Merve Çubuktepe

24 Mart 2020 saat 12:28’de 4 derece Koç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumuna eşlik eden Kiron oldukça önemli bir motif. “Yaralı şifacı” adıyla bildiğimiz Kiron sağlık ve iyileşme ile doğrudan alakalıdır. Yeniay vesilesi ile Corona süreci ile alakalı daha keskin yaptırımlar uygulamaya konulabilir. (23 Mart gecesi bu satırları yazarken ülkemizde de korunma amaçlı yeni düzenlemeler geldi, devamı da gelecektir; sonuçta hepsi sağlığımız için) Diğer yandan hastalığa bir ilaç bulunmasına dair umut verici haberler alabiliriz. (Bu tür bilgiler de geliyor umarım fazlası da olur) Elbette yeniay mucizevi bir şekilde her şeyi bitirmeyecektir, ancak bu dönemde gerek bilincin artması gerek alacağımız haberlerle süreci çok daha iyi yönetebilmemiz mümkün.

Daha önce belirttiğim gibi 12 Mayıs 2020 ve 3 Temmuz 2020 olmak üzere iki fazlı bir süreçten geçiriyoruz. Biz de Koç burcu sembolizmi olan inisiyatif, kararlılık, cesaret gibi kavramlara odaklanarak payımıza düşenleri yaparsak eğer elbette bu süreçler de kısalacaktır. Misal yeniay gününde hastalığın ilk çıkış noktası olan Çin karantina sürecinden çıkmaya başladığını duyurdu, ki gökyüzündeki Ocak 2020 itibariyle oluşan tüm süreçler Çin’deki gidişatla senkronlu ilerlemekte. Bu yüzden oradaki süreci astrolojik anlamda çok yakından takip etmekteyim. Çinliler, Koç (sıfırdan başlamak) yeniay (başlangıç) sembolizmiyle aynı anda virüs sonrasında yeni bir döneme başlıyorlar, darısı bizim de başımıza.

Bireysel alana geçersek eğer yeniay birçoğumuzun çoktan hissetmeye başladığı şeyleri somut hale getiriyor. Hayatlarımız artık eskisi gibi değil. Sadece kendimiz değil tüm dünyanın değişmeye başladığını görüyoruz, adeta bir filmin içindeyiz. Yeniay artık bocalamak yerine kabullenme, bu konuda inisiyatif alma, harekete geçme ve yeni dönem için adımları atmak konusunda bize çağrı yapıyor. Koç burcu ilk burçtur, yeni doğan çocuktur. Aslında biz de bir nevi yeniden doğuyoruz, dünyadaki konumumuzu yeniden tanımlıyor, varoluşumuzu sorguluyoruz.

Bu çocuğun yeni dünyaya cesur adımlar atması gerekiyor. Çocuğun ilk derdi kendisiyle olmalı. Koç burcu bireyselliktir, kendi sorumluluğunu üstlenmektir. Bu yeniay öncelikle hayattan beklentilerimize odaklanmak, üçüncü şahısları memnun etmeye çalışmayı pas geçmek ve artık bahane üretmemekle alakalı. Hala yerinde sayanlar, kendine acıyanlar, eski kısır döngüde uyumak isteyenler Kiron’un gölgesi altında sarsıcı bir uyanış deneyimi yaşayabilirler.

Hayatta hiçbir dönüşüm pamuklar içerisinde gül bahçesinde gerçekleşmez. Her zaman sarsıcı, her zaman yoğundur. Cesaret ister, kararlılık ister. Evlerimizde zaman geçirip belki de uzun zamandır hiç olmadığımız kadar “ana kaynağa”, yani benliğimize yakın durumdayız. Koç burcu yalındır, dobradır hatta bazen fazla dobradır. Fazlalıklar, süsler yoktur. Enerjik ve agresiftir. Korkusuzdur. İşte bu dönemde hayatımızda gerek ruhen gerek materyal anlamda var olan fazlalıkları atma cesaretini kendimizde bulmamız gerekiyor. Koç burcunu yöneten Mars cerrahi ile de alakalıdır. Kiron da malumunuz şifayı temsil etmekte. İşte kendimize çekildiğimiz bu dönemde ruhlarımızı da bir cerrah gibi elden geçirecek, bozulmuş yapılar varsa temizleyecek, içimizdeki çocuğu boğan yüklerden kurtulacak ve tekrar o saf ve hevesli enerjiye geri döneceğiz. Çünkü sistem artık geçmişin gölgelerinde yaşamamızı istemiyor. Dünyanın yeni süreçte her cesur yeni ruha ihtiyacı var. Ve bu ruhlar da çoktan uyanmaya başladı…

Koç Yeniayının Burçlar Üzerindeki Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay öncelikle sizleri etkilemekte. Eliniz kolunuz bağlanmış, çıkış yolları kapalı gibi hissediyor olabilirsiniz ancak bu durağan günlerde ilerleyen zamanlarda en büyük kinetik gücü de siz bulacaksınız. Ufak da olsa ilk adımları atmak, isteklerinizi dile getirmek, zamanı fırsat bilerek başlangıçlar yapmak size avantaj getirecektir. Spor, beslenme, bakım gibi faaliyetlere evde dahi olsa odaklanarak fark yaratmanın da tam zamanı. Hareketsiz kalmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bir şeyler oluyor ama tam olarak ne olduğu belli değil… Hissediyor ancak anlamlandıramıyorsunuz. Zihninizin içindeki parçalı görüntüler birleşmek üzere. Hayat planınızla alakalı rotanızı anlamak için somut işaretleri görebileceğiniz bir dönem. Bu süreçte bir miktar sabırsız ve gergin hissedebilirsiniz. Olayları akışa bırakmak bir zorunluluk, üçüncü şahıslar da tıpkı sizler gibi kararlarını verecek. Şu anda size tek düşen şey ruhunuza iyi gelecek ne ise onu yapmak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dönemde insanlara da moral vermek, iletişim ağını güçlü tutmak, umutsuzluğa düşerek çevresini de karartan kişileri uyandırmak adına önemli bir misyonunuz var. Size gökyüzünün hediye ettiği yetenekleri kullanmak, insanlara umut ve ilham olmak bu süreçte size de çok iyi gelecektir. İnsanlarla bağınızı koparmamalı, kaçıp inzivaya geçmemelisiniz. İlerleyen dönemlerde uygulamak adına çok yaratıcı projeler üretebilir, işbirlikleri yapabilir ve bunları yayınlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyer ve hayat yolunuz adına gerilimli bir dönemden geçiyor, güvenlik konusunda sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz. “Ben ne olacağım?” sorusu şu anda en baskın motif. Burada artık panik ve hareketsizlikten vazgeçerek günlük hayat rutinlerinize dönmeniz büyük önem taşıyor. İş kurmayı düşünüyorsanız projesini yapmaya başlayabilirsiniz. İnsanlar dona kaldıysa siz harekete geçerek onlar da güç verebilirsiniz. Bu dönemde dışarıdan yardım beklemek hayat veriminizi düşürebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tüm idealleriniz ve hayat amacınızı sorguladığınız bu dönemde yeni fikirlere açık olmanız size çok şey katacaktır. Yıllar önce “Hayır” dediğiniz şeyler şu anda anlamlı gelebilir. Yepyeni şeyler okuyabilir, öğrenebilir ve bunları zihninizin imbiğinden geçirebilirsiniz. Ticaret, hukuk, iletişim gibi konularda aksamalar olabilir; sürece kızgınlık beslemek yerine herkesin bu tür deneyimler yaşadığını hatırlamak, asıl odağınızı kendinizi geliştirmek ve yeni döneme hazırlamak size çok iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bu süreçte finansal anlamda çok açılmamak, özellikle ortak yatırım kararlarında temkinli olmak önemli görünüyor. Harcamaları kısmak, gereksiz borç alıp vermekten kaçınmak kritik. Konuya çok hakimseniz yatırım da yapabilirsiniz, ancak sadece çok hakimseniz. Diğer yandan hayat standardınızdan şu an bir miktar uzaklaşmak sizi üzüyor, her detay size daha fazla batıyor olabilir. Burada sınavınız daha az umursamayı öğrenmek ve gerektiğinde “Bırak dağınık kalsın” diyebilmek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Gökyüzünün gerilimli etkileri altında insan ilişkileriyle alakalı sınavlardan geçebilirsiniz. Gerek duygusal gerek sosyal alanda karşınızdaki kişi çok daha bencil tavırlar sergileyebilir, size ültimatomlar çekebilir. Burada top sizde. İsteklerinizi askıya alacak, söylemek istediklerinizi yutup susacak mısınız? Daha fazla pasif agresyon mu oluşacak? Kırıp dökmeden ancak net bir şekilde aklınızdaki ve kalbinizdekileri dile getirmeniz, tüm insan ilişkilerinde sınırları belirlemeniz faydalı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sıhhat ve kişisel bakım konusunda boş vermemeniz çok önemli bu dönemde. Yeniay sizi bir miktar umursamaz kılabilir. Veya tam tersi aşırı korkuya girip dakika başı elinizi yıkayabilirsiniz. İki uca da savrulmadan ancak sağlık, spor, bakım, düzgün beslenmenizi de fazla aksatmadan normal hayat rutininde kalmaya çalışın. Günlük hayat devam ediyor; bir şeyleri ertelemek, aşırı üşenme gibi konular kar topu etkisi yapabilir. Bundan dolayı günlük yaşam hızınızı düşürmeyin, rehavete kapılmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Duygusal anlamda kafalar bir miktar karışık olabilir. İnsanların sizinle ilgilenmesini istiyor olabilirsiniz, ancak bunu siz bizzat ihmal ettiyseniz eğer yeniay sembolizmi gereği bunu karşıdan beklemek yerine birinci elden gerçekleştirmeniz gerekiyor. Hak edene ilk adımları atmak olumlu sonuç getirebilir. Çocuğu olanların evlatları ile daha fazla kenetlenebileceği, kendi içlerindeki çocuğu keşfedebileceği bir zaman. Flört konularında çok hızlı gaza gelme ve ani kararlardan kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yeniayın dönüştürücü etkisi altında şapkanızı önünüze koydunuz ve düşünüyorsunuz. Bu dönemde daha fazla geçmişte yaşayabilir, dünyadan uzaklaşmış olabilirsiniz. Bu esasen faydalı bir inziva süreci ve geçmişten geleceğe bir köprü kurmak adına önemli çözümlemelerin arifesindesiniz. Ancak aşırı korumacı ve çekimser tavırlar da sizi hayat yolculuğundan alıkoyabilecektir. Uzatılan yardım ellerini geri çevirmeyin; özellikle aile ve aile gibi gördüğünüz kişiler size güç verecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İletişim, öğrenme ve yayma konusunda yetkinliğiniz daha da yükselmiş olabilir. Ancak altını çizmek lazım ki hâkim olmadığınız konularda büyük ahkâmlar kesmek, sert demeçler vermek sonradan başınızı ağrıtabilir. Bilgiye açıklığınızı avantaja çevirebileceğiniz bu dönem online eğitimler almak, bol bol yazmak, fikir alışverişinde bulunmak adına harika. Sizle aynı frekans veya hızda olmayan kişilere daha anlayışlı davranmalı, aşırı iğneleyici ve tahammülsüz tavırlardan kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bireysel değerinizi sorguluyorsunuz ve artık bazı bulgular net. Bazı insanlar kurtarılamaz. Artık bunu kabullenme ve kendi yolunuza devam etme zamanı. Değerinizi başkaları değil sadece kendinizin belirleyeceğini, gerisinin sadece bir yansıma olduğunu unutmayın. Finansal anlamda eğer süreci iyi araştırır ve risklerden kaçınırsanız verimli adımlar atabilirsiniz. “Tutmaz” denen bir işin ilk adımlarını atmak ilerleyen dönemde artacak bir başarı getirebilir. Müsriflik ve israftan kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe