Merve Çubuktepe

Bu hafta önemli gezegen hareketlerine tanık olacağız. Merkür Retro hareketine devam ederken Kova’dan Oğlak burcuna dönüyor. Mars ise Oğlak burcuna geçerken Venüs ise Oğlak burcundaki retrosunu bitirecek. Yani bu hafta önemli olan her şey Oğlak burcuna gerçekleşiyor. Bu bağlamda her şeyi net, gerçekçi, hatta sansürsüz bir şekilde görüp, son derece ciddi, mantık odaklı ve rasyonel kararlar alabileceğimiz bir hafta beklemekte.

Venüs 28 Ocak 2022 saat 11:46-30 Ocak 2022 saat 11:46 arasında durağan konumda olacak. Durağan konumların önemini unutmayalım. Venüs durağan konumda aldığımız duygusal veya maddi kararlar çok belirleyici olabilir, iyi ya da kötü geri dönüşü olmayan etkiler yaratabilir. Hafta boyunca iyi gün-kötü gün dostu ayrımını çok net yapabiliriz. Emek veren, gerçekten yanımızda olan kişilerin önemi büyürken iyi günde, sadece göstermelik yanımızda olan kişilerin varlıkları daha fazla batabilir ve kalıcı soğuma hissi oluşabilir. Bir nevi duygusal ve ruhsal açıdan sapla samanı ayırıyoruz diyebiliriz. Venüs 30 Ocak 2022 saat 11:46’da ileri hareketine başlayacak. Venüs’ün retrosunu bitirmesiyle çifte retro etkisinden uzaklaşmaya başlayacağız ancak bu etki tesir asıl önümüzdeki hafta hissedilmeye başlayacak.

Merkür retrosuna devam ediyor ve 26 Ocak 2022 saat 06:04’te 29 derece Oğlak burcuna geri dönecek. Retronun kalanında Merkür 24 derece Oğlak burcuna kadar gerilemeye devam edecek. Bu sebeple Merkür Kova retrodan Oğlak burcuna geçiş eski defterlerin daha da açılmasına, eski tartışmaların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Özellikle eski ve modern düşünce çatışabilir, geçmişteki olaylar ısıtılıp ısıtılıp karşımıza çıkabilir. Aşırı dogmatik, geleneksel ve katı kalıplı düşüncenin başta fayda sağlar gibi görünüp ters tepebileceği bir dönemdeyiz. Bürokratik konular, sistemler, hiyerarşik görevlerde aksama ve karışıklıklar görülebilir. Merkür 3 Şubat 2022 saat 07:43-5 Şubat 2022 saat 07:43 arasına durağan konumda kalacak ve 5 Şubat 2022 07:44 itibariyle ileri harekete geçecek.

Mars 24 Ocak 2022’de Oğlak burcuna geçecek. Bu durum çok önemli; Mars yüceldiği, en kontrollü, soğukkanlı ve başarmaya açık olduğu konumda. İrademiz en üstün noktaya çıkabilir, öfkelenmeden, kontrolü kaybetmeden doğru adımları atarak odaklandığımız konuda muzaffer olmamız mümkün. Konsantrasyonu da oldukça yükselten bir etkidir. Spor ve diyete başlamak, kural ihlali yapmadan düzenli devam etmek adına da ziyadesiyle destekleyicidir. Mars Oğlak dönemlerinde her şeyin planlı olmasında fayda vardır, gereksiz doğaçlama, sadece içgüdüleri kullanmak ve duygusal kararlara odaklanmak pek fayda getirmez. Mars 6 Mart 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Bu hafta Oğlak burcu vurgusu çok güçlü ve bu sebeple disiplinli, odaklı, zorluklardan yılmayan bir ruh hali kazanmaya açık. İnsanız yoruluyor, engellerle karşılaşıyor ve hatta düşkırıklığına da uğruyoruz. Ancak bu hafta kendimizi bırakmayıp ayağa kalkarsak, ruhen yoran şeylerin işimizi, amaç ve hedeflerimizi engellemesine izin vermezsek özellikle Merkür retrosunun da sonlanmasıyla birlikte bu durumun mükafatını beklediğimizden fazla bir şekilde alabiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.01.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda ve bugün pek etliye sütlüye karışmayacak. Sakin ve huzurlu tesirler bizi bekliyor. Bugün Ay bulunduğu menzil sebebiyle de oldukça güzel bir yerde. Gün boyunca ruhsal çalışmalar, şifa ve ibadet adına güçlü tesirler devrede olacak. Zorlu etkilerden hızlı sıyrılma ve verim alma adına da ideal olduğu için çetrefilli işlerinizi bugün daha rahat çözebilirsiniz. Özellikle Ay saat 03:25 itibariyle Satürn ile üçgen olumlu açı yapacağı için önemli işlerimizi sabah saatlerinde erkenden halletmek önümüzü hızlı açarak rahatlamamızı sağlayabilir. Bu durum önemli sunumlar, üstlerle görüşmeler için de geçerli. Sanatsal faaliyetlerle uğraşmak, müzik, resim, dans gibi aktiviteler de ruhu canlandıracaktır. Saat 15:52’de Mars burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu durum çok önemli; Mars yüceldiği, en kontrollü, soğukkanlı ve başarmaya açık olduğu konumda. İrademiz en üstün noktaya çıkabilir, öfkelenmeden, kontrolü kaybetmeden doğru adımları atarak odaklandığımız konuda muzaffer olmamız mümkün. Konsantrasyonu da oldukça yükselten bir etkidir. Spor ve diyete başlamak, kural ihlali yapmadan düzenli devam etmek adına da ziyadesiyle destekleyicidir. Mars Oğlak dönemlerinde her şeyin planlı olmasında fayda vardır, gereksiz doğaçlama, sadece içgüdüleri kullanmak ve duygusal kararlara odaklanmak pek fayda getirmez. Mars 6 Mart 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 25.01.2022: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:09’da Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 01:10-06:57 arasında boşlukta. Ay uyku saatlerinde boşlukta olduğu için uykuda kesilmeler, ani uyanma veya uykuya dalma güçlüğü görülebilir. Uyumadan önce duş, bitki çayı, gevşeme ve nefes egzersizleri yapmak faydalı olabilir. Ay saat 06:58 itibariyle boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Saat 07:47’de Ay-Mars altmışlık açısı kesinleştiği için zinde, hırslı ve kararlı bir şekilde güne başlayabiliriz. Ancak Ay saat 08:50’de retro konumdaki Merkür’e sert açı yaptığı için enerjimizi dengeli kullanmak, yazılı ve sözlü iletişimde dikkatli olmak çok önemli. Gaflar, hatalardan kaçınmakta fayda var. Saat 16:40’ta Ay-Güneş karesi kesinleşirken Son Dördün fazına geçiyoruz. Bu faz iç dünya ile dünyaya yansıttığımız kimlik arasında çatışma yaratabilir, daha hırslı olup kendimizi ispat arzusu içerisinde girebiliriz. Sağlıklı dozu olumlu olmakla birlikte hırsın gözümüzü kör etmesine izin vermememiz önemlidir. Saat 17:01’de Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşirken günün en verimli saatlerine adım atıyoruz. Özellikle 15:01-19:01 arasında her türlü kariyer, finans ve bireysel önemli işleri Merkür retrosunda erteleyemiyorsak hayata geçirebiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 26.01.2022: Ay Akrep burcundaki yolculuğuna devam ediyor ve saat 01:52’de Uranüs ile karşıt sert açı yapacak. Bu açı uykudan aniden uyanma, acıkma ve gergin rüyalar oluşturabilir ancak geçici bir etkidir. Ay saat 02:41’de Venüs ile altmışlık açı yaptıktan sonra Uranüs’ün gergin tesiri de geride kalacak. Sabah saatlerinde Ay saat 08:41’de Satürn ile kare sert açı yapacak. Özellikle 06:41-10:41 arasında önemli işler, üstlerle konuşmalar, bürokratik meseleleri bu saatlere almamakta fayda var, beklediğimizden fazla zorlukla karşılaşabiliriz. Merkür retrosuna devam ediyor ve 26 Ocak 2022 saat 06:04’te 29 derece Oğlak burcuna geri dönecek. Retronun kalanında Merkür 24 derece Oğlak burcuna kadar gerilemeye devam edecek. Bu sebeple Merkür Kova retrodan Oğlak burcuna geçiş eski defterlerin daha da açılmasına, eski tartışmaların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Özellikle eski ve modern düşünce çatışabilir, geçmişteki olaylar ısıtılıp ısıtılıp karşımıza çıkabilir. Aşırı dogmatik, geleneksel ve katı kalıplı düşüncenin başta fayda sağlar gibi görünüp ters tepebileceği bir dönemdeyiz. Bürokratik konular, sistemler, hiyerarşik görevlerde aksama ve karışıklıklar görülebilir. Merkür 3 Şubat 2022 saat 07:43-5 Şubat 2022 saat 07:43 arasına durağan konumda kalacak ve 5 Şubat 2022 07:44 itibariyle ileri harekete geçecek. Saat 19:47’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken günün ruhsal açıdan güçlü ve dingin saatlerine adım atıyoruz. Özellikle saat 17:47-21:47 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27.01.2022: Ay Akrep burcunda ve saat 05:09’da Plüton akabinde 08:27’de Merkür ile altmışlık açı yapacak. Güne oldukça güçlü, kararlı ve odaklı bir şekilde başlıyoruz. Bugün hedefe kilitlendiğimiz bir konuda başarı kazanmak adına kuvvetli destekler altında olacağız. Ay saat 09:14’te Güney Ay Düğümü ile kavuşum gerçekleştirecek. Gün boyunca karmik rastlantılar, yüzleşme ve hesaplaşmalar gündeme gelebilir. Ay saat 08:28-10:34 arasında boşlukta olacağı için sadece bu aralığa önemli işlerimizi denk getirmemeye dikkat etmeliyiz. Ay saat 10:35 itibariyle boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiş yapıyor, hareket özgürlüğümüz ve vizyonumuz artmaya başlıyor. Akşam saatlerine geldiğimizde 21:01’de Ay-Jüpiter karesi kontrolsüz yeme, içme ve harcama eğilimi yaratabilir dikkat. Saat 23:46’da Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor. İkili ilişkiler, ailevi ve duygusal konularda eski problemleri çözme ve geride bırakma fırsatı söz konusu. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 28.01.2022: Ay Yay burcunda 01:50’de Chiron ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 00:50-02:50 arası ruhsal çalışmalar, şifa ve nefes pratikleri için çok uygun. Ay saat 11:39’da Satürn ile altmışlık olumlu açı gerçekleştirirken günün en verimli saatlerine adım atıyoruz. Özellikle 09:39-13:39 arası her türlü önemli iş, sorumluluk, sunum, müzakere gibi konularda en verimli zamanları. Haftanın en önemli konusuna gelirsek eğer, Venüs saat 11:46’da retrosunu sonlandırarak, durağan konuma geçiyor. Durağan konumların önemini unutmayalım. Venüs durağan konumda aldığımız duygusal veya maddi kararlar çok belirleyici olabilir, iyi ya da kötü geri dönüşü olmayan etkiler yaratabilir. Hafta boyunca iyi gün-kötü gün dostu ayrımını çok net yapabiliriz. Emek veren, gerçekten yanımızda olan kişilerin önemi büyürken iyi günde, sadece göstermelik yanımızda olan kişilerin varlıkları daha fazla batabilir ve kalıcı soğuma hissi oluşabilir. Bir nevi duygusal ve ruhsal açıdan sapla samanı ayırıyoruz diyebiliriz. Venüs ileri hareketine 30 Ocak 2022 saat 11.46’da başlayacak. Ay saat 21:59’da Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Bu saatler itibariyle yanılgılara, aldanmaya açıklık görülebilir. Dolandırıcılık ve tutarsız demeçlere çok dikkat. Ay günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 29.01.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay-Güneş 45’lik açısı saat 02:22’de kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Yeniaydan önceki son durak Ay’ın ruhsal açıdan en güçlü olduğu zamanlardır. Bir şeyleri sonlandırmak, zararlı alışkanlık bırakmak ve bağ kesmek adına en önemli duraktır. Saat 05:57’de Güneş-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Haftanın en şifa odaklı ve iyileştirici tesirlerinden biri. Ruhumuzu iyi etmek, ruhsal yüklerden arınmak adına iyicil bir destek. Bu açı kalıbı ayrıca tıbbi rahatsızlıkların da hafiflemesi konusunda destekleyicidir. Saat 07:15’te Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay saat 12:10’da boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapacak ve 18:10’da Mars ile kavuşum yapacak. Kararlılık ve odağımız artıyor. Özellikle de Ay-Jüpiter altmışlığının etkili olduğu 21:03-01:03 arası günün en iyicil, her anlamda önemli işlerimizi harikulade bir şekilde kotarabileceğimiz saatler. Açı saat 23:03’te kesinleşecek ancak etkisi gece boyunca devam ediyor. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 30.01.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay saat 05:47’de Uranüs ile üçgen olumlu açı yaparak güne dinamik, keyifli ve yaratıcı bir şekilde başlamamıza vesile oluyor. Enerjimiz ve hevesimiz oldukça yüksek olabilir. Buna ek olarak Ay saat 06:07’de Venüs ile kavuşum açısı yapacağı için özellikle günün ilk saatlerinde duygusal konularla ilgili çok güzel bir akış söz konusu. Ve en önemlisi Venüs 30 Ocak 2022 saat 11:46’da ileri hareketine başlayacak. Venüs’ün retrosunu bitirmesiyle çifte retro etkisinden uzaklaşmaya başlayacağız ancak bu etki tesir asıl önümüzdeki hafta hissedilmeye başlayacak. Herkese geçmiş olsun, yeni dönem hayırlı olsun. :) Saat 22:31’de Güneş-Uranüs karesi kesinleşecek. Patronlar, ebeveynler -özellikle de baba, eril figürlerle çatışma; beklenmedik kopukluk ve restleşmeler gündeme gelebilir. Eğer bir konuda isyan edeceksek eğer temelini iyi sorgulamayı ve çocukça hareketlerden kaçınmalıyız. Sırf inat etmek için inat veya isyan teması ters tepebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 22:47’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken günün en ruhsal saatlerine adım atıyoruz. Saat 20:47-00:47 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Bu saatleri sanatsal aktivitelerle de değerlendirebiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe