Begüm Minkis

2023 yılına kraliyet yıldızı etkisinde 1° Oğlak’ta gerçekleşecek yeniayın etkileriyle giriş yapacağız. Yeniay 23 Aralık 2022’de İstanbul’a göre 13:16:42’de meydana gelecek ve yoğun kadersel etkilere gebe bir sürecin kapısının aralandığına şahitlik edeceğiz. Kaybetmek hiç denememekten daha iyidir diyerek güçlü cesur başlangıçlar yapmak isteyebiliriz. Yalnız kontrolsüz bir kavşakta olduğumuzu, etrafta bizimkinden başka araçlar da olduğunu, kaza yapmamak için kurallar çerçevesinde, dikkatle hareket etmeyi bilmek gerekiyor. Toplumun dayatmaları, önyargıları ve eleştirilerinden ziyade kendi isteklerimiz ve potansiyelimize odaklanmamız daha iyi olacaktır. Bu sebeple çevreden gelen manipülasyonlara karşı tepkisiz kalarak soğuk tabiatımızla mesafemizi korumak isteyebiliriz. Ulaşmak istediğimiz hedeflerle ilişkili doğru organize olur ve planlarımızı yaparsak eğer azimli davranışlarımız bize fayda sağlamakla kalmayacak, başkalarına da örnek olabilecektir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

1° Oğlak inisiyatif almak, ilkleri gerçekleştirmek ve fark yaratmak açısından tetikleyici bir mekanizma görecektir. Oğlak burcu arketipi sistemleri kuran, disipline eden ve kural koyan, olgun ve gerçekçi davranan, sorumluluk alan, statü ve başarı odaklı bir yapıyı temsil eder. Organizasyonlar, kurullar, devlet adamlarının özel yaşamı ve aldığı kararlar, ekonomik prosedürler, siyasette anlaşma ve sözleşmeler gündemimizde sıklıkla yer alabilir.

Yeniay anında yine İstanbul’a göre 8° Koç burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Mars gezegeni hem yeniay derecesinin hem de yükselenin doğal yöneticisi olarak öne çıkmaktadır. Mars, girişimcilik, aksiyon ve canlılık getiren bir gezegen olduğu için bir çocuk gibi ısrarcı olabilir ve biraz yaramazlık yapma eğiliminde olabiliriz. Her ne kadar yeniay Oğlak burcunda gerçekleşse de arka planda güç aldığı ve motivasyonunu aldığı gezegen Mars olacaktır.

Mars ise an haritasında 10° İkizler burcunda geri hareketli vaziyette geçmişte alması gereken haklarını alamayan ve planlarını erteleyen kişilere ışık yakıyor. Öte yandan zenginlik, ticarette başarı, şan ve şöhret getiren Aldebaran kraliyet sabit yıldızı üzerinde olduğunu görmekteyiz. Pek çoğumuzun yaşam kalitesi yukarı veya aşağı yönlü hareket halinde olacağı kesin diyebilirim. Bilhassa haritasında Aldebaran ve Antares hattında (10° İkizler/Yay) gezegen yerleşimleri olanlar doğruluk, erdem, bilgelik yolundan sapmadan hareket ettiyse yükseliş yaşayabilir. Ödül ve ceza olarak hayatın bizler için yaptığı güzel planları şimdi yaşamaya başlayabiliriz.

Gönül ilişkileri için ciddiyet ve sorumluluk alma zamanı olacak gözükmektedir. Venüs’ün kararlılık, sabır ve disiplin getiren Rukbat sabit yıldızıyla kavuşumda olması sağlam ilişkilerin evlilik yolunda ilerletebileceği gibi realiteden tamamen uzak, uyumsuz ilişkilerle ilişkili hataların kafamıza dank edebileceğini göstermektedir. Tercihlerimiz, beğenilerimizin peşinden giderek metanetli, dirayetli ve inatçı tutumlar sergileyebiliriz. Eğitim alanında yeni başlangıçlar yapmak adına destek verirken kendimizi yetiştirmemiz, bilgimiz ve tecrübelerimizle insanlarla aramızda güzel köprüler de kurabiliriz.

1° Oğlak sabian sembolüne bakarsak eğer: Biri bombardımandan zarar görmüş üç vitray pencere. Sembol bize ara bozan üçüncü şahıslar, ihaleye fesat karıştıran insanlar ve kobay olarak seçilen kişilerle ilişkili yeni gelişme ve düzenlemelerin gündeme gelebileceğini ifade ediyor. Konfor alanından çıkmayı düşünmediği ve gizli stratejiler peşinden koştuğu için hazırlıksız yakalanan ve maalesef zarar gören insanlar da olabilir. Yine de yüzümüzü buruşturmayalım zira Jüpiter 0° Koç burcunda Güneş ve Ay kavuşumuna kare açıda olması olumsuz gibi görünen durumları çabayla iyi idare edebileceğimizi, sorunları aşmak için fırsatlarımızın olduğunu, yılmadan eylem gösterdiğimiz takdirde çok geçmeden kötü talihi aşarak iyiliklere ulaşabileceğimizi göstermektedir.

Aşırı yeme ve içme, dürtüsel davranma, geleceğini öngöremediğimiz konularda keskin yargılarda bulunma, aşırı iyimserlik sebebiyle kaldıramayacağımızdan fazla yüksek hedefler belirleme, olayları abartma, kibire kapılma ve acımasız katılık gibi konularda kontrolü elden bıraktırmaya meyilli bir sürece sokabilir. Hygeia asteroiti yeniay anında Güneş ve Ay ile partil kavuşumda olması kişisel hijyen, sağlık, bakımımıza her zamankinden daha fazla önem verebileceğimizi gösterirken bireysel haritalara göre şifa verecek veya hasta edecek türden gelişmelerin de tetiklenebileceği gözüküyor. Global çapta bilhassa deriye zarar verebilecek salgın ve bulaşıcı hastalıklar gündem olabilir.

Türkiye haritasının 6.ev sonunda 7.ev girişinde gerçekleşerek hizmet ve sağlık sektörüyle ilişkili kural ve şartların değişebileceğini gösteriyor. Büyük köklü firmaların iflasını, dış ülkelere satılmasını vs duyabiliriz. Ülkece kontrol dışı sorunlara sürüklenerek açık düşmanlarımızla yüzleşebilir ve kongrelerde yer alabiliriz. Yurt dışına giriş çıkışlarda abartı seviyesinde yoğunluk gözlemleyebiliriz. Ulaşım trafiği çok yoğun akabilir ve acelecilik trafik kazalarına meydan verebileceğinden dikkat etmek gerekiyor.

Oğlak Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Kariyeriniz veya gelecek hedeflerinizle ilişkili yolunda gitmeyen ve yeniden yapılandırma gereği gördüğünüz gündemlere odaklanabilirsiniz. İstifa, şirket kapama, hisse devretme veya işten çıkarmalar gündeme gelebilir. Eskiden hedeflediğiniz özendiğiniz şeylerin sizi artık yeterince tatmin etmediğini fark edebilir bu sebeple yeni maceralar arayabilirsiniz. Kariyerinize fazla odaklanarak ailenizi ve evinizi ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayat görüşlerinizin sizi sağlıklı bir geleceğe hazırlayıp hazırlamadığını test edebilirsiniz. Uzak geleceği hesap etmektense kısa vadeli hesaplar yapmanızın daha hayır getireceği bir zamana giriyorsunuz. Henüz iç yapısını bilmediğiniz ve fikirlerini tanımadığınız insanlara karşı duygusal dünyanızı açmak istemeyerek mesafeli bir duruş sergileyebilirsiniz. Uzak akrabalarınız veya eşinizin ailesiyle ilişkili bazı kişilerle aranıza fiziksel mesafe veya duygusal soğukluk gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İşten ayrılma, çalışma koşullarınızın ve düzeninizin değişime uğraması, bir projenin teslimi gibi konularda avantajlı bir sürece giriyorsunuz. Üzerinizdeki fazla gördüğünüz yüklerden arınabilirsiniz. Sağlığınızla ilişkili ihmal ettiğiniz ve uyarı veren konular için doktorunuzdan randevu alabilirsiniz. Cinsel yaşam, cerrahi operasyon, psikoloji veya genital organlarınızla ilişkili hassasiyetiniz olabilir. Cilt bakımı masaj yaptırmak ve egzersize başlamak için verimli zamanlara giriyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Eşiniz veya ailenizden bazı kişilerle ilişkili yanlış değerlendirme, hayal kırıklığı, kayıp gibi konulara dikkat etmeniz gerekebilir. Yolunda gitmeyen bir beraberlik ayrılıkla sonuçlanabilir, ev arkadaşınız evden gidebilir veya aileniz başka bir yere taşınabilir. Bu süreci kendinizle başbaşa kalmak ve iç sesinizi dinlemek için değerlendirebilirsiniz. İlişkilerdeki bağlar ve sorumluluklar değişime uğrayabilir. Duygusal olarak yeni bir süreci başlatırken tepkilerinizi abartmamaya dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi düzeniniz değişime uğrayabilir, kazanç sağlamak için farklı cezbedici mesleklere yönelebilirsiniz. Yanlış bir alanda çaba sarf ettiğinizi, yeterince karşılığını alamadığını uzun zamandır fark etmiş olabilirsiniz. Sizi istediğiniz noktaya taşıyacak ve keyif verecek yeni yaratıcı işlere yelken açabilirsiniz. Bir projeyi teslim ederek son kazancınızı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile içi sorunlar, miras ve babayla ilişkili uzun süredir devam eden problemler çözülmek üzere yüzeye çıkabilir. Evinizi satabilir, kazandırmayan riskli yatırımlarınızı sonlandırabilirsiniz. Çocuk sahibi olma işini erteleyebilir veya zaten çocuğunuz varsa ilişki içerisindeki sorumluluk alışverişlerine dikkat etmek, abartılı davranmamak gereken bir sürece girebilirsiniz. Egonuzu sağlıklı kullanmanız gerekebilir zira arkanızdan çevrilen işleri öğrenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile içi artan mesafe, uzun süredir görüşmeyi ertelediğiniz kişiler, ev ve aile sorumluluklarını ötelemeniz artık sizi rahatsız etmeye başlayabilir. Özel yaşamınızı ve aile bireyleriyle olan ilişkinizi baştan aşağı inşa edebilirsiniz. Evinizden fazlalıkları atmak, konforlu bulmuyorsanız taşınmaya karar vermeniz mümkün gözüküyor. Ev masrafları sizi biraz zorlayabileceğinden daha çok bütçe yapmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Hem günlük hayatınızla hem sosyal medya üzerinden iletişiminize, sivri dilinize ve katı yargılarınıza hakim olmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Hatalı fikirleriniz direkten dönebilir. Araç bakımınızı yaptırabilir, 2.el elektronik alet almak/satabilir, ihale ve sözleşmeler imzalayabilirsiniz. Öte yandan kardeş, kuzen, komşu ve çocukluk arkadaşlıkları vb. kişilerle fikir ayrılıkları ve iletişim kesilmesi yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kendinizi henüz yeterli değeri hissetmeyerek daha fazla çabalamanız gerektiğini fark edebilirsiniz. İstifa edebilir, işinizi kapayabilir veya para kazanmak için hedeflediğiniz alanlar tekrardan yapılanabilir. 2.el eşya alım/satım için destekleyici bir zaman olabilir. Özdeğerinizi sağlıklı kullanmak, günlük enerjinizi sizi geliştirmeyecek işler için heba etmemek, yeteneklerinizi doğru kanala yönlendirmeniz önem arz edecek. Aksi takdirde maddi ve manevi zarara uğrayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tüm genel yaşamınızı gözden geçirebileceğiniz, sağlığınız, motivasyonunuz ve dış görüntünüzle ilişkili takıntı yaptığınız noktalar varsa daha çok ilgilenebilirsiniz. Aileye yeni insanlar katılabilir, taşınabilirsiniz veya aile içi yeni heyecan verici beklemediğiniz bir sorumluluk alabilir gözüküyorsunuz. Sizden yardım isteyen insanlar karşısında katı yargılayıcı olmadan empati yapmanız iyi olabilir aksi takdirde saygınlığınızı kaybedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi ve manevi sizde olanı paylaşmayla ilişkili bir sınavınız olabilir. İş hayatınızda arkanızdan dönen, belirsiz gözüken anlamlandıramadığınız konular varsa ortaya çıkabilir gözüküyor. Düşmanlarınız varsa eğer kaybedebilir. İnternet üzerinden para kazanmaya başlayabilir, sağlığınız için masraf yapabilir ve destek isteyen çalışma arkadaşlarınıza yardım edebilirsiniz. İlham gerektiren yaratıcı işlerin peşine düşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yanlış ideallerin ve grupların peşinden gittiğinizle sert biçimde yüzleşebilir, hayaller ve yanılgılardan kurtulabilirsiniz. Dost kazığı yiyebilir, yüzünüze gülen bazı insanların acımasız tutumlarını fark ederek göründükleri gibi olmadıklarını fark ederek aranıza mesafe koyabilirsiniz. Büyük bir harcamaya yapmanızı gerektiren zam haberleri ve ihtiyaçlarla başbaşa kalabilirsiniz. Bir projenin bitmesiyle büyük bir para kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Şimdiden herkese sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl dilerim.
Sevgilerimle,
Begüm Minkis