Merve Çubuktepe

Takvimlerimiz 24 Ekim’i gösterdiğinde son derece ilginç bir dolunay bizleri karşılayacak. Dolunay anında Ay ile Uranüs kavuşumda, Güneş ile retro durumdaki Venüs kavuşumda ve iki taraf birbirine dik dik bakıyor. Bu karşıtlık her türlü sürprize gebe, tahmin edilemez ve yoğun bir etki oluşturacak.

Hayatta tam da bütün umutlarınızı kaybettiğiniz ya da tüm kontrolün sizde olduğunu düşündüğünüz anlar vardır. İki durumda da olumlu ya da olumsuz bir kesinlik söz konusudur. Oysa ki dolunay hepimize “Kesinlik de neymiş” dedirtmek için geliyor. Bundan ötürü şartlar ne olursa olsun yenilik ve değişime açık olmak son derece önemli. Kesin kurallar, dogmalar, tutulamayacak sözlerden uzak durmalı. Hayatta her şey mümkündür. Dolunayın en net mesajı bu aslında. Bundan dolayı da “Asla, asla deme” sözünü hatırlamalıyız.

Dolunay anında Güneş-Satürn ve Venüs-Satürn olumlu açıları etkin olacak. Bu da gerek kariyer gerek duygusal konularda büyüme ve hayırlı bir gidişata açık bir etki oluşturuyor. Özellikle emek verilen sürekli çabaladığınız işlerde henüz bir kıvılcım görmediyseniz olumlu gelişmeler gündeme gelebilir. İkili ilişkilerde ise gerçekten değerli ancak krizler yaşamış ilişkilerin tekrar yeşermesi mümkün olabilir. Tüm bu güzel değişimlerin oluşması adına emek, samimiyet ve gerçek duygular anahtar kelimeler.

Tabii bir de dolunayın gölge yönleri de var. Gökyüzündeki Uranüs-Venüs Retro karşıtlığı aşk ve maddiyat adına önceden altı sallanan tüm yapıları bomba etkisi ile çökertebilir. İlişkilerde şartları çok zorlamamak gerçekten kritik. Şımarıklıklar, aşırı kaprisler, geçmişin gereksiz yere malzeme edilmesi her şeyi bir anda tepetaklak edebilir. Maddiyatla ilgili konularda risk ve gereksiz harcama önerilmez. Yatırımların sağlamcı bir şekilde yapılması gerekir.

Gündemde özellikle ünlü kadın simalarla alakalı şok edici skandallar duyabiliriz. Çok güçlü görünen bazı firmaların maddi açıdan darboğaza girmesi gündeme gelebilir.

Dolunayın burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Dolunayın en önemli etkisi yeni gelir kaynakları için fırsat yaratması. Ek bir işten gelir elde etmek, maaş artışı gibi konular gündeme gelebilir. Ancak yatırım açısından pek destekleyici bir etki değil. Kredi çekmek, mal mülk almak ve her türlü alacak verecek konusunda biraz beklemenizi öneririm. Dolunay yeme içme isteğini arttırırken, bu konuda para harcamayı da hızlandırabilir. Bütçenizi dengede tutmak adına evde yemek pişirme konusuna özen göstermenizde fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tabii ki dolunay en çok sizleri etkileyecek. Uranyen etkisi sebebiyle dolunaydan önceki beş gün itibariyle stres yönetimine dikkat edin ve hiçbir şeyi son dakikaya bırakmayın. Duygularınız daha hızlı harekete geçebilir, mantığınızı unutmayın. İlişkinizde soğuk rüzgârlar esiyorsa şayet koşulları zorlamamalısınız, sonu ayrılıkla bitebilir. Diğer yandan gönüllerin bir olduğu samimi ve gerçek ilişkilere bir şans daha verilebilir. Ruhsal açıdan fazlalıkları atıp şifalanabileceğiniz bir tesir söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Görmediğinizi görebilir, duymadığınızı duyabilirsiniz. Hayır, illa olumsuz anlama gelmiyor. Bir bilgi hayatınızı dahi değiştirebilir. Radarlarınız açık olsun. Ancak finansal konularda dolunay dolandırılma ya da hatalı işlemlere açık bir etki oluşturuyor; her şeyi çok iyi kontrol edin ve kesinlikle şüphelendiğiniz bir işe girişmeyin. Sakladığınız önemli bir sır varsa ve duyulmasını istemiyorsanız bu dönemde en yakın olsa dahi çok ketum olmalısınız. Boğaz ve boyun bölgesi daha hassas olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayatınıza yepyeni ve kalıcı nitelikte insanlar girebilir. Bu dönemde tanıştığınız kişilere dikkat edin, özellikle kariyer ve sosyal anlamda ileride destek alabilirsiniz. Arkadaş çevresinden bir kişi ile aşk yaşamak için pek uygun bir zaman değil, en azından Venüs retrosunun bitişini bekleyin derim. Yeni projeler yapmak, çalışmalarınızla insanları etkilemek için harika bir zaman. Özellikle kadın dostlarınızla zaman zaman aşırı çekişme, sert sözler gündeme gelebilir; sakin olmaya çalışın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İş hayatınızda umutsuz bir dönemdeyseniz eğer belki de tünelin ucundaki ışık artık görünür hale geliyor. Gerçekten emek verip çabalayanlar için bu emeklerin karşılığını almak mümkündür. Bir iş başvurusundan dönüş gelebilir ya da bir iş anlaşması imzalayabilirsiniz. Ancak yerim nasılsa sağlam deyip iş ortamında aşırı iddialı ya da sert hareketlerde kesinlikle bulunmayın. Zira dolunay bu tür davranışların kesinlikle geri tepmesine sebep olabilir. Ve işten bir kişi ile ilişki kesinlikle önermem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Dolunayın olumlu etkisi ile içinizdeki ruhsal yöne daha fazla eğilebilirsiniz. Hayata dair kendinize bile itiraf edemediğiniz düşünceler ve gerçekler artık netlik kazanabilir; sonunda hep isteyip cesaret edemediğiniz çok önemli kararlar alabilirsiniz. Daha fazla sorgulayıcı olacağınızdan samimiyetine inanmadığınız kişiler gözünüzde değersizleşebilir. Açtığınız bir davanın olumlu sonucunu alabilirsiniz. Bir internet sitesi, sosyal medya hesabı açmak ve yayına başlamak için uygun zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Maddi açıdan arafta kalmış konulara dair güzel bir haber alabilirsiniz. Nafaka, burs, kredi, alacak gibi konularda beklentileriniz varsa olumlu sonuç gelebilir. Ancak iç dünyanızda fırtınalar esebilir, normalden biraz daha depresif hissedebilirsiniz. Bundan ötürü enerjinizi çeken, negatif tipleri pek yakınınıza yaklaştırmamalısınız. Partner/eş eğer iş arayışı ya da değişimi niyetindeyse sonuç nihayete erebilir ve herkes sevinebilir. Riskli yatırım ve müsriflikten kesinlikle kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Çok emek verdiğiniz, karşılıklı olarak duygular güçlü ve samimiyse dolunay vesilesi ile ilişkide kartlar açılabilir, sorun ya da kopukluk yaşayan ilişki ise tamir olabilir. Tabii bu olumlu tesir alanlar için. Gölge yönünde ise dikkat edilmemesi gereken konu şartları zorlamamak. Sallantıda bir ilişki bu evrede aşırı baskıcı, kıskanç ya da takıntılı davranışlarla yok olabilir. Çok dikkatli olmalı ve kesinlikle gereksiz yere geçmişi kurcalamamalısınız. Yeni bir ortaklık için biraz beklemede kalmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayatınızdaki yük olan ve yorucu bir rutin sona erebilir; aynı zamanda bürokratik bir sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. İş ortamınızda beklenmedik değişiklikler ve hatta şok bir istifa gündeme gelebilir. Bu dönemde iş yerinde çok sivri olmamak faydalı olur diye düşünüyorum. Sağlık konusunda özenli olmalısınız, beklenmedik rahatsızlıklara açık olabilirsiniz. Rutin kontrolleriniz varsa muhakkak yaptırın; ufak bir sıkıntıyı dahi önemsememezlik etmeyin derim. Aşırı yeme isteği gelebilir, dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Hayatınıza hiç beklemediğiniz bir şekilde son derece şaşaalı bir şekilde sürpriz bir aşk girebilir. Ayaklarınız yerden kesilebilir ve adeta kendinizi bulutlarda bulabilirsiniz. Ancak Venüs retrosunda olduğunuzu unutmayın ve tüm yelkenleri suya indirmeden iyice karşı tarafı bir tartın derim. Eski aşklardan da geri dönüş olabilir, aynı uyarılar geçerli. Venüs retrosu çocuk sahibi olmakla ilgili çok verimli değildir; ancak dolunay etkisi vesilesi ile on gün boyunca doğurgan bir etki oluşuyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aile içerisinde agresyon, özellikle kadın aile fertleri ile çatışma görülebilir. Geçmişteki saklı defterler açılabilir, hatta bazısı temcit pilavı gibi gündeme gelebilir. Sizi de etkileyen konular varsa ruhsal açıdan biraz yorulabilirsiniz. Yeni bir ev almak, taşınma ve tayin için bir sonraki ayı beklemek faydalı olabilir. Diğer yandan önceden işlemleri başlamış bir alım, satım, tadilat gibi bir işlem hayırlı bir şekilde sonuçlanabilir. Bu dönem geçmişi çok sorgulayabilirsiniz, lütfen kendinizi hırpalamayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dolunay döneminde en ufak bir konuşmaya dahi dikkat edin, zira bir konuşma bile hayatınıza büyük ve kalıcı etkiler getirebilir. Çok önemli bir iş görüşmesi yapabilir, uzun süredir uğraştığınız bir proje ya da müşteriyi alabilirsiniz. Bir internet sitesi açmak, sosyal medya iletişimi başlatmak adına en az on gün daha beklemenizde fayda var. Kardeş ve akrabalardan özellikle kadın olanlarla geçici sürtüşmeler ve çekişmeler yaşanabilir. Kısa ve önemli yolculuklar söz konusu olabilir, ertelemeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ