Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı hiç şüphesiz hafta boyunca etkilerini az veya çok hissedeceğimiz 26 Nisan 2017’de Boğa burcunda gerçekleşecek yeniay. Bu sebeple haftalık analiz ile yeniay yazısını birleştirdim. Bu hafta gerçekleşecek olan yeniayın ve gökyüzü olaylarının burç bazındaki etkilerini yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Yeniay anına baktığımızda göze çarpan gerilimli bir açı kalıbı dikkat çekmiyor. Bu iyi bir işaret. Yani 11 Nisan Terazi dolunayı gibi bizi gerilime sürükleyecek, artık bitsin bu iç sıkıntısı dedirtecek bir durum söz konusu değil. :) Yeniay geniş toleransla Neptün’e olumlu açı yapıyor, bu da özellikle huzur ve sakinlikle atılacak adımların başarı getirebileceğine işaret etmekte. Boğa burcunda gerçekleştiği için daha çok maddi dünya ve konularıyla ilgili adımlar atmaya odaklı bir etki aktif. Ancak Merkür’ün hala geri harekette olduğunu da unutmamak lazım. Bu bağlamda Merkür’ü haritasında ileri konumda olanların yine de özellikle maddi konularla ilgili başlangıçları en azından gerilemenin biteceği 3 Mayıs 2017 sonrasına almalarında fayda var.

Yeniayda en çok dikkat çeken konu, sabit yıldızların sahnede oluşu. Yeniay ve Güneş ile kavuşumda olan Hamal yıldızının etkisi “Alayına isyan!” tümcesine benzetilebilir. Yani bu etki sebebiyle yardım amaçlı yapıcı tavsiyeleri bile dinlemez hale gelebiliriz, dikkat! Olumlu yönü ise zorluklardan pes etmeden, savaşarak adeta tırnaklarla kazıya kazıya gelen bir zaferdir. Ayrıca yenayın yükseleni ile Zosma yıldızı birleşiyor. Bu da genel olarak bir şeyleri takıntılı düzeyde sorgulamak, eşelemek, bir yandan söylenirken bir yandan da çalışmaya devam etmek gibi bir etki yaratıyor. Ancak burada asıl önemli konu bir konuda yeterince emek vermişsek ve uğramışsak son dakikada pes etmediğimiz takdirde artık çabalarımızın meyvesini alabileceğimiz gerçeğidir.

Diğer önemli bir konu da bitmek bilmeyen Venüs retrosu geçen hafta sona ermişti, 28 Nisan 2017’de Koç burcunda tekrar yolculuğuna başlıyor. Yani sürüncemede kalan, sezon finali yapmayan duygusal meseleler artık hızlanabilir, menfi ya da müspet sonuçları ortaya çıkabilir. Aynı zamanda haritasında olumlu etki alanların da aşk hayatında yenilikler ve iyicil gelişmeler gündeme gelebilir. Yine aynı gün Merkür-Uranüs kavuşumu etkili olacak, bu da farklı ve yaratıcı fikirlerin yükselişi; enerji artışına işaret ediyor. Özellikle Merkür retrosu sonrasında kullanmak adına çok verimli bir etki sağlayabilir.

Gelelim yeniay ve bu haftanın gökyüzü hareketlerinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Yeniay sizi doğrudan maddiyat teması ile ilgili harekete geçmeye dair tetikleyebilir. Ancak Merkür’ün sizin burcunuzda hala geri gittiğini unutmamakta fayda var. Bir anlık heyecan ile hata yapmaktan kaçınmalı ve fazla risk almamalısınız. Ağır adımlarla ilerlemekte fayda var. Aynı zamanda Venüs’ün de tekrar Koç burcuna geçmesi sebebiyle hem bekleyen bir güzellik, bakım, sağlık operasyonunuz varsa gerçekleştirebilirsiniz. Diğer yandan kimi Koçlar için arapsaçına dönmüş olan duygusal meseleler yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor, yalnız Koçlar içinse duygusal açıdan güzel gelişmeler kapıda olabilir. 25 Nisan Salı günü Ay Koç burcunda, ve bir dolu gezegenle gergin açı yaptığı için kendinizi en çok kontrol etmeniz, “ya sabır” çekmeniz gereken gün bu diyebiliriz. Ayrıca sakarlık, dikkatsizlik gibi konulara dikkat. 28-29 Nisan, Cuma ve Cumartesi haftanın sizin için en iyi günleri; yaratıcılık ve iletişim tavan yapabilir, ancak yine de enerjinizi dengeli kullanın bir anda yorgun düşmeyin, zira etki çok güçlü. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeniay burcunuzda gerçekleştiği için bu hafta başrol sizde. Özellikle de 1-11 derece Boğa burcunda yükselen, Güneş ya da kişisel gezegenleri olanlar en çok etkilenecek diyebiliriz. Özellikle de uzun süredir kafanızda evirip çevirdiğiniz önemli kararları üşenmeyip hayata geçirme zamanı. Yeniay anından bir kaç gün sonra başlamak da en iyisi. Ayrıca diyet, egzersiz, sağlıklı yaşama başlama adına da güzel kullanabileceğiniz bir etki söz konusu. Diğer yandan yakın çevrenizde bir süredir sizin bile sebebini bilemediğiniz şekilde kopuklar, küslükler yaşanıyorsa tekrar bir araya gelme ve barışma durumu görülebilir. Yeniaydan bir gün sonra yani 27 Nisan Perşembe günü Ay’ın yaptığı olumlu açıların da etkisi ile özellikle maddiyat ve kariyerle ilgili önemli adımlar atabilir, size katkısı olacak görüşmeler yapabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bir süredir, belki de uzun süredir zihninizi kurcalayan; bir türlü çözüm bulamadığınız, doluya koydum almadı, boşa koydum dolmadı dediğiniz her ne varsa artık netleşiyor. Menfi ya da müspet artık bir karar alma ve uygulama vakti. Yeniay etkisiyle de “şok şok şok” tadında önemli haberler alabilirsiniz, bu da atacağınız adımların seyrini değiştirebilir. Ondan ötürü eğer artık “burama kadar geldi” diyorsanız, harekete geçmek adına en azından yeniayın gerçekleşmesini beklemekte fayda var. Venüs’ün Koç burcuna ileri hareketi de sizi canlandırıp, sosyalleştirecek bir etki yaratıyor, ancak Merkür Koç retrosunu unutmayın ve pot kırmamaya, gaf yapmamaya dikkat edin. :) Hangi lafın, nereye gideceği belli olmaz. 28-29 Nisan, Cuma ve Cumartesi Ay’ın İkizler burcunda olması ve yaptığı olumlu açılar sebebiyle sizin için haftanın en güzel etkiye sahip ve canlı günü diyebiliriz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeniayın burcunuza etkisi olumlu. Bitmek bilmeyen Koç yeniayı, Terazi dolunayı derken sonunda artık size iyi gelecek bir yeniay deneyimleyeceksiniz. Özellikle de yeni çevrelere girmek, sosyalleşmek ve iş bağlantıları kurmak adına ideal bir etki. Sadece Venüs Koç, Merkür Koç retro etkisi ile fevri olma etkisi sürüyor; özellikle iş ortamında fevri hareketler ve ani tepkilerden kaçınmaya devam. Ancak unutmayın ki kariyer konusunda olumlu gelişmelerin ilk sinyallerini de alabilirsiniz bu süreçte. Ancak koşullar hala biraz puslu, netleşip kararınızı öyle vermekte fayda var. Onun yerine sevdiğiniz insanların biraz yüzünü görün, eğlenip sosyalleşerek biriktirdiğiniz sıkıntıları az da olsa geride bırakın ki Merkür retro sonrasında planlarınızı enerjiniz tam bir şekilde uygulayabilesiniz. 25-26 Nisan, Salı ve Çarşamba Ay Koç burcunda olduğu için gerginliğe açık ve en dikkat etmeniz gereken günlerden. 30 Nisan Pazar günü ise Ay Yengeç burcunda, esasen olumlu bir etki ama alınganlık ve hassasiyet de artabilir. Kendinizi dünyadan soyutlamayın, gerekiyorsa destek isteyin. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Özellikle de kariyer konusunda önemli yüzleşmeler ve kritik kararlar gündeme gelebilir. Maskeler düşüyor, yani sizin için kim faydalı; kim değil yeniay etkisi ile ayan beyan ortaya çıkabilir. Ayrıca uzun zamandır uğraştığınız özellikle kariyer odaklı bir konuyla ilgili olumlu haberler de alabilirsiniz. Ancak özellikle de 1-11 derece Aslan burçları yeniaydan gergin açı alacağı için çevresinde olan biten hareketli gündem yüzünden soğukkanlılıklarını korumakta biraz zorlanabilirler. Eğer beklenti ve planlarınız istediğiniz gibi şekillenmediyse yeni bir sayfa açma zamanı. 25 Nisan Salı ve en önemlisi 28-29 Nisan, Cuma ve Cumartesi sizin için haftanın en iyi günleri diyebiliriz. Özellikle de 28 Nisan Cuma günü kesinleşecek Güneş-Uranüs kavuşum açısı sizi canlandırıp, yaratıcılığınıza tavan yaptırabilir. Canlı, neşeli ve ilham veren doğanızı bol bol çevrenize de yayabilirsiniz. Venüs’ün Koç burcunda ileri hareketi de size destek veriyor; aşk hayatınız hızlanabilir, flört süreci ilerleyen günlerde giderek vites arttırabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Çözülmemiş hukuki sorunları olan, bir türlü ben hangi konuya odaklanıp bilgilerimi geliştirsem diye düşünen Başaklar için yeniay adeta bir deva olarak geliyor. Özellikle hukuki konuların netleşmesi için Merkür retrosunun bitişi gerekebilir, ama ilk iyicil sinyalleri almaya başlayabilirsiniz bu dönemde. Aynı zamanda seyahatler planlanabilir, özellikle de yurtdışında görmek istediğiniz yerler varsa tatil planları yapabilirsiniz. Yeniay sizi oldukça olumlu ve yumuşak bir etki ile çevreliyor. (Özellikle de 26-27 Nisan Çarşamba ve Perşembe ) Sadece yumuşak karnınız olan sizden özür dileyen, merhamet dileyen kişileri iki kere filtreden geçirmek önemli; bu tavırlar gerçekçi mi günü kurtarmak için mi yapılıyor; karar sizde. 29 Nisan Cumartesi, Ay İkizler burcunda; Satürn ile gergin açı yapıyor, bu bağlamda özellikle haftasonu enerji vampirlerinden, içinizi sıkacak mıymıy kişilerden kendinizi uzak tutmanız en çok size iyi gelecektir. Aynı zamanda özellikle aile büyükleri, sizden üst konumda kişilerle dalaşmamakta fayda var. Gereksiz gerilimlerden kendinizi korumalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ortada kalan bir alacak-verecek, miras davası varsa artık konu netleşebilir, önemli bir haber alabilirsiniz. Ancak yatırım yapmayı düşünen Teraziler için hala koşullar pek de uygun değil, hata yapma ya da gereksiz risk alma eğilimi var. Biraz daha beklemek, maddi bir akış olursa da paranızı güvende tutmak önemli. Aynı zamanda partner/eş/ortağınızla ilgili uzun süredir beklenen özellikle maddiyat odaklı bir konu varsa netleşebilir ve ikinizi de kemiren belirsizlik duygusu ortadan kalkabilir. Diğer yandan hem kişisel hem de insanlarla önemli yüzleşmeler görülebilir, bu hem kendinizi hem de diğer insanları daha iyi tanıma ve anlamanıza vesile olabilir. 25 Nisan Salı, bu hafta dikkat edilmesi gereken bir gün, özellikle de mevzu ikili ilişkiler ise. Bir anlık duygularla köprüleri ateşe vermemelisiniz. 28-29 Nisan, Cuma ve Cumartesi Ay İkizler burcunda olduğu için etkisi olumlu ve canlandırıcı; ancak Merkür-Uranüs kavuşumu Koç burcunda olduğu için bir anlık heyecanla aklınıza sayısız fikir gelebilir, hepsini bir anda gerçekleştirmeye çalışıp sonra da sıkılabilirsiniz. Demotive olmamanız için fikirlerinizi not almak, her şeyi tek tek sırayla yapmakta fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yeniay Boğa’da yani zıt burcunuzda gerçekleştiği için siz de doğrudan etkisi altında olacaksınız. Tabii özellikle de 1-11 derecelerde yükselen, Güneş ve diğer kişisel gezegenleri Akrep burcunda olanlar. Konumuz ikili ilişkiler ve ortaklıklar. Önce iyi yanıyla başlayalım; Neptün’ün de olumlu etkisi sebebiyle “Biz neyiz” diye sorduğunuz bir duygusal mesele artık hayırlısı ile netleşip mutluluğa doğru ilerleyebilir. Ancak… Bir diğer konu da kangren olan, bir türlü bir yere gitmeyen ilişkiler ve ortaklıklar adına bir yol ayrımı vaktinin gelmiş olması. Bu bir anda hemen gerçekleşecek bir etki gibi görünmese de artık zihninizde taşlar yerine oturuyor ve özellikle süreç 11 Mayıs 2017’de gerçekleşecek Akrep dolunayı her şeyin netleşmesi ve karar sürecine işaret ediyor. 30 Nisan Pazar, haftanın sizin için en iyi günlerinden biri. Ay Yengeç burcunda, özellikle de öğlen saatleri itibariyle canlılığı arttıran; hem sezgisel hem de duygusal açıdan sizi besleyen bir etkileşim söz konusu. Biraz nostaljik, biraz da hissiyatı yüksek bir atmosfer hakim. Bu etkiyi kah kendiniz bir şeyler yazarak, dinleyerek; kah dostlarla daha da yoğun bir hale getirebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İş ortamızda belirsizlikler hakimse, artık süreçler netleşebilir. Siz de bastığınız düzlemi daha net görebilirsiniz. Aynı zamanda bir türlü çözülemeyen bir sağlık problemi olan Yaylara Yeniay etkisi ile teşhis konabilir; kalıcı ve etkili bir tedavi süreci başlanabilir. Aynı zamanda “Bugün git, yarın gel” tadında bitmek bilmeyen bürokratik bir mesele ile uğraşıyorsanız sonunda tamamlayıp rahatlayabilirsiniz. Bu etki aynı zamanda ertelenen diyet ve egzersiz süreçlerine başlamak için de uygun. Diğer yandan 24-25 Nisan; Pazartesi ve Salı günleri (özellikle de Pazartesi) oldukça canlandırıcı, ortak çalışma ve başarı kazanmaya uygun bir etkiye sahip. 28 Nisan Cuma günü kesinleşecek Merkür-Uranüs kavuşumu da adeta şarjınızı tam hale getiren, çok canlandırıcı bir etki yaratıyor. Ancak Ay zıt burcunuz İkizlerde… Yani sadece hala Merkür retro döneminde olduğumuzu, bazı yaratıcı ve optimist fikirler için henüz ne sizin, ne de toplumun hazır olmayabileceği gerçeğini de unutmamak lazım. :) Yeniay Boğa burcunda olduğu için ayakları yere basmayı her daim kendinize hatırlatın derim. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aşk konusunda yeniay etkisi ile iki yol görünüyor: Ya eskimiş çorapları atıp paspas yapıyorsunuz; ya da uzun süredir karşılıklı gurur yaptığınız ve bir türlü kişiyle açık açık konuşup “Erler film mutlu son” tabelasına ve istikbale umutla bakıyorsunuz. İki seçenek de mümkün, önemli olan hangisinin size iyi geleceği. Aynı zamanda özellikle uzun süredir yapmak istediğiniz bir hobi, gitmek istediğiniz bir kurs varsa harekete geçebilirsiniz. Ancak Merkür Koç retroda, Venüs Koç burcunda ileri harekette; yani hala ani ve fevri davranışlara açık haldesiniz, uzun vadeyi düşünmeden karar vermemelisiniz attığınız tüm adımlarda. Hafta boyunca en çok 24-25 Nisan Pazartesi ve Salı günleri en dikkat etmeniz, kontrollü olmanız gereken günler. Yeniay ve genel olarak Ay Boğa etkisi olumlu olduğu için haftanın ilk iki gününü atlattıktan sonra, 26-27 Nisan Çarşamba ve Perşembe günleri ise haftanın sizin için en iyicil etkideki günleri. Özellikle de perşembe günü maddiyat ve kariyer konuları açısından harekete geçmek adına güzel etkiler taşıyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kahve falında haneye Ay doğmuş diye bir laf vardır ya, işte yeniay da sizin haneyi temsil eden dördüncü evinizde gerçekleşiyor. Etkisi de gayet olumlu. Hane halkı ve aileyi de kapsayan güzel haberler alabilirsiniz bu yeniay etkisi ile. Bir süredir havada kalan konular netleşebilir ve herkesi mutlu edecek adımlar atılabilir. Aynı zamanda tadilat, ev değişimi ve dekorasyon gibi konularda planlarınızı netleştirip, Merkür gerilemesi bitişi sonrasında hayata geçirebilirsiniz. Bu etki aynı zamanda geçmişten gelen, bir türlü çözemediğiniz sorunları çözümlemek, içinizi boşaltmak ve yükleri geride bırakmayı da sağlıyor. Venüs’ün Koç burcunda ileri hareketi de sizler için canlandırıcı bir etki yaratacak; gelsin imaj değişiklikleri, gelsin güzellik ve bakım çalışmaları. Flört ve eğlencenin dozu artabilir, üzerinizdeki ölü toprağını silkeleyebilirsiniz. Diğer yandan özellikle 24 Nisan Pazartesi, 27-28 Nisan Cuma ve Cumartesi Ay’ın ve yaptığı olumlu açıların etkisi ile bu hafta size oldukça iyi gelebilir. İnsanlara ilham verebilir, faydalı fikir alışverişleri yapabilir, aynı zamanda üretkenliğinizi tavana çıkarabilirsiniz. Bu hafta Ay’ın en iyi açıları, aynı zamanda Merkür-Uranüs kavuşumu size bereketiyle geliyor diyebiliriz, haftalardır Kova için güzel bir şey yazılmıyor diyen okurlara özel not. :) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yakın çevre, kardeşler ve ticari konularla ilgili olumlu gelişmeler gündeme gelebilir ve artık önünüzü görmeye başlayabilirsiniz. Yeniay siz için oldukça olumlu bir etkiyi yanında getiriyor. Özellikle de ilham ve yaratıcılığınızı kullanarak fark yaratabilir, takdir toplayabilir ve bu çabalarınızın karşılığını alabilirsiniz. Küslükler varsa sona erebilir ve konular tatlıya bağlanabilir. Tabii ki sizin de bir adım atmanız koşuluyla. Hak eden kişilere ikinci bir şans vermekten çekinmemelisiniz. 27 Nisan Perşembe, sizin için haftanın en iyi günlerinden biri; özellikle de maddiyatla ilgili konularda güzel gelişmeler gündeme gelebilir, atılımlar yapılabilir. Ancak yine de vurgulamak gerekli ki Merkür hala para evinizde geri harekette, yani bu tür işlemler yapılırken bir bilene danışmak, bir kaç kere kontrol yapmakta fayda var. 30 Nisan Pazar günü Ay Yengeç burcunda, etkisi sizin için özellikle öğlen itibariyle olumlu halde; ancak Satürn-Kiron gergin açısına dikkat, yani sakarlık, dikkatsizlik ve ani hareketlerden kaçınıp aceleci davranışlardan uzak durmanız öncelikle sağlığınız için önemli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.