Merve Çubuktepe

Bu hafta Koç burcundaki Güneş tutulmasının çok güçlü etkisinden sonra biraz soluklanacağız. Ancak tabii ki tutulmanın etkisi aylarca sürecek. Diğer yandan Merkür retrosunu da yaşıyoruz. Malumunuz retro sebebiyle zaman iletişimde aksamalar, unutkanlık, denenmişin tekrar denenmesi gibi durumlar görülebilir. Ancak bu hafta özelinde ortada hiçbir karanlık tablo yok diyebilirim. Tam tersi Güneş tutulmasının gerilimli etkilerini hafifleten sonra derece olumlu açı kalıpları devrede olacak. Özellikle hafta boyunca Güneş ve Mars’ın olumlu açılarının bize güç vereceğini söyleyebiliriz. Bize düşen de ayağa kalkmak, hareket etmek ve en önemlisi kendimize güvenmek. Yapıcı ve güçlü bir hafta bizleri bekliyor.

Açıları daha detaylı incelersek eğer 24 Nisan 2023’te Güneş-KAD Kavuşumu kesinleşecek. Her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun tesirler söz konusu. Ekip olmak, kolektif düşünmek bize avantaj sağlayacaktır. Sıhhat adına da koruyucu bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Nisan 2023’te Güneş-Satürn Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

26 Nisan 2023’te Venüs-Chiron Altmışlığ kesinleşecek. Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

27 Nisan 2023’te Mars-Chiron Karesi kesinleşecek. Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Nisan 2023’te Mars-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Gördüğünüz üzere hafta boyunca etkin olan önemli açı kalıplarının çok büyük bir kısmı olumlu doğada. Altmışlık açı etkisi baskın olduğu için bu açı formu güzelliklerin inisiyatif ve çabayla geleceğini gösterir. Çekinmeyelim, kimsenin bizi baskılaması veya yolumuzdan saptırmasına izin vermeyelim. Merkür retro dönemleri içe dönüş, kendimizi anlama ve korkularımızla yüzleşerek çözüm bulma zamanıdır. İşte bu olunca da asıl üretkenlik ve güzellik gelir. Ki tutulma da bu süreci güçlü bir şekilde tetikledi. Herkese rastgele…

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.04.2023: Herkese iyi haftalar! Güneş tutulmasının güçlü tesirlerini yavaş yavaş sindirmeye bir yandan da önümüzdeki dönemdeki Ay tutulmasına hazırlanmaya başladık. Günün erken saatlerinde haftanın en iyicil açı kalıplarından biri devrede olacak. Saat 06:18’de Merkür-Mars altmışlığı devrede. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bugün gerçekten güzel tesirlere sahip bir gün zira saat 14:00’te de Güneş, hayırlı Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Bu açı kalıbının desteğiyle her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun tesirler söz konusu. Ekip olmak, kolektif düşünmek bize avantaj sağlayacaktır. Sıhhat adına da koruyucu bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 15:14’te Neptün ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 15:15-21:58 arasında boşlukta olacağı için önemli tüm işlerimizi öğle saatlerinden önce tamamlamamız daha verimli olacaktır. Saat 21:59’da Ay boşluktan çıkıyor ve Yengeç burcuna geçiyor. Günün Sabian sembolü “Gök kuşağının altın kabı berrak yağmurun ortasında parlıyor.” Bu sembol hakikati arayanların er ya da geç tıpkı Simyacı romanındaki gibi hazinesini bulacağını bize hatırlatır. Bir tetikleme kişiye ruhun sınırsız bir potansiyeli olduğunu fark ettirebilir. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 25.04.2023: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Merkür retrosunun da etkisiyle romantik, nostaljik ve duygusal hissedebiliriz. Ancak lütfen bu etkilerin size hatalı kararlar vermesine müsaade etmeyin, geçmiş bazen uzaktan güzel görünür ancak yaklaşınca işler değişir. Saat 07:10’da Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor ve Hilal fazının en bereketli evresine adım atıyoruz. Tüm insan ilişkileri, kişisel meseleler ve duygusal konularda orta yolu bulmak adına destekleyici bir tesir. Haftanın bir diğer olumlu açısı Güneş-Satürn altmışlığı saat 13:47’de kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Tam bir işleyen demir ışıldar günündeyiz. Ay Yengeç burcunda günün geri kalanında sakin yolculuğunu sürdürecek. Günün Sabian sembolü “Kederle gölgelenen dul bir mezarda diz çöküyor.” Anlamı biraz karanlık görünse de bu sembol aslında çok önemli bir konuya vurgu yapmaktadır. Gerçeği öğrenmeden önce insan şüphe içerisinde ve huzursuzdur. Bir şeylerin olduğunu bilmekte ancak adını koyamamaktadır. İşte bu sembol illüzyonlardan sıyrılıp gerçeği görmek isteyenlerin yaşadığı doğum sancısını temsil eder. Tabii ki bireyin de bunu istemesi gerekir. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 26.04.2023: Haftanın ortasına geldik bile. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bu evre ailemiz ve evimizle ilgilenmek adına ziyadesiyle güzel tesirler taşımakta. Yeni gün başlarken saat 02:49’da Venüs-Chiron altmışlığı kesinleşecek. Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Sadece sabah saatlerine dikkat zira saat 06:07-08:07 arasına Ay-Mars kavuşumu etkin ve bu açı kalıbı solumuzdan kalkmamamıza ve yanlış anlaşılmalara açıklık getirebilir dikkat. Hemen celallenmeyelim. Neyse ki saat 09:45 itibariyle hava değişmeye başlıyor ve Ay-Uranüs altmışlığı devrede. Bu keyifli açı kalıbı özellikle öğlen ve öğleden sonra etkin. Bir şeyler üretmek, olaylara farklı açıdan bakmak, çekindiğimiz bir şeyi denemek gibi konular adına iyicil etkiler devrede olacak. Ay günün geri kalanında olaysız bir şekilde yolculuğunu sürdürecek. Günün Sabian sembolü “Derin bir kanyon boyunca inşa edilmiş bir köprü.” Bu sembol zekâ ile her türlüğü zorluğun aşılabileceğini bize hatırlatır. Kişi zekasını kullanarak gerekli çabayla birlikte sentez yaratmalı ve insanları yönlendirmelidir. Kişi bireyden öte insanlar arasında bir kanal vazifesi görürse eğer bereket de çoğalacaktır. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27.04.2023: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:40’ta Neptün ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Özellikle 00:00-02:39 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun, aynı zamanda anlamlı rüyalar da görebilirsiniz. Ay saat 09:29’da boşluktan çıkarak Aslan burcuna adım atıyor, tekrar odak ve netlik kazanmaya başlıyoruz. Sadece saat 10:13 civarındaki Ay-Plüton karşıtına dikkat, ego odaklı çatışmalar, inatlaşmalar ve güç savaşları devrede olabilir. Buna ek olarak saat 16:34’te Mars-Chiron karesi de devrede olacak. Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Önemli işlerinizi sabah erken saatler veya geç geç saatlere doğru halletmenizi öneririm. Günün Sabian sembolü “Samiriyeli kadın kuyudan su çekmeye geliyor.” Bu sembol eski bilgi ve anıların rehberliği ile içsel perspektifi geliştirmekle alakalıdır. Kolektif bilinç dışına ulaşmanın yolu bazen içe dönmektir. Gerçeği aramaktan korkmamak yolculuğa çıkmanın ilk koşuludur. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 28.04.2023: Gün başlar başlamaz saat 00:19’da Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve ilk dördün Ay fazına adım atıyoruz. Bu faz çelişki ve mücadele ile ilgilidir. Duygu, dürtü ve mantık arasında git geller yaşanabilir, çelişkili duygular hissedebilirsiniz. Ayrıca bir şeyler ters gittiğinde lütfen kendinizi suçlamayın, hayat bu, zaten Merkür retro aksilikler olabilir. Zira öğle saatlerine kadar hatlar biraz karışık, özellikle de 10:43-14:43 arasında Ay-Merkür karesi etkin olduğu için çok zaruri değilse bu zaman diliminde önemli imza, görüşme ve resmi işlem gerçekleştirilmesini önermem. Saat 20:10’da hava yumuşamaya başlıyor ve Ay-Chiron üçgeni devreye giriyor. 19:10-21:10 arası her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve tedavi için çok uygun. Günün Sabian sembolü “Kızak henüz karla kaplanmadığı için hızlanıyor.” Bu sembol bir konuda öncü olmanın getireceği büyük gücü gösterir. Kişi ön plana çıkmaktan çekinmemeli ve inisiyatif almalıdır. Dış koşullar bazen amansızdır ancak çelik gibi bir irade birçok koşulu aşabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 29.04.2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son bölümünde ve saat 13:52’de hayırlı Jüpiter ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Her türlü önemli iş, özellikle de finans ve kariyer odaklı konu için saat 11:52-13:51 arasını değerlendirebilirsiniz. Ay saat 13:52-21:59 arasında uzun bir süre boşlukta olacağı için günün geri kalanını biraz daha rölantide geçirebiliriz. Çok çetrefilli işleri çözmek için inat etmemek gerek. Ve saat 23:04’te haftanın en iyicil açı kalıplarından biri devreye giriyor ve Mars-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Hediyeler ve yanan mumlarla dolu bir Noel ağacı.” Bu sembol beklentilerin mutluluk ve sevinç ile karşılanacağına işarettir. Bir kutlama gündeme gelebilir. Ayrıca gelenekler kuşaktan kuşağa aktarılarak kutlamalar ve o ince zerafet ölümsüz hale getirilmelidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 30.04.2023: İnanılmaz ama neredeyse bu ayın da sonuna geldik. Nisan ayının son Pazar gününde Ay Başak burcunda ve saat 06:02’de Ay Düğümleri ile olumlu konuda. Evimizi temizlemek, eşyaları düzenlemek ve güzelleştirmek adına iyicil tesirler altındayız. Sadece saat 08:41’deki Ay-Satürn karesi zaman zaman gecikme ve odak dağılmaları olabileceğine işaret etmekte ancak bu etki öğlene doğru kaybolacak. Ve saat 17:59’da günün en güzel açı kalıbı olan Güneş-Ay üçgeni kesinleşiyor. İlk Dördün Ay fazının en verimli hali olan bu form özellikle eril-dişil enerjinin dengelenmesi adına mükemmeldir. Gerek insani gerek duygusal ilişkilerde denge ve çözüm bulmak çok daha kolay olabilir, ayrıca destekler de alabiliriz. Son olarak saat 22:05’te Ay-Merkür üçgeni devrede olduğu için 20:05-00:05 arası Merkür retro olsa dahi imzalar, kararlar ve önemli görüşmeler için iyicil tesirler içermekte. Günün Sabian sembolü “Güzel bir Kızıl Haç hemşiresi merhametli olmak için acele ediyor.” Bu sembol gerektiğinde hizmet etmenin ve fayda sağlamanın getirdiği hayrı bize hatırlatır. Şefkat ve iyi niyet dünyayı güzelleştirir, yaraları sarar. Hayır duası almak birçok şeyi iyileştirirken kalbi de şifalandırır, bunu ihmal etmemek gerekir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe