Merve Çubuktepe

23 Kasım 2018 saat 08:39’da 0 derece İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bulmaca gibi bir yapısı var. :) Anlamını çözersek eğer bize çok şey katabilecek bir etki söz konusu. Tam da Merkür retrosu sırasında krizleri fırsata çevirmenin tam zamanı diye düşünüyorum. (Burç bazında incelemeler yazının devamında)

Öncelikle dolunay anında Güneş-Jüpiter kavuşumu etkin. Bundan ötürü de enerjiyi doğru kullananlar için zafer, başarı, büyüme ve bereket gibi kavramlar önümüze serilmiş durumda. Ama dolunay anında Güneş-Jüpiter-Ay-Mars dörtlüsü güçlü bir değişen T-Kare oluşturacak. T-Kare’nin apeksinde de Mars Balık duruyor, bundan ötürü de çok ama çok dikkatli olmak gerekli.

Bu dolunayda seçim yapmak gerçekten önemli olacak. Güneş-Ay karşıtlığı olan dolunaylarda İkizler-Yay burcu zıtlığını anlamak önemli. Önümüzde iki seçenek çıkabilir. Biri parıltılı ama kof, biri daha mütevazi ama faydalı olabilir. Burada kilit kelime önyargı. Zaten dolunayda etkin olan Merkür Yay retrosu doğal olarak olaylara peşin hükümlü bakmamıza dair bizi dürtüyor. Oysa ki çözüm bu durumun tam tersi. Hemen hızlı, ezberden hele hele gururla alınan kararlardan uzak durmakta fayda var. Bir konuya ne kadar hâkim olduğunuzu düşünürseniz düşünün mutlaka bir pay bırakın, sorun soruşturun. Eğer kararlarınızı bu şekilde verirseniz çok daha kolay ilerleyen süreçler, hayatınızı rahatlatan durumlar gündeme gelebilir.

Pek tabii ki Merkür retrosunda bir dolunay olduğundan önceden başlayan işlerin nihayete varışını izleyebilirsiniz. Ancak yeni bir işe girişmek için çok da ideal bir atmosfer değil. Bundan ötürü üşendiğiniz, bir türlü bitmeyen konular için güç toplamak Güneş-Jüpiter kavuşumunun etkisi ile de muzaffer olmak mümkün. Üşenmeyin, Mars Balık’ı da dinlemeyin ve gücünüzü toplayıp başlayın. Çevrenizdeki insanlar söyleyip bir şey yapmazken, siz bir şeyleri değişirip fark yaratabilirsiniz.

Dolunay anında Mars-Jüpiter karesi etkin, Mars zaten bu hikâyede bir nevi kötü adam rolünde. Antenleriniz biraz fazla açık olabilir. Kolay etkilenebilir, kolay tepkilenebilir ve her şeyi abartabilirsiniz. Duygu sömürüsü, küslükler, basit bir olaydan çok büyük anlamlar ve hatta dramlar çıkarmak mümkün olabilir. T-Kare açısının en önemli tuzaklarından biri bu, düşmeyin. Bir de tabii az fikir sahibi olunan konularda gereksiz iddiacılık bu dolunayda fena patlayabilir, söyleyeyim.

Bir olayı değerlendirirken büyük düşünmek çok güzel, ancak olaylara da teleskopla bakmak doğru değil. Mükemmellik bazen detaylarda gizlidir. Bundan ötürü detayları küçümsemeyin, boşvermeyin hatta sevin onları. :) Hatta bu detaylar önünüzdeki kavşakta doğru yönü seçmenizi sağlayacak bir rehber olabilir. Güzellikler bazen sandığımızdan çok yakın bir yerde bizi bekliyor olabilir.

Dolunayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Uzun süredir sonuç beklediğiniz bir anlaşma, ticari girişim, mutabakat ve hukuki meselenin sonucunu alabilirsiniz. Sonucun ucu biraz açık olabilir, eğer emin olamıyorsanız mutlaka bir bilene danışın. Bu dönem çaresiz gibi görünen ama aslında gayet iyi durumda olan sinsi ve ikiyüzlü insanlara dikkat edin, duygu sömürülerine kanmayın. Çok fazla seyahat etmeniz, sürekli insanlara laf anlatmanız gerekebilir. Yeni bir websitesi, şirket açmak için Merkür retrosunun bitişini bekleyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Beklediğiniz bir ödeme, zam ve toplu para ile ilgili sonunda güzel haberi alabilirsiniz. Ancak bunu nasıl değerlendireceğinize dair çok dikkatli bir seçim yapmalı, ezberden hareket etmemelisiniz. Çok riskli, çok kazanç vaat eden girişimlerden uzak durun. Partner/ortağın finansal durumuyla alakalı rahatlatıcı bir gelişme gündeme gelebilir. Bu dönem arkadaşlarınızla aranız biraz limoni olabilir, tripler ve küslüklerle uğraşabilirsiniz. Arkadaşlarla mümkün mertebe hiçbir para muhabbetine girmeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Dolunay doğrudan sizleri etkileyecek. Bir süredir beklemedeyseniz, her şey belirsizlik içindeyse artık koşulların olgunlaşmasına tanık olabilirsiniz. Hayatınızda ilkler, yeni atılımlar ve önemli kararlar gündemi işgal edecek. Bu harika bir durum, ama uygulamak adına mümkünse Merkür retrosunun bitişini bekleyin. İş yerinde stres yönetimi önemli, kimseyle dalaşmayın ve bilmediğiniz konularda diretmeyin. Güçlü zekanızı kullanırsanız bu dönem başarılarınızla fark yaratabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Olayların kontrolünüz dışında gelişebileceği bir dönem. İnsanların gerçek niyetleri ve düşüncelerini öğrenebilirsiniz. Hem de bunun için çok efor harcamadan. Bu edindiğiniz bilgiler hayatınızdaki insanları tekrar konumlamanızı ve sağlıklı ilişkiler kurmanızı sağlar. Ve gereksizleri de temizler tabii. Bir rahatsızlığınız varsa teşhisi konarak tedavi sürecine geçilebilir. Dava açmak, önemli seyahat planları için biraz daha bekleyin. Çok çalışıp emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Dolunayın pozitif etkisi sayesinde üretkenliğiniz artıyor. Birden fazla proje geliştirebilir, insanlara ilham verebilirsiniz. Ayrıca tam bir sosyal kelebek modundasınız, eğlence maksimumda. Aile ve sevgili kanadında biraz tripli bir hava oluşabilir. Eski sevgilinin dönüşü adına şanslı bir hafta. Kalbi boş olanlar içinse eskiden tanıdığınız bir arkadaş ile durumlar değişebilir, flört başlayabilir. İlişkiniz varsa ufak konulara takılmayın. Çocuk sahibi olmak isteyenler için şanslı etkiler devrede. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Konumuz kariyer planlarınız. Dolunay vesilesi ile kariyer talepleri, mülakat sonuçları ile alakalı netlik kazanabilirsiniz. Umudunuzu kestiğiniz bir yerden sizi arayabilirler. Birden fazla seçenek arasında kalabilirsiniz, duygusal kararlar vermeyin. Ayrıca işin göründüğü kadar iyi olup olmadığını araştırın. İş meseleleri duygusal konuların önüne geçeceğinden alınganlıklarla karşılaşabilirsiniz, biraz tripli bir hafta olabilir. Duygu sömürüsü yapan kişilere karşı dikkatli olun, gerçek olmayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Beklediğiniz bir dava, ihale, sınav sonucu varsa eğer sonunda duyabilir ve dolunayın iyicil etkisi ile derin bir nefes alabilirsiniz. Büyük bir yolculuk, ya da önemli bir eğitim için planlama zamanı. Ticari konularda rakiplerinize dikkat edin, yanıltıcı olabilirler. İş ortamında kaprisli insanlarla uğraşmanız gerekebilir. Bu hafta hiçbir konuda aşırı ısrarcı olmayın, olmuyorsa da bırakın gitsin. İş değiştirmeyi özellikle de yurtdışına taşınmayı düşünüyorsanız harekete geçmenin tam zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Beklediğiniz bir miras, alacak, nafaka varsa bunu temin edebilirsiniz. Büyük bir yatırım yapmak için araştırma zamanı, çok hızlı harekete geçmeyin. Harcamalarınıza dikkat edin, gereksiz cömert olmayın. Hayatta keyif alma zamanı, lütfen eve kapanmayın. Bir süredir depresif hissediyorsanız bu his geride kalıyor. Partnerinizle bu hafta hiçbir koşulda para meselelerine girmeyin, kavga çıkmasın. Flörtünüz birden tripli az konuşan bir tipe dönüşebilir, çok üstüne düşmeyin derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Menfi ya da müspet ilişkilerle alakalı önemli bir noktaya geliyorsunuz. Güçlü bir ilişkisi olanlar faz atlayabilir, beraber gelecek kurma karar alabilir. Bu hafta eski sevgili konusunda gerçekten önemli, çünkü bu dönemde dönüş yoksa artık ileriye bakma zamanı denebilir. İlişkilerinde pürüz yaşayanlar oturup konuşarak sorunları geride bırakabilir, tabii empati kurmak şartıyla. Bu dönem aşırı iddialı olmaktan, insanları yargılamaktan hele hele hâkim olmadığınız konularda ısrarcı olmaktan kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Başka bir göreve geçmek istiyorsanız bu hafta talebiniz varsa dönüşü gelebilir. Birden fazla görev önünüze gelebilir ve bir seçim yapmanız gerekebilir. Sırf havalı diye sevmeyeceğiniz bir işi seçmeyin yeter. Bilek, eller, bel ve bacaklar hassas olabilir. Bu dönem konu ne olursa olsun ciddi meselelerde mutlaka yazılı onay alın, konu lafta kalmasın. Kıskanç ve arkadan konuşan insanlarla muhattap olmanız gerekebilir. Anlık hırs ya da heyecanla karar almayın; isteklerinize odaklanın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aşk adına hareketli günler sizleri bekliyor. İki kişi arasında kalabilir dizilere taş çıkarabilirsiniz. Aşk mı mantık mı sorusunun cevabı bu dönem sizin için çok önemli. Eski sevgili ile son kez tekrar deneyebilirsiniz. Zekâ bu dönem çok etkileyici olacaktır, ancak ağzı iyi laf yapan ama ilişkilerde ciddi düşünmeyen kişilerle karşılaşabilirsiniz. Kalbi boş olanlar dikkat, nasılsa değiştiririm diye düşünmek fazla iddialı. Beklenmedik masraflara açıksınız, kesinlikle aşırı ve gereksiz harcamalardan uzak durun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yerimde mi kalayım, başka bir yere mi gideyim sorusu sizin için önemli. Sırf alışkanlıkları değil başarı potansiyelinizi de düşünmelisiniz. Tayin bekleyenler için olumlu haber gelebilir. Bu hafta duygularınıza hâkim olun, çünkü her şeyi çok yoğun hissedebilir ve abartıya açık olabilirsiniz. “Vah benim halime” diye kendinize acımak yok, sahip olduklarınıza şükretmeli ve ileriye bakmalısınız. Tutamayacağınız sözler kesinlikle vermeyin, zor durumda kalabilirsiniz. Geçmiş sorunlar çözülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ