Begüm Minkis

24 Kasım 2022’de İstanbul’a göre 00:57’de 1° Yay burcunda kraliyet yıldızı etkisiyle kuvvetli bir yeniay gerçekleşecek. İyimser, neşeli hislerle yeni riskli başlangıçlara hevesle yaklaştığımız bu yeniayla hayat bizi bir yandan had bilmeye ve sınırları belirlemeye davet ediyor. Büyük kadersel etkilerin devreye girmesiyle büyük başarıların kapısı aralanabilir. Geçmişte taht sahibi yapacak güçte etkiler alırken umarsızca kibir ve fanatizme esir düşen kişilerin büyük düşüşlerini de gözlemleyebileceğiz. Her hâlükârda hepimiz için artık yeni bir hayat inşa edilecek gibi gözüküyor. Kendimizi akışa bırakarak karşımıza çıkan koşullarda hayatın bize sunduğu Joker hakkımızı kullanmayı deneyebiliriz. Hoşgörüyü elden bırakmamalı, fırsatlara dudak bükmemeliyiz. Gerekli mücadeleyi gösterdiğimizde süreç sonunda maddi ve manevi olarak zenginleştiğimizi büyük hayat tecrübeleri edindiğimizi görebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Jüpiter’in yönettiği, 9.evin temsilcisi olan Yay burcu astrolojik perspektifte bağımsızlık kazanma, büyük resmi görme, dürüstlük, adalet, evrenle ilgili derin bilgilere mensup olmak ve bilgeleşmeyle alakalıdır. Yeniay 1° de meydana geldiği için ilkleri, değişimi ve güçlü başlangıçları vurguluyor. Jüpiter Yeniay’ın almüteni olarak en vurgulu gezegen konumunda bulunarak bizlere şans ve hızlı büyüme getirebilir. Geçmişte verdiğimiz emeklerin karşılığını misliyle alırken yaptığımız kötülükler varsa yanımıza kar kalmayabilir.

Her şeyin fazlasının zarar olduğunu bilerek hareket etmek bu süreçte bize yardımcı olabilir. Yeniay an haritasında Başak burcunun yükseldiğini görüyoruz. Büyük resim içerisinde kaybolmama, detaylara da hakim olabilecek aklı ve mantığı bizlere verebilecek. Pek çoğumuz için kontrolden çıkan sorunlar olsa bile B, C planları adeta joker kartı etkisi sunarak toparlama imkanı getiriyor.

Merkür ve Venüs’ün yeniay anında Batı’nın gözcüsü Azrail ile temsil edilen Antares kraliyet yıldızı ile kavuşumda olması, Jüpiter’in 28° Balık’ta durağan (S) konumda olması bizleri adeta sırat köprüsünden geçirtebilecek hesaplaşmaların geldiğini vurgulamaktadır. Doğruluk, dürüstlük, iyi niyetin sınanacağı zamanlar diyebilirim. Yalnızca şu an için değil Mars’ın İkizler burcunda retro hareketini sürdürmeye devam etmesinden mütevellit geçmiş eylemlerimiz ve konuşmalarımızın da karşımıza çıkacak gelişmelerin ne türlü olabileceği konusunda bizler için bir kılavuz niteliği taşımalıdır.

2022 yılı bitmeden hemen önce deneyimleyeceğimiz yeniayın etkileriyle 2023’e bambaşka enerjilerle gireceğimizi şimdiden söylemek yanlış olmaz. Yay’daki kritik sabit yıldızlar elimizdeki güçleri nasıl kullandığımızı sorgulatacak. Açgözlülük, terör, dini fanatizm, hırs ve ihtiraslar konusunda zarar görme riskine karşı uyarıyor. Nasılsa bir şey olmaz diye diye iyi niyeti kötüye kullandığımız, sömürdüğümüz, patavatsızlık, haksızlık yaptığımız için biten evlilik, ortaklık ve arkadaşlıklar da bu Yeniay’ın konusu olabilecek.

1° Yay’ın Sabian sembolü: Okyanus köpüklü beyaz örtülerle kaplı. Sembolü incelediğimizde fırtınalı bir havanın harekete geçiren ve değiştirici gücünü görmekteyiz. Köpürmüş denizi duygularımız olarak düşündüğümüzde farkında olmadan bizleri daha zinde kılacak berrak ve temiz olasılıklara doğru ilerlediğimizi fark edebiliriz.

Türkiye haritasının 6.evine nüfuz edebilecek yeniay çalışan kesimin haklarını yakından ilgilendiriyor. Grevler, işten çıkarmalar ve şirket iflasları olabilir. Ancak uzun süredir hak aranılan işlerde müjdeler gelebilir. Hastaneler, sağlık, ilaç sektörüyle ilişkili yurt dışı bağlantılı şirket birleşmeleri, yeni ittifaklar sayesinde yeni olumlu başlangıçlar yapılabilir. Yeniay salgın hastalıklara karşı da bir uyarı getiriyor. Bulaşıcı hastalıklar, gribal enfeksiyonlarda hızlı bir yayılmayla artış görülebileceğinden kışlıklarımızı hazırlamalı, kendimizi korumaya almalıyız.

Baldırlar, üst bacak, karaciğer, merkezi sinir sistemi Yay Burcu’nun yönetimi altındadır. Romatizma, varis problemlerinde artış olabilir. Yay burcu ateş elementine mensup olduğu için kazalar, ateşli hastalıklar, kan ve enfeksiyonlarda artış olabilir. Uzun yürüyüşler, sportif uğraşılardan verim elde edebiliriz.

Ruhsal yönden yeni maceralar aramak, modern insanlarla bir arada olmak, at binmek, dağcılık, kampçılıkla ilgilenmek, spora başlamak, yeni deneyimler kazanmak isteyebiliriz. Bunu yaparken de iyimserlik, ilahi koruma, şans yanımızda olabilir gözükmektedir. An haritasında Venüs-Merkür kavuşumu, Ay-Jüpiter üçgenleri her alanda karşılıklı anlaşma ve empati, medeni ilişkiler sunabilir. Hayırlı teklifler, ticari girişimleri değerlendirebiliriz. Anlaşma/sözleşmeler için müsait etkiler vermektedir.

Yay Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Önyargılı hareket etmediğiniz takdirde vizyonunuzu geliştirme ve büyüme fırsatı bulabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Hayatınızın pek çok alanında işleriniz yolunda ilerleyebilir. Müjdeli haberler sayesinde kendinizi şanslı ve neşeli hissedebilirsiniz. Hiç görmediğiniz yerlere seyahat edebilir ve tanıştığınız yeni insanlardan ilham alabilirsiniz. Akademik eğitim, hukuk ve siyasi bağlantılar sayesinde maddi manevi kaynaklarınız büyüyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İşbirliği, ortaklık ve eşin parası sayesinde maddi manevi kaynaklarınız büyüyebilir. Hayatınızdaki bir krizin hafiflerken aşırı rehavet sebebiyle başka sorunları büyütmemeye dikkat etmelisiniz. Okültizm, ezoterizm, teoloji, sosyoloji ve psikoloji üzerine sizi bilgide daha derinleştirecek yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Yakın çevrenizin özel hayatını daha çok merak edebilir, dedektif gibi iz sürebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İlişkilerden yana yüzünüzün gülmeye başlayacağı bir zaman. İş ortaklığı kurabilirsiniz. İyi ilerleyen bir ilişki evliliğe doğru gelişip büyüyebilir. İnsan ilişkileriniz sayesinde toplumsal statünüz hızla gelişebilir. Popülerleşerek daha çok tanınabilirsiniz. Kendinizi sürekli bir plan ve program içerisinde sorumluluk paylaşımı yaparken bulabilirsiniz. Aşırı iyimserliğiniz, kural bilmez davranışlarınız başka insanlar tarafından görünür olacağından disiplinden ayrılmamaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Geleneksel fikir ve düşüncelerden arınarak kendi tercihlerinizle yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Çalışma ortamınızda yeni katılan kişilerle tanışabilirsiniz. İşinizde yapacağınız cesur bir hamle dikkat toplayabilir. Aniden işten ayrılabilir, iş kurabilir, tüm günlük düzeninizi değiştirebilirsiniz. Zararlı, bağımlılık ve kilo yapan yiyecekleri tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde sağlık problemi olarak geri dönebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sizi heyecanlandıran bir proje, girişim veya aşk ilişkisiyle dikkat toplayabilirsiniz. Görüş ve inançlarınızı korkusuzca ifade etmekten çekinmeyecek gözüküyorsunuz. Artık isteklerinize sırtınızı dönmeyecek şahsi markanızı, üretiminizi, yaşam stilinizi inşa etmeye gönüllü olabileceksiniz. Seyahat, taşınma ve eğitim konularına lüks harcamalar yapabilirsiniz. Sportif uğraşılarda performans gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile ve ev hayatınızla ilişkili yeni pozitif düzenlemeler içerisine girebilirsiniz ancak kendi görüşlerinizi önyargılı biçimde yansıtmamanız başka kişilere hoşgörülü olmanız gereken fikir ayrılıkları da yaşayabilirsiniz. Ailenize yeni bir kişi katılabilir. Evliyseniz çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Hamileliğiniz devam ediyorsa da süreç sağlıkla ilerleyebilir. Uzaklardan bir akraba, misafir ağırlayabilirsiniz. Akrabalar arasında küslük varsa sonlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Zihinsel faaliyetleriniz hız kazanıyor. Eğitime yazılmak, ticari faaliyetler, araç bakımı, söz/nişan, taşınma vb. konularda faal olabilirsiniz. Kararsızlığınız, ikilemleriniz yakın çevreniz tarafından aşırı görünür olabilir. Araç kullanıyorsanız aşırı hız yapmamaya, topluluk önünde konuşma yapacaksanız aklınıza her geleni yansıtmamaya dikkat edin. Abartı tepkiler sebebiyle insanlarla kolayca tartışmaya mahal verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yeteneklerinizi fark ederek kendinize olan özgüveninizin artacağı bir sürece giriyorsunuz. Para kaynaklarınız iyi ilişkiler sayesinde genişleyebilir. İş yaşamanız ve maddi konularda idealize ettiğiniz durumlarla bağlantılı şanslı sonuçlar doğuracak riskler alabilirsiniz. Yüz bölgenize estetik işlemleri yaptırabilirsiniz. İstekleriniz onaylanmadığında güç mücadelesine girmekten kaçınarak karşınıza çıkan değerlere dair daha ılımlı olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayatınıza yepyeni temiz bir sayfa açılıyor. Sevdiğiniz ve yeteneğiniz olduğunu düşündüğünüz alanlarda kendinizi daha da geliştirme fırsatı bulabilirsiniz. Sevgilinizle, çocuğunuzla uzak bir seyahat planı yapabilir, eğitime katılabilirsiniz. Ticari bağlantılarınız büyüyebilir. Bazı zamanlar unutkanlık, dalgınlık yaşayabilirsiniz. Keyfi yaşama aşırı kaçmadan sınırları bilerek hareket etmeniz bir sıkıntıyı büyütmenizin önüne geçebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Gelir gider dengenizi kurmanız, kime ne kadar güvenmeniz gerektiğini iyi ayarlamanız gereken bir sürece girmektesiniz. Seyahat, yatırım, uzak akrabalar sebebiyle masraflarınız artabilir. Bir kadından, eşinizden, size değer veren dostlarınızdan büyük yardım görebilirsiniz. Spiritüel, manevi yanınız güçlenebilir. Etrafınızdaki insanlara uyumlu ve anlayışlı davranabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Mesleki ve itibar içeren konularda hayalleriniz gerçeğe dönebilir. Kendi işinizi kurabilir, yeni bir ekibe dahil olabilir, sosyal bağlantılardan faydalar elde edebilirsiniz. Sıklıkla dışa dönük kutlamalar, projeler, davetlerde vakit geçirebilirsiniz. Herkesi memnun edemeyeceğinizi bilmeli, gerçekleştiremeyeceğiniz sözler vermemelisiniz. İnsanlar tarafından beğenildiğiniz, takdir gördüğünüz bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sosyal mevkinizin güçlendiği, yeni bir statü kazanacağınız zamanlara giriyorsunuz. Emeklerinizin karşılığını görebilirsiniz. Umutlarınız gerçeğe dönebilir. İşe girmek, iş kurmak, güzel başarılı yanlarınızla tanınmanız söz konusu gözüküyor. Otorite figürleriyle ilişkinizi sıcak tutabilirsiniz. Rehavet içerisinde dalgınlık, unutkanlığa düşmemeye, gerçekleştirmekte zorlanacağınız abartılı vaatler vermemeye dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis