Merve Çubuktepe

Aslan yeniayını geçirdik ve geldik tutulmalar döneminden önceki son haftaya… Gökyüzündeki ateş elementi vurgusu giderek yoğunlaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda doğal afet risklerinden bahsetmiştim malumunuz depremler, seller derken çok yoğun etkiler altındayız. Bu tansiyonlu etkiler hala geçerliliğini koruyor, umarım daha fazla bir sıkıntı olmadan bir süreci atlatırız. Ancak aşikar olan şu ki sabit burçlarda olan tutulmalar (yine Aslan burcundaki 1999 tutulmalar dönemi) ve baskın gerilimli açı kalıpları genelde bu tür afetlerle alakalı oluyor, ancak 17 Ağustos 99 depremi öncesindeki gökyüzü çok daha farklı bir tablodaydı, ondan ötürü bu çapta büyük bir felaket etkisinin gerçekleşeceğini şahsen düşünmüyorum; ancak izdüşümler sebebiyle kuzeybatı hattındaki hareketlilik devam edebilir.

Bu hafta Güneş ile Mars kavuşum yapıyor, Merkür de yüceldiği Başak burcuna geçiyor. Güneş-Mars etkileşimi haliyle her alanda rekabet, gerilim ve mücadeleyi bir arada getirecektir. Gerek siyasi arenada gerek insan ilişkilerinde dikkat çekme arzusu, ön planda olma isteği ve egoların savaşları gündeme gelebilir. Geçiş öncesi Merkür-Uranüs üçgeni de yaratıcılık ve farklılık yaratma adına bize tüm desteklerini sunuyor. Ancak bu süreçte çok şişen balonların da patlayacağını aklımızda tutmalıyız! Diğer yandan Merkür Başak burcuna geçerken “sen bunları takma, işine gücüne bak, aklını kullan ve kazan” diye bizi uyaracak zaten. Hafta içinde Mars Aslan ve Merkür Başak etkilerine karma olarak burç bazında değineceğim.

İkili ilişkiler cephesinde zorlu bir yapı olarak Venüs-Satürn arasındaki karşıt açı hafta boyunca etkili olacak. Özellikle sallanan ilişkilerde artık karar vakti, dayanıksız yapılar bu etki altında kalabilir; zira kriz anında daha fazla anlayış ve empati olması gereken bir düzlemde olmamız gerekirken bunu yapmak pek de kolay olmayacak, bundan ötürü kredisi biten kişiler hakkında artık nihai kararlar gündeme gelebilir. Finansal açıdan da hafta boyunca açı kalıbı sebebiyle harita özel bir destek almıyorsa çok önemli girişimler, satın almalar ve riskli yatırımlardan uzak durmakta fayda var. Haftanın son günlerinde kesinleşecek Venüs-Uranüs olumlu açısı neyse ki bu tansiyonun düşmesi konusunda destekleyici durumda.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 24.07.2017: Yeni haftaya Ay Aslan burcundayken başlıyoruz. Merkür ve Uranüs arasındaki olumlu açı da devrede. Yani pazartesi sendromundan uzak; canlı, yaratıcı ve üretken bir gün bizi bekliyor. Ay, aynı zamanda gün boyunca Jüpiter, Venüs ve Satürn ile olumlu açılar yapacak. Başta iş ve mülakatlar olmak üzere oldukça destekleyici yapılar devrede. Ve fikir alışverişleri, kendinizi göstermek, etki alanınızı arttırmak adına da fırsatlar söz konusu. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Yay ve Koçlar bu etkiden özellikle faydalanabilir. Ama Venüs-Satürn karşıtlığı da devrede yani duygusal konular ve yatırımlarla alakalı olarak özellikle değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yay daha sabırlı, empatik ve dikkatli olmalı.

Salı 25.07.2017: Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son demlerinde Uranüs ile olumlu açı yapacak sonra da Merkür ile kavuşuma geçecek. Yine enerji ve motivasyonun yüksek olduğu etkiler baskın durumda. Her türlü görüşme, ticari girişim, mülakat adına yine ideal bir gün. Aynı zamanda yaratıcılık konusunda insanlardan ilham alabilir, ve insanlara da yol gösterebilirsiniz. Hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Yay ve Koçlar için bu etki ekstra kuvvetli. Ay 12.23-13:38 arasında boşlukta, akabinde Başak burcuna geçiş yapıyor.

Çarşamba 26.07.2017: Merkür yüceldiği Başak burcuna geçiş yapıyor, Ay da Başak burcunda. Gündemimiz detaylar, verimlilik ve planlama. Emek verilen konularda yol katedebilir, aynı zamanda bir süredir üşendiğiniz elinizin gitmediği konularda başlangıçlar yapabilirsiniz. Sadece öğlene kadar Ay-Neptün gerilimli açısı sebebiyle özellikle değişken burçlar Yay, Balık, Başak ve İkizler başta olmak üzere önemli konulara öğle sonrasında başlamakta fayda var. Ay bu esnada Plüton ile de olumlu açıda; yani alınan aksiyonların etkisi de büyüyor. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Boğa ve Oğlaklar bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe 27.07.2017: Güneş ile Mars arsındaki kavuşum kesinleşiyor. Haftanın en yoğun etkilerinden biri! Harita da destekliyorsa önemli kararlar almak, sahneye çıkmak ve kendinizi göstermek adına fırsatları değerlendirebilirsiniz. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, önce Venüs ile gergin açı yapacak. Duygusal açıdan zorlayıcı, alınganlığa ve çatışmalara açık etkiler aktif durumda. Ay ile Kiron da gerilimli açıda olduğu için bugün ilişkilerde kriz konuları çok gündeme getirmemek, ve aynı zamanda demeçlerinize dikkat etmekte fayda var. Ay bu zorlu açılardan sonra 09:31-18:38 arasında boşlukta kalıp akabinde Terazi burcuna geçiş yapacak.

Cuma 28.07.2017: Ay Terazi burcunda; Mars ve Güneş ile olumlu açılar yapıyor. Haftanın en enerjisi yüksek ve olumlu günlerinden biri. Her türlü girişim, projeler ve aynı zamanda eğlence/spor aktivitelerine başlamak adına şahane bir etki söz konusu. Ay sonra bir de Jüpiter ile birleşiyor, iyice etkisi yükseliyor. Terfi, zam hakkında konuşmalar, iş görüşmeleri, sunumlar ve fark edilmek adına her konuda bugünü değerlendirebilirsiniz. Bu güzel etkiler özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Yay ve Koçlar için destekleyici durumda. Sadece Ay ile Plüton da gerilimli irtibata geçeceği için aşırı abartılı davranışlar ve agresyondan kaçınmak önemli.

Cumartesi 29.07.2017: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, bu sefer de Satürn ve Venüs ile olumlu açılar yapıyor. Bugün de konumuz ilişkiler… Duygusal konularda güzel gelişmeler, önemli ve iyi sonuçlanan konuşmalar, mutluluk veren haberler gündeme gelebilir. Bu etki aynı zamanda finansal planlar ve kararlar açısından da oldukça olumlu durumda. Özellikle yine hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Yay ve Koçlar için bu etkiler çok daha yoğun deneyimlenebilir.

Pazar 30.07.2017: Ay, 00:31-03:24 arasında boşlukta akabinde Akrep burcuna geçiş yapıyor. Bugün Venüs ile Uranüs arasındaki olumlu açı kesinleşiyor, ve hafta boyunca zorlayıcı olan Venüs-Satürn karşıtlığının etkileri silinmeye başlıyor. Canlı, yaratıcı, eğlenceli ve farklılıklara açık bir gündeyiz. Sevdiğiniz insanlarla birlikte güzel şeyler paylaşabilir, aynı zamanda tatlı sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. (Tabii sizin de yapmanız mümkün :) ) Diğer yandan önemli konular ve görüşmeleri akşamdan önce bitirmekte fayda var, zira Ay akşam itibariyle Mars ve Güneş ile gerilimli açılar yapacak; yani her türlü inatlaşma ve ego çatışmasına açık bir ortam oluşuyor. Aynı zamanda ani hareketler, dikkatsizlik, sakarlık gibi durumlara açık etkiler de söz konusu. Özellikle de sabit burçlar Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ