Merve Çubuktepe

Zorlu gökyüzü etkilerine sahip koca bir yılı geride bırakıyoruz. Bu hafta yılın son haftası ve gökyüzü de bu hafta dinlenme konumunda. 22 Aralık 2018’de çok güçlü bir dolunay meydana geldi, bu hafta oluşan tesirin yankılarını hissedebileceğiz.

Hafta içerisinde iki tane önemli açı kalıbı etkin görünüyor. Birincisi 25 Aralık 2018’de kesinleşecek Merkür-Neptün karesi. Bu açı düşüncelerde dalgalanma, kararsızlık, bir karardan cayma ve en önemlisi akıl karışıklığı ya da gerçeğin çarpıtılması gibi durumları getirebilir. Etkisi kısa süreli olsa da yine de bu hafta yeni yıla da günler kalmışken tutulmayacak sözler vermemek, en önemlisi de içinizde bir herhangi bir konuda bir şüphe varsa o duyguya kulak vermenizde fayda var.

29 Aralık 2018 Venüs-Plüton altmışlığı yılın son önemli açı kalıbı olacak. Bu açı sevgi ile ihtirası birleştirir niteliktedir, ancak bu birleşim yapıcı bir doğadadır. Aşk adına olumlu gelişmeler, ilişkilerde kımıldanmalar ve aşk tazeleme durumu görülebilir. İçeride tutulan tutkular açığa çıkabilir. Yılın son virajında finansal anlamda da pozitif bir etkileşim.

Dediğim gibi bu hafta tıpkı bizler gibi gökyüzü de dinleniyor, yeni yıla hazırlanıyor. Baskın gökyüzü etkisi sayısı az olduğundan günlük yorumlardaki etkiler görünür hale gelebilir; bundan dolayı iyi takip etmekte fayda var.

Haftanın önemli etkileri ise şu şekilde: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.12.2018: Yeni haftaya Ay Yengeç burcunda başlıyoruz saat 11:36’da Ay-Mars üçgeni kesinleşecek. Dolunaydan sonra alınan kararlar, bırakmalar ve tüm olaylar adına hareket enerjisi kazanabileceğiz böylece. Lütfen arkanıza değil ileriye bakın. Bu etkileşim su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri (Güneş, Ay, yükselen vb) olanlar için özellikle destekleyici. Saat 17:50’de ise Ay-Uranüs karesi kesinleşecek. Patlama çatlamalı etkiler devrede, bu saatlerde beklenmedik olaylar ve ani yükselen duygular devreye girebilir. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Saat 17:51-19:59 arasında Ay kısa süre boşlukta kalıp Aslan burcuna geçiş yapacak. Akşam ve gece saatleri keyifli, flörte ve eğlenceye son derece açık.

Salı – 25.12.2018: Ay Aslan burcunda; son derece dinamik, hevesli biraz da ilgi isteyen tesirler devrede. Bugün ön plana çıkma ve fark edilme isteği artabilir. Saat 12:44’te Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Çok şanslı ve pozitif bir etkileşim. İçiniz karalar bağladıysa bulutların açılması, ruhsal anlamda güçlenme ve her türlü finansla alakalı konuda şahane bir etkileşim. Ayrıca 20:05’te de Ay-Merkür üçgeninin kesinleşmesi bu güzel durumu daha da arttıyor, her türlü iletişim faaliyeti ve anlaşma zemini konusunda elverişli koşullar oluşturuyor. Ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova burcunda önemli yerleşimleri (Güneş, Ay, yükselen vb) özellikle bu güzel tesirden faydalanabilir. Diğer yandan Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı hafta içerisinde etkin olacak, özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar bu hafta yanlış anlaşılma, gaflar, olayların karşı taraf tarafından çok abartılarak anlatılması gibi konularda dikkatli olmalı. Bu açı algıyı biraz bozar ve sağlıklı muhakemeyi zorlaştırır.

Çarşamba – 26.12.2018: Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde gece yarısı itibariyle Venüs ile kare sert açı yapıyor. Bu bağlamda günün ilk yarısı tripli, özellikle de “beni seviyor musun, ne kadar seviyorsun, seviyorsan göster, neden göstermiyorsun” gibi diyaloglar içerisinde gezebilir. Bugün sevildiğimizi ve beğenildiğimizi daha fazla duymak isteyeceğiz. Bunu istemekte sakınca yok ancak bu konuda gereğinden fazla diretmek ya da karşı tarafı zorlamak ters tepebilir. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 18:36’da Ay-Uranüs üçgeni kesinleşerek bu gerilimli havayı bir miktar ferahlatacak. Akabinde 18:37-20:50 arasında Ay boşlukta olacağından mesai saati sonrası bu evre kafa dağıtmak, dinlenmek özellikle de bir sinema ya da tiyatro aktivitesi için harika. Boşluk evresinden sonra Ay Başak burcuna giriş yapacak.

Perşembe – 27.12.2018: Ay Başak burcunda tam pire gibi çalışma, yeni yıla sarkmasın diye işleri toparlama ve her şeyi düzenleme zamanı. Sabaha karşı kesinleşen Ay-Güneş üçgeni ve 14:51’de kesinleşecek Ay-Satürn üçgeni bu verimli ve çalışkan etkiyi desteklemekte. İş ve maddiyat başta olmak üzere kişisel isteklerinizi dile getirmek adına çok uygun bir uygun. Dolaylı olarak ikili ilişkilerde eğer şaft kaydıysa tekrar mantıklı bir düzleme oturma tesiri de beraberinde gelebilir. Bu etkileşim su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri (Güneş, Ay, yükselen vb) olanlar için özellikle destekleyici. Sadece 14:48’de Ay-Jüpiter karesi ve 20:08’de Ay-Neptün karşıtlığı olduğundan değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat, zira bugün olayları çok abartabilir ya da size doğru çok abartılı/farklı anlatılmış şeyler duyabilirsiniz. Yanlış anlama ve anlaşılmaya uygun bir etkidir, bu yüzden bugün hiçbir hayati karar vermemenizi öneririm. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 28.12.2018: Bugünü ikiye ayırmak lazım. Günün ilk bölümünde Ay Başak burcunda olacak ve 07:04’te Plüton ile üçgen açı yapacak. Yani gündüz matinesinde bir sorun yok, bilakis 2018’in son çalışma haftasında iyi iş ilişkisi kurmak, olumlu intiba bırakmak adına son derece güzel tesirler söz konusu. Birini ikna etmeyi düşünüyorsanız sabah saatlerini seçin derim. Bu etkileşimden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri (Güneş, Ay, yükselen vb) olanlar faydalanabilir. Diğer yandan akşam saatlerine yaklaşırken işler karışmaya başlıyor. Ay-Mars karşıtlığı 19:26’da kesinleşecek ve akabinde Ay neredeyse tüm akşam 19:27-23:24 arasında boşlukta olacak. Bu sert açı kalıbı her türlü gereksiz kavga, inatlaşma, tripleşme, ufacık bir olayın gereksiz büyümesi gibi etkiler getirebilir. Üstelik Ay boşlukta olduğundan boşa kavga etme ve çözümsüzlük de cabası. Bundan dolayı bu aralığı mümkünse pas geçin riskli konularda. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat. Ay saat 23:25’te boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapacak.

Cumartesi – 29.12.2018: Bugün Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Yılın son önemli açı kalıbının olumlu bir açı olması sevindirici. Bu etkileşim sevgi ve tutkuyu birleştiren doğadadır. Bir çekim varsa daha büyüyebilir, sessizce tutulan duygular dışarı taşabilir. İlişkinin alevini canlandıran bu etkileşim kalbi boş olanlara da yılbaşı sürprizlerini de getirebilir elbette. Bu açı kalıbı su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri (Güneş, Ay, yükselen vb) olanlar için özellikle destekleyici. Yalnız gün boyunca Ay Terazi burcunda yani esas derdimiz kafa dinlemek, yeni yıla ağız tadı ile sakin girmek. Ama 12:34’te Ay-Güneş karesi ve 18:41’de Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Tam yılbaşı programı sebebiyle çıkan gereksiz bir tartışmadan gerilme ve küsme etkisi, aman diyeyim bugün kimseyle uğraşmayın, uğraşmaya çalışan olursa da koz vermeyin geçiştirin. Saat 18:59’da Ay-Jüpiter altmışlığının devreye girmesi ile bu cazırtılı atmosfer toparlanıyor, ancak öncesindeki döneme öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar çok dikkat.

Pazar – 30.12.2018: Ay Terazi burcunda, saat 11:22’de Ay-Plüton karesi etkin olacak. Günün ilk yarısı biraz daha gerilimli, inatlaşmalı ve dediğim dedik geçebilir. Ancak bu kalıcı bir etkileşim değil. Yine de öğlene kadar stres ve iletişim yönetimi konusunda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat; hatta en iyisi açı devreden çıkana kadar uyuyun. :) Öğleden sonra hava değişmeye başlıyor bu gerilimli havanın yerini iyimserlik, affedicilik ve keyif duygusu almakta. Özellikle bu güzelim hissiyat saat 18:59 Ay-Jüpiter altmışlığının olumlu etkisi ile iyice tavan yapacak. Şans ve coşku sizinle olsun. Bu güzel açı kalıbından özellikle Ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova burcunda önemli yerleşimleri (Güneş, Ay, yükselen vb) olanlar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ