Begüm Minkis

Hayaller, yaratıcılık ve ideallerin gezegeni Neptün, Balık burcunda geri hareketine başlıyor. Gerileme hareketi 20° 57′ ve 18° 09′ aralıklarında meydana gelecek. Bu dönemde en derinlerde yatan arzularımızı keşfedeceğimiz ve ideallerimizi mercek altına alacağımız bir süreç geçireceğiz. Bulanık ve sisli bir ortamın içerisinde belki de çok dağılmış olabiliriz. Sanrıların içerisinde kendi kimliğimizi fark edememiş, bizim için yanlış olan bir umuda kapılmış olabiliriz. Bu evrede olumsuz anlamda sislerin dağılmasıyla gerçeklerle yüzleşirken doğru noktaları yakalamış, potansiyelini yararlı bir şekilde yönlendirmiş kişiler için hayallerinin ayaklarına serilmesi söz konusu olabilir.

Öncelikle Neptün bir Jenerasyon gezegenidir. Yaklaşık 12-14 yıl bir burçta seyahat eder. Ağır hareket etmesi ve her yıl yaklaşık beş ay geri hareketini göklerde sergilemesi daha çok kollektif bir uyanış ve dönüşümleri simgeler. Bu nedenle gündelik yaşamda direkt bir tesirini hissetmeyeceğiz fakat bir süreç olarak değerlendirirsek retro dönemi bittiğinde önemli uyanışlar yaşadığımızı fark edebiliriz.

Retro takvimini açıklarsak şu şekilde:

22 Haziran 07:32 – 24 Haziran 07:31 Geri hareket öncesi durağan
24 Haziran 07:32 – 28 Kasım 03:36 Geri hareket
28 Kasım 03:37 – 30 Kasım 03:36 İleri hareket öncesi durağan

Neptün’ü daha yakından tanırsak astrolojide elle tutulmayan ve gözle görülmeyen her konuyu içerisine alır. Bu nedenle hislerle, duygularla ve hayallerle ilgilidir. Yaratıcı çalışmalar, dini konular, ilahi olanla bütünleşme, rüyalar, sezgiler ve şifa çalışmalarını temsil eder. Olumsuz yönü ile yanılsamalar, hayal kırıklıkları, kendi kendini kandırma, bağımlılıklar, dolandırıcılar, hırsızlar ve kurban bilinci ile bağlantılıdır. Bilhassa gezegenin olumsuz yönlerini çalıştırıyorsak retro döneminde zorlanabiliriz.

Retrolar en sade haliyle tekrar etmek ve içe dönmekle ilgilidir. Bilinçaltımıza dönerek yapmak istediklerimizi daha derinden keşfetmemiz gerekiyor. Hayal kurmak elbette güzel bir şey fakat bazı anlarda eyleme geçmek ve sonuç odaklı olmak gerekir. Bu noktada somut verilerle yola daha sağlam devam edebiliriz. Sadece bizim kendi içimizde bildiğimiz konular aslında zihnin kendi kendinin sınırını aşmasından ibaret olabilir.

Bu süreçte üç kağıtçılık yapan, duyguları sömüren, oyalayan, kendi çıkarları doğrultusunda insanları kullanan kişiler zorluklar karşılaşabilir. Uyanmayanlar uyanacak, kaçtıklarımız ısrarla önümüze gelecek. Gezegenin yavaşlaması dağınık düşünceleri ve sisli ortamı kırabilir. Sonuç olarak daha berrak bir görüntü elde ederek güvenli yolculuğa devam edeceğiz.

Pek tabii retrodan herkes keskin bir etki alır diyemeyiz. Bilhassa İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarında 20° 57′ ve 18° 09′ aralıklarında Güneş, Ay ve Yükselen gibi önemli bir noktanız temas ediyorsa bir idealin peşinde olabilirsiniz. Yengeç ve Akrep burçları retrodan üçgen açı alacaklarından daha olumlu etkiler altında kalabilir fakat tabii harita bir bütün olduğundan daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi iyi olabilir.

İngress (Giriş anı) haritasına baktığımızda Mars ve Neptün’ün Balık burcunda dokuzuncu evde kavuşumunu görüyoruz. İnanç ve hayat görüşümüzü zedeleyecek birtakım olumsuz koşullar doğabilir. Yurt dışı, turizm, yabancılar, uluslararası ticaret, denizler ve politika ile ilgili bilmediğimiz arka planda kalmış konuları görmeye başlayabiliriz.

Neptün’ün ayrıca Kuzey Ay Düğümü ile olan karesi kadersel bir evrimleşme sürecinde olduğumuzu vurguluyor. Kuzey Ay Düğümü her zaman geri harekette olduğu için retro başladıktan sonra kare irtibat git gide yakınlaşacak. Dolayısıyla Kasım 2020’de etki çok daha fazla yoğun hissedilebilir. Bu keskin süreç bizi duygusal bir evrim ve büyümeye itebilir. Nerelerde yanılıyoruz? Çevresel şartlara ne kadar iyimser bakmalıyız? Hangi durumlarda akışta kalmalıyız? gibi sorularla cevaba ulaşarak yaşamınızdaki mevcut blokajı tespit ederek kaldırabilirsiniz. Bir gezegenin düğümlerle kare kontakta olması önemlidir zira o noktada bizim ilerlememize engel olacak çeşitli davranış biçimleri mevcuttur. Her şeyin aşırısı zarardır. Tamamen mantıkla algılanamayacak ya da duyguyla çözülemeyecek şeyler vardır. Bu noktayı iyi sentezleyen kişi bu süreçte kazanabilir.

Güzel habere gelirsek Neptün bu retro hareketi esnasında 27 Temmuz ve 12 Ekim olmak suretiyle şans gezegeni Jüpiter ile altmışlık açı içerisinde olacak. Şansın nereden geldiği belli olmayan, tamamiyle ilahi bir süzgeçten geçmiş iyiliklerin ve fedakarlıkların karşılığının alınacağı zamanları işaret ediyor. Hayaller gerçek olabilir. Yaratıcılığın artması, spiritüel gücün açığa çıkması, merhamet ve yardımlaşmanın doğması bu tarih ve -+ 7 günlük süreçlerde mümkün olabilir.

Covid-19 süreci ile ilgili retro hareketin çoğunlukla olumlu etkileri olacaktır zira Neptün salgın hastalıklar ile direkt bağdaşır ve bulaşma hızı retro nedeniyle daha kontrol altına alınır duruma gelebilir. Balık burcundaki Neptün’ün dispozitörü Jüpiter de Oğlak burcunda retro pozisyonda bulunduğundan etki çok daha hızlı görülebilir fakat 14 Eylül’de Jüpiter ileri harekete döndüğünde yayılma kontrol altına alınma konusunda bu kadar şanslı olmayabilir. Bu nedenle 14 Eylül-28 Kasım arası daha da dikkat edilmesi gereken bir evre olacaktır hepimiz için.

Retronun başlaması ile birlikte yaşayacağımız 5 Temmuz Oğlak Ay tutulması son iki yılın gündemini kapatacak. Bu evrede kendinizi adadığınız konulara dikkat etmenizi önerebilirim. Oğlak burcu realisttir. Neptünün yönettiği Balık enerjisine tamamen zıt bir şekilde vücut bulur. Ve bu Ay Tutulması ile bir yolun sonuna geldik. Bu nedenle hayal ve gerçek çatışması bu tutulmanın ışığında tamamen kendini belli edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis