Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli konusu 24 Ağustos 2020 Mars-Satürn karesi olacak. Bu açı kalıbı hem bireysel hem de çevremizdeki dış koşulların bizi sıkıştırdığını gösterir. Mars (Eylem), Satürn (Daraltma) prensibi kare açı ile zorlayıcı bir şekilde tezahür eder. Hafta boyunca isteklerimiz ve uyumsuz koşullar arasında kalabiliriz. Bir şeyler yapmak istesek de dış koşulların zorluğu, isteksizlik ve motivsyon düşüklüğü yavaşlatıcı olabilir. Öte yandan haftasonuna yaklaşırken olumlu açılardan gelecek destekler başlıyor. Bu sebeple istediklerimizi gerçekleştirmek adına hafta boyunca moral düşüklüğüne yenilmemeliyiz. Bunu bir koşu gibi düşünürsek eğer belki koşu tempomuz yavaşlayabilir ancak bu koşuyu terk edeceğimiz anlamına gelmiyor.

Bu açı kalıbı aynı zamanda sınır bilinci ile alakalıdır. Eğer bir insanın söz ve eylemlerinizle sınırlarını çok zorlar, istemediği şeyleri ona söyletmek ve yaptırmak isterseniz karşınızdaki kişi sert tepkiler verebilir. Aynı durum sizin için de geçerli. Bu sebeple bu hafta mesafe ayarlarını iyi yapmak ve herkesin kendi alanında kalması önemli görülüyor. “Teklif var, ısrar yok” düsturu gibi bir denemeniz sonucunda o işten olumlu dönüş alamıyorsanız bekleme zamanıdır. Misal terfi veya zam isteyecekseniz ve blokaj gördüyseniz bu tür konuları 17 Eylül 2020 Başak yeniayından sonra ele almak faydalı olabilir.

Açı kalıbı piyasalarda daralma, kaotik dalgalanmalar, askeri konularda sancılı gerilimler ve güç çekişmeleri getirebilir. Hafta boyunca sağlığa dikkat etmemiz, vücudumuzu yıpratmamamız da çok önemli.

Diğer yandan dediğim gibi hafta sonu oluşacak açı kalıpları hafta içini etkileyen sert dokuyu yumuşatmaya başlıyor. Haftanın ilk üç günü daha zor olabilir, ancak tansiyon özellikle Cuma günü düşmeye başlıyor. Zira 28 Ağustos 2020 Venüs-Neptün üçgeni haftanın en güzel açısı.

Bu açı kalıbı doğrudan romantizm ve yaratıcılıkla ilgilidir. Bir nevi bulutlar daha pembe, kalpler daha açık iletişim daha duygu bazlıdır. Bu bağlamda hafta sonu bir ilişkinin tamiri, barışmalar ve flörtü olanlar için eteklerdeki taşların dökülmesi, iyi giden bir ilişkinin boyut atlaması gibi etkiler getirebilir. Salt duygusal konular değil her türlü ailevi ve arkadaş çevresinde olan küslükler de bitebilir.

Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilhamla da doğrudan alakalıdır. İçinizdeki sanatkar dışarı çıkabilir. Özellikle kreatif konularla ilgileniyorsanız veya sizden bu bekleniyorsa açı kalıbı içinizdeki yaratıcı gücü de körükleyebilecektir.

Sadece bir not olarak bu açı kalıbının öncesinde 26 Ağustos 2020 Venüs-Jüpiter karşıtı devreye gireceğinden olumlu ve olumsuz hiçbir konuyu abartmamak çok önemli. Aşırı büyük beklentiler ve talepler düş kırıklığı getirebilir. Finansal konularda da büyük risk ve harcamalardan kaçınmak önemlidir. Hafta içerisinde kurlarda, altın ve gümüşte dalgalanmalar olabilir.

30 Ağustos 2020’de Venüs-Plüton karşıtı da devrede olacağından ötürü aşk ve tutku arasında gelgitler görülebilir. Aşırı sahiplenme, kıskançlık ve hatta takıntı görülebilir. Kişiyi aşırı takip, sorgulama ve sürekli onu düşünme hali yıkıcı olabilir. Bu sebeple de kontrol takıntısını dizginlemek, önemsiz konulardan çıkacak büyük gerilimleri önlemek bu açıyla başa çıkabilmek adına çok önemli görünüyor.

Ve 29 Ağustos 2020 Merkür-Jüpiter üçgeni bir diğer olumlu açı kalıbı. Bu açı kalıbının tesiri bir sonraki haftaya da yansıyacak. Her türlü ticari, eğitim, hukuki girişim adına etkili bir tesirdir. Önemli görüşmeler, mülakat ve başvurular için de uygundur. Çok mühim meseleleri konuşmak adına bu açı kalıbını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda etkin ve verimli finansal planlar yapmak için de idealdir. Açı kalıbı etkin öğrenmeyi de temsil ediyor. Örneğin astroloji eğitimi almayı düşünürseniz Eylül ayı ortasında başlayacak Temel Seviye Astroloji Eğitim programımızı buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.08.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Akrep burcunda başlıyoruz. Ay saat 00:41’de Merkürle altmışlık yaparken bu saatlerde uyanık olan ve çalışkan gece kuşları için verimli bir atmosfer oluşturuyor. Ancak 05:59’da Ay-Uranüs karesi devreye gireceğinden gece boyunca çok da kritik konuları hele ikili diyalogları gündeme getirmemekte fayda var. Saat 15:51’de Ay-Venüs üçgeni duygusal konularda canlılık getirecek. Bu saatlerde romantik konuşmalar gündeme gelebilir ve güzel haberler alabilirsiniz. Ayrıca özellikle +-2 saat güzelleşme ve bakım konuları için ideal. Ve saat 18:20’de Ay-Jüpiter altmışlığı da günün iyicil enerjisi yükseltiyor. Ancak saat 20:19’da haftanın en zorlayıcı açısı olan Mars-Satürn karesi kesinleşecek. Bu da frene basma zamanı demek. (Haritası açı kalıplarını önceden yaklaşan açı konumuna duyarlı olanlar bu tesiri günün başından itibaren hissedebilir) Bu açı kalıbı sınır bilinci ile alakalıdır. Eğer bir insanın söz ve eylemlerinizle sınırlarını çok zorlar, istemediği şeyleri ona söyletmek ve yaptırmak isterseniz karşınızdaki kişi sert tepkiler verebilir. Aynı durum sizin için de geçerli. Bu sebeple bu hafta mesafe ayarlarını iyi yapmak ve herkesin kendi alanında kalması önemli görülüyor. “Teklif var, ısrar yok” düsturu gibi bir denemeniz sonucunda o işten olumlu dönüş alamıyorsanız bekleme zamanıdır. Misal terfi veya zam isteyecekseniz ve blokaj gördüyseniz bu tür konuları 17 Eylül 2020 Başak yeniayından sonra ele almak faydalı olabilir.Açı kalıbı piyasalarda daralma ve kaotik dalgalanma, askeri konularda sancılı gerilimler ve güç çekişmeleri getirebilir. Hafta boyunca sağlığa dikkat etmemiz, vücudumuzu yıpratmamanız da çok önemli. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 25.08.2020: Ay saat 02:35’te Plüton ve 08:27’de Satürn ile altmışlık olumlu açılar yaparak boşluğa girecek. Gece saatleri boyunca Ay Akrep, Satürn-Plüton kombosu sebebiyle konsantrasyon çok yüksek. Zorlandığınız ve üşendiğiniz konularda harika bir destek bulabilir, işi etkin bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu açı kalıpları mantık ve sınırlara dikkat uyarısı da yapıyor. Mars-Satürn karesi hafta boyunca etkin olduğundan kritik, kavga potansiyelli ve hassas konuları pas geçerek işimize gücümüze, bireysel odaklarımıza yönelmeliyiz. Ay saat 08:28-15:49 arasında boşlukta olacağından bu saatlerde güne adapte olmak ve konsantrasyon zor gelebilir. “Nasılsa sabah hallederim” dediğiniz işlerinizi gece bitirmenizde fayda var. Ve 14:50’de Ay Yay burcuna geçerek daha canlı ve enerjik bir hava oluşturuyor. Yerinizde durmak istemeyebilir, spor yapabilir veya yakın da olsa bir yerlere gitmek isteyebilirsiniz. Saat 17:17’de haftanın güzel açılarından biri olan Merkür-Uranüs üçgeni de kesinleşecek. Fikir üretimi, bir konuya çok farklı bakıp farklı çözümler bulmak, hızlı öğrenmek, araştırmak ve eğlenceli muhabbetler adına harika bir açı kalıbı. Özellikle +-2 saat mülakatlar ve iş başvuruları için de kullanılabilir. Saat 19:57 itibariyle Güneş-Ay karesi devreye giriyor, ilk dördün fazına geçiyoruz. Bu sebeple akşam saatleri itibariyle duygusal ilişkiler, ebeveyn ve patronlarla daha çatışmalı ve uzlaşması zor bir atmosfer oluşabilir. Ay Fazı : İlk Dördün.

Çarşamba – 26.08.2020: Saat 00:25’te Venüs-Jüpiter karşıtlığı devreye giriyor. +-3 gün özellikle etkili olacak. Bu sebeple olumlu ve olumsuz hiçbir konuyu abartmamak çok önemli. İyi görüneni mucize, kötü görüneni felaket gibi algılamamak gerekli. Aşırı büyük beklentiler, talepler düş kırıklığı getirebilir. Finansal konularda da büyük risk ve harcamalardan kaçınmak önemlidir. Hafta içerisinde kurlarda, altın ve gümüşte dalgalanmalar olabilir. Ay Yay burcunda saat 05:42’de Chiron ile üçgen olumlu açı yapacak. Erken kalkan veya uyuyamayanlar için sabahın erken saatleri her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygun. Zira Yay burcu da inançlarla doğrudan alakalı olduğundan bu tür çalışmaların verimini arttıran bir Ay konumudur. Ve 11:46’da Ay-Merkür karesi kesinleşiyor. Öğle ve öğleden sonraki dönemde iletişimde kopukluklar, yanlış anlaşılma ve uzlaşma zorluğu görülebilir. Özellikle ufak detaylar çok önemli olabileceğinden mesela yaptığınız işi kusursuz bitirmeyi, kurallara uymayı ihmal etmemelisiniz. Zira karşınızdaki kişiler açığınızı da arıyor olabilir. Diğer yandan dikkatli düşünürseniz de sizi baskı altına sokan kişi ve kişileri detaylardan yakalayarak bertaraf edebilirsiniz. Stratejik düşünmek önemli görünüyor. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27.08.2020: Ay Yay burcundaki yolculuğunun son demlerinde 01:42’de Neptün ile kare açı gerçekleştirecek. Gece yarısından sabah saatlerine kadar yanılgılara ve illüzyonlara açığız. Bundan dolayı hiçbir bir konuda kesin karar almamak önemli. Yanlış bilgiler havada uçabilir, dolduruşa da gelmemek kanıtları görüp öyle karar vermek lazım. 04:55’te Mars’ın Ay düğümleri ile olumlu pozisyonu günün hareket enerjisini arttırıyor. Özellikle takım oyunu oynamak işleri hızlandırıp güzelleştirebilir, yeter ki heves içimizde olsun. Ve saat 13:32’de Ay-GAD kavuşumu devrede. Bugün özellikle de +-2 saat boyunca ufak görünen olaylar dahi yaratacakları sebep-sonuç zinciri sebebiyle ilerleyen dönemimizi etkileyebilir. Çok önemli konuşmalar, karşılaşmalar gündeme gelebilir. Ruhen de önemli itiraflar yapabilir ve buna göre yeni kararlar alabiliriz. Saat 13:39’da Ay-Mars üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Ay saat 13:40-19:36 arasında boşlukta. Bu esnada zorlayıcı bir tesir yok ancak daha normal işlerle uğraşmak, fırsat varsa spor yapmak, en azından yürüyüşe çıkmak enerjiyi tazeleyebilir. Saat 19:37 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçiyor, ciddiyet ve kararlılık kazanmaya başlıyoruz. Ve saat 23:12’de haftanın en güzel açı kalıbı olan Venüs-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı doğrudan romantizm ve yaratıcılıkla ilgilidir. Bir nevi bulutlar daha pembe, kalpler daha açık iletişim daha duygu bazlıdır. Bu bağlamda hafta sonu bir ilişkinin tamiri, barışmalar ve flörtü olanlar için eteklerdeki taşların dökülmesi, iyi giden bir ilişkinin boyut atlaması gibi etkiler getirebilir. Salt duygusal konular değil her türlü ailevi ve arkadaş çevresinde olan küslükler de bitebilir. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilhamla da doğrudan alakalıdır. İçinizdeki sanatkar dışarı çıkabilir. Özellikle kreatif konularla ilgileniyorsanız veya sizden bu bekleniyorsa açı kalıbı içinizdeki yaratıcı gücü de körükleyebilecektir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 28.08.2020: Ay Oğlak burcunda kararlı, disiplinli ve mantık odaklı bir etkileşim söz konusu. Üzerine saat 05:08’de Ay-Güneş üçgeni de devreye gireceğinden bugün özellikle iş görüşmeleri, patron ve önemli kişilerle konuşmak, ebeveynlerle bir meseleyi netleştirmek adına oldukça etkili olacak. Özellikle de günün ilk yarısı bu tür işler için ideal durumda. Saat 11:01’de Ay-Kiron karesi devrede olduğundan tabii iletişim tarzımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Zira karşımızdakini kırabilir veya yanlış anlayıp kırılabiliriz. Fevri ve dürtüsel hareketlerden uzak durmak önemli. Saat 14:50 itibariyle Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken bir önceki açının gergin havası dağılmaya başlıyor. Çok daha keyifli, yaratıcı ve kolektif bir enerji devreye giriyor. Hafta sonu planları yapmak, haftanın stresini geride bırakmak adına çok güzel bir etkileşim. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 29.08.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcunda ve 02:04’de Merkür ile üçgen açı gerçekleştirecek. Gece saatleri keyifli ve önemli konuşmalar için önemli. Zihin açan ve farkındalığınızı yükselten diyaloglar kurabilir veya bir şeyler izleyip okuyabilirsiniz. Saat 03:55’te Ay-Jüpiter kavuşumu da bu güzel tesiri daha da yükseltiyor. Havada iyimser ve ufuk açmaya müsait bir yapı söz konusu. Ve 07:53’te Ay-Neptün altmışlığı devreye girerken hafta sonuna ruhani ve sezgisel açıdan güçlü bir etki de getiriyor. Sabah saatleri her türlü ruhsal çalışma için ideal. Saat 10:50’de Ay-Venüs karşıtlığı devrede olduğundan ve bu etki Venüs-Jüpiter karşıtını çalıştırdığından her şey iyi gitse dahi duygusal konularda sınırları zorlamamak akışta kalmak çok önemli. Bir de bütçenizde sıkıntı varsa hafta sonu aşırı harcamamaya dikkat etmelisiniz, bu etki savurganlık da getirebilir. Saat 13:12’de Ay-Plüton kavuşumu da atmosferin dalgalı olduğunu gösteriyor. Bir söz bile çok şeyi değiştirebilir. Güç savaşlarına girmemeli ve aşırı iddiacılıktan kaçınmalıyız. Neyse ki saat 15:27 itibariyle haftanın bir diğer olumlu açı kalıbı Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. İletişim bu saatler itibariyle akışkan hale gelmeye başlayacağından önemli konuşmalarınız için özellikle bu 15:27-18:18 arasını değerlendirebilirsiniz. Ay saat 19:18’de Satürn ile kavuşum, 21:30’da Mars ile kare açı yaparak hafta başından beri etkin olan Mars-Satürn karesini tekrar çalıştırıyor. Bu sebeple artık bu saatler itibariyle frene basıyor, hatta gerekirse sığınaklara geçiyor, etliye sütlüye karışmadan keyifli konulara odaklanıyoruz. Zira Ay 21:31’den sonra boşlukta ve tüm gün bu şekilde kalacak. Ay Fazı: Büyüyenay.

Pazar – 30.08.2020: Ay saat 02:38’de boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiyor. Daha rahat, kuruntusuz ve özgür hissedebilirsiniz. Geçen günlerde sizi çok etkileyen ve zorlayan konular o kadar da içinize dert olmayabilir. Saat 15:30’da Venüs-Plüton karşıtı devreye giriyor. Aşk ve tutku arasında gelgitler görülebilir. Aşırı sahiplenme, kıskançlık ve hatta takıntı görülebilir. Kişiyi aşırı takip, sorgulama ve sürekli onu düşünme hali yıkıcı olabilir. Bu sebeple de kontrol takıntısını dizginlemek, önemsiz konulardan büyük gerilim yaratmamayı seçmek açıyla başa çıkabilmek adına çok önemli görünüyor. Saat 18:16’da Ay-Chiron altmışlığı bu etkiyi bir miktar yumuşatsa da kesin ve güçlü bir çözüm değil. Ve saat 20:43’te de Merkür-Neptün karşıtı bizi yalancı insanlara, çarpıtılan gerçekler ve düş kırıklarına karşı uyarıyor. Kariyer veya ilişki konu fark etmeden çok büyük ve aşırı pembe beklentilere girmeden sakin kalmak bu yüzden önemli zira bu duygu ile gerçekleşen hareketlerin karşı taraftaki yansıması hiç de beklenildiği gibi olmayabilir. Her sözü kesin doğru kabul etmeden somut kanıtlarla hareket edilmeli. Açı kalıbı dalgınlık, unutkanlık ve dikkatsiz yapabileceğinden önemli işlerinizi akşam saatlerinden önce tamamlamanız daha başarılı sonuçlar almanızı sağlayabilir. Ay Fazı: Büyüyenay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe