Merve Çubuktepe

Bu hafta resmi olarak yaz tutulmaları dönemine giriş yapıyoruz. Bu hafta 26 Mayıs 2021’de Yay burcunda Ay tutulması, kısa bir süre sonra 10 Haziran 2021’de İkizler Burcunda Güneş Tutulmasını deneyimleyeceğiz. Tutulmalar en güçlü gökyüzü olaylarından biridir, bir nevi dönem kapanış ve akabinde açılışları simgelerler. Ay Tutulmaları özlerinde çok güçlü dolunaylar olduğu için bir şeyleri sonlandırma, kapatma ve nihai formunu verme etkisine sahiptir. Bu sebeple de bu yılın ilk yarısını resmi olarak kapatıyor, heybemizi sırtımıza alıp yeni bir istikamete doğru yola çıkıyoruz. Tabii bunu yapmadan önce bazı yükleri bırakmak, bozuk ancak gerekli olanları tamir etmek, yolculuğumuz için yanımıza yeni malzemeler almak gerekli.

26 Mayıs 2021 saat 14:13’te Yay burcunda 5 derece Ay Tutulması gerçekleşecek. Haftanın hatta yaz aylarının en önemli iki gökyüzü olayından biri. İki kraliyet yıldızının sahnede olması bu olayı daha da güçlü kılıyor. Güney Düğümle haşin yıldız Antares, Kuzey Düğümle ise iyicil yıldız Aldebaran kavuşumda. “Ne ekersen onu biçersin” motifi çok çok keskin. Attığımız adım hatta aldığımız her nefes bir sebep-sonuç ilişkisi yaratıyor. Demek ki her kararı alırken, uygularken sonuçlarını çok iyi düşünmemiz lazım. Düşünmeyenler mi? İşte bu onların sorunu ve sınavı… Etkisi zaten başladı ancak çok fazla şah, vezir, piyonun düşüşü; piyon gibi görünenlerin yükselişine tanık olabiliriz bu süreçte.

Yay burcu yargı ile doğrudan alakalıdır. Yargı dağıtırken çok çok dikkat edelim. “İnsan kınadığını yaşarmış” sözünü deneyimlemeye çok açık etkiler devrede. Bu yüzden bir şeyi eleştirir, hüküm bildirirken geniş açıdan bakmayı bilmek, bilgiçlik taslamamak özellikle de eski hatalarımızı unutmamak mühim.

Yaz dönemi bize çok önemli bir mesaj sunuyor. Aradığımız cevap karmakarışık denklemlerde değil, basitlikte. Kafanıza bir soru takıldıysa karmaşık cevaplar aramak beyhude, çünkü muhtemelen en basit cevap en doğru olanı olacak. Bir cümle bir kitaptan değerli olabilir, bir taş bir dağı yıkabilir. Bu yüzden işleri karmaşıklaştırmak yerine en basit, en net ve en rafine bilgiye gitmek, hayat görüşü ve duruşumuzu da bu şekilde konumlamak tutulmalar döneminde bizi yepyeni kapılara götürecektir.

Tutulma anının kuvvetlendiricisi Jüpiter’in Balık burcunda, yönettiği yerde olması vaka sayılarının düşüşü, aşılanmanın artışı adına pozitif bir tesir. Ancak Jüpiter bu burçta kısa süre kalıp retro pozisyona geçecek, akabinde Kova burcuna dönecek. Asıl güçlü tesirini 29 Aralık 2021’den sonra Balık burcunda uzun süre kesintisiz yansıtacak. Yani asıl iyileşme ve toparlama evresi yıl sonu diyebiliriz.

Bitmedi… Merkür, 29 Mayıs 2021 saat 01:34 – 31 Mayıs 2021 saat 01:33 aralığında durağan konumda kalacak. 31 Mayıs 2021 saat 01:34’te ise Merkür retrosu. Merkür’ün hızı bu hafta durağan ve retro öncesi zaten çok düşük, önümüzdeki haftanın ilk günü de resmi olarak retro başlayacak. Merkür’ün İkizler burcunda retrosu durağan konumla birlikte 29 Mayıs – 24 Haziran 2021 aralığında etkin durumda. (24-16 derece arasında)

Önümüzdeki hafta bu konuya çok daha detaylı değineceğiz. Kısaca özetlemek gerekirse itibariyle bu hafta itibariyle iletişim problemleri, gecikme ve yavaşlamalara açık bir düzlem var. Ayrıca dedikodu trafiği artışı, yanlış haberler, az bilip çok konuşanlar, büyük gaflar gündeme gelebilir. Süreç boyunca yazılı ve sözlü iletişim tarzına çok dikkat etmek, dedikodudan uzak durmak ve bilgimizin ötesindeki konularda iddialı olmamak mühim görünüyor. İkizler burcu bilgi ve veriyle alakalı olduğu için sosyal medya platformlarının çöküşü, kullanıcı bilgilerinin çalınması, veri kayıpları gibi konular gündeme gelebilir; dolandırıcılık artabilir. Güvenlik önlemlerimizi iyi almalıyız.

Bu hafta tutulmadan hemen sonra 27 Mayıs 2021’de Venüs-Neptün karesi kesinleşecek. Haftanın zorlu açı kalıplarından biri ve Ay Tutulması anında da etkin durumda. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. +-5 gün etkili.

Bu açıyı bir tık yumuşatan ancak etkisini düşürmeyen iyicil bir kalıp da haftaya renk katıyor. 29 Mayıs 2021’de Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşecek. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır etkisi. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacak. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.05.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda 00:36’da Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ancak bu esnada 01:08’de önce Güneş, sonra 04:15’te Neptün’e BiQuintile iyicil açılar gerçekleştiriyor. Bu açı kalıplarını seviyorum zira zihni berrak ilham perilerini bol kılıyor. Uyumayanlar için zihni çalıştırma, üretme ve öğrenme için harika etkiler. Keza ruhsal konularda da. Etkileyici ve derinlikli rüyalar da getirebiliyor. Tabii bunlar tali açı Ay aslında boşlukta ama boşluk evresinin yan etkilerini düşüren olumlu tesirler diyebiliriz. Saat 06.01’de Akrep burcuna girip boşluktan çıkacak. Yeni haftaya 07:37’de Ay-Jüpiter üçgeni ile motive ve pozitif başlıyoruz. Pazartesi sendromu yerine daha iyimser ve keyifli bir ruh hali ile günü karşılayabiliriz. Öğleden sonra saat Ay saat 18:41’de Neptün ile 135’lik 18:46’da Güneş ile BiSeptile karışık açılar yapacağı için abuk sabuk tiplerle uğraşmamız gerekebilir veya acayip karşılaşmalar söz konusu olabilir. Merkür hız kaybedip retroya hazırlandığı için kime ne yazdığımıza ne laf söylediğimize çok dikkat etmeliyiz hafta boyunca. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 25.05.2021: Ay Akrep burcunda saat 01:14’te Uranüs ile karşıt açı, 03:34’te ise Satürn ile kare gergin açı gerçekleştirecek. Günün ilk saatlerinde işler beklediğimiz gibi gitmeyebilir, ani çıkan sorunlarla uğraşmak veya ekstra dirençle karşılaşabiliriz. Çok mühim olmadıkça işlerimizi gece geç saatlere bırakmamızda fayda var. Neyse ki Ay saat 13:00’de Mars ile üçgen olumlu açı yaparak günün dokusunu değiştirmeye başlıyor. Özellikle +-2 saat boyunca çok dinamik ve keyifli tesirler söz konusu. Üşendiğiniz, bedensel güç gerektiren, mücadele içeren tüm işleri bu alana denk getirebilirsiniz. Saat 18:30’da Ay-Neptün üçgeni ruhsal anlamda çok güçlü bir tesir oluşturmakta. Özellikle 16:30-20:30 aralığı maksimum güçte. Bu evreyi her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için değerlendirebilirsiniz; zaten Ay Akrep burcunda ve ruhani derinliği yüksek. Ay tutulmasına hazırlanıyoruz. Tutulma öncesi iç muhasebe yapmak, ruhsal çalışmalar gerçekleştirmek çok faydalı olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 26.05.2021: Yılın en önemli olaylarından biri olan Ay tutulması gününe geldik. Ay Akrep burcunun son derecelerinde 00:19’da Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 05:40’a kadar boşlukta seyredip akabinde tutulmanın gerçekleşeceği Yay burcuna geçecek. Rüyalar, duygular epey karışık olabilir, zihninizin en derinliklerinden gelen kareler görebilirsiniz. Tutulma öncesinde saat 07:29’da Ay-Jüpiter karesi etkin. Ay tutulmaları zaten insanı öncesinde geren, uyku düzensizliği, ruh hali dalgalanmaları oluşturan yapılardır. Bu sebeple güne oldukça hassas bir ruh halinde başlayabilir ve olayları abartabiliriz. Özellikle bu etki Güneş, Ay, Yükseleni başta olmak üzere haritasında Yay, İkizler, Başak ve Balık baskın olan kişileri özellikle etkileyebilir. Hayati kararlar almamaya, uçlara savrulmamaya ve köprüleri yakmamaya dikkat etmeliyiz. Saat 14:13’te 5 derece Yay burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Ay tutulmalarının etkisi +-3 ay sürer, bir günlük etkiler değildir. Ancak özellikle ilk on beş gün boyunca tesiri çok yoğun hissedilebilir. Ay tutulmaları kuvvetli netleşme, kapanma ve sonlanma etkisi yaratırlar. Tutulma anında Güneş’in hayırlı Kuzey Düğüm ile kavuşumda olması pozitif, ancak Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Yani oldukça taşkın, duygu ve hareketlerimizi kontrol etmekte zorlandığımız bir etki bu. Şişen egoların balon gibi patlayabileceği; üstünkörü veya sığ bilgilerle kendini üstün kılmaya çalışanların epey zor duruma düşebileceği bir tutulma bizleri bekliyor. Jüpiter tutulma anında Balık burcunda olduğu için ruhani konular, duygularla alakalı da abartılı tavırlar ve bunun sonucunda yapılan hatalar gündeme gelebilir. Uzağı çok iyi görebilirken burnumuzun ucundakini fark etmekte zorlanabiliriz; dikkat. Ay tutulmadan sonra saat 22:36’da Güney Ay Düğümü ile kavuşarak süreci taçlandırıyor, günün son saatleri ruhsal çalışmalar için ideal. Ay Fazı: Dolunay (Ay Tutulması) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27.05.2021: Ay Tutulmasından sonraki ilk gündeyiz. Haftanın en gerilimli açı kalıplarının etkili olduğu gün ve tutulmanın dumanı hala üzerinde. Bu sebeple tutulma etkilerini hatırlayarak, kendimize biraz zaman vererek sakin ve mantık odaklı ilerlememiz çok önemli. Genelde en hatalı davranışlar tutulma günü değil, tutulmayı izleyen ilk birkaç günde gerçekleşebiliyor. Ay Yay burcunda saat 03:01’de Satürn ile altmışlık olumlu açı yaparak mantık ve sağduyu odağımızı güçlendirmekte. Önemli işlerimizi saat 16:00’ya kadar toparlamamızda fayda var zira akşam saatleri yaklaşırken hava puslanmaya başlayacak. Saat 17:02’de öncelikle Ay-Venüs karşıtı, akabinde saat 18:05’te Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Çünkü Ay kısa süre sonra gelecek haftanın en zorlu açısı Venüs-Neptün karesini tetiklemekte. Buna ek olarak da 20:36’da Merkür ile karşıt sert pozisyona geçip boşluğa girerek iyice etkiyi yükseltiyor. Bu saatler itibariyle bireysel veya toplumsal düzlemde ortalık çok karışabilir, skandallar, ifşalar, rezaletler ortaya çıkabilir. Dolandırıcılık, hacklenme gibi konulara da açıklık getirdiği ve Merkür retrosu da yaklaştığı için banka ve sosyal medya hesaplarınızın şifreleri, güvenliğini kontrol ettiğinizden emin olmalısınız. Tüm insan ilişkilerinde kandırılmaya açıklık da söz konusu olabilir… Veya kendimizi kandırmaya. Tüm bu hengamenin üzerine saat 22:24’te Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. +-5 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 28.05.2021: Ay saat 05:23’e kadar boşlukta ve 05:24’te Oğlak burcuna geçecek. Boşluk süresi oldukça uzun, neredeyse tüm uyku zamanını kapsıyor. Bu sebeple uyku zorlukları, hafif uyku gibi konuları bertaraf etmek adına uyku hazırlıklarınızı erkenden yapmanızı öneririm. Güzel bir duş, lavanta yağı, hafif bir müzik rahatlatıcı olabilir. Ay saat 07:30’da ilk açısını Jüpiter ile altmışlık olumlu konumda gerçekleştirecek. Keyifli, sakin, aheste bir etki ve tesir neredeyse gün boyunca etkin. Ay Tutulması gerilimini geride bırakmaya başlıyoruz. Bugün daha sakin ve rahat hissedebilir, Ay Oğlak etkisi ile kolay konsantre olup elimizdeki işleri bitirebiliriz. Üstler ve yaşça büyük kişilerle konuşmak için de ideal tesirlerdir. Ay Oğlak dönemleri diş bakımı ve işlemleri için özellikle uygun zamanlardır ki bir de bugün Jüpiter’in desteği mevcut. Ay aheste bir şekilde yoluna devam ettikten sonra 23:16’da Neptün ile Quintile olumlu açı yapacak. Gecenin geç saatleri ilham, ruhsallık ve sanata odaklanmak adına harika etkiler taşımakta. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 29.05.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcunda ve saat 01:21’de Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 01:34’te ise Merkür Durağan konuma geçiyor ve 31 Mayıs 2021 saat 01:33’e kadar bu konumda kalacak. 31 Mayıs 2021 saat 01:34’te ise Merkür retrosu başlıyor. Durağan konum bir nevi Merkür Retrosunun provasıdır bu sebeple önümüzdeki iki gün boyunca tüm Merkür retrosu uyarılarına dikkat etmekte fayda var. Buna ek olarak da saat 04:03’te Ay-Güneş BiQuintile olumlu açısı da etkin. Gece kuşları için üretkenliği konuşturma zamanı, ancak bu güzel tesirler sabah saatlerine de etki yapıyor. Erken kalkmak, güne zinde başlamak, kendimiz ve evimizle ilgilenmek için ideal tesirler. Olaylara daha yapıcı yaklaşabilir, bir şeylere hemen tepki vermek yerine çözüm yolunu seçebiliriz. Bu güzel etkiler günün ilk yarısında baskın ancak saat 17:35’te Ay-Mars karşıtlığı kesinleşecek. +-2 saatlik evrede özellikle spor sakatlanmaları, dikkatsiz hareketler ve anlık tepkilere dikkat. Saat 19:13’te Ay-Neptün altmışlığı devreye girerek havayı yumuşatmaya başlayacak. Akşam saatleri müzik, film, dizi, sanatsal faaliyetlerle dolu geçebilir, paylaşımlarla keyif alınabilir. Saat 20:07’de ise Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Küçülen Ay Fazına geçiyoruz. Bu Ay Fazı oldukça kolektiftir ve birlikten güç doğması mottosunu simgeler. Önümüzdeki günler, Son Dördün fazına kadar ekip ruhu, birlikte başarma teması önemli olacak. Toplumsal konular daha ön plana çıkacak, derinlik artacaktır. Bu faz bildiklerimizi yaymak, geri bildirim almak ve birlikte güçlenmek adına olumludur. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 30.05.2021: Haftanın son gününde Ay saat 01:14’te Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 07:04’e kadar boşlukta, Merkür ise ertesi güne kadar Durağan konumda. Bu sebeple odaklanmakta zorlanacağımız, bir şeylerden kolay sıkılabileceğimiz bir gün bizi bekliyor. Daha aheste olmak isteyebiliriz ve bu en doğal hakkımız. Kendimize zaman ayırmamanın, bir şeyler yapmadan süzülmenin tam zamanı. Ay saat 07:05’te boşluktan çıkıp Kova burcuna geçtiği için çok mıçmıç insan odaklı olmak yerine kendi kişisel alanımızda kalmak isteyebiliriz. Saat 10:33’te Ay-Venüs Quintile açısı sevdiğimiz işlerle ilgilenmek adına destekleyici, +-1 saatlik süre ikili ilişkiler adına önemli konuşmalar için de değerlendirilebilir. Gün bu şekilde sakin bir şekilde ilerledikten sonra 23:42’de Ay-Güneş üçgeni kesinleşecek. Özellikle gece saatleri günün en aktif ve keyifli zamanları. Bu evrede tüm ikili ilişkiler adına daha rahatlatıcı, çözüm odaklı tesirler devrede olacak. Aynı zamanda bir konuda yardım arıyor, bir sorunu çözmek istiyorsanız da fırsatlar bulabilirsiniz. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe