Merve Çubuktepe

Merkür Balık retrosu ve Balık burcunda yeniayın etkilerini hissedeceğimiz bir hafta bizleri beklemekte. Çarklar geriye doğru dönüyor olasa da Mars Oğlak etkisinin güçlü ve harekete geçiren tesirini hissedeceğiz. 24 Şubat 2020’de Mars-GAD kavuşumu kesinleşecek. Mars’ın bu yoğun retro dönemde yüceldiği Oğlak burcunda Güney Ay Düğümü ile kavuşumu retro döneminde alacağımız bazı karar ve yaşayacağımız olayların son derece kadersel ve bağlayıcı olabileceğine işaret ediyor. Yani “Nasılsa retro dönemindeyiz, değişir/bir şey olmaz” demek yerine bu hafta her adımımızı iyi düşünmek, çevremizdeki en ufak olayı dahi iyi gözlemlemek çok önemli; zira retro sonrası dönemi bu hafta yaşayacağımız bazı olaylar şekillendirebilir. Bir gün sonra kesinleşecek 25 Şubat 2020 Güneş-Mars altmışlığı bu sürecin yapısını olumlu yönde güçlendiriyor.

26 Şubat 2020’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Merkür, Balık burcunda retro hareketine devam ederken Güneş ile birleşecek. İlahi kaynağa çok yakın olduğumuz bir an. Bu süreç esasen Merkür retro yazısında da belirttiğim gibi çevremizdeki o çılgın koşuşturmadan bir an silkinip adeta suyun altına dalar gibi kendi ruh dünyamıza dalmak, unuttuğumuz yönlerimizi tekrar hatırlamak, ruhsal yönümüzle tekrar bağ kurmak adına güçlü bir tesir olacak. Çoktan unuttuğumuzu sandığımız detayları hatırlayabilir, eksik parçalarımızı toplayabiliriz. Ruhsal çalışmalar, psikolojik destekler ve aynı zamanda suya temas ederek hem zihnimizin içinde düzensiz duranları bir düzene sokabilir hem de bazı konuları özellikle de retro sonrasında hayata geçirmeden önce netliğe sokup bir yol haritası taslağı oluşturabiliriz.

29 Şubat 2020’de Venüs-Plüton karesi kesinleşecek. Haftanın en dikkat edilmesi gereken arıza açısı esasen bu. Tutku ve saplantının artabileceği bu açı Koç-Oğlak burcu aksında gerçekleşiyor. Yani özellikle duygusal meselelerde aşırı sabırsız, dediğim dedik olabiliriz. İşler istediğimiz gibi gitmediğinde sinirlenme ve olayları tutturma görülebilir. Aynı zamanda retro etkisi ile birden eski çamlar hiç olmadığı kadar güzel bir bardak olabilir. İlişkilerde aşırı zorlayıcı tavır veya gerçekleri unutup geçmişe aşırı manalar yükleme gibi durumlar retronun pusu altında ilk başta çok zorlayıcı olmasa da sonradan başımıza çorap örebilir dikkat. Mars-GAD kavuşumunun da etkisi ile olumlu veya olumsuz bu hafta ne oluyorsa uzun vadede bunun hayatımızda hayırlı anlamda bir önemi olabileceğini unutmamak gerek.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 24.02.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Balık burcunda 03:39’da Merkür ile kavuşum yapacak. Rüyalar çok derin ve anlamlı olabilir, zaten retroda olduğumuz için geçmişten hiç aklınıza gelmeyen detaylar içeren çok ilginç rüyalar görebilirsiniz, sezgisel enerji maksimumda olacak. Hala uyanık olanlar için üretkenlik tavan yapabilir, sadece gece gece sarıp kimseye garip mesajlar atmayın. :) 09:32’de haftanın en önemli gökyüzü olaylarından Mars-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Mars’ın bu yoğun retro dönemde yüceldiği Oğlak burcunda Güney Ay Düğümü ile kavuşumu retro döneminde alacağımız bazı karar ve yaşayacağımız olayların son derece kadersel ve bağlayıcı olabileceğine işaret ediyor. Yani “Nasılsa retro dönemindeyiz, değişir/bir şey olmaz” demek yerine bu hafta her adımımızı iyi düşünmek, çevremizdeki en ufak olayı dahi iyi gözlemlemek çok önemli; zira retro sonrası dönemi bu hafta yaşayacağımız bazı olaylar şekillendirebilir. Güneş, 15:23’te Ay düğümleri ile olumlu açıya geçerken işbirlikleri ve takım oyunu oynamak adına ahenkli bir etkileşim oluşturacak. Şahsi değil herkesi düşünen kazanır. Ve 21:25’te Ay-Neptün kavuşumu kesinleşirken günün yüksek ruhani enerjisi daha da artıyor. Bu akşam ve sonrası her türlü ruhsal çalışma, ibadet, meditasyon gibi konuya çok uygundur. 22:45’te kesinleşecek Ay-Jüpiter altmışlığı bu etkiyi daha da yükseltecek. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Salı – 25.02.2020: Haftanın en enerjik ve olumlu günlerinden birindeyiz. Retro ve Balık burcu baskın etkiler bizi bir miktar yavaşlatmış olabilir. Oysa ki 05:05’te kesinleşecek olan Güneş-Mars altmışlığı haftayı dinç, kararlı ve motive geçirmemiz adına harika bir etki oluşturacak. Spor yapmak, enerji toplamak ve efor gerektiren işleri halletmek adına harika bir etkileşim. Ay Balık burcunda; 09:57’de Plüton, 17:13’te ise Satürn ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Öğleden sonraya kadar olan dönemde ziyadesiyle olumlu ve destekleyici etkiler söz konusu. Destek almak, retro dönemi avantaja çevirmek ve önemli işlerinizi halletmek adına bugünü çok iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ay saat 17:13-21:48’e kadar boşlukta akabinde Koç burcuna geçiş yapacak. Yeni bir Ay döngüsü açarken Güneş-Mars altmışlığının yanı sıra Ay’ın ateş elementinde olması da bizi daha tetikleyecek. Önemli işleri boşluk evresine getirmemek koşulu ile son derece zinde ve verimli bir gün bizi beklemekte. Günün iyicil özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Çarşamba – 26.02.2020: Güne hızlı ve güçlü bir başlangıç yapıyoruz. 04:44’te Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Merkür, retro konumda Balık burcunda Güneş ile birleşecek. İlahi kaynağa çok yakın olduğumuz bir an. Bu süreç esasen Merkür retro yazısında da belirttiğim gibi çevremizdeki o çılgın koşuşturmadan bir an silkinip adeta suyun altına dalar gibi kendi ruh dünyamıza dalmak, unuttuğumuz yönlerimizi tekrar hatırlamak, ruhsal yönümüzle tekrar bağ kurmak adına güçlü bir tesir olacak. Çoktan unuttuğumuzu sandığımız detayları hatırlayabilir, eksik parçalarımızı toplayabiliriz. Sezgilerimiz çok güçlü çalışacağından onların sesine kulak vermek bize birçok kapıyı açabilir. Ay Koç burcunda ve 05:19’da Ay-Kiron kavuşumu bize bu enerjinin özellikle geçmişi iyileştirme, geçmişle alakalı bir sorunu çözme ve helalleşme konusunda olumlu olabileceğini gösteriyor. 08:58’de kesinleşecek olan Merkür-Mars altmışlığı ise bugün etkili ve güçlü ifade kullanmak, retro döneminde her türlü görüşme, iletişim şekli ve mülakatı avantaja çevirebilmek adına destekleyici bir tesire sahip. Sadece 11:32’de kesinleşecek olan Ay-Mars karesi aşırı duygusuzluk, empati yoksunluğu ve agresyonun ani yıkıcı etkilerine karşın uyarı yapmakta. Merkür Balık retro etkisi ile dikkatsizlik de fazla olabilir bundan dolayı vücudu zorlamamak bastığınız yere çok dikkat etmekte fayda var. Günün yoğun ve dönüştürücü etkisinden özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 27.02.2020: Ay Koç burcunda 12:21’de Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Özellikle de günün ilk yarısında aşırı yeme içme, abartma ve harcama eğiliminde olabiliriz. Olumlu veya olumsuz duygularımızı tavan yapabilir, her şeyi haddinden fazla yüksek deneyimleyebiliriz. Bundan dolayı konu ne olursa olsun bir konuda aşırı yükseldiyseniz hemen uçmamak ve bir karar almamakta fayda var. 15:20’de kesinleşecek Ay-Juno karşıtlığı da özellikle duygusal meselelerde çok uçlara savrulmamak gerektiğinin altını çizmekte. Nitekim 20:05’te Ay-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. İyicil yönüyle tam bir barışma, tekrar mesajların atılması, duyguların dökülmesi, “seni rüyamda gördüm iyi misin” muhabbetlerinin tavan yapması etkisi ancak önceki saydığım konulardan ötürü duyguların haddinden yüksek ve gerçek hayattan kopuk olabileceğini unutmamak lazım. Yani geçmişi toz pembe hatırlamamak her şeyi gerçek haliyle görerek mucize beklemeden hareket etmek çok önemli. Ve 22:46’da kesinleşecek Ay-Plüton karesi de aşırı saplantı, kıskançlık ve tutturmanın oluşturabileceği sıkıntı riskine işaret ediyor. Hiçbir insan ilişkisinde sınırları aşırı zorlamamak ve güç çekişmelerine girmemekte fayda var. Gün boyunca öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar çok dikkat.

Cuma – 28.02.2020: Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde Satürn ile 06:25’te kare yaparak boşluğa girecek ve saat 06:26-10:30 arasında boşlukta olacak. Sabah saatlerinde eliniz hiçbir şeye gitmeyebilir veya bir şekilde engelleniyor hissedebilirsiniz. Sizden yaşça büyük ve otoriter insanlarla, özellikle de patronlarla tersleşmemekte fayda var, zira retro etkisi ile haklı iken haksız konuma düşmek de mümkün. Bu konuda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Saat 10:30’da Ay’ın Boğa burcuna geçişi ile tekrar netlik ve kararlılık kazanmaya başlıyoruz. İştahımız pek bir açılabilir, her türlü sevdiğimiz tat daha da cazip görünebilir. Özellikle yemek yapma konusunda maharetliyseniz bugün döktürebilirsiniz, eh diyetler de bir miktar sekteye uğrayabilir tabii. :) 17:49’da Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşirken sürprizlerle dolu ve pek dinamik bir hafta sonuna hazırlanıyoruz. 18:50’de Ay-Merkür altmışlığının kesinleşmesi ve 20:50’de Ay’ın transit Ay düğümleri ile olumlu pozisyona geçmesi sonucunda Cuma akşamı harika sohbetlere ev sahipliği yapabilir. Çok önemli konuşmalar sonucunda özellikle geçmişe dayalı sorunları çözebilir ayrıca harika beyin fırtınalarına imza atabilirsiniz. Günün iyicil özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Cumartesi – 29.02.2020: Herkese iyi haftasonları! 29 Şubat 2020’de Venüs-Plüton karesi kesinleşecek. Haftanın en dikkat edilmesi gereken arıza açısı esasen bu. Tutku ve saplantının artabileceği bu açı Koç-Oğlak burcu aksında gerçekleşiyor. Yani özellikle duygusal meselelerde aşırı sabırsız, dediğim dedik olabiliriz. İşler istediğimiz gibi gitmediğinde sinirlenme ve olayları tutturma görülebilir. Aynı zamanda retro etkisi ile birden eski çamlar hiç olmadığı kadar güzel bir bardak olabilir. :) İlişkilerde aşırı zorlayıcı tavır veya gerçekleri unutup geçmişe aşırı manalar yükleme gibi durumlar retronun pusu altında ilk başta çok zorlayıcı olmasa da sonradan başımıza çorap örebilir dikkat. Bu açı kalıbı önümüzdeki 5 gün boyunca tesirini sürdürecek. Bu saydığım konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bu açıdan bağımsız olarak günün diğer açısal irtibatları oldukça olumlu durumda. Ay Boğa burcunda, Mars ile üçgen yapacak bu da yeni güne enerjik ve kararlı başlamamızı sağlıyor. En güzeli Merkür-Uranüs altmışlığı saat 06:12’de kesinleşecek. Bu açı kalıbı sorunları çözmek, yaratıcı ifade, ilham ve çözümsüz dahi duran olayları çözmek adına çok güçlü bir tesirdir. Ve 06:39’da Ay-Güneş altmışlğı da yukarıda saydığım konulara dikkat edildiği sürece duygusal konular ve ikili ilişkiler adına yapıcı bir gün vaat etmekte. 22:50’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken günün iyicil enerjisi daha da yükselmekte. Sevdiklerinizle harika bir Cumartesi gecesi geçirebilir, derin ve güzel anlar yaşayabiliriniz. Bu etkileşim aynı zamanda bireysel bazda da huzur bulmak ve kafa dinlemek adına olumludur. Günün iyicil özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Pazar – 01.03.2020: Ve göz açıp kapayıncaya kadar Şubat ayını da geride bıraktık, baharın habercisi Mart ayına giriş yapıyoruz. Daha yeni yılı sanki geçen gün kutlamadık mı? Zaman gerçekten giderek daha da hızlı geçiyor gibi, retro olsa dahi… Bu çağımıza özgü bir özellik, hayat temposuyla birlikte göreceli olarak zaman da çok “hızlandı”. Haftanın en olumlu günlerinden biri ile keyifli bir Pazar bizleri beklemekte. Ay Boğa burcunda 01:40’ta Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Hevesli, cömert ve keyifli bir enerji akışı var; üstelik iştahlar da açık. Mide fesadına açık harika Pazar kahvaltıları yapabilirsiniz. :) Ay, saat 11:03’te Plüton, 18:52’de Satürn ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Akşam saatlerine kadar son derece olumlu ve yapıcı bir enerji akışı söz konusu. Bugün hem önemli işleri halletmek, yeni haftaya çok iyi hazırlanmak adına harika bir etkileşim. Ay saat 18:52-22:21 boşlukta kaldıktan sonra İkizler burcuna geçiyor. Bol gıybetli, keyifli ve kahkakalar ile geçebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe