Merve Çubuktepe

Başlığı özellikle seçtim zira 21. yüzyılın en uzun sürecek Ay tutulmasına tanık olacağız. 27 Temmuz 2018 saat 23:20’de 4°44'' Kova burcunda Ay tutulması kesinleşiyor. Tam 1 saat 43 dakika sürecek olan bu tutulma zaten açısal yapısı sebebiyle tabiri caizse bangır bangır gelirken; süresi ile de gücünü daha da ortaya koyuyor. Ay tutulmaları genelde etkilerini genelde üç aya, çok güçlü etkilerde altı aya yayabilir. Haritanız kuvvetli etki altındaysa gerçekten uzun sürecek bir etki sizi bekliyor olabilir. (Tutulmanın burç bazında etkileri ve haftanın günlerine dair paylaşımlar yazının devamında)

Başlıklardan sıkça göreceğiniz gibi bu bir “Kanlı Ay Tutulması”. Ayın bu esnada aldığı kırmızı renkle alakalı olan bu durum tutulmayı daha zorlu ya da kötücül bir hale getirmez; batıl inançtır. Ancak tutulmanın baş aktörü Ay ile kavuşumda olan retro Mars olduğundan; Mars’ın da rengi kırmızı olduğu için gerçekten anlamlı ve sembolik açıdan uygun bir tesadüf olmuş.

Tutulma anında en önemli konu Ay-Mars retro-Güney Ay Düğümü kavuşumu ve Uranüs ile oluşan kare açı. Güneş de eklenince sabit bir T-Kare kalıbı oluşuyor. Tutulma haritasının tepe noktasında Facies isimli zorlayıcı bir sabityıldız mevcut, ve tutulmanın da yükseleni yani yöneticisi Mars. Yani kesinlikle zor, hatta yılın en zor gökyüzü olayı bizi bekliyor! Peki neler olacak ve neler yapabiliriz bakalım…

Güney Ay Düğümü bir tutulmada bu kadar büyük bir rol oynuyorsa bizi kontrolümüz dışında kadersel olaylar bekliyor demektir. Yani ne yaparsak yapalım bazen olayları değiştiremeyiz, ya da değiştirmeyi ve kontrol etmeyi denedikçe işler daha da kötü hale gelir. Bundan ötürü kaçınılmaz olaylar, değişmez gerçekler söz konusu olduğunda idrak ve kabullenme teması büyük önem taşımakta.

Mars Kova burcunda hele de retro ve GAD kavuşumlu bir yandan Ay’ın en zorlu hali olan tutulma ile tetiklendiğinde Kova burcunun “kaçış”, “uzaklaşma”, “reddetme” ve “isyan” temaları baskın hale gelir. Bir de Uranüs ateşe odun atmaya devam ediyor kare açısı ile… Bundan ötürü beklenmedik ayrılıklar, kopuşlar, kavgalar ve özellikle kişi baskı altındaysa isyan teması gündeme gelebilir. Özgürlük hissi her şeyden tatlı gelebileceğinden kişi uçlara savrulup her türlü davranışı özgürlüğe müdahale görebilir. Kalıcı ilişkilerden ziyade tek ve birey olarak güçlü olma arzusu artabilecektir. Özetle bu dönem ilişkiler açısından kesinlikle çok riskli bir zemindir ve sırf kazanmak için çözüm bulma eğilimi, ya da geçmişi pişirip pişirip masaya koyma gibi davranışlar çok ters tepebilir.

Dünyada şu anda yanardağlar sırasıyla patlıyor, bu durum daha artabilir ve insan hayatını tehdit eder duruma gelebilir. Sabit aks, T-Kare görünce hele de Uranüs Boğa etkisi ile tabii depremler akla geliyor ve 1999 tutulması. Açıkçası ülkemizde bu kadar major bir etki beklemiyorum, zira o zaman Satürn-Uranüs karesi gibi çok sert bir etki vardı, değişkenler daha farklıydı. (Ayrıca tutulmalar aynı dereceye 19 yılda bir tekrar gelir, bunun özel bir durumu yoktur)

Büyük bir felaket olmasa da ülkemizde de özellikle batıda geçtiğimiz yıla benzeyen sismik aktiviteler gündeme gelebilir. Her türlü kaza bela, yaralanma gibi belaya da açık etkiler mevcut. En azından Mars’ın kendine gelip ileri harekete döndüğü 29 Ağustos 2018 sonrasına kadar riskli hareketler, aşırı hız, zorlu sporlar, vücudu çok zorlamak gibi hareketlerden kaçınmalısınız. Şahsen Uranüs Boğa etkisi şu anda ekonomik açıdan yorumlamayı daha doğru buluyorum. Artan sorunlar, çözümsüzlük, maddi krizin artışı ve piyasalarda beklenmedik büyük krizler… Ekonomik açıdan en azından yaz sonuna kadar çok dikkatli ilerlemek gerekli.

Son olarak bireysel düzlemde çok daha agresif, uzlaşması zor ve dürtüsel olabiliriz. Kendimizi sakinleştirmek, bir konuya saplanmadan odağımızı değiştirmek çok çok önemli! Kolayca öfkelenmek, özellikle de haksızlıklara tahammül imkansız olacaktır. Duygusal ilişkilerde tensellik daha ön plana çıkabilir, aşırı risk alma eğilimi gelebilir. Ancak ileride üzüleceğiniz hareketler yapmaktan kaçının derim. Diğer yandan siz ya da çevrenizde hakkı yenen, ezilen kişilere karşı çok daha duyarlı olarak bu adaletsizliği düzeltmek için harekete geçmeniz mümkündür.

Bu hafta Ay tutulması dışında çok önemli bir konumuz daha var: 26 Temmuz-19 Ağustos 2018 Merkür Aslan Retrosu. Tutulma anında Merkür yavaş hızda olacak, sonrasında önce durağan sonra retro konuma geçecek. Hafta içerisinde detaylı bahsedeceğim ancak retro sayısı tekrar beşe çıkıyor. Bir konunun ilerlemesi, sonuç almak, iletişim sorunlarını çözmek adına şartlar daha da çetin bir hale geliyor açıkçası. Önemli bir işe başlamak, imzalar, büyük bir başlangıç ve hayati kararlar adına en erken 29 Ağustos 2018’den sonrası uygun görünüyor.

Hafta içerisindeki diğer önemli olaylara bakarsak 23 Temmuz 2018’de Güneş Aslan Burcuna geçiş yapıyor. Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, harika bir yaş dilerim. :)

İç bayıltan bir şekilde 24 Temmuz 2018’de Venüs-Neptün karesi, 25 Temmuz 2018’de Güneş-Uranüs karesi ve 27 Temmuz 2018’de Güneş-Mars karşıtı kesinleşiyor. Bu hafta full kare ve karşıt açılar, retro ve tutulma gündemindeyiz. Stresi yüksek ve zor bir hafta bizi bekler, özellikle de gerçekleri reddedenler, aslında bitmiş bir yapıyı sağ tutmaya çalışanlar açısından sanıyorum yüzleşmelerle dolu günler kapıda görünüyor. Sakin kalın, sığınaklarda kalın, şu haftayı kazasız belasız geçirelim. En zoru buydu, gerisinde zorluklar azalmaya başlayacak yaz sonunda da daha güçlü bir şekilde oh be diyebileceğiz.

Ay Tutulmasının Burçlara Etkisi: (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Arkadaşlarınızla önümüzdeki günlerde hele hele ya sabır dediğiniz konular varsa şayet artık diyemez hale gelebilirsiniz. Kalıcı küslükle sonuçlanacak kavgalar görülebilir. Çünkü artık herkes eteğindeki taşları döküyor gibi görünüyor. Diğer yandan hayattan çok sıkılmış, her şey rutin ve aynı gelebilir; farklı insanlarla tanışmak ve kaynaşmak isteyebilirsiniz. Ancak çok uçuk ve normalde size uymayacak insanlarla çok samimi olmayın derim, retro bitince bir anda eski çevrenize dönmek isteyebilirsiniz. Maddi açıdan önümüzdeki on beş gün boyunca ekstra masraflar çıkabilir ve çok para harcayabilirsiniz, bütçenize dikkat edin derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Belki uzun ve zorlu bir süreç olacak ama kariyerinizde taşların yerinden oynayacağı bir sürece giriyorsunuz. Uzun zamandır çok emek ve mücadele ettiğiniz bir hedef varsa biraz daha sabırlı olup beklerseniz mutlu sona ulaşmanız mümkündür. Bu dönem diğer yandan iş yerinde durumunuz nazikse kimsenin gözüne batacak ya da şartları zorlayacağınız bir zaman dilimi değil, zira bu tür durumlar beklenmedik bir işten çıkarılma dahi getirebilir; dikkat. Anne/baba ile ilgili sorumluluklarınızla ilgili pürüzler ve sert gerilimler oluşabilir, kırıcı sözler sarf edilebilir. Bu ara demeçleriniz ve duruşunuza çok dikkat edin, görünür durumdasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yaz boyunca özellikle inançlar, hayat tarzı konularında insanlara karşı daha hassas, uyumsuzluk olduğunda hassas ve agresif olabilirsiniz. Bu konuda daha sakin ve kabullenici olmanız önemli. İşinizi internette tanıtmak, bir sayfa açmak, kişisel girişim ve reklamlar adına şanslı etkiler alacaksınız. Ayrıca bir anda yeni bir okula başlama, okul bırakma, hobiyi mesleğe dönüştürme kararı gelebilir. Uykuya dalmakta zorluk, aşırı streslenme ya da kabuslar gündeme gelebilir; eğer sürekli tekrarlayan bir durum varsa yardım almalısınız. Yeni aşklar, bir kişiye büyük manalar yüklemek için uygun bir dönem değil. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeni yatırımlar, finansal girişimler için açıkçası çok dikkatli olunması, hatta ertelenmesi gereken bir zaman. Alım-satım konularında da kar etme ve ödeme konusunda pürüzler yaşanabilir. Maddi açıdan kesinlikle kemer sıkmanın ve zorlu koşullara hazırlanmanın zamanı… Zira tutulma etkisi kesinlikle bir masraf, aşırı harcama uyarısı yapıyor. Özellikle bir yerden miras, burs, nafaka vb bekliyorsanız eğer süreç beklediğinizden uzayabilir ve çatışmalı bir hale dönüşebilir. Diğer yandan partner/eş/ortak gerçekten emek verdiyse ve uğraştıysa maddi durumu daha iyi hale gelebilir, bu da sizi mutlu edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ay tutulması adeta sizi bir sonraki Güneş tutulmanıza hazırlıyor. Burada her şey sizin ilişkinizin durumuna bağlı… Kavgalı, bir ayrı bir birlikte süren tökezleyen ilişkilerde ipler tamamen kopabilir zira bu hafta duygusal açılar da sert durumda. İyi giden, zorlukları birlikte aşabildiğiniz bir ilişki ise ciddileşebilir, evlilik teklifi ile taçlanabilir. Bu süreçte kalbi boş olanlar için özellikle yapışkan ve aşırı ilgili kişiler çok itici görünebilir, ruhen çok daha özgür ve kendi yolunuzda ilerlemek istediğiniz bir dönemdesiniz. Fiziksel beğeni ve tensel uyum daha ön plana çıkabilir. Kariyer konusunda ani bir tepki ya da karardan kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sağlık anlamında özellikle dikkat etmeniz gereken bir dönem sizi bekliyor. Yediğinize içtiğinize, uykunuza dikkat edin. Güneşten ve acelecilikten kaçının derim. Tıbbi bir zorunluluk olmadıkça doktor muayeneleri için uygun, operasyonlar için iki kere düşünülmesi gereken bir zaman. İş ortamında reorganizasyon olabilir, bir anda içerisi karışabilir. Siz bu durumdan beklenmedik bir fayda edinebilirsiniz. Ancak bu durum hemen bir anda oluşmayacaktır, sabır ve sakinlik gerekiyor. Eğer süreci iyi yönetirseniz, bu durum kariyerinizde lehinize olacaktır. Her türlü bürokratik konular daha uzun ve beklemeli bir hal alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yalnız olan Teraziler için aşk hiç beklenmedik ve çok şiddetli bir şekilde gelebilir. Kendinizi körkütük aşık, rüyada gibi hissedebilirsiniz. Gamlı baykuş olmak istemiyorum ama sürekli rüyada kalmayın ve kişiyi gerçekçi değerlendirin. Retroluk mu ömürlük mü bunu tespit etmek lazım. İlişkisi olanlar için tam eften püften konularda kavga çıkarma, o güzel günün tadını kaçırma vakti; karşılıklı uzak durun yazın keyfini çıkarın derim. Çocuk yapma heyecanına kapılanlar için bir sorgulama vakti aynı zamanda. Yeni bir hobi, spor salonuna yazılma vb düşünüyorsanoz aynı şekilde bu istek kalıcı mı geçici mi bir düşünmek iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Anne, baba ve aile fertleri ile geçmişten gelen ve üstü kapanan konular tek tek açılabilir; çok sert yüzleşmeler yaşanabilir. Sinirlerinize hakim olmakta biraz zorlanacağınız bir dönemdesiniz açıkçası. Diğer yandan tadilat, dekorasyon, taşınma ve al-sat için pek uygun koşullar mevcut değil; aksilikler ve süreçte sıkıntılı gecikmeler gündeme gelebilir. Bu major kararları biraz ertelemek faydalı olabilir. Ödemeler, kira yatırmak vb hepsini düzenli yapmaya dikkat etmelisiniz. Özellikle evden çalışmak, kendi işini kurmak isteyen Akrepler için esasen bu tutulma tam da krizden fırsat yaratma etkisi taşıyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İletişim trafiğiniz ve etkileyiciliğiniz artıyor. Çok fazla kişi ile görüşebilir, sık sık seyahat edebilirsiniz. Yeni müşteriler bulmak, kazancınızı arttırmak adına bir çok fırsat oluşturmanız da mümkün. Ancak yine de önemli kariyer ve maddiyat kararlarını en erken Merkür retrosundan sonra almanızda fayda var. Kardeş ya da yakın akrabalarınızla biriken bir sorun ve gerilim söz konusu ise kartlar açılabilir, sert kavgalar ve sözler sarfedilebilir. Değer verdiğiniz bir akrabanız zor durumda kalarak, sizden yardım talep edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kazancınızı arttırmak, yatırım yapmak adına şanslı koşullar mevcut. Bu güzel bir durum, ancak tutulma ve Mars maddi aksı zorladığı için bu da ne kadar gelirse gelsin illa ki harcama artışı olacağını gösterir. Bundan ötürü kesenin ağzını çok açmayın derim zaten beş retrolu bir döneme giriyoruz. Eğer önceden emek verip çok çalıştıysanız bir zam haberi gündeme gelebilir. Birilerine borç vermek ya da kefil olmak için hiç de uygun bir zaman değil. Duygulardan ziyade mantığın sizin için önplanda olduğu bir dönem geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma hayatınızı yeniden inşa etmek adına güçlü bir etki iletiyor. Belki bu bir anda ve çok süratli olmayacak; ancak bir yerden başlamanız gerekli. Mars’ın temsil ettiği spor, yeni bir girişim başlatmak, sustuğunuz bir konuda mücadeleye başlamak en uygun seçenekler. İmaj yenilemek ve bakım güzel, ancak çok radikal dış görünüş kararlarınız varsa yaz sonuna kadar pişmesini bekleyin derim. Tutulma sebebiyle aşırı hassas ve sinirli olabilirsiniz; aileden sevgiliye herkesin dediği batabilir. Tepenizin tası kolayca atabileceğinden her sinirlendiğinizde köprüleri kalıcı olarak yakmayın derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Uyku konusunda en dikkat etmeniz gereken zamanlardan biri. Zor uyumak, kabuslar gibi etkiler artabilir. Eğer çözemiyorsanız mutlaka yardımını aramalısınız. Sağlık sorununuz varsa şayet eğer memnun değilseniz doktoru değiştirip çok daha ehil bir kişi ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Gözlerinizi açık tutmanız gereken bir zaman… Çevrenizde sizden gizli çok fazla hile, entrika ve dedikodu dönebilir. Herkesi iyi gözlemleyin ve eğer şüpheleriniz varsa “nasılsa kuruntudur” demeden araştırın derim. Sürekli geçmişi düşünüp hislenebilirsiniz, bir travma yıllar sonra gündeme gelip çözülebilir; ve bu etki hayatınızdan kalıcı çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Haftanın önemli etkileri:

Pazartesi - 23.07.2018:
Güneş Aslan burcuna geçiş yapıyor. Tüm Aslanların, yükseleninden Ay burcuna ruhunda Aslan hissedenlerin doğum gününü kutluyorum! Harika bir yaş sizin olsun… Bu vesile ile bir ay boyunca daha canlı, iddialı ve dikkat çekici olabilirsiniz. İçinizdeki hırs ve liderlik duygusu yükselebilir. Diğer yandan bu etkileşim çocuklar, neşe ve hayattan keyif almayı da getiriyor. Bu güzel etkilerden Aslanların yanı sıra İkizler, Terazi, Koç ve Yaylar faydalanabilir. Diğer yandan akşam itibariyle Ay Yay burcunda önce 18:35’te Venüs sonra da 21.06’da Neptün ile kare açısı oluşacak. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay için duygusal konular, verilen sözler, banka hesapları ve şüpheli işlemler konusunda tetikte olması gereken bir zaman.

Salı - 24.07.2018:
Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. 11:21’de Merkür ile olumlu açı yapacak. Güne enerjik, keşfetmeye meraklı bir etki hakim. Özellikle hazır Merkür retrosu (26 Ağustos 2018) başlamadan işlerinizi tamamlamaya, önemli imza atma ve elektronik eşya alışverişine odaklanabilirsiniz. Bu güzel etkiden en çok ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova faydalanabilecek. Sonrasında Ay 11:22 itibariyle tüm gün boşlukta kalacak. Daha ciddi ve disiplinli bir ruh haline giriş yapıyoruz. Diğer yandan zorlu bir açı kalıbı olan Venüs-Neptün karşıtlığı 22:22’de kesinleşiyor. Önümüzdeki beş gün duygusal açıdan yanılgılara, ümitsiz aşk hikayeleri, aldatmalar ya da toz pembe hayaller ve gerçekler gibi temalar sıkça hayatımızda olabilir. Bu da en çok değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay dikkat.

Çarşamba - 25.07.2018:
Ay, 00:48 itibariyle Oğlak burcunda ve 08:46’da Satürn ile kavuşum yapıyor. Ciddiyetten, disiplinden ve soğukkanlılıktan patlamak üzereyiz. Adeta herkes bir matmazel herkes bir alman mürebbiye… :) Şaka bir yana evet bu kalıp bizi daha soğuk, daha az duygu odaklı yapabilir, ancak odaklar, sabır verir ve bir konuda başarılı olma konusunda tetikleyicidir. Bu etkiyi en iyi şekilde kullanmanın yolu bu sanıyorum. Bir iki gün duygularınız alınmış gibi hareket edebilirsiniz, aşırı eleştirel olmaktan kaçının. Özellikle de öncü burçlar Yengeç, Koç, Terazi ve Oğlaklar. Diğer yandan bu etkiyi yapıcı kullanmak adına Boğa, Başak, Akrep ve Balık oldukça şanslı durumda. Aynı zamanda Güneş-Uranüs karesi de 14:35’te kesinleşiyor. Tam bir ufacık olaydan iş yerindeki patrona, ailedeki büyüğe, özellikle de eril figürlere agresyonu yansıtma günü… Tutulmaya yaklaşıyoruz, hem de ne tutulma. Lütfen tepkisel davranmayın içinizden geçenleri biraz sindirin, sakin ve uzlaşmacı olmaya çalışın. En çok sabit burçlar Aslan, Kova, Akrep ve Boğalar dikkat.

Perşembe - 26.07.2018:
Günün manşeti de gözbebeği de belli: Merkür retrosu! Sanki gökyüzünde retro gezegen eksikliği varmışcasına kendisi de bu gruba katıldı. 19 Ağustos 2018’e kadar da bu şekilde yolculuğuna devam edecek. Detayları burç bazında ayrıca yayınlayacağım; ancak bu kadar tutulma ve retro arasında doğru karar almak, alsan da uygulamak, uygulasan da zamanında gerçekleşmesi gibi döngüler ne kadar sağlıklı işler tartışılır tabii. Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor; 09:29’da Neptün ile 13:03’de Venüs ile çok güzel açıları olacak. Tutulmaya hazırlanırken moral bulmanızı sağlayabilir. Özellikle öğlene kadar gerek duygusal gerek finansal konularda sorunlar çözülebilir, özellikle de iyi yaklaşım ve empatiyi devreye sokarak siz de bu durumdan hayır elde edebilirsiniz. Bininci geleneksel Merkür retronun ilk gününde ayrılanlar kervanına katılmamak kesinlikle mümkün, hatta küslük varsa barış gelebilir. Ve son olarak 16:41’de Plüton ile Ay kavuşum yapıyor; akabinde boşluğa giriyor. Tutulma öncesi çok baskın, manipulatif ve güçlü bir enerji oluşmakta. Tüm bu etkileri özellikle toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar değerlendirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma - 27.07.2018:
Haftanın en önemli gününe geldik… Saat 23:20’de tam 103 dakika sürecek, 21. Yüzyılın en uzun Ay tutulmasını izleyeceğiz. Ülkemizde tutulma izlenebiliyor, sadece Marmara bölgesi bir kısmına ilk başta tanık olamayabilir. Ancak tam kararma anı net bir şekilde görülecek. Tabii bulutlar engellemezse. :) Ay tutulmasının etkilerini yayın ve yazımda detaylı paylaştım. Zorlu bir tutulma, ancak çok da güçlü. Umarım hepimize güç, cesaret ve kendin olma özgürlüğünü getirir.
Tutulma öncesinde saat 13:40’a kadar Ay boşlukta kalacak ve akabinde Ay tutulmasını gerçekleştirmek üzere Kova burcuna geçiş yapacak. Ay tutulmaya kadar çok aktif durumda önce 18:47’de Uranüs ile kare, 21:48 ’de Mars ile kavuşum ve 23:20’de Güneş-Ay karşıtlığı yani tutulma gerçekleşiyor. Zarlar atılsın, güçlüklerden bazen efsaneler doğar.
Son bir not Güneş-Mars karşıtı ve üstüne Güneş-Satürn 150’lik açısı tam görünmez kaza etkilerine sahip. Bugün durup dururken bungee jumping yapmak ya da nasılsa yaparım diye iki damacana su taşımak gibi aktivitelere girişmeyin derim. Hele Ay açıları da düşünüldüğünde. Özellikle de sabit burçlar Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler çok dikkat lütfen.

Cumartesi - 28.07.2018:
Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, gün içerisinde kesinleşen özel bir açı kalıbı bulunmuyor. Yani tutulma sonrası nispeten sakin bir gün bizi bekliyor. Tabii etkisi en az üç aya yayılabilecektir, unutmamak lazım. Bugün sevdiklerinizle, kafanızı açan, beraber bir şeyler kah öğrendiğiniz kah ürettiğiniz insanlarla bir arada olmanın günü. Akşam saatlerine kadar bu anlamda hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, Kova, İkizler ve Terazi destek altında. Saat 17:46’da Ay-Jüpiter karesi kesinleştikten sonra frene basma vakti geliyor, zira aşırı abartı ve iddiacılığa açık olabilirsiniz. En çok -evet bu dönemde bildiğiniz gibi- sabit burçlar Aslan, Boğa, Kova ve Akrepler dikkat.

Pazar - 29.08.2017
Ay Kova burcunda yolculuğunun son demlerinde ve 12:24’te boşluğa giriyor. Gün boyunca da bu şekilde kalacak. Gün içerisinde kesinleşen özel bir açı kalıbı da söz konusu değil. Yani haftanın en sakin, dingin, kendimize ve sevdiklerimize odaklanacağımız gününe denk geldi. Yeni işler, fikirler çok verimli olmayabilir; ancak hali hazırda başladığınız iş ve projeler hakkında oturup beyin fırtınası yapabilirsiniz. Aynı zamanda sevgii, eş, bir dost ile entellektüel aktivitelere gitmek, paylaşımlarda bulunmak, sanat ya da bilimi incelemek, bol bol sohbet çok iyi gelebilir. Bu sakin ve huzurlu etki özellikle de ateş ve hava grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için olumlu yönde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ