Merve Çubuktepe

Haftanın en önemli astrolojik olayı 25 Eylül 2018 Koç Burcunda Dolunay olacak. Dolunayın detaylı burç bazında yorumunu önceki yazımda belirtmiştim.

Bu dolunay “benlik” teması üzerine odaklı. Satüryen bir dolunay olduğundan sizi kısıtlayan, kendiniz olmayı engelleyen tüm faktörler daha görünür olacaktır. İşte burada artık bir karar vermek gerekiyor. Zira uzun süredir başka kişiler için yaşıyor, isteklerinizi içinizde tutuyor ve kısıtlanmış hissediyorsanız şikayet etmek yerine artık konuşma ve kendinizi ifade etme vakti geldi. Kaybetme korkuları ve bağımlılıklardan sıyrılarak kendi yolunuzu çizmenin, ayağa kalkmanın tam zamanı.

24 Eylül 2018’de Merkür-Mars üçgeni kesinleşecek. Etkisi kısa ama olumlu olan bu açı haftanın ilk günlerinde yeni işlere girişmek ve yol alabilmek adına destekleyici.

26 Eylül 2018’de Güneş-Satürn karesi kesinleşecek. Bu açı doğası gereği zorludur; zor beğenen, çok eleştiren, kısıtlamaya çalışan ya da geniş bakış açınızı anlamayan insanlarla yüzleşme getirebilir. İş hayatı açısından stresli bir açıdır, zira bu tanıma uyan patronlar; sosyal hayatta aile ya da arkadaş figürleri ile geçinmek sabrınızı zorlayabilir. Özellikle iş hayatı konusunda biraz daha sakin ve diplomatik olmak çok önemli.

26 Eylül 2018’de Mars-Güney Ay Düğümü kavuşumu da kesinleşiyor. Yazın yıkıcı yönünü daha çok deneyimlediğimiz bu süreci bu sefer Mars direkt hareketteyken yaşacağız. Evet özellikle makro ölçekte pek olumlu bir etki değil. Ancak kişisel anlamda özellikle de haritanız doğrudan olumlu etki altındaysa domino etkisi gibi atılan bir adım zincirleme kadersel olaylar oluşturabilir.

28 Eylül 2018’de Güneş-Mars üçgeni kesinleşecek. Dinamik, enerji yükselten bir açıdır; özellikle bir süredir enerjiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız canlandırıcı. Ayrıca spora başlamak, önemli bir operasyon için de (harita destekliyorsa) ideal bir yapı.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.09.2018
Yeni haftaya Merkür-Mars üçgenin dinamik; zihin açan ve keyifli etkisi ile başlıyoruz. Bugün keyifli sohbetler, fikir alışverişleri, bir konuyu savunmak ve ikna etmek açısından son derece destekleyici bir akış var. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için. Ay Balık burcunda sabah 08:25’te Jüpiter ile üçgen olumlu açı da yapıyor bu güzel enerjiyi iyice yükseltiyor. Finansal açıdan esasen olumlu bir etki ama Ay’ın boşluk süresi çok uzun, bundan dolayı en az bir gün beklemek daha faydalı olabilir. Bu açı ise su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyicidir . Ancak Ay bu açıdan sonra 08:26 itibariyle tüm gün boşlukta kalacağından yine de önemli mülakatlar ve işlemleri ertelemekte fayda var.

Salı – 25.09.2018
Saat 05:52’de Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Etkisi ve burç bazında yorumlarını belirtmiştim. Sert ve güçlü bir enerji; özellikle de öncü burçlar Terazi, Koç, Oğlak ve Yengeç 0-5 derecesinde önemli yerleşimleri olanlar gün içerisinde daha gergin hissedebilir. Zira 07:27’de Ay-Satürn karesi de kesinleşecek. Bugün tabiri caizse “her şey üzerinize üzerinize geliyor” olabilir sevgili öncüler. Bugün otorite figürü kimseyle takışmamaya çalışın. 09:22’de Ay-Mars olumlu açısı neyse ki havayı biraz dengeliyor. Özellikle İkizler, Kova, Aslan ve Yaylar açısından bugün krizi fırsata çevirme etkisi var. Ve 13:12’de Ay-Merkür karşıtlığı kesinleştiği için öncü grup için bugün “sığınaklara” günü gerçekten; genel anlamda orta yolu bulmakta zorlanılan ve “benim dediğim olacak” hırsının baskın olduğu saatlere giriyoruz. Ayrıca her lafı araştırmadan doğru kabul etmeyin ve hemen dolduruşa gelmeyin lütfen.

Çarşamba – 26.09.2018
Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor; 13:28’de Plüton ile kare açısı kesinleşecek, akabinde boşluğa giriyor ve tüm gün bu şekilde kalacak. Dolunayın bir gün önceden gelen gerilimli tesiri devam etmekte. Bir konuya aşırı takma, aniden öfkelenme ve ego çatışmaları görülebilir. Ve buna ek olarak da Güneş-Satürn karesi de kesinleşiyor. Yine tipik zorlu bir Çarşamba günündeyiz özetle. Bugün aniden sinirlenip istifa etmek, köprüleri yakmak, patron ya da ebeveynlerle takışmak adına kesinlikle doğru bir gün değil. İş görüşmeleri başta olmak üzere önemli girişimler için de tavsiye etmem. En çok da öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bugün ayrıca Mars, Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Yazın Mars retroda olan kavuşum yıkıcı ve zordu, bu seferki direkt harekette olacak. Pamuk gibi bir etki kesinlikle diyemeyiz, ancak yapıcı kullanmak son derece mümkün. Hayatınızda cesaret edip kabuğunuzu kırmak adına attığınız bir adım adeta kelebek etkisi yaratarak kadersel olaylar zincirini başlatabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27.09.2018
Ay saat 10:15’te boşluktan çıkarak yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Her zaman söylerim Ay Boğa dönemleri en iştah açan, en diyet katili zamanlardır. Eğer yeni bir diyete başlayacaksanız Ay’ın burç değiştirmesini bekleyin derim. ? Ay 13:10’da Uranüs ile kavuşum yapacak. Yani olumlu sürprizler ve aksiyona açık etkiler söz konusu. Buna ek olarak da 15:34’te Ay-Satürn üçgeni de olumlu havayı iyice pekiştiriyor. Bugün finansal hareketler, iş başvuruları ve önemli görüşmeler adına akşama kadar son derece güzel destekler mevcut. Özellikle de su ve toprak grubu Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için. Ancak akşam saatlerinde frene basma vakti, zira 19:50’de Ay-Mars karesi kesinleşiyor. Ani öfkelenme, fevri hareketler ve duygusal tepkilere açık bir atmosfer var. Görünmez kaza ve sakarlıklar görülebilir. En çok sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cuma – 28.09.2018
Haftanın en güzel gününe geldik! Güneş-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu dinamik ve son derece olumlu etki ile haftasonuna hazırlanacağız. Spora başlamak, enerjinizi yükseltmek ve bir heves yeni bir işe başlamak adına harika bir etkileşim. Harita destekliyorsa operasyonlar için de uygundur. Ayrıca önemli bir kişiden destek alabilir, kendinizi gösterebilirsiniz. Bu güzel açı özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için destekleyici. Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor, 13:42’de Neptün ile olumlu açı yapacak. Ruhsal açıdan da zengin bir gün bizi bekliyor kesinlikle… Barışma, empati kurma ve anlayış adına destekleyici etkiler devrede. 20:20’de Ay-Plüton üçgeni de bu durumu iyice yükseltiyor. Bu güzel tesirlerden ise özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 29.09.2018
Ay saat 01:36-16:25 arasında boşlukta akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. Bugün biraz aheste; bol konuşma bol gıybetli bir gün. ? Bu etkileşim sosyal medyada kaybolma, telefonu elden düşürmeme etkisi de yapıyor ama bence gerek yok hazır haftasonu gelmiş sevdiklerinizle iki lafın belini kırın. Ayrıca merak ettiğiniz konularda araştırma yapmak, bir kitaba başlamak, bir şeyler öğrenmek adına harika bir gün. Sadece bilgi kirliliği fazla olabilir, bir işin aslını araştırmadan nereden gelirse gelsin hemen doğru kabul etmeyin derim. Bugünün etkilerinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Pazar – 30.09.2018
Ay İkizler burcunda 04:33’te Güneş ile üçgen açı yapıyor. Günün ilk yarısında son derece olumlu, diyalog odaklı ve yapıcı bir akış var. Özellikle de duygusal konular açısından öğlene kadarki zaman dilimini verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Heyecan veren bir tanışma ve flört için de atmosfer uygun. Bu etkileşimden hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar özellikle yararlanabilir. Sadece 17:58’de kısa sürecek olsa da Ay-Neptün karesi etkin olacak. Bu kare açı dikkat dağınıklığı, olayları net görememe gibi durumlar getirebilir. Bir sonraki açıya kadar olsa da bu süre zarfında değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Neyse ki 18:37’de Ay-Merkür üçgeni devreye giriyor ve bu sert açının tesiri ortadan kalkıyor. Tekrar son derece uyumlu, karşılıklı anlaşma ve bağ kurmak açısından olumlu etkiler devreye giriyor. Bir konuda odaklanıp yazmak, bir sunum hazırlamak gibi konular adına da bu açı son derece destekleyicidir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ