Begüm Minkis

23 Nisan 2020 İstanbul saati ile 05:26’da Boğa burcunda Uranüsyen doğada bir yeniay meydana geliyor. Yapısı gereği bize ilk verdiği mesaj kalıplarımızın dışına çıkmak, sürpriz ve ani gelişmelerle, şartlara uyum sağlamaya çalışmak olacaktır. Bu süreci bir altın kafeste yaşamaya benzetebiliriz. Konfor alanımızın tüm rahatlığına karşın özgürce hareket edebilmek, doğaya karışmak, bedenimizi çalıştırmak ve kendi yaşam hedeflerimizi gerçekleştirmek daha da önemli hale gelmeye başlıyor. Beyin gücümüz en büyük değerimiz oluyor bu süreçte. Bu yeniayı özellikle mental düzeyde değerlendirebilirsek fazlasıyla işimize yarayacaktır. Hayatta kalma dürtümüzün artmasıyla hedeflerimize doğru aniden depar atarak ilerleyebiliriz. Birden coşkuya kapılmak ve dışarı açılma isteği mümkündür (ki bu dönemde hatalı bir fikir olacaktır). Yeniayın ertesi günü ise Ramazan ayı başlayacak. Bereket, beslenme ve yardımlaşmalar da yeniay akabindeki günlerde öne çıkmaya başlayacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Öngörülemeyen konuları ortaya çıkaran Uranüs’ün yeniaya 3 derecelik orb toleransla kavuşması mevcut düzenimizin değişeceğinin sinyallerini şiddetle vermektedir. Öte yandan Boğa burcu sabit nitelikte değişime direnen bir yapı sergilediğinden haritalarımızın etkilendiği alanda şartları hemen bırakmak bizlere zor gelebilir veya değişimler kimileri için sarsıcı olabilir. Uranüs bir şeyleri yıkıp geçiyorsa o şeyin artık size bir şey katmayacağı, potansiyelinize uygun olmadığı ve asıl hedefinize giden yolda zamanınızı çaldığı içindir. Bu inancı arkanıza alarak her çıkışın bir düşüşü, her düşüsün de bir çıkışı olduğunu aklımızda tutarak yola devam etmek çok daha iyi olacaktır.

Bireysel haritalarımıza göre imkansız algıladıklarımız, asla dediğimiz olayların patır patır gerçekleşebileceğini işaret ediyor. Yani sınava hazırlıksız yakalanabiliriz. Süreci yönetmek, kabullenmek ve isyan etmemek önem kazanacaktır. Yeniay’a Satürn Kova burcundan kare açı yaparak mevcut yeniliğe baskı uygulayacaktır. Bu da otorite, patron, yaşlı insanlar veya devlet üzerinden beklentilerimiz var ise tam anlamıyla karşılanmayacağını, reddedilebileceğimiz veya ikna için uğraşmamız gerektiğini gösteriyor. Şartları ne kadar zorlasak da etki gücümüz çok az olacaktır.

Aklımızda “hangi tarafa yönelmeliyiz” sorusu şekillenecek olursa; cevabı “kendinimizi nasıl değerli hissedeceksek oraya” olacaktır. Zira Kova burcundaki Satürn bizi bekleyen koşulları doğru hesaplama ve önlem alma kudretini bize verirken; Uranüs eğer gerekenleri yapmazsan ileride daha büyük ve yönetemeyeceğin ani bir çöküşle karşılaşabilirsin diyor bizlere. Bu doğrultuda suyun içerisinde direnen bir kaya olmaktansa, içinde yüzen balıklar gibi kendimizi şartlara uyumlamamız gerekecektir. Böylece özgürlük de beraberinde gelecektir.

Yeniay; an haritasında yükselen, yani birinci evde gerçekleşiyor ve Koç burcu yükseliyor. Bu etkileşimler önceden deneyimlenmemiş, sonucu bilinmeyen, gelişime açık yeni bir başlangıcı haber vermektedir. Yalnızca dikkat edilmesi gereken şeyler, fazla dürtüsel ve aşırıya kaçan istekler olacaktır. Tolerans aralığı yüksek olsa da Jüpiter ve Plüton kavuşumu halen etkin ve yeniay ile kare açı içerisinde bulunuyor. Şartları fazla zorlamak, zorbaca davranışlar ile karşı tarafı pes ettirmeye çalışmak, kibir nedeniyle her yolu kendine mubah görmek ilişkilerde anlaşmazlıkları doğurabilir.

İçerisinde bulunduğumuz bu karantina süreci devam ederken evlere kitlenmek bizi zorlayabilir zira kış uykusundan artık uyanıyoruz. Uranüs ayrıca icatlar, uçuşlar, teknoloji, bilim adamları ve toplumsal gelişimi ifade ettiğinden şifa olacak, zararlı etkiyi kıracak bir ilacın ortaya çıkması, yurt içi uçuşların tekrar aktifleşmesi başta olmak üzere hafiften bir özgürleşme sürecinin sinyallerini almamız mümkün. Yalnız her haberin suyunu çıkarmak, verilen imkanları sömürmek ve kaos yaratmak bu yeniayın gölge etkileri gibi gözükmektedir. Ramazan ayı nedeniyle aç kalma korkusuyla hızlı bir tüketim sürecine girebiliriz. Geçtiğimiz haftalarda olan tuhaf vakalardan kaçınmak otokontrol ve irade ile süreci yönetmek elzem gözüküyor.

Finansal düzlemde piyasada iniş ve çıkışlar mümkün olacaktır. Her kriz kendi kazanan ve kaybedenini doğurduğundan bu süreçte önceden kestirilmeyen sonuçlar görebiliriz. Gölge yönüyle garanti bilinen şartların sarsılması, şirketlerin zor durumları ve küçülmesi gibi haberler medyada yer bulabilir. Uçlarda davranışlar görülebilir. Birden aşırı para harcamak ya da çok cimri tavırlar sergilemek gibi inişli çıkışlı konular ortaya çıkabilir. Her koşulda cebimizdeki paranın hesabını iyi yapmalıyız.

Boyun ve boğazlar, hormonlar ve göğüs bölgeleri sağlık astrolojisine göre hassasiyetleri gösterebilir. Yeniaylar bir diğer yeniaya kadar bir aylık döngüde atacağımız tohumları ifade eder lakin en yoğun etkilerini gerçekleştikten itibaren onbeş güne kadar azalarak hissedebiliriz. Boğa ve Akrep burcu başta olmak üzere Aslan ve Kova burçları da en keskin ve mücadeleye açık etki altında kalacaklar arasında kalacaktır.

Boğa Yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sizi değerli hissettiren şey ne ise onu besleyip geliştirebilirsiniz. Özgüven artışı mümkün. Yeniaydan yoğun etki alacaksınız. Şahsi girişimler, fiziksel bir değişim veya kıyafet stilinizi geliştirmek gibi eylemler gözlemlenebilir. Plansız masraflarınız olabilir. Sizin için iş, zam, terfi kapıları açılabilir. Parayı bu süreçte normalden daha çok düşüneceksiniz. Özellikle yaşam alanınızda fazla yük altındaysanız özgürleşmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bu süreçte hayada dair pek çok yargınız değişebilir. Şaşırtıcı olaylar deneyimleyebilirsiniz. İlişkilerde ani dönüşler, ayrılıklar ve kaotik faktörler ortaya çıkabilir. Çılgınca davranma isteğinizin artması ve baskılara başkaldırı içerisinde olmanız bu süreçte mümkündür. Bireyselliğinizi öne çekmeniz nedeniyle üstlerle, otorite ile çatışmalara açık yapıda olabilirsiniz. Çok istemediğiniz bir sorumluluğu üzerinize alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Olayların içyüzünü görebilme fırsatı elde edebilirsiniz. Beklenmedik masraflar, kayıplar görülebilir. Bu süreci yönetmek o kadar kolay olmayabilir sizin için, zira yeniayı kadersel ve kontrolünüz dışında temaları ortaya çıkaran bir alanda deneyimleyeceksiniz. İdealize ettiğiniz bir konunun hatalı olduğunu kabullenmek ya da değiştirerek uygun forma getirmek gerekebilir. Sezgiler, rüyalar ve ruhsal konular odak noktanıza girecek. Ciddi bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tüm odağınız başarılarınız ve toplumdaki yeriniz olacaktır. Alacağınız kararlar, vereceğiniz tepkiler normalden daha fazla dikkatleri çekebilir. Büyük paraları yönetiyorsanız bu konuda şartları iyi dengelemek gerekebilir. Aniden yüklü miktar borç yapmak, alacakların ertelenmesi gibi gelişmeler olabilir. Bunun haricinde yeni projelere girişmek ve bunu da daha çok online sistemlerden planlamanız mümkün olabilir. Sosyal çevre ve arkadaşlarınızla ilgili sürpriz haberler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyer rotanızda sizi yavaşlatacak, değişime zorlayacak bir engele takılabilirsiniz. Patronlarınızdan özgürleşmek, kendinizi daha yüksek mertebede sergilemek istemenizle ani bir kararla kendi işinizi/şirketinizi kurmak gibi radikal hamlelere açık olabilirsiniz. İş arıyorsanız yeni kapıların açılması veya uzun zamandır verilen bir emek var ise terfi etmeniz mümkündür. Unvanlarınız ve toplum içindeki yeriniz değişiyor. Bu koşturmalar içerisinde aile ve kariyer dengesini sağlamak önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Deneyim sahanızın gelişmesi bakış açınızda da yeni değişimleri beraberinde getirecektir. Öğrenme, bildiklerinizi yararlı bir şekilde uygulama, yeni mesleki projeleri tasarlamanız açısından aniden ilham gelebilir. İletişim ve ikna odaklı bir işiniz varsa beklenmedik bir müşteriyi bağlayabilirsiniz. Teknolojiden daha çok verim elde edebilirsiniz fakat hackerlik gibi konulara karşı ekstra tedbirli olmak gerek bu dönemde. Yurt dışı bağlantılarınızdan gelecek şaşırtıcı haberleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ortak kaynaklar ve para idamesi öne çıkabilir bu dönem. Aile bireyleri nedeniyle bilmediğiniz ya da unuttuğunuz bir borç önünüze gelebilir. Yetmeyen kaynaklar sizi fazladan banka kredilerine de yöneltebilir. Eş ve ortak üzerinden gelecek değerlerinizde çalkantılar öngörülemeyen konular olabilir. İlişkilerle ilgili ani güven sarsılması ya da beklemediğiniz bir destek görmek de mümkündür. Kriz yönetimi konusunda yeni bir deneyiminiz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tüm odak noktanız karşı tarafa yöneliyor. Ortak, eş, sevgili ya da bir düşman da olabilir. Bu nokta da beklenmedik bir hamle görerek oldukça şaşırabilirsiniz. İnternet üzerinden biriyle tanışarak görüşmeye başlayabilirsiniz. Hızlı bir ilişki başlangıcı, boşanma kararı, ayrılık veya kaos yaşanabilir. Bunları yönetmek gerekecektir. Aile yaşamınızdaki bireylerle veya akrabalardan biriyle anlaşmak, ortak fikir birliğine varmak kolay olmayabilir. Hanede huzuru bulmak zorlaşabilir. Arada beklenmedik soğukluklar veya sorumluluklar görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İş yaşantınız ve gündelik rutinlerinize yeni bir yer açacaksınız. Teknolojiyi daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Yeni çalışma arkadaşları ve müşterilerle ilgilenmeye başlayabilirsiniz. İş arıyorsanız sürpriz bir fırsat yakalanabilir. Aşk hayatınızda ise güveninizi sarsacak şaşırtıcı olaylar içerisinde bulunabilirsiniz kendinizi. Büyük risk alma eğiliminiz artarken girişimci ruhunuz canlanabilir. Üretkenliğinizle para kazanabilir veya işinizi geliştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aşk ve keyfi yaşamınız öne çıkıyor. Hayatınızda biri yok ise internet üzerinden yeni görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. İçinizi kıpır kıpır ve hiç olmadığınız kadar heyecanlı hissedebilirsiniz. Yaratıcı faaliyetleri odak noktanıza alarak bir projeye girişmek, çocuk yapma kararı vermek veya halihazırda var ise çocuğunuzla daha yakından ilgilenmeniz söz konusu olabilir. Borsa, hisse senetleri ve spekülatif konulardan sürpriz kayıp veya kazançlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aile yaşantınız daha fazla öne çıkacaktır. Burada olabilecek ani ve beklenmedik temalarla uğraşmanız gerekebilir. Ev içerisinde bir değişiklik yapabilir, teknolojik aletler satın alabilirsiniz. Hali hazırda çalışıyorsanız iletişim yoğunlaşabilir ve daha hareketli bir evre geçirebilirsiniz. Taşınma, ev alma/satma kararı vermek gibi henüz eylemde bulunmadığınız konular da olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İletişim ve zihinsel aktivitelerinizi yöneten alandan tesir görmeniz farklı fikir ve kararlarla dikkat çekebileceğinizi göstermektedir. Kendinizi daha özgürce açıklamak isteyebilirsiniz. Pek çok şaşırtıcı haber ve ani gelişen konuşmalar bu süreçte gündeminize oturabilir. Maddi değerlerler ilgili bir kriz yönetimi de bu nedenle görülebilir. Teknolojinin nimetlerinden daha çok faydalanabilir ve yeni ürünler satın alabilirsiniz. Online bir eğitime veya seminere katılmak için iyi bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis