Begüm Minkis

23 Şubat 2020’de İstanbul saati ile 18:31’de Balık burcunun 4 derecesinde bir yeniay gerçekleşiyor. Birçok yönü ile yılın en önemli izlerini bırakacak bu güçlü yeniayda kraliyet yıldızı olan Fomalhaut sabit yıldızı sahnede. Merkür halen retro hareketini sürdürüyor olduğundan geçmişin aslında hiç geçmemiş olabileceğini bizlere hatırlatan bir yeniay süreci deneyimleyeceğiz. Umutlarımızın karşılığı, emeklerimizin ödülleri ve geçmişten gelen cezalarımız kapalı kutunun açılmasıyla ortaya çıkacaktır. Kurtuluşa ermek için yoğun çırpınışlar bizi daha da derinlere itebilir. Bu nedenle kendimizi serbest bırakarak akışa teslim etmemiz gerekecek. Yoğun duygusal gelişmelerin yaşanacağı bu süreçte açık bir algıya ihtiyacımız olacak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Güneş ve Ay ilişkiler, ortaklıklar ve açık düşmanlıklar alanında kavuşarak yeniayı meydana getiriyor. Bireysel alandan sıyrılarak dışarıya açılmak isteyeceğimiz bir enerji söz konusu. Denge kurma ihtiyacımız artış gösterecek. Daha önemlisi yeniay anında Mars ve Güney Ay Düğümü kavuşumu 26 Aralık 2019’da meydana gelen Güneş tutulmasının üzerinde. Venüs ise Koç burcundan 10 Ocak 2020’de meydana gelen Yengeç burcundaki Ay Tutulması derecesi ile kare açı içerisinde bulunuyor. Bu etkiler değişimin ayak seslerini bu yeniay vesilesiyle güçlü bir şekilde göreceğimizi işaret ediyor. Bu kritik ve güçlü dönemde herkesin yaşamına göre yeni bir kapı açılacaktır. Balık burcunun verdiği rehaveti atmamız ve üretken davranmamız gereken zamanlara gireceğiz.

Duygusal çerçevede eski sevgili şenliklerini destekleyen bir yeniay süreci olacak. Biliyorsunuz ki Merkür retro konumda ve yeniay anında da etkin bulunuyor. Zihin geçmişe doğru bir yolculuğa çıkacak. Geçmiş anlara özlem, hasret giderme isteği veya eski tanıdıklarınızla bir araya gelme gibi temalar oldukça yoğun olacaktır. Hassasiyetin artması nedeniyle ufak bir sebepten gözleriniz hemen dolabilir. Duygular sele dönüşebilir.

Merkür retrosu süresince kurban psikolojisi ve karamsarlığa düşmek yerine yıllardır değiştirmemekte ısrar ettiğimiz zararlı alışkanlıklarımıza yeni bir form kazandırmalıyız. Pek tabii bunu yapmasak bile gökyüzü bizi yapmak zorunda bırakabilir. Doğru zamanda bırakabilmeyi öğrenebilmek de bu yeniayın önemli mesajlarından biri olacak. Keza ana tema “bırakabilmek”. Bunu ne şekilde yapacağınız ise kişisel haritalarınızla ilgili bir mesele.

Yeniay anında Başak burcu yükseldiği için her ne kadar Balığın yarattığı yavaşlık olsa da sağlık, düzen ve sorumluluklar öne çıkacaktır. Hayatımıza güçlü bir yenilik eklediğimizde daha planlı hareket etmek zorunda kalırız. Bu da bizler için yeni bir düzene işaret eden bir sinyal. Öte yandan ahlak ve doğru davranış bu yeniayın etkileriyle önem kazanacak. Zira yeniay anında ödül ve bedel temalarını öne çıkaran Fomalhaut sabit yıldızı kavuşumda. Yükselen yöneticisi Merkür’ün de retro olması yeniayın kadersel gücünü arttırıyor. Tanrısal destekler ile kadersel şekillenmeler mümkün olabilir. Fomalhaut kraliyet yıldızı büyük sanatsal eserlerin ortaya çıkmasını, yeni fikirleri, yardımseverliği, aşkı ve zenginleşmeyi çoğaltabilir. Doğru yolda gitmeyen kişilere ise dramatik çöküşleri getirebilir. Mars’ın Oğlak burcunda seyahat etmesi ise güçlü insanlar, idari yönetimler ve yöneticilere çevirebilir gözleri.

Sağlık astrolojisine göre zehirlenmeler, ayak ve topuk bölgelerinde rahatsızlıklar, boğulmalar ve salgın hastalıklarla ilgili mücadele edilmesi gereken konular ortaya çıkabilir. Genel bağışıklık sistemimize normalden daha çok özen göstermeliyiz. Deniz kenarında vakit geçirmek, meditasyon, ibadet ve spiritüel uğraşlar için oldukça destek verecektir. Terapi ve psikolojik danışmanlıklardan alınan verim çoğalabilir.

Balık yeniayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Bilinçaltınız çok hareketli olabilir ve sezgileriniz ne yapmanız gerektiği konusunda size yol gösterebilir. Kariyeriniz nedeniyle harcamalar yapabilir ve arka planda kendi kendinize bir hazırlık içerisinde olabilirsiniz. Aşırı hareketli bir yaşamdan uzaklaşmak isteyerek kafa dinlemek amacıyla uzun yolculuklar gerçekleştirebilirsiniz. Merhamet göstermeniz ve fedakarlık yapmanız gereken şartlar gelişebilir. Muhtaç insanlara maddi destekler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kendinizi gerçekleştireceğiniz bir amaca doğru yola çıkabilirsiniz. Yeni bir projeye başlamak, ekip çalışması içerisinde bulunmak mümkündür. Mesleğinize katkıda bulunacak bir eğitim programına yazılabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız güçlü bir müşteri ile yurt dışına açılabilirsiniz. Kariyerinizden elde ettiğiniz parasal imkanlar genişleyebilir. Medya işleriniz başarılı ilerleyebilir. Dünya görüşünüz de değişiyor. Risk alarak aniden başka bir şehire/ülkeye yerleşme kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Toplumdaki yerinizin farkına varmaya başlıyorsunuz. Önemli bir dünyevi yükseliş gerçekleştirebilirsiniz. Maddi sorumluluklarınız da artmaya başlıyor. Daha çok kazanmak, yeni imkanları olabildiğince değerlendirmek isteyebilirsiniz. Mal almak/satmak, kendi işinizi kurmak veya yeni bir işte başlamak bu süreçlerde mümkündür. Ailenize karşı sorumluluklarınızda da değişimler gerçekleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayata bakış açınız genişlemeye başlarken eskiden uzak algıladıklarınız artık yapılabilir mümkün şeylere dönüşebilir. Kimliğiniz, duruşunuz ve yetenekleriniz daha çok parlamaya başlıyor. Bir ortaklıktan ayrılarak bireysel davranmak isteyebilirsiniz. Duygusal ilişkilerde daha çok ben demeye başlayabilirsiniz. Kendinizi ifade ederken birtakım değişikliklere gidebilirsiniz. Yeni bir sosyal medya sayfası açmak, eğitim programına katılmak gibi yeni adımlar atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Mesleki nedenlerden ötürü borçlanmaya ve giderlerinizi arttırmaya açıksınız. Miras, sigorta, banka işleri, ödemeler ve eş/ortaklıklardan gelen ve giden paralarla ilgili yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Yatırım düşüncesi ile riskli bir girişim düşünebilirsiniz. Psikolojik açıdan dönüşeceğiniz sizi zorlayan bir kriz gündeminize gelebilir. Ameliyat gerektiren bir sağlık sorununuz var ise eyleme geçmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Karşıt burcunuzda etkili olacak yeniay ilişkileri öne çıkarıyor. Daha fazla sosyalleşeceğiniz ortamlara girebilirsiniz. Geçmişten gelen bir partner ile devam etme kararı alabilirsiniz. Var olan ilişkinizde temelde sorunlar var ise sarsılmalar görülebilir. Denge kurmanız gereken zamanlar deneyimleyeceksiniz. Varsa eğer çocuğunuzla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Sorumluluklardan uzaklaşarak eğlence ve tatile yönelik ihtiyacınız artabilir bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sağlık konularınız ve ev yaşamınızdaki düzene dair değişimler ortaya çıkabilir. Evinizde misafir ağırlayabilirsiniz veya yeni eşyalar almak, taşınmak gibi gündemleriniz ortaya çıkabilir. Akrabalardan gelebilecek haberler ve toplantılarda bulunmanız da mümkün gözüküyor. Yakınlarınızla parasal bir konuda da fikir alışverişleri gerçekleştirebilirsiniz. İş hayatınızda yoğun bir tempoya gireceğiniz sorumluluklarınız sizi bekliyor olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk, yaratıcılık ve keyifli zamanların öne çıkacağı bir sürece giriş yapıyorsunuz. Sizi heyecanlandıran bir kişi ile tanışabileceğiniz gibi eski sevgilileriniz de aniden önünüze gelebilir. Biraz kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Kıyafet alışverişleri, tatiller ve eğlence konularında masraflarınız olabilir. Hobi ve yeteneklerinizle daha fazla parlayabilirsiniz. Evliyseniz çocuk yapma isteğinizde artış gözlemlenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ev, aile ve gayrimenkullerle ilgili alanlarda yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Ev eşyaları almak veya taşınmaz mallarınızı satışa çıkarmak gibi kararlar verebilirsiniz. Ailenizle yakından ilgilenmeniz ve maddi giderler yapmanız gerekebilir. Aile kurmak, çocuk yapmak veya evlenmek de bu süreçte değerleriniz arasında öne çıkabilir. Düzeniniz sonlanma evresindeyse yeni bir sürece geçiş yapmanız kolaylaşacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İletişim kanallarınızla ilgili yeni düzenlemeler meydana gelebilir. Sosyal medyayı daha çok kullanmaya başlayabilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş yapabilir, ürünlerinizi satışa koyabilirsiniz. Teknolojik cihazlarınızı tamir etmeniz gerekebilir. İş nedeniyle seyahat edebilir veya eğitim alabilirsiniz. Önemli bir imza/evrak işi ortaya çıkabilir bu dönemde. Varsa kardeşlerinizin duygusal desteğe ihtiyaç duyduklarını gözlemleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Finansal düzenlemeler yapabilir, geçmişten gelen alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. Yeni bir iş bulmak, müşteri kazanmak, kazançları arttırmak ve ihtiyaçlarınızı tedarik etmek için uygun zamanlar yaşayacaksınız. Yeni bir mal sahibi olabilir veya olanı satışa çıkarabilirsiniz. Ev ve ailenizin bir ihtiyacını tamamlamak isteyebilirsiniz bu dönemde. Akraba ve iş toplantılarınızda giderleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuzda etkili olacak yeniay pek tabii sizi en başta duygusallaştırabilir. Daha fazla empati kurabilir veya merhamet göstermeniz gerekebilir. Geçmiş dostlar ve sevgililer tekrardan önünüze gelebilir. Fiziksel bir değişim gerçekleştirmek ve şahsi olarak önemli bir atılım yapma isteğinizde artış yaşayabilirsiniz. Sağlığınızla daha çok ilgilenebilirsiniz. Ruhsal bir aydınlanma yaşayarak çevreye bakış açınızda değişimler ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis