Merve Çubuktepe

Yılın en önemli dönemlerinden birine adım atıyoruz. 25 Ekim 2022’de Akrep burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek ve bu yılın en önemli dönüşüm süreçlerinden birini başlatacak. Bireysel düzlemde kendimizi yeniden inşa edebileceğimiz özel bir döneme giriyoruz. Tutulmanın Venüsyen etkisi de duygusal hayata dair önemli hatta şaşırtıcı gelişmelerin gündeme gelebileceğini göstermekte. Ayrıca bu hafta 29 Ekim 2022’de Merkür Akrep burcuna geçerek yine Akrep burcundaki Güneş ve Venüs’e katılıyor. Gözlemlemek, analiz etmek, strateji kurmak ve doğru zamanı beklemek her zamankinden daha önem kazanacak. Sezgilerle duygularımızı karıştırmadığımız takdirde hızla yol alabiliriz. Ayrıca Mars 29 Ekim 2022’de gerilemek üzere durağan pozisyona geçecek. Ezberlerin bir bir bozulduğu, konfor alanına saklanmak yerine değişimi kucaklayanların zamanı geliyor. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ve cumhuriyetimizin 99. Yılı kutlu olsun. Ve bu güzel vatanda yaşamamızı borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere herkesin ruhu şad olsun.

Öncelikle 25 Ekim 2022 saat 13:48’de 2 derece Akrep burcundaki gerçekleşecek Güneş tutulmasını inceleyelim. Akrep burcundaki tutulma sanki bir kara delik etkisi gibi ancak bu tabir lütfen sizi korkutmasın. Kara delik burada kaçınılmaz olanı simgeliyor. Kara deliğin olay ufkuna girdiğimiz anda dönüş yoktur ve dönmeye çalışmak da beyhudedir. Bu sebepten ötürü de değişime direnmek yerine kucak açmak, korksak dahi bilinmeyene doğru gitmeyi seçmek bizi yepyeni bir yola sokabilir.

Ve unutmayalım ki en büyük ve görkemli yıldızların dahi bir sonu vardır ama evrende hiçbir şey sona ermez. Ömrü biten delik görkemli bir süpernova haline gelir, bu rengarenk görkemli yapı yeni yıldızların ve gezegenlerin doğmasına vesile olur. Bu yüzden kendi adımıza da içimizde sönmekte olan yıldızlar varsa şayet bu bir son değil, sadece bir başlangıç. Yeni bir şeylerin başlaması adına yer açmak önemlidir, bu yüzden vadesi dolan her şey ile vedalaştığımız takdirde devinim devam edecektir. Aksi takdirde kara deliğin olay ufkunda adeta zaman durmuşçasına sonsuz bir belirsizlik içinde kaybolabiliriz. Oysa her an, her olasılık yeni bir zaman çizgisi oluşturmakta.

Tutulma anında Venüs Akrep burcunda oldukça etkili, Ay ve Güneş’e tam kavuşum halinde. Ancak tutulma anında Satürn-Uranüs karesi devrede olacak. Dünya genelinde uluslararası ilişkiler, inanç ve hukuk sistemlerinde önemli reformist değişimler gündeme gelebilir. Ülkemiz haritasında ise bu tutulma çok kritik zira ülkemizin Güneş’ine çok yakın bir derecede oluşacak. Belki tünelin en karanlık yerindeyiz gibi görünse de aslında ülkemizin aydınlığa çıkması adına ilk işareti veren tutulma bu diyebiliriz. Bunu en uzun gece olan 21 Aralık gününe benzetebiliriz. O an fark etmesek de aslında o günden sonra günler uzamaya başlar. Ama bir şeylerin iyi olması için maalesef bazen önce bir dip görmek gerekiyor… Ki ülkemizin haritası da tam olarak bu temaya sahip.

Diğer yandan kabul etmek lazım ki tutulma anında ülkemizin finansal durumu yöneten Güneş’i de tetiklendiği için ekonomik açıdan çok dalgalı bir tutulma bizleri bekliyor ve bu durum halktan gizli yapılan finansal manipülasyonlara, Türk lirasının değer kaybedişi, enflasyonun daha da artması ve konut, gıda fiyatlarının daha da yükselmesine işaret edebilir. Ekonomik anlamda 5 Kasım 2022 Boğa burcunda da düşünülünce yıl sonuna doğru gerek ülkemiz gerek makro anlamda daha da derinleşen ekonomik krizin ayak seslerini duyacağız desek yanlış olmaz. Bildiğiniz gibi dünya da enerji ve çip krizi başta olmak üzere ciddi bir kaos içerisinde.

8 Kasım 2022’deki Boğa burcundaki Ay tutulmasıyla birleştiğinde Uranüs etkisi bu tutulmaları ülkemiz açısından da deprem riskli bir tutulma yapıyor. Özellikle Ege bölgesi, batı kıyıları ve İstanbul Avrupa yakası risk altında. Ülkemiz haritasında genelde büyük depremler sabit burçlar ve Uranüs etkili. Umuyorum ki hiçbir sıkıntı olmadan bu kritik zamanları atlatırız.

Bireysel düzlemde tutulma anında Güneş ve Ay ikilisi ile Venüs Akrep yerleşiminin partil çok güçlü kavuşumu bir yandan çok tutkulu bir tesire işaret ediyor. Büyük aşklar, büyük tutkular ve istekler ön plana çıkabilir bu süreçte. “Bir şeyi çok istiyorsan sınırları ne kadar zorlayabilirsin” sorusu da cevap bulacaktır bu süreçte. Kıskançlık, kontrol ve manipülasyon gibi kavramlara dikkat etmeliyiz, zira ipin ucu kaçabilir. Ayrıca ilişkilerde kaybetme korkusu ile sınanmalar da söz konusu olabilir. Bu noktada “kendini doğrulayan kehanet” kavramına dikkat etmeliyiz. Bazen sırf şüphe ve takıntılar aslında olmayan bir şeyi olur hale getirebilir.

Tutulma anında Plüton’un Ay ve Güneş ikilisine kare açı yapması büyük kumar oynayanlar arasında büyük kazanan ve aynı büyüklükte kaybedenlerin olacağını göstermekte. Finansal konularda da uçuk hareketler ve risklerden kaçınmakta fayda görüyorum. Ay, Spica yıldızı ile kavuşum yaptığı için bir şeylere gerçekten gönül veren ve uğruna her türlü emek, fedakarlığı gösterenler bolluk, bereket ve ünle ödüllendirilebilir. Eğer yeni bir iş ve hayat yolu kurmak istiyorsak eğer söylenmek, ertelemek ve bahane bulmak yerine yerine aksiyon alma zamanı.

29 Ekim 2022’de Merkür Akrep burcuna geçiş yapacak. Merkür en araştırmacı, odaklı, dedektif ve hatta saplantılı formuna geçiyor. İçimizdeki stalker uyanabilir, her şeye meraklanıp didik didik edebiliriz. İçimizdeki şüpheci kontrol delisini dizginlememiz önemlidir. Bu dönem bir şeyleri araştırmak, asıl manayı bulmak, bir konuya tam odaklanıp başarmak, cevabı bilinmeyen soruları yanıtlamak adına ideal zamanlardır. Ayrıca terapi, danışmanlık almak; psikolojik sorunları ve travmaları çözümlemek adına da en faydalı zamanlardan biridir. Birileri yalan söylüyor veya olaylar çarpıtılıyorsa doğruları görmek daha kolaylaşacaktır. Bu süreçte aklımızın yanı sıra sezgilerimize de güvenmek çok önemlidir. Merkür 17 Kasım 2022 tarihlerine kadar bu burçta seyahat edecek.

Son olarak Mars, 29-31 Ekim 2022’de durağan konuma geçtikten sonra 31 Ekim 2022-13 Ocak 2023 arasında uzun bir süre retro pozisyonda kalacak. Bu durum esasen önümüzdeki haftanın konusu ancak Mars’ın durağan konumda olduğu 29-30 Ekim 2022 tarihlerinde özellikle tıbbı bir zaruret olmadıkça estetik veya tıbbi operasyonlardan kaçınmak, vücudu zorlamamak ve öfke kontrolüne dikkat etmekte fayda var. Çok büyük karar ve yaptırımların -tamamen emin olunmadığı sürece- 29 Ekim 2022 öncesinde hayata geçirilmesi daha avantajlı olabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.10.2022: Herkese iyi haftalar! Güneş tutulmasından önceki son gündeyiz. Ay Terazi burcunda saat 04:51’de Chiron ile karşıt konuma gelecek. Özellikle günün ilk saatlerinde kırıcı ve agresif demeçlerden uzak durmakta fayda var. Günün en verimli zamanları ise saat 12:07-16:07 arası zira Ay-Satürn üçgeni kesinleşecek ve her türlü önemli görüşme, sunum, imza ve resmi işlem adına elverişli koşullar oluşturuyor. Bir diğer iyicil zaman ise 17:01-21:01 arası. Bu aralıkta Ay-Merkür kavuşumu etkin olduğu için yine her türlü eğitim, seyahat, iletişim ve zor çözülen konuların ele alınması adına bu vakitleri değerlendirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Kırılmış bir şişe ve dökülmüş bir parfüm”. Eğer duygular veya yaşadığımızı kırık bir parfüm şişesi gibi düşünürsek eğer hemen onu çöpe atmamız zordur. Şişenin başında dururuz, belki kalanları toplamaya çalışırız, koku bizi çeşitli anılara götürür. Ancak haliyle kırılan şişe ve dökülen parfüm geri gelmeyecektir. Bu sembol de Güneş tutulması öncesinde “kırılan” ve geri alınamayacak şeyleri uğurlamamızı ve kabullenmemize işaret etmekte. Tüm gün ve özellikle gece saatlerini ruhsal çalışmalar, zararlı bir alışkanlığı geride bırakmak adına adım atmak için değerlendirebilirsiniz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 25.10.2022: Güneş Tutulması gününe geldik. Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:12’de Mars ile üçgen, 03:35’te Plüton ile kare açı yaparak boşluğa giriyor ve 03:36-10:18 arasında boşlukta kalacak. Tutulma öncesinin gerilimi ve Ay boşluk etkisi sebebiyle bugün özellikle öğlen saatlerine kadar daha gerilimli geçebilir. Anksiyeteye açıklık sahibiyseniz nefes egzersizleri, bitkisel ve medikal destek de faydalı olabilir. Bugünü önemli bir gözden geçirme ve sorgulama günü olarak değerlendirebiliriz. Saat 13:48’de 2 derece Akrep burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulmayı detaylı ve burç bazında yorumlarla Güneş tutulması sabitlenmiş hikâyeden okuyabilirsiniz. Özetlemek gerekirse eğer Akrep burcundaki tutulma sanki bir kara delik etkisi gibi ancak bu tabir lütfen sizi korkutmasın. Kara delik burada kaçınılmaz olanı simgeliyor. Kara deliğin olay ufkuna girdiğimiz anda dönüş yoktur ve dönmeye çalışmak da beyhudedir. Bu sebepten ötürü de değişime direnmek yerine kucak açmak, korksak dahi bilinmeyene doğru gitmeyi seçmek bizi yepyeni bir yola sokabilir. Ve unutmayalım ki en büyük ve görkemli yıldızların dahi bir sonu vardır ama evrende hiçbir şey sona ermez. Ömrü biten delik görkemli bir süpernova haline gelir, bu rengarenk görkemli yapı yeni yıldızların ve gezegenlerin doğmasına vesile olur. Bu yüzden kendi adımıza da içimizde sönmekte olan yıldızlar varsa şayet bu bir son değil, sadece bir başlangıç. Yeni bir şeylerin başlaması adına yer açmak önemlidir, bu yüzden vadesi dolan her şey ile vedalaştığımız takdirde devinim devam edecektir. Aksi takdirde kara deliğin olay ufkunda adeta zaman durmuşçasına sonsuz bir belirsizlik içinde kaybolabiliriz. Oysa her an, her olasılık yeni bir zaman çizgisi oluşturmakta. Tutulmadan sonra saat 15:04’te Ay-Venüs kavuşumu güne huzur ve denge getiriyor. Günün ve Tutulmanın Sabian sembolü “İmece yoluyla bir ev yapılıyor”. Kolektifin gücünü vurgulayan bir sembol gerektiğinde yardım almamız ve tüm yükleri tek başına sırtlamamamız gerektiğine vurgu yapmakta. Ay Fazı: Yeniay (Güneş Tutulması)

Çarşamba – 26.10.2022: Güneş tutulmasından sonraki ilk gündeyiz. Genelde tutulmalar etkilerini günü gününe ortaya çıkarmaz, tesirleri 3-6 arasına yayılabilir. Yine de yeni bir döneme girdiğimizin bilincinde olmalıyız, belki de bugün yeni hayatınızın ilk günüdür. Ay Akrep burcunda saat 09:30’da Güney Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Özellikle 07:30-11:30 arası her türlü ruhsal, psikolojik çalışma ve bir toksik bağı kesmek adına ziyadesiyle uygun. Günün ilk yarısında sezgilerimize güvenmeye ve işaretleri iyi okumaya özen göstermeliyiz. Akşam saatlerinde doğru hava biraz bulutlanıyor, Ay saat 18:29’da Satürn ile kare sert açı gerçekleşecek. Özellikle 16:29-20:29 arasında işlerimiz akmakta zorlanabilir, daha fazla blokajla karşılaşabiliriz. Çetrefilli ve zorlu işleri bu zaman aralığına denk getirmemekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir genç yanan bir mumu tutuyor”. Bu sembol Tarottaki Ermiş kartını andırır. Kendi yolumuzu çizmek adına kendi ışığımızı kullanmamız gerekir, en önemlisi bu yolculuk şahsi ve yalnız bir yolculuktur. Eğer değişime kendi içimizden başlayarak yolumuzu kendimiz çizerek ilerleyen evrelerde başkalarına da yol gösterip ilham verebiliriz, ancak öncelikle her şeye kendimizden başlamamız gerekir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27.10.2022: Ay Akrep burcundaki yolculuğunun sonlarına ilerlerken 02:04’te Neptün ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 00:24-04:04 arası ruhsal çalışmalar için çok uygun. Aynı zamanda yön ve ilham veren rüyalar da görebilirsiniz. Rüyalardaki sembolleri bir kehanet gibi okumak yerine bilinçaltınızın size olan mesajı olarak değerlendirirseniz önemli keşifler yapmanız mümkün olabilir. Saat 06:36’da haftanın önemli ve iyicil açı kalıplarından Merkür-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmakla ilgilidir. İstek ve planlarımızın peşinden gidip zafer kazanmak mümkündür. Fikirlerimizden ve haklılığımızdan eminsek bunları korkusuzca savunmamız bizi zafere götürecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 07:38’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve 07:39-13:54 arasında boşlukta kalacak. Önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi önermem. Ay saat 13:55’te boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiyor ve ilk açısını saat 14:01’de Jüpiter ile üçgen olumlu pozisyonda gerçekleştirecek. Her türlü kariyer ve finans odaklı işler özellikle 14:01-16:01 arasına denk getirilebilir. Öğleden sonra itibariyle biraz frene basmalıyız zira Merkür-Plüton karesi kesinleşecek. Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kocaman, kayalıklı dev bir sahil”. Bu sembol hem uçsuz bucaksız hem de engellerin olduğu bir düzlemi sembolize eder. Suyun, sezgilerin ve derinliğin olduğu bir yer ilham almamızı kolaylaştırabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 28.10.2022: Jüpiter geri hareketle 08:09’da Balık burcuna geri dönüyor. Jüpiter’in Balık burcundaki son demlerine giriş yapıyoruz. Hala retrosu da devam etmekte ancak yönettiği yere dönen Jüpiter haritamıza temas ettiği noktalarda teslimiyet temalarını tekrar gündeme getirecektir. Bir konuda çok katıysak şayet esneme ve adaptasyon zamanımız gelmiş olabilir. Aynı zamanda Jüpiter Balık retrosu aşırı yağış, su baskınları gibi konularla da alakalıdır. Ancak altını çizmeliyim ki her türlü duygu sömürüsü, kurban psikolojisi ile manipülasyon, dini ve manevi sömürüye karşı da tetikte olmalıyız. Jüpiter asıl 24 Kasım 2022 itibariyle retrodan çıkıp tam gücüne kavuşacak. Ay Yay burcunda saat 12:14’te Chiron ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 10:14-14:14 arası ruhsal çalışmalar, tıbbi tedaviler ve barışmalar adına olumlu durumda. Günün geri kalanı oldukça sakin durumda. Özellikle Ay’ın Satürn’le olumlu açıda olduğu 19:16-23:16 arası disiplin ve odak gerektiren işler için oldukça ideal. Günün Sabian sembolü “Altına hücum ediliyor”. Aç gözlülük, aşırı hırs ve riskten kaçınmalıyız. Her parlayan altın değildir ve her şeyi herkes kazanamaz. Nefs ve tutkularımızı kontrol etmek, mantıklı olmak önemli. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 29.10.2022: Cumhuriyetimiz 99. Yaşına giriyor. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun ve bu güzel vatanda yaşamamızı borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere herkesin ruhu şad olsun. Ulu Önderin dediği gibi “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Kendisini her daim saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Ay saat 00:19’da Güneş ile 45’lik açı yaparak Hilal fazına geçiş yapacak. Bu faz bir şeyleri harekete geçirmek, inisiyatif almak, güçlendirmek ve enerji kazanmak adına olumludur. Ay Yay burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 06:59-10:59 arasında Mars ile karşıt açıda olduğu için bu saatlerde fevri tavır, agresyon ve çatışmadan kaçınmalıyız. Mars saat 16:25’te durağan konuma geçecek. 29-30 Ekim 2022 tarihlerinde özellikle tıbbı bir zaruret olmadıkça estetik veya tıbbi operasyonlardan kaçınmak, vücudu zorlamamak ve öfke kontrolüne dikkat etmekte fayda var. Ay saat 16:09’da Jüpiter ile kare açı yaparak boşluğa girecek ve 16:10-16:21 arası çok kısa bir süre boşlukta. Ay saat 16:22 itibariyle Oğlak burcuna geçerek daha ciddi, odaklı ve disiplinli bir tesiri devreye sokuyor. Ve saat 22:22’de Merkür burç değiştirerek Akrep burcuna geçiş yapacak. Merkür en araştırmacı, odaklı, dedektif ve hatta saplantılı formuna geçiyor. İçimizdeki stalker uyanabilir, her şeye meraklanıp didik didik edebiliriz. İçimizdeki şüpheci kontrol delisini dizginlememiz önemlidir. Ayrıca terapi, danışmanlık almak; psikolojik sorunları ve travmaları çözümlemek adına da en faydalı zamanlardan biridir. Birileri yalan söylüyor veya olaylar çarpıtılıyorsa doğruları görmek daha kolaylaşacaktır. Bu süreçte aklımızın yanı sıra sezgilerimize de güvenmek çok önemlidir. Merkür 17 Kasım 2022 tarihlerine kadar bu burçta seyahat edecek. Günün Sabian sembolü “Derin denizlerin dalgıçları” Bugün Merkür Akrep etkisiyle de derin düşüncelere dalmak, tefekkür etmek ve manayı aramak oldukça anlamlı olabilir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 30.10.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Mars durağan konumda kalmaya devam ediyor bu sebeple bir gün önceki uyarılarım hala geçerli. Ancak açısal olarak haftanın en iyicil günlerinden birindeyiz. Ay Oğlak burcunda ve saat 03:20’de Güneş ile altmışlık olumlu açı yapacak. Hilal fazının en bereketli zamanlarına adım atıyoruz. Bugün her türlü çatışmayı çözmek, uzlaşmak, iş birlikleri ve denge kurmak adına harika bir gün. Ay saat 06:40’ta Venüs ile altmışlık olumlu açı yaparak güne keyifli ve duygusal bir başlangıç yapmamızı da sağlamakta. Özellikle duygusal konular günün ilk yarısında daha etkili bir şekilde ele alınabilir, güzel zaman geçirebiliriz. Akşam saatlerine geldiğimizde Ay saat 21:21’de Uranüs ile üçgen olumlu açı yapıyor, günün en üretken ve verimli zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle bir şeyler üretmek, kalıpları aşmak ve farklı yollar bulmak adına 19:21-23:21 arası değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “Bir gölün üzerine parlayan Ay”. Son derece olumlu ve ilham verici bir sembol. Bazen yansımalardan hakikati bulabiliriz ve çok da saklanmayan bir işaret bize yolu gösterebilir. Bize ışık tutan, ışığı yansıtan “Ay” vasfı gören kişilerden ilham alabiliriz. Ayrıca Ay doğrudan iç dünyamızla da ilgili olduğu için sezgilerimiz de bize yol göstererek çok şey söyleyebilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe