Begüm Minkis

24 Haziran 2021 İstanbul’a göre 21:39’da 3 derecede Jüpiteryen Oğlak Dolunayı meydana gelecek. Dolunaylar bir sonuca ulaşıldığını veya yaklaşıldığını haber veren gökyüzü olaylarıdır. Oğlak dolunayı karanlık bir dönemi geride bırakarak köklü dönüşümlerle karşılaşmamıza vesile olabilir. Güç, otorite ve zafer arayışımız bir neticeye bağlanabilir. Çoğumuz hayatımızın bir alanında uzun zamandır çok çalıştık, ürettik, sabrettik ve çabaladık. Şimdi hepimiz için verdiğimiz emek ölçüsünde meyveleri toplama zamanı. Dolunay anında Jüpiter’in desteği de eklenerek umut dolu ve neşeli bir ruh hali sunarken bereketli sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Tutulmalar mevsimini geride bırakarak daha stabil gökyüzü olaylarının cereyan ettiği bir sürece geçiş yapıyoruz. Oğlak burcunda son iki yıldır ağır gezegensel etkiler vardı. 26 Aralık 2019’da Oğlak Güneş tutulması ve takibindeki 12 Ocak 2020’de Oğlak burcundaki Satürn ve Plüton kavuşumu pandemi ile tanışmamıza, hayatımıza ağır kuralların girmesine vesile olmuştu. Neyse ki o cephedeki tutulmalar bitti ve üzerimizdeki kalıntıları arındırmaya çalışıyoruz. 24 Haziran dolunayı o dönemlerde vurgulanan ve ortaya çıkan konuların önemli bir aşamasının tamamlandığını işaret etmektedir ve eğer doğru şeyler için çabaladıysak aldığımız ödül ruhsal düzeyde tatmin edici olabilir.

An haritasında Güneş Yengeç burcunda, Ay ise Oğlak burcunda bulunuyor. Bir taraftan ailemiz, evimiz, aidiyet temaları ve duygusal ihtiyaçlarımızın beslenmesine yönelik konular söz konusu iken; diğer yandan sorumluluklar, geleneksel değerler, üzerimizdeki baskı ve yük hissettiğimiz durumlar, ciddiyet ve olgunlukla karşılanılması gereken meseleler var. Bu da gelecek onbeş gün süre boyunca anne ve baba, bireysellik ve geleneksellik arasında kalabileceğimiz etkiler yaratabilir.

6/12 yani düzen, sağlık ve çalışmayı temsil eden alanda dolunay gerçekleşmesi kontrol dışı gelişmeler, kadersel önlenemez konular, gizli saklı olayların ortaya çıkması, ayrılıklar ve yalnızlaşma duygusunu çoğaltabilir. Öte yandan bizi ileriye taşıyacak şey artık buradaki yoğunlaşma ve kafa karışıklığını bir kenara koyarak bizi gerçekten tatmin eden, değer gördüğümüz yere doğru yol almak olacaktır. Sırf etikete bakarak, gösterişli sözlere veya dış görünüşe göre seçimler yapmak bize kazandırmayabilir. Duyguları dile getirmek ve ihtiyaçlarımızdan söz etmek gerekecektir. Zira an haritasında Güneş ve Jüpiter üçgeni, Ay ve Jüpiter altmışlığı, Venüs ve Neptün üçgeni bizlere göz kırpıyor. İlahi yardım, mucizevi olaylar teklifler, popülerlik, terfi ve yeni kazançları verebilecek bir dolunay olacak.

Venüs ve Plütonun ilişkiler aksında karşı karşıya gelmesi ise zoraki devam ettirilen ortaklık, evlilik ve ilişkilerde kopuşun akıcı, kabullenici bir şekilde yaşanacağını göstermekte. 14 Mayıs 2021’de Balık burcuna geçen Jüpiterin de görünür olacak tesirleri dikkat çekecek. İşin özü bu dolunay ile 2022 yılında Jüpiter Balık transitinin bizlere vereceği temalarla ilgili verileri almaya başlıyoruz.

An haritasında 19 derece Oğlak burcu yükseliyor. Ayrıca birinci evde Plüton, Satürn ve Jüpiterin başrolde olması ses getirici gündemler ve çevresel şartlarımızı kökten değiştirici bir etki vermekte. Sorumluluk, ebeveynlik ve iş hayatının öne çıkarak artık bir şeylerin yoluna koyulacağı zamanlar. Oğlak burcu temalarının çifte vurgulu olması devlet kanallı işler, resmi makamlar, otorite, inşaat sektörü, yaşlılar ve ekonomik konular ilgili düzenlemeye gideleceğini; gizli bilgilerin açığa çıkacağını ve bazı şeyler artık yeterli verimliliği sağlamadığı için gözden çıkarılabileceğini işaret ediyor.

Merkür dolunay anında Rigel sabit yıldızı ile kavuşumda. Eğitim, seyahat, öğrenme ve yaratıcılık süreçlerine destek olacak bir etki. Venüs ise Procyon sabit yıldızı ile kavuşumda. Hızlı ve bir anda gelen başarıları gösteren yıldız ile Venüsyen temalarda (haz, aşk, para) ani fırsatların, çalkantılı gelişmelerin belireceğinin işaretçisi.

Nazar boncuğu niteliğindeki açı kalıbı ise Mars, Satürn ve Uranüs arasındaki sabit T-kare olacak. Kalp krizleri, damar yollarında hassasiyetler, ateşli hastalık ve görünmez kazalara karşı dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Uranüs sarsıcı gerçekler, düzen bozan gelişmeler, anilik ve risk almak ile ilişkili olduğundan gemileri yakmaya eğilim görülebilir. Aile ve gelenekler yüzünden evlilik veya ikili ilişkilerde arada kalabiliriz. Baskı anında aniden volkan gibi patlayarak çevreye sınır koymak, kendi işimize gücümüze odaklanmak isteyebiliriz.

Fakat son olarak bahsetmeliyim ki beşinci evdeki Merkür ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu yaratıcı, açık ve doğru bir iletişimin halledemeyeceği hiçbir sorunun olmadığını bizlere söylemektedir. Öğrenmek, gelişmenin bir sonu yok. Yaşanılanları bir tecrübe olarak değerlendirerek geleceğe gülümseyerek bakmalıyız.

Oğlak dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Toplum önündeki duruşunuz ve saygınlığınızla ilgili gündemlere yoğunlaşacaksınız. Başarılarınız, yeteneklerinizle dikkat uyandırabilirsiniz. Evlenmek/boşanmak, terfi, ebeveyn olmak gibi dikkat çeken gündemler ile ilgili son karar verilebilir. Yöneticileriniz ile iş ve sorumluluklarınıza dair yeni görüşmeleriniz, planlarınız olabilir. Belki de bulunduğunuz konum sizi tatmin etmeyecek ve yeni yerlerle görüşerek karar alacaksınız. Şayet evliyseniz eşinizin ailesi ile ilgili de güzel gelişmeler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayata bakış açınız değişerek daha kaliteli bir form kazanıyor. Amaçlarınızı, vizyonunuzu tekrardan gözden geçirmeye karar verebilirsiniz. Medya, taşınma, hukuk ve eğitim üzerine düşündüğünüz projelerde değişimler olabilir. Mülakat ve yazılı sınavlarda başarılı olabilirsiniz. Devam eden eğitimlerden mezuniyet belgenizi almanız da mümkün. Kendinize yakın bulduğunuz inanç ve felsefeye ait uygun ortamlar yaratma konusunda da başarılı olabilirsiniz. Bir akım, trendin daha kolayca yayılmasına eşlik edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Parasal yönden karar almanızı gerektiren konuları daha ciddi bir şekilde ele alabilirsiniz. Kredi borçları, miraslara dair sürüncemede olan işleriniz var ise bitebilir. Eş veya ortaklıklar yoluyla daha ciddi meblağların cebinize girebileceği bir süreç fakat en az kendiniz kadar karşınızdaki kişiyi de düşündüğünüz takdirde bu gerçekleşecektir. Size sorun oluşturmuş krizler, hastalık ya da esir hissettiğiniz durumlarda da bir değişim meydana gelebilir. Ruhsal bir dönüşüm ve şifalanma yaşamanız olası. Bunun için terapiler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayata kendi cephenizden değil de başkalarının cephesinden bakmanız gereken bir süreç olabilir. Böylece bireysel yaşantınızdaki farkındalığınızda da artış olacaktır. Müzakere etmeniz gereken koşullar ön plana çıkabilir. Davalar, ortaklıklar, işbirlikleri veya kimileriniz için evlilik/boşanma kararları dikkat çekebilir. Açık düşmanlıklar ve fikir ayrılıkları ile uğraşsanız da orta yolu bulmak pek zor da olmayacaktır. Sağlığınız da dolunayın etki süresi sırasında hassaslaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İş ortamınızla ve görevlerinizle yakından ilgilenebilirsiniz. Önemli bir proje bitiş aşamasına yaklaşabilir. Yanlış giden çalışma biçimleriniz, yaşam düzeniniz veya dağınık rutinleriniz var ise toptan bir düzenleme dikkat çekebilir. Çalışma arkadaşlarınızdan yanınızdan ayrılanlar olabilir. Size prestij getirecek yeni müşterilerle anlaşmalar yapabilirsiniz. Sağlığınıza, beslenme ve egzersizlerinize de daha çok eğilebilirsiniz. Evcil hayvan edinmek ve ihtiyacı olanlara da yardım etmek adına istek duymanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Şimdi eğlence zamanı sizin için. Keyifli arkadaş toplantıları, eğlenceli organizasyonlar dikkat çekebilir. Mesleki açıdan yaratıcı projeler, belki hobiyi işe çevirmek yönünde atılımlarınız dikkat çekebilir. Çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz. Kişisel istekler, ihtiyaçlar da merkeze geliyor. Lüks giderler yapabilirsiniz ve parayı cebinizde tutmakta zorlanabilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili belirsiz, sıkıcı bir dönem var ise bitebilir ve gelecek vaad edecek gelişmeler ile karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ailede sorunlu bir süreç, küslükler ve sıkıcı bir dönem geçirdiyseniz bitebilir. Taşınma, büyük eşya alışverişleri veya iş nedeniyle mecburi yer değişimleri gündeme gelebilir. Kimilerinizin evinizde ve aile üyelerinizle ilgilenmeniz gereken sorumluluklar dikkat çekebilir, tadilat/tamiratlarla ve ustalarla uğraşabilirsiniz. Toprak yatırımları, miraslarla ilgili sizi sonuca ulaştıracak adımlar atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İletişim ve mail trafiğiniz hız kazanıyor. Kısa vadeli geziler, haftasonu planlarınız olabilir. Hali hazırda devam eden eğitiminiz bitebilir ve tatile girebilirsiniz. Evrak, başvuru, imza gerektiren süreçlerde işleriniz rast gidebilir. Yakın çevrenizdeki kişilerle beraber fikir üretme ve ticari süreçleriniz aktif olacağından kafanız kolaylıkla karışabilir, zihinsel olarak yorulabilirsiniz. Kimileriniz araba alabilir ve seyahat planları da gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Parasal yönden giriş çıkışların hareketli olabileceği bir süreç geçirebilirsiniz. Ağır giderler veya borçlar var ise bir kısmını tamamlayabilirsiniz. Evinize eşyalar alabilirsiniz. İş ortamınızda kullanacağınız elektronik aletlerinizi yenileyebilirsiniz. Kişisel kaynaklarınıza daha çok güvenmeye başlayacaksınız. Maaşınıza zam almanız mümkün. Banka işleri, krediler, miras ve başkalarınızdan alacağınız paralarla ilgili belirsiz süreçler de dolunayın ışığının altında aydınlığa kavuşabilir bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda etkili dolunay ile birlikte sizi zorlayan, karmaşık bir dönem sona erebilir. İlişkilerde ya tamam ya devam diyebilirsiniz. Aydınlanmış, farkındalık seviyesi yüksek bir ruh halinde yaşamınızı geçirme kararı alabilirsiniz. İlişkiler, genel yaşam kalitesi, sağlık konuları odağınızda olacak. Diş hekimi ziyaretleri yapabilirsiniz. Spor, diyet vb. uygulamalardan daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Görünüşünüzü değiştirmek ve uzunca devam ettirdiğiniz stilinize veda etmek isterseniz destekleneceğiniz bir süreç söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kafanızı dinlediğiniz, sadeleştiğiniz ve arka planda geleceğe dair hazırlık yaptığınız bir evre içerisindeyseniz bu durumu bitirmeye yönelik kararlar alabilirsiniz. Dışarı açılmak ve sorumluluk almak isteyebilirsiniz. Gizli saklı konular, sırlar, dedikodular kulağınıza gelebilir. Bu çerçevede siz de hedeflerinizi kendinize saklamak isteyebileceğiniz bir ruh hali içerisinde olacaksınız. Ansızın sizi zora düşürecek giderlere karşı dikkatli olunması gereken bir dönem. Kimileriniz ruhsal anlamda sıkıntılı hissediyorsa terapilere, şifa çalışmalarına eğilim gösterebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Arkadaşlarınızla haberleşmeleriniz artabilir, yeni yerlere davet edilebilirsiniz. Sorunlu ilişkilerin vuku bulduğu bir topluluğa dahilseniz elinizi ayağınızı çekmeniz de mümkün. Geleceğinize yönelik büyük hayallerinizle ilgili somut değişimler görünür olabilir. Bir arkadaş ortamı veya sosyal bir grubun içerisinde önemli sorumlulukları alabilirsiniz. Serbest iş sahipleri toplu kazanımlar elde edebilir ve bu uğurda harcamalar da gerçekleştirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis