Merve Çubuktepe

Haftanın ilk günü itibariyle 24 Temmuz 2023’te Venüs durağan konumdan çıkarak retrosuna başlıyor. Etkilerini detaylıca konuşmuştuk, herkese hayırlı uğurlu olsun. :) Venüs retrosu 5 Eylül 2023’e kadar sürecek. Haftanın diğer bir önemli olayı ise 29 Temmuz 2023’te Merkür’ün Başak burcuna geçişi. Venüs retro türbülansına karşılık Merkür yüceldiği forma geçiş yapıyor. Demek ki karmaşa yerine mantık, düzen ve sağduyu odağında olmak bize zaferleri getirecek. Dürtülere kapılmak yerine aklın sesi de rehberimiz olacak. Merkür Ağustos ayında bu burçta retro yapacağı için uzun bir süre 5 Ekim 2023’e kadar Başak burcunda kalacak.

Venüs retrosunu her açıdan analiz ettik ve bu hafta durağan süreci de bitirerek retro hareketine başlıyor.

Takvimi tekrar hatırlayalım:
Venüs Retro Hareketi: 24 Temmuz 2023 04:33 – 3 Eylül 2023 04:18 (28-12 derece Aslan)
Venüs Durağan Konumda: 3-5 Eylül 2023 04:19
Venüs İleri Harekette: 5 Eylül 2023 04:20 – 12 derece Aslan

Haftanın en önemli etkisi şüphesiz 29 Temmuz 2023’te Merkür’ün Başak burcuna geçişi. Merkür’ün bu burçta olması, zihinsel süreçlerde titizlik, organize olma ve eleştirel düşünme becerilerini artırır. Bu dönemde verileri analiz etmek, planlar yapmak, liste yapmak ve görevleri ayrıntılı bir şekilde takip etmek daha kolay olabilir. Mantıklı düşünme ve pratik çözümler bulma yetenekleri artar.

Merkür Başak burcunda aynı zamanda sağlık ve iyilik haliyle ilgili konulara da odaklanmayı getirir. Beslenme, egzersiz, sağlık kontrolleri ve düzenli yaşam tarzıyla ilgili bilgileri toplama ve uygulama eğilimi yükselir. Ancak bu dönemde aşırı detaycılık veya mükemmeliyetçilik eğilimi ortaya çıkabilir. İşlerin sürekli olarak kontrol edilmesi veya ayrıntıların üzerinde fazla takılma gibi davranışlar dikkat gerektirebilir. Esneklik ve bütünsel bakış açısını korumak önemlidir. Bir sonraki ay bu burçta retro hareketini gerçekleştireceği için Merkür uzun bir süre 5 Ekim 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Hafta boyunca iki önemli açı kalıbı etkili olacak. İlki 27 Temmuz 2023’te kesinleşecek Merkür-Venüs kavuşumu. Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde daha yumuşak bir dil kullanarak sevdiklerimize duygusal destek verebiliriz. Bu dönemde, sevdiklerimizle daha samimi ve içten bir iletişim kurmamız mümkündür. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

İkinci önemli açı da 28 Temmuz 2023’te kesinleşecek Merkür-Chiron Karesi olacak. Bu açı kalıbı geçmişte yaşanan zihinsel veya iletişimsel travmaların tekrar tetiklenebileceğini gösterir. Eski yaralar yeniden açılabilir ve bu da duygusal zorluklara ve zihinsel gerilimlere neden olabilir. Geçmişte yaşanan olayları anlamak, kabullenmek ve iyileştirmek için bir fırsat sunar. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24 Temmuz 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya saat 00:38’de Merkür-Uranüs karesinin kesinleşmesi ile başlıyoruz. Açı kalıbının etkisiyle düşünce yapımız ve iletişim tarzımızda ani ve beklenmedik değişiklikler söz konusu olabilir. Zihinsel olarak hız ve yaratıcılık artar, ancak dikkat de dağılabilir ve hatalara açıklık görülür. Ani reaksiyonlar ve fevri kararlara karşı çok dikkatli olmakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 04:33’te Venüs durağan konumunu tamamlayarak Aslan burcunda retro hareketine başlıyor. Etkisi 5 Eylül 2023’e kadar bu süreci uzun uzun anlatmıştım. Duygusal konular başta olmak üzere finansal konular ve değer algımızda büyük değişim, dönüşüm ve yüzleşmelere açık bir döneme adım atıyoruz. Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 09:14-11:14 arası günün verimli zamanları zira Ay-Vesta üçgeni kesinleşiyor. Açı kalıbı vesilesiyle içsel odaklanmayı güçlendirebilirsiniz. Merkür-Uranüs karesinin dalgalı etkisini düzenlemek adına meditasyon veya ruhsal uygulamalara yönelmeye çok uygun bir etkidir. Akşam saatlerine geldiğimizde Ay-Juno karesi saat 20:55’te devrede. Venüs retrosu da başladığı için duygusal açıdan hassas saatler ve hatta günler bizleri beklemekte. Günün Sabian sembolü “Salgınla kapanan bir okulun küçük öğrencileri birlikte oynuyor.” Bu sembol bir şeylere yer açmak için bir şeyleri eksiltmemiz gerektiğini bize hatırlatır. Bazen bir sıkıntıdan beklenmedik olumlu şeyler doğabilir. Böyle anlarda sessiz kalmak yerine yardım istemekte fayda vardır. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 25 Temmuz 2023: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve akşam saatlerine kadar günün dokusu oldukça gerilimli. Güne 00:29 itibariyle Ay-Chiron karşıtı ile başlıyoruz. Günün ilk saatlerinde duygusal hassasiyet artabilir ve kendimizi daha kırılgan hissedebiliriz. Bu duygusal zorluklarla başa çıkmak ve içsel şifa sürecine odaklanmak önemlidir. Günün en verimli zamanları saat 07:39-11:39 arası zira Ay-Merkür altmışlığı etkin olacak. Bu açı kalıbı iletişim ve düşünce akışımızın hızlandığı, zihinsel aktivitelerin arttığı tesirdir. Bu süreçte düşüncelerimizi daha rahat ifade edebilir, anlaşmalar yapabilir ve haberleşme konusunda başarılı olabiliriz. Önemli imza, işlem, başvuru ve görüşmeler için çok uygun bir etkidir. Akşam saatlerine doğru zorlayıcı tesirler devreye giriyor. Ay-Plüton karesi ve Ay-GAD kavuşumu saat 18:05’te etkin ve Ay akabinde boşluğa girecek. Bu zaman diliminde manipülasyonlara izin vermemek ve ego krizlerinde kaçınmakta fayda var. Ay-GAD kavuşumu Venüs retroda tetiklendiği için geçmişe dönük bazı karmik konuların ön plana çıkabilir. Geçmişteki deneyimlerimiz ve davranış kalıplarımızla yüzleşebiliriz. Karmik öğretileri anlamak ve geleceğe yönelik daha bilinçli adımlar atmak için bu süreci değerlendirmek önemlidir. Ay saat 18:06-19:55 arasında boşlukta kaldıktan sonra Akrep burcuna geçecek. Sezgilerimizi dinlemeli ve ani aksiyonlar almak yerine gözlemde kalmamızda fayda var. Günün Sabian sembolü “Saçları yeni yapılmış olgun kadın aynaya bakıyor.” Bu sembol yaştan bağımsız bireyin ruhunda büyüyen gençlik ve özgürlük hissiyle ilgilidir. Herkesin kendi kaderini kendi tayin etme gücü vardır. İradeyi etkin kullanmak zaferi getirir. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 26 Temmuz 2023: Günün ilk saatlerinde 01:06 itibariyle Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün Ay fazına geçiş yapıyoruz. Bu fazda istek ve eylemler arasında çatışma görülebilir. Kendi isteklerimizle başkalarının beklentileri arasında denge kurmak önemli olacaktır. Günün özellikle ilk yarısı oldukça verimli durumda. Sabah erken saatler itibariyle 07:27’de Ay-Satürn üçgeni etkin. Sorumluluklarımızı yerine getirmekte ve işlerimize odaklanmakta daha başarılı olabileceğimiz bir tesirdir. Daha disiplinli ve düzenli olabiliriz, olumlu adımlar atmak için uygun bir zamandır. Önemli işlerimizi 07:27-09:27 arasına denk getirebiliriz. Buna ek olarak 12:20-16:20 arasında da iyicil Ay-Mars altmışlığı kesinleşecek. Enerjimizin yüksek olduğu ve girişimci bir tutum sergilediğimiz zamanlardayız. Kendimize güvenimiz artabilir ve projelere, hedeflere odaklanmak daha kolay olabilir. Fiziksel efor gerektiren veya üşendiğimiz konulara odaklanmak ve sportif faaliyetler için çok uygun bir açı kalıbıdır. Akşam saatlerinde frene basıyoruz zira saat 20:38’de Ay-Jüpiter karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı aşırı iyimserlik veya aşırı düşkünlük eğilimiyle başa çıkma ihtiyacını vurgular. Dikkatli olmalıyız, aşırıya kaçmadan olumlu fırsatları değerlendirmeli ve riskleri göz önünde bulundurmalıyız. Özellikle fevri finans ve kariyer kararlarından kaçınmakta, her türlü abartıdan uzak durmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Yaşlı adam kulüp odasının duvarındaki geyik kafasına bakıyor.” Bu sembol maskülen enerjinin yükseltilmesi ile alakalıdır. Bazen hayatta çok gönüllü olmasak da sosyal geleneklere uyum sağlarız, ancak bunun dozunun ayarlanmasında da fayda vardır. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27 Temmuz 2023: Günün ilk saatlerini olumlu bir tesirle açıyoruz. Ay Akrep burcunda saat 08:27’de Ay-Juno üçgeni etkin. Bu açı kalıbı ilişkilerde uyum ve denge arayışını vurgular. Sevdiklerimize daha fazla zaman ve ilgi ayırmak önemlidir. İlişkilerde anlayış ve hoşgörüyü arttırabilir ve partnerle daha iyi bir uyum yakalayabiliriz, ilişki odaklı sorunları çözmek için günün ilk yarısı iyi durumda. Sadece saat 12:10-16:10 arasına dikkat zira Ay-Uranüs karşıtı devrede. Duygusal dalgalanmalar ve ani değişimlere karşı dikkatli olmamız gereken bir zaman dilimindeyiz. Beklenmedik olaylar veya sürprizler yaşayabiliriz. Esnek olmak ve değişikliklere uyum sağlamak önemlidir. Lütfen köprüleri aniden yakmayın veya gaza gelmeyin. Neyse ki saat 18:15’te haftanın en güzel açılarından Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerimizde daha yumuşak bir dil kullanarak sevdiklerimize duygusal destek vermek ve sorunları çözmek mümkündür. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 22:55’te Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken ruhsal tesirler artıyor. Günün sonuna kadar ruhsal çalışmalar ve meditasyon için çok uygun etkiler devrede. Günün Sabian sembolü “Granit kütleler bir kanyonun üzerinde asılı duruyor.” Bu sembol zamanın doğa ve dünya üzerindeki ölçeğinde geçiciliğini vurgular. Biz insanlar için çok uzun olan süreler tabiat için çok kısadır. İnsan ancak eserleri ve fikirleri ile ölümsüzlüğe ulaşabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 28 Temmuz 2023: Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:35’te Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:36-03:24 arasında boşlukta akabinde 03:25’te boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiş yapıyor. Boşluk evresinde uykudan uyanma, garip rüyalar görülebilir; çok etkisinde kalmamakta fayda var. Saat 12:21’de Ay-Güneş üçgeni devrede ve İlk Dördün Ay fazının en verimli evresindeyiz. Kendimizi daha güçlü ve özgüvenli hissedebiliriz. İlişkilerde uyum ve dengeyi artırabilir ve içsel olarak mutlu ve memnun olabiliriz. Destek istemek ve iş birlikleri için çok uygun bir etkidir. Tüm işlerimizi günün ilk yarısında tamamlamakta fayda var zira günün ikinci yarısı oldukça gergin. Saat 13:51’de önce Ay-Satürn karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı günlük görevler ve sorumluluklarla başa çıkmakta zorlanabileceğimiz bir etki getirir. Duygusal olarak bazı kısıtlamalar ve engellerle karşılaşabiliriz. Sabırlı ve disiplinli olmak, karşılaştığımız zorlukları aşmamıza yardımcı olabilir. Üzerine de saat 23:08’de Ay-Mars karesi devrede. Yani Ay, geçen hafta etkin olan Mars-Satürn karşıtını tetikliyor. Bu açı kalıbı da duygusal olarak daha sabırsız ve sinirli hissetmemize neden olabilir. Öfke veya dürtüsel davranışlardan kaçınmak önemlidir. Dikkatli olmak ve enerjiyi yönetmek, çatışmalardan kaçınmamıza yardımcı olabilir. Günün Sabian sembolü “Eski kafalı bir kadın ile modern bir genç kız.” Bu sembol kuşaklar arası çatışma olsa dahi bu çatışmadan güçlü bir bağ doğabileceğine dair bir vurgu yapar. İnsanları görünüşleri ile yargılamak yine tanımayı seçmeye öncelik vermemiz önemlidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 29 Temmuz 2023: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en önemli gökyüzü olayı saat 00:31’de gerçekleşiyor ve Merkür yüceldiği Başak burcuna geçiş yapıyor. Merkür’ün bu burçta olması, zihinsel süreçlerde titizlik, organize olma ve eleştirel düşünme becerilerini artırır. Bu dönemde verileri analiz etmek, planlar yapmak, liste yapmak ve görevleri ayrıntılı bir şekilde takip etmek daha kolay olabilir. Mantıklı düşünme ve pratik çözümler bulma yetenekleri artar. Bu transit sağlıkla alakalı konulara da odaklanmayı getirir. Beslenme, egzersiz, sağlık kontrolleri ve düzenli yaşam tarzıyla ilgili bilgileri toplama ve uygulama eğilimi yükselir. Ancak bu dönemde aşırı detaycılık veya mükemmeliyetçilik eğilimi ortaya çıkabilir. İşlerin sürekli olarak kontrol edilmesi veya ayrıntıların üzerinde fazla takılma gibi davranışlar dikkat gerektirebilir. Esneklik ve bütünsel bakış açısını korumak önemlidir. Bir sonraki ay bu burçta retro hareketini gerçekleştireceği için Merkür uzun bir süre 5 Ekim 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 13:57’de Ay-Chiron üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal iyileşme ve şifa süreçlerine odaklanma olanağı sunar. Geçmişte yaşadığımız travmalar ve yaralarla yüzleşmek ve bunları iyileştirmek için fırsatlar çıkabilir. Kendimize daha fazla şefkat ve anlayış gösterebiliriz. İçsel olarak daha güçlü ve bütünleşmiş hissedebiliriz. Ruhsal çalışmalar için özellikle saat 11:57-15:57 arası çok uygun. Saat 16:01’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Bir şeyleri verimli kılmak ve bütünlük sağlamak adına ideal bir zaman dilimindeyiz. Günün Sabian sembolü “Takım yıldızlar çöl üzerindeki gökyüzünde parlıyor.” Bu sembol yaşamın özünden gelen merak ve huşu duygusu ile ilgilidir. Gökyüzü ile bağ kurduğumuzda kapılar açılır ve zihin sakinleşir. Manevi çağrıya kulak verme zamanıdır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 30 Temmuz 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 02:51’de Ay-Venüs üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Ay saat 02:52-06:43 arasında uzun bir süre boşlukta. Romantik ve saçma sapan rüyalar görebilirsiniz bu süreçte. Haberci rüyalardan ziyade bilinçaltı isteklerinin dışa vurumu diye yorumlamak daha doğru olur. :) Ay saat 06:44 itibariyle boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ciddi, ayakları yere basan ve net bir ruh haline adım atıyoruz. Üstelik günün geri kalanı harika açılarla bezeli. Saat 07:55-11:55 arasında Ay-Merkür üçgeni etkin. Kendimizi daha açık ve anlayışlı bir şekilde ifade edebilir, başkalarıyla daha rahat iletişim kurabiliriz. Her türlü önemli işlem, görüşme ve başvuru için uygun bir zamandır. Planlarımızı daha iyi organize edebilir ve detaylara daha fazla dikkat edebiliriz. Saat 16:14’te ise Ay-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı sorumluluklarımıza daha ciddi bir şekilde yaklaşmamızı sağlayabilir. Disiplinli ve organize bir tutum sergileyebiliriz. İşlerimizi ve projelerimizi düzenli bir şekilde ilerletebiliriz. Ayrıca geçmişten gelen tecrübelerimizi kullanarak daha sağlam adımlar atmamız da mümkündür. Son olarak günün sonuna gelirken 22:03’te Ay-Pallas üçgeni devrede. Yaratıcı çözümler bulmak ve pratik planlar yapmak için uygun bir zamandır. İşbirliklerine ve ekip çalışmalarına da katkı sağlayabilir. En önemlisi hakkımızı savunmak için harika bir tesirdir. Günün Sabian sembolü “Toplumsal tutkuyla yanıp tutuşan bir proleter kitleleri harekete geçiriyor.” Bu sembol büyük baskılardan büyük yenilenmelerin hayata geçebileceğini bize hatırlatır. Toplumsal devrim önce içten başlar. Korkuları yendiğimizde asıl yeni çağ başlamış olur. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe