Merve Çubuktepe

Zor bir dolunay ve Neptün’ün sert açıları altında geçen yorucu zamanları geride bırakma vaktimiz geldi. Bu hafta gökyüzü besleyici Yengeç burcu enerjisini daha net ve vurgulu yansıtmaya başlıyor. Ayrıca Merkür ve Venüs’ün son derece güzel açı kalıpları var. 26 Haziran 2024’te kesinleşecek Merkür-Satürn üçgeni ve 30 Haziran 2024’te kesinleşecek Merkür-Uranüs altmışlığı işlerimizi toparlama, başvuru, resmi süreçler ve haberler konusunda bize güçlü destekler verecek. Üşendiğimiz ya da yarım kalan işlerimizi toparlamak adına harika bir haftadayız. Ayrıca bir süredir Neptün ve dolunay sebebiyle hallaç pamuğuna dönen ilişkilerde 29 Haziran 2024’te kesinleşecek Venüs-Mars altmışlığı da denge ve huzuru beraberinde getiriyor. Yani bu hafta kafalar rahatlamaya başlıyor, netleşecek önümüzü görecek ve geçmişin rehberliğiyle geleceğe odaklanmaya başlayacağız.

Haftanın genelini incelediğimizde önceki haftaların aksine son derece olumlu ve yapıcı açı kalıpları baskın durumda. :) Bu son derece pozitif bir durum, bu hafta birçok gün son derece verimli enerjiler içeriyor bu sebeple iyi değerlendirmekte ciddi fayda var.

26 Haziran 2024’te Merkür-Satürn Üçgeni kesinleşecek. Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanlar kazanacaktır. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. İmza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

İlişkiler konusunda Neptün’ün sert açıları ve dolunayın soğuk etkisi zorlayıcı etkileri beraberinde getirmişti. Gökyüzünde birçok gezegen Yengeç burcuna geçse de olumlu ve sıcak etkisini hissedememiştik. Bu hafta itibariyle bu durum değişmeye başlıyor zira 29 Haziran 2024’te Venüs-Mars Altmışlığı kesinleşecek. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Haziran 2024’te Merkür-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24 Haziran 2024: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 06:05’te Neptün ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 06:06-06:14 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Kova burcuna geçiş yapacak. Dolunayın yorucu etkilerini geride bırakıp güçlenmeye başlıyoruz. Saat 08:50’de Ay-Plüton kavuşumu ile odaklanma, kararlılık ve içsel gücü kullanma arzumuz artabilir. Günün en verimli ve güzel zamanları Ay-Jüpiter üçgeninin etkin olduğu 15:51-19:51 arası. Özellikle kariyer ve finans konuları başta olmak üzere tüm önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Aç bir kedi yemeden önce fareyle tartışıyor.” Bu sembol dürtülerimizi kontrol etmekle doğrudan ilgilidir. Ancak bazen aşırı kontrol ve faydalı olsa da risk almaya dair korku bariz ve kolay fırsatları kaçırmamızı sağlayabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 25 Haziran 2024: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Gece uyanık olanlar için dikkat 03:58’e kadar Ay-Mars karesi etkin. Bir şeylere gereksiz takıp sinirlenmek yerine yatıp uyumak en iyisi. Sabah konuları daha net ve sakin değerlendirebilirsiniz. Zira Ay Kova burcunda gün boyunca olaysız ve sakin bir yolculuk yapacak. Bugün en kişisel meselelere dahi dışardan bakmak ve çözüm bulmak adına uygun bir gün. Ayrıca sosyal etkinlikler ve kolektif organizasyonlar için de olumlu tesirler söz konusu. Saat 15:14 itibariyle Ay, Küçülen Ay fazına geçiyor ve dolunayı tamamen geride bırakıyoruz. Saat 20:30-22:30 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin olduğu için bu aralığı her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için kullanabilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Hızlı bir trenle düşüncesizce yarışan yarışçı hayatını kaybediyor.” Bu sembol pervasız ve yıkıcı düşüncenin olumsuz sonuçlarına dair bizleri uyarır. Boşluktan kaçış psikolojisine girip hata yapmak mümkün olabilir. Aşırı iddialaşmalar kayıplar getirebilir, kişisel sınırları bilmekte fayda vardır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 26 Haziran 2024: Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:29’da Uranüs ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:30-09:08 arasında uzun bir süre boşlukta olacak. Boşluk evresi uyku saatlerinde denk geldiği için uykuya dalmakta zorluk, ani uyanma veya tuhaf rüyalar görülebilir. Ancak unutmayalım ki Uranüs açıları insana ilham da verebilir. Bundan ötürü düşüncelerinizi iyi tahlil edin derim. Ay saat 09:09’da boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor. Saat 18:25’te Ay-Güneş üçgeni devrede, Küçülen Ay fazının en verimli evresindeyiz. Her türlü önemli görüşme, konuşma, uzlaşma gibi temalar için akşam üstü ve sonrası çok uygun durumda. Üzerine saat 21:09’da haftanın en iyicil açı kalıplarından Merkür-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanlar kazanacaktır. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. İmza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Sayısız kuş yuvalarını tüylerle süslemekle meşgul.” Bu sembol bilinçaltının altı dolu olmayan mesajları ile ilgilidir, yani hissettiğimiz her şey o kadar anlamlı ve önemli olmayabilir. Bunun yerine somut düzlemde kalarak içsel yeteneklerimizi açığa çıkarmak daha faydalı olacaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27 Haziran 2024: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Yeni güne dinamik ve keyifli bir başlangıç yapıyoruz. Zira saat 05:32’de Ay-Venüs üçgeni, saat 07:25’te Ay-Mars altmışlığı etkin olacak. Tam bir erken kalkan yol alır etkisi. Önemli görüşme, resmi işlem ve imzalar için de 08:23-12:23 arasında Merkür-Pallas üçgenini değerlendirebiliriz. Sadece Ay-Satürn kavuşumunun etkin olduğu 15:56-19:56 arasına dikkat. Önemli konuları bu aralığa denk getirmemekte fayda var zira gecikme veya blokajlar görülebilir. Saat 20:10 itibariyle gökyüzü tekrar toparlanmaya başlıyor ve Ay-Merkür üçgeni etkinleşmeye başlıyor. Saat 23:10’a kadar etkisi sürecek. Akşam saatleri her türlü önemli görüşme, başvuru, proje ve odaklanma adına ideal durumda. Günün Sabian sembolü “Bir mehtap perisi iki küçük elf ile dans ediyor.” Bu sembol görünmeyen ulvi güçlerle iş birliğinin sembolüdür. Umutlar tükenmiş gibi görünürken kaderin eli devreye girer ve iyi şans karşımıza çıkar. Ne olursa olsun yaratıcı ve hayırlı olanın yolundan yürümek önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 28 Haziran 2024: Ay Balık burcunda ve saat 04:22’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Bu açı altında uyku ve rüya süreçleri çok verimli olabiliyor. Misal kafanızdaki bir sorunun cevabını bularak uyanabilirsiniz. Günün ruhani açıdan en yoğun zamanları Ay-Neptün kavuşumunun etkin olacağı saat 09:44-11:44 arası. Her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışmasını bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Ay bu açıdan sonra saat 11:45-11:52 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Koç burcuna geçiş yapacak. Günün en verimli zamanları Ay-Plüton altmışlığının etkin olduğu 12:17-16:17 arası. Önemli iş, görüşme, imza ve resmi işlem gibi konuları bu aralığa denk getirebilirsiniz, destek bulmak adına da olumlu bir tesirdir. Saat 20:58’de Merkür-Chiron karesi kesinleşiyor. Akşam saatleri itibariyle ne dediğimize ve en önemlisi haklı bile olsak nasıl ifade ettiğimize dikkat etmeliyiz. Zira bu açı kalıbı sivri dil ve patavatsızlığın zorlayıcı etkilerini beraberinde getirebilir. Eğer iletişim sağlıklı akmıyorsa kesmek en doğrusu. Günün Sabian sembolü “Kusursuz görünümlü insan kıyafeti giyen tavşanlar gururla yürüyor.” Bu sembol bir şeyleri önce taklit etsek bile zaman içerisinde özgünlüğe ulaşmamızı temsil eder. Kişinin doğuştan büyümeye, gelişmeye ve iyileşmeye isteği vardır. Sadece kişi en ufak hatasında hemen kendisini acımasızca yargılamaktan kaçınmalıdır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 29 Haziran 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Koç burcunda ve saat 00:53 itibariyle Ay-Güneş karesi kesinleşiyor, yani Son Dördün Ay fazına geçiyoruz. Hemen akabinde saat 01:02’de Ay-Jüpiter altmışlığı iyicil etkisini ortaya çıkarıyor. Asıl önemlisi saat 07:25’te Ay, hayırlı Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda. Sabah saatleri ruhsal çalışmalar, karma temizliği ve hayır işleri için çok uygun. Çok istediğiniz bir konuya ilk adımı atmayı seçebilirsiniz. Ve saat 07:49’da haftanın en olumlu açı kalıbı Venüs-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 11:35-15:35 arasında Ay-Venüs karesi etkin olduğu için aşırı alınganlık ve gereksiz savurganlıktan uzak durmakta fayda var. Günün geri kalanı gayet keyifli ve huzurlu. Günün Sabian sembolü “Ufak tefek kadın balığı yakalamak için gölete eğiliyor.” Bu sembol masumiyet ve saflığın yüreği ısıtan doğasının tezahürüdür. Yorulmak bilmeyen bir enerji ve coşku ruhlara can verir. İçimizdeki en saf ve çocuksu yönle bütünleşme zamanıdır. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 30 Haziran 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Koç burcunda ve son derecelere doğru ilerliyor. Saat 05:19’da haftanın bir diğer olumlu ve önemli açı kalıbı Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 07:56’da Merkür ile kare sert açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 07:56-15:00 arasında boşlukta. Önemli işlerimizi boşluk evresine denk getirmemekte fayda var. Saat 15:01 itibariyle Ay Boğa burcuna geçiyor ve topraklanmaya başlıyoruz. Mars-Ceres üçgeninin etkin olduğu saat 16:03 sonrasında üşendiğimiz veya zor bir konuyu ele alabiliriz. Ayrıca bu açı kalıbı spor veya diyete başlamak adına da çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Harika bir elmas mükemmel bir şekilde kesiliyor.” Bu sembol ham potansiyelin en güzel şekilde işlenerek ortaya çıkması ile ilgilidir. Gerçek benlik baskıdan kurtulduğunda varlığın en yüksek ideası gerçekleşmeye hazırdır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe