Merve Çubuktepe

Yılın ilk Merkür retrosu Koç burcunda 23 Mart 2018-15 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Merkür, 17 dereceden 4 dereceye doğru gerileyecek. Bundan ötürü de özellikle 4-17 dereceler arasında öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burcunda kişisel gezegenleri ve yükselenleri olanları retronun zorlu etkisinden daha fazla etkilenebilir. Merkür retrosuna, Jüpiter de retro olarak eşlik ettiği için olayların boyutu ve zaman zaman abartısı da sınırları aşabilir. Ve Merkür’ün geri giderken yapacağı sert açıları da düşünürsek eğer dikkatli atlatmamız gereken zorlu bir süreç bizi bekliyor. (Burç bazında analizlerimiz yazının devamında)

İşin içerisinde Koç burcu teması olduğundan; Merkür’ün temsil ettiği iletişim faaliyetleri açısından ortalık retro boyunca karışık olabilir. Fevri davranışlar, düşüncesiz sözler, çok ama boş konuşan kişilerde artış görülebilir. Zaman zaman tahammül sınırlarınız zorlanabilir.

Bir diğer etkisi de tabii ki ikili diyaloglarla alakalı olacaktır. Özellikle retro döneminde söylenmeyip hasıraltı edilen, ya da bir türlü dile gelmemiş konular bastırıldığı yerden öfke ve tepki ile dışarı çıkabilir. Çok sert yüzleşmeler görülebilir ilişkiler açısından. Bireysel isteklerimiz daha ön planda olduğu için zaman zaman empati kurmakta zorlanabiliriz.

Merkür retrosu sırasında zaten iletişim ve düşünme konusu zorlayıcıdır ve bizi çıkmaz sokaklara sokabilir. İçimizde saman alevi istekler oluşur, retro sırasında çok güzel ve heyecan verici gelir; ancak retro sonrasında bu isteklerin anlamı kaybolabilir. Diğer yandan konsantrasyon problemleri ve odaklanma güçlüklerine tetikte olmak önemli.

Aynı zamanda retro döneminde tamamen kendi isteklerinin dikine gitmiş, bencil, çocukça ve hatta sorumluluksuz kişiler bu dönemde kendilerinin yüzüne çarpacak ağır olayları deneyimleyebilirler. Haksız kazanç sağlayanlar, ya da hiç emek vermeden bir kişinin sırtına yapışıp sömürenlerin foyaları ortaya çıkabilir. Finansal açıdan haritada desteklemediği sürece kesinlikle risk alınmaması gereken bir süreçte olacağız.

2-5 Nisan 2018 aralığı Merkür’ün retro giderken Satürn ve Mars ile kare gerilimli yapacağı tarihler. Bu aralık retronun en zor dönemi diyebilirim. Her türlü çatışma, kavga ve hatta cinnet gibi olaylara uygun bir zemin hazırlıyor çok çok dikkat.

Son olarak olumlu ifadesine geçersek eğer; epey süredir korku hissediyor, bir şeyleri yoluna koymak ya da harekete geçmekten çekiniyorsanız bu ertelemenizi retro sırasında eyleme dönüştürebilirsiniz. Sürekli haksızlığa uğruyor ve susuyorsanız konuşma cesaretini yine bu dönemde bulabilirsiniz. Yarım kalan konulara menfi ya da müspet hayırlı bir nokta konulabilir.

Gelelim burçlar üzerindeki etkilerine: (yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Retro dönemini en yoğun şüphesiz siz hissedeceksiniz. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli konu kontrolsüz enerji patlamaları ve sert sözler. Bir anlık kızgınlıkla ya da patavatsızlıkla dile getirilenler sizi sıkıntıya sokabilir, dikkat. Diğer yandan yarım kalan işlerinizi tamamlamak, içinize yük olan şeyleri artık masaya yatırıp sonlandırmak da mümkün. Gerçekten ne istediğinize odaklanmalısınız. Davranışlarınızla insanları şaşırtıp, fark yaratabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

BOĞA: İçinizde bir düdüklü tencere kaynayıp duruyor. Birikenler, yaşanmışlıklar çok fazla. Bunları hangi sırayla nasıl dile getireceğinizi bilmiyorsunuz. Retro döneminde bunları nasıl yola koyacağınızı ve nereden başlayacağınızı bulabilirsiniz. İnisiyatif almak ve değişim yaratmak adına önünüzde bir sınav var. Ancak içinizdeki bastırılmış öfkeye de dikkat etmelisiniz, aniden patlayabilir. Aynı zamanda haksızlık eden ve yalancı kimselerin bu dönemde maskeleri düşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

İKİZLER: Arkadaşlarınızla sorunlar yaşıyor ancak bir türlü bunları kibarlığınızdan dile getiremiyorsanız şayet artık kartlar açılıyor. Zira siz de retro döneminde aldığınız olumlu açılar vesilesi ile önce kendi huzurunuza öncelik verebileceksiniz. Gidene güle güle, gelene hoşgeldin düsturu bu süreci iyi özetliyor. Hayat koşulları ya da bir insanın vesilesi ile giremediğiniz ortamlara adım atabilir, size hayrı olacak yepyeni insanlarla tanışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

YENGEÇ: Kariyer konusunda gemileri yakmamanız gereken bir dönemdesiniz. Bu süreçte transit Mars ve Satürn de sizi zorladığı için kendinizi bir barut fıçısı gibi hissedebilirsiniz. Şu anda iş için gemileri yakma vakti değil, biraz sakin olup nefeslenmelisiniz. Ani bitişler yerine bu dönemde iş arayıp diğer fırsatları inceleyebilirsiniz mesela. İş ortamında söz dalaşları ya da kişisel olarak aşırı abartılı sert ifadelerden kaçınmalısınız. Konsantrasyon ve motivasyon eksikliği ile savaşmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

ASLAN: Retronun olumlu açıları esasen sizlere güçlü bir motivasyon ve odaklanmayı da beraberinde getirebilir. Bu dönemde daha çok kendinizi Marko Paşa gibi hissedebilirsiniz, herkes size gelip dert yanabilir ve sorunlarıyla ilgili yol göstermenizi bekleyebilir. Dengeyi çok kaçırmadan destek olabilirsiniz. Retro döneminde dava açmak, bir seyahat ya da tatil planlanması, özellikle de haritanızdaki Merkür retro değilse uygun değildir.Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

BAŞAK: Yoğun koşuşturmaca ve hayatın endişelerine karşı biraz nefes almak, kendinizi sizi yoran kişilerden soyutlamanın vakti geldi. Uğraştığınız size sıkıntı veren kişiler bu süreçte kendileri hak ettikleri sonu bulabilir. Yeni yatırımlar, kredi çekmek ve borç almak gibi konular için retro dönemi pek uygun değildir, risk almamalısınız. Diğer yandan alamadığınız ve sizi zora sokan alacaklarınıza dair retro döneminde hayırlı gelişmeler gerçekleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

TERAZİ: İlişkiler ve evlilik konusunda hava biraz puslu. Sallantıda giden ilişkiler açısından kritik bir dönemeçtesiniz, zira bu retroya Mars ve Satürn de eşlik ederek şiddetini arttıyor. Laf dalaşları ve kavgalar artabilir, burada önemli olan sizin gerçekten ne hissettiğiniz. Sırf ilişki ayakta dursun diye bütün gücünüzü tüketiyorsanız belki de artık özgürleşme vaktiniz gelmiştir. Sağlam ilişki ve evlilikler ise retro döneminde cesaretle sorunların üzerine ilerleyip bunları kalıcı çözebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

AKREP: Sağlığınıza özen göstermeyi aksatabileceğiniz bir retro dönemi sizi bekliyor. Daha umursamaz ve başınızın dikine gidebilirsiniz, ancak konu sağlık; yine de ipleri çok elinizden bırakmayın derim. Çalıştığınız yer ve insanlarla alakalı büyük skandallar, işten çıkarmalar ve istifalar görülebilir. Eğer harita destekliyorsa bu durum sizi beklemediğiniz iyi bir noktaya da getirebilir. Yine de belirsizlik dönemlerinde dedikodudan mutlaka uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

YAY: Aşk konusunda Mehter marşı etkisi söz konusu. Varolan bir çekim ya da ilişki retro döneminde bir ileri iki geri şeklinde ilerleyebilir, bundan ötürü netleşmek ve ileriye bakmak zor olabilir. Kalbiniz boş ise çok uzun ömürlü olma ihtimali biraz düşük kimselerle flörtleşme ve eğlenme durumu görülebilir. Ancak bu tür konuları çok gelecek odaklı düşünmemek lazım. Çocuğu olan Yaylar için aile ve çocuklarıyla iletişimlerinde biraz daha sabırlı olmaları gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

OĞLAK: Hane ve aileniz karışmış olabilir. Öncü burç olduğunuz için retro etkisi yüksek. Aile içerisinde sen bana şunu dedin, sen bana bunu yaptın tarzı geçmişten gelen suçlayıcı gerilimler görülebilir. Hemen gemileri yakmadan sakin ilerlemenizde fayda var. Olumlu yönü ile bu retro belki size tarafların olayları sadece kendi yönüyle tarttığı ve empati kurmadığını gösterebilir, çok yönlü bakılınca anlaşma gelebilir. Taşınma ve tadilat için uygun bir dönem değildir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

KOVA: Esasen retrodan alacağınız açılar olumlu ancak yine de haritada özel bir durum yoksa yeni ticari girişim ve iş bağlantıları açısından sıkıntılı bir dönemdesiniz. Aşırı risk alma ve herkese koşulsuz güvenme gibi durumları biraz rafa kaldırmalısınız. Yakın çevreniz ve insan ilişkilerinde içinizi kemiren, gölgede kalmış belirsiz olaylar varsa bu dönemde netleşebilir ve siz de rahat bir nefes alabilirsiniz. Çok iddialı, gözboyayıcı davranan ve abartılı sözler veren kişilere dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

BALIK: Maddiyat açısından retro dönemi boyunca ekstra özen göstermenizde fayda var. Zira bu evrede parayı kontrol etmek kolay olmayabilir aynı zamanda beklenmedik masraflar da görülebilir. Yatırımlar konusunda da riskten uzak durup büyük oynamamak mantıklı olacaktır. Geciken borçlarınız varsa bu dönem iyi değerlendirilmelidir. Aynı zamanda yeni bir iş bağlantısı ya da kişi vesilesi ile para kazanabileceğiniz ikinci bir yol bulmanız da mümkün olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ