin yapıdaki insanlarla vakit geçirebilir ve şifa bulabiliriz. Huzur ve güvenlik arayışı önem arz edebilir. 04:56’da Ay-Venüs altmışlığı kesinleşecek. Sabah saatlerinde üzerimizde rehavet, tembellik olabilir. Rekabet, aksiyon ve hırs gerektiren durumlarda başarısızlık olabilir. Yavaş ve ağırkanlı olabileceğimiz için gün içerisinde buna müsait bir plan yapmak isteyebiliriz. Parasal konular odağa girebilir. Müsriflik veya aşırı cimrilik görülebilir. 18:18’de Ay-Güneş karesi kesinleşerek Ay İlk dördün fazına geçiş yapacak. 21 Ocak’ta gerçekleşmiş Kova’daki yeniay’ın başlatıcı etkileri iyice görünür hale gelebilir. Duygular ve mantık çatışabilir. Sürpriz gelişmelerle güvenliği ve konforu sarsıcı olaylar cereyan edebilir. 19:03’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Akşam saatlerinde kadersel olarak deneyimlememiz, duygusal olarak odaklanmamız gereken yeni konulara takıntı sergileyebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 29.01.2023: Haftanın son gününde Ay tüm gün Boğa’da seyretmeye devam edecek. 03:49’da Güneş-Ay Düğümleri karesi kesinleşecek. Kadersel olaylar devreye girebilir. 25 Ekim 2022 Güneş Tutulmasının etkilerini daha da belirginleştirecek gelişmeler önümüze gelebilir. Maddi manevi zarar görmemeye, mantıklı tercihler yapmaya, egoyu sağlıklı kullanmaya çalışmalıyız. Şansı aşırı zorlamak, sorumlulukları aksatmak, başkalarını kontrol altına almak başarısızlığa neden olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak. 04:43’de Ay-Merkür üçgen açısı kesinleşecek. Sabah saatleri iletişim trafiği artabilir. Kısa yolculuklar ve organizasyon içeren konularda pratik ve kurnaz davranabiliriz. 06:36’da Ay-Uranüs kavuşumu gerçekleşecek. Şok edici gelişmeler, beklenmeyeni beklemeye açık bir gün. Toplumsal değerlere zarar veren doğal afetler, kaza ve yangın vb. haberler maalesef olabilir. 23:01’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Akşam saatlerinde iç güvenliğimize odaklanabiliriz. Kişisel bakım, arınma için değerlendirilebilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis