Merve Çubuktepe

Bu hafta iki büyük ve yavaş gezegenin majör açısı devreye girecek. Jüpiter-Neptün altmışlığı 27 Temmuz 2020’de kesinleşiyor. İki gezegen de retro konumda olduğundan tesiri çok daha içsel ve ruhumuzla alakalı. Bazen dünyanın aşırı hızlı, materyal odaklı ve hatta duyarsız halinden çok bunalabiliyor insan. Her günümüz bazen aynılaşabiliyor veya sürekli bir şeyler yetiştirmekten, bir şeyleri tamamlamak için koşturmaktan manevi dünyamızı unutabiliyoruz. Bu hem ruhsal çalışmalar ve ibadetle aynı zamanda daha geniş çerçevesiyle hayatımızdaki manevi tatminle alakalı bir durum. İşte bu açı benliğimiz ve ruhsal yönümüzle tekrar köprü kurmak adına güçlü bir etkileşim. Bazen insan tüm hayallerinin tıkandığını, sadece tek ve çorak bir rotanın kaldığını düşünür. Bazen manayı kaybeder, bazen de umudu. Ancak bu açı hala umut olduğunu, karanlık sandığımız yolda bazen içimizden bazen de uzaktan yanan bir ışığın bize yol göstermesini de temsil eder. Bu açıyı canlandıran en önemli unsur dayanışma ve yardımlaşmadır. Bu sebeple de az veya çok insanlara yardım etmek, kolektif olarak yapıcı hareketlerde bulunmak da açının tesirini güçlendirebilecektir.

Haftanın diğer bir flaş açısı 27 Temmuz 2020’de Venüs-Neptün karesi. Bu sert açıyı Venüs retrosu döneminde izlemiştik, şimdi ileri hareketteki halini deneyimleyeceğiz. İlişkiler adına alarm etkisi olan bir açıdır. Özellikle yeni flört döneminde aldanma, kişiyi yanlış değerlendirme ihtimali verir. Kendimizi kandırmayı da aldanmayı da temsil eden bu açı sebebiyle çok gerçekçi bir bakış açısıyla konuları değerlendirmek mühim. Zira Neptün önce bir illüzyona girişi, sonra kendini kaptırmayı ve en sonunda düş kırıklığını sembolize eder. Bu sebepten ötürü de yeni veya mevcut duygusal ilişkiler başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde bu hafta hem dikkatli ve izleyici olmakta, hem de önümüze gelen işaretleri inkar etmeden olduğu gibi ele almakta ciddi fayda var. Finansal anlamda acemilik veya bir anlık heves sonucu düşüncesiz risklerle para kaybetme; dolandırılmakla da alakalı bir açı olduğundan bu konularda da hafta boyunca uyanık kalmak çok önemli. Mesela çevrenizdeki yaşlıları uyarabilirsiniz, zira bu tür açılarda telefon dolandırıcılığı gibi konular çok artıyor. Ayrıca önümüz Kurban Bayramı, inanç istismarı yoluyla dolandırıcılıklara ekstra dikkat.

1 Ağustos 2020’de Merkür-Plüton karşıtı etkin olacak. Bu hafta içimizde şişen, bizi çok yoran ve kızdıran konuları ani patlamalarla dışa dökmemiz mümkün. Ama kabul etmek lazım ki bu sert bir açı. Yani çok haklı olsak da üslup sebebiyle haksız duruma düşme veya kırıcılık ihtimali var. Bu sebeple iletişim tonu ve kelimeleri de iyi ayarlamak önemli. Haftanın özellikle ikinci yarısında ayarsız ve kaba konuşan insanlarla muhatap olmak gerekebilir. Burada ise doğru ve net bir şekilde çizgiyi korumak, karşı tarafın gürültülü sindirme taktiklerine düşmemek de gerekir. (Öncesinde hafta boyunca 28 Temmuz 2020’de Merkür-Mars karesi, 30 Temmuz 2020’de Merkür-Jüpiter karşıtı da etkin. Yani bu hafta Merkür’ün açıları oldukça sert, iletişim ve özellikle sıkıntılı dışsal konuları çözmek açısından pek verimli bir hafta değil, daha çok içsel konular ve kendimizle ilgili çözümlemeler daha verimli durumda)

2 Ağustos 2020’de Güneş-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı bireysel anlamda kişinin içsel devrimini sancılı bir şekilde yaşaması ile alakalıdır. Olmak istediğimiz kişi ve olduğumuz kişi arasında uçurum varsa eğer bu çatışma artabilir. Ani, uçuk kaçık, dengesiz davranışlar ve kararlar verme eğilimi; bir anda bir şeyi bırakıp gitme gibi davranışlar görebiliriz, kah çevremizde kah kendimizde. İsyan eğilimi olabilse de asıl soru bu isyanın içi yeterince dolu mu, yoksa sadece bir şeylere kızgın olduğumuz için mi tepki gösteriyoruz? Açı kalıbı sismik aktivite tetikleyen bir kalıpta olduğundan hafta içerisinde orta şiddette depremler görülebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.07.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda yolculuğunun son demlerinde 04:08’de kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 04:09-07:12 arasında boşlukta kalacağından bu saatlerde uykuya dalmakta zorluk, ani uyanma ve yorucu rüyalar görülebilir; ancak geçici bir etkidir. 07:13 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca sezgisel olarak daha yoğun, daha gözlemci olabiliriz. Bir konuya kafayı aşırı takıp sürekli odağı o konuda tutmak da mümkün. 15:32’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor. Yani ilk dördün fazındayız. Öğlen saatleri itibariyle ikili ilişkiler, üst-ast ilişkileri ve ebeveynlerle alakalı konularda sınırları çok zorlamamakta fayda var, zira çözümsüz ve gerilimli bir tesir oluşabilir. Ve 19:06’da haftanın en önemli ve majör etkili açısı olan Jüpiter-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı benliğimiz ve ruhsal yönümüzle tekrar köprü kurmak adına güçlü bir etkileşim. Bazen insan tüm hayallerinin tıkandığını, sadece tek ve çorak bir rotanın kaldığını düşünür. Bazen manayı kaybeder, bazen de umudu. Ancak bu açı hala umut olduğunu, karanlık sandığımız yolda bazen içimizden bazen de uzaktan yanan bir ışığın bize yol göstermesini de temsil eder. Bu açıyı canlandıran en önemli etkileşim dayanışma ve yardımlaşmadır. Bu sebeple de az veya çok insanlara yardım etmek, kolektif olarak yapıcı hareketlerde bulunmak da açının tesirini güçlendirebilecektir. Bitmedi 20:47’de de haftanın diğer önemli açısı Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. İlişkiler adına alarm etkisi olan bir açıdır. Özellikle yeni flört döneminde aldanma, kişiyi yanlış değerlendirme ihtimali verir. Kendimizi kandırmayı da aldanmayı da temsil eden bu açı sebebiyle çok gerçekçi bir bakış açısıyla konuları değerlendirmek mühim. Zira Neptün önce bir illüzyona girişi, sonra kendini kaptırmayı ve en sonunda düş kırıklığını sembolize eder. Bu sebepten ötürü de yeni veya mevcut duygusal ilişkiler başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde bu hafta hem dikkatli ve izleyici olmalı, hem de önümüze gelen işaretleri inkar etmeden olduğu gibi ele almakta ciddi fayda var. Finansal anlamda acemilik veya bir anlık heves, düşüncesiz risklerle para kaybetme; dolandırılmakla da alakalı bir açı olduğundan bu konularda da hafta boyunca uyanık kalmak çok önemli.

Salı – 28.07.2020: Merkür-Mars karesi saat 00:45’te kesinleşiyor. Bugün önemli görüşmeler, başvurular, mülakatlar, barışma denemeleri ve her türlü işlemler için pek ideal bir gün değil. Hava limoni ve gergin ikili iletişimde. Ufak meseleler kolayca alev alabilir, “sen böyle demiştin”, “ama sen de şunu yapmıştın” türü diyaloglar görülebilir. Ay Akrep burcunda 01:04’te Uranüs ile karşıt açı yaparak gerilimi yükseltmekte. Yani inceldiği yerden kopabilir… Bu sebeple bir şeylerde sınırları zorlama eğilimi varsa çok iyi düşünmekte fayda var. Neyse ki öğle itibariyle atmosfer değişmeye başlıyor. Ay sırasıyla 12:03’te Merkür, 18:07’de Jüpiter ve 18:17’de Neptün ile olumlu açılar gerçekleştirecek. Eğer bugün önemli iş ve görüşmelerinizi askıya alamıyorsanız 12:03-18:17 arasını değerlendirmeniz daha verimli olabilir. Günün sonunda 23:05’te Ay-Plüton altmışlığının olumlu etkisi de olumlu bir tesir oluşturuyor. Özellikle akşam saatleri itibariyle maneviyata odaklamak, ruhsal çalışmalar veya ruhsal olmasa da ruhumuza çok iyi gelen herhangi bir şeyi yapmak, odak değiştirmek ruhumuza çok iyi gelebilecektir. Bu kalıplar “Birlikten güç doğar” sözünü de bize hatırlatır, umulmadık bir destek büyük güç getirebilir.

Çarşamba – 29.07.2020: Ay Akrep burcunda saat 07:01’de Satürn ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Gece saatleri uyumayanlar için çalışma ve bir konuya odaklanmak için pozitif. Bir konuya konsantre olamıyorsanız ve gece veriminiz artıyorsa dikkat dağılmadan o işi güzelce tamamlamak için destekleyici tesir söz konusu. Ay saat 07:02-10:24 aralığında boşlukta akabinde 10:25’te Yay burcuna geçiş yapacak. Yeni başlangıç, önemli iş ve görüşmeleri boşluk evresine denk getirmenizi önermem. Gün boyunca Ay Yay etkisi ile daha fazla okumak, araştırmak ve en önemlisi deneyimlemek isteyebiliriz. Kitabi bilgi değil deneyimle öğrenilen bilgi ön plana çıkar. Ve 22:46’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Akşam saatleri duygusal konular da dahil olmak üzere tüm ikili ilişkilerde destekleyici tesirler içeriyor. Daha yapıcı ve uzlaşmacı etkiler söz konusu. Ancak hafta boyunca Venüs-Neptün karesi gerçeğini de unutmamalıyız. Bu sebeple de mantığın sesini hiçbir koşulda geri plana atmamak önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.07.2020: Ay Yay burcunda ve haftanın en ilham dolu, deruni günündeyiz. Bugün içinizdeki şairle de tanışabiliriz, yaratıcılık tavan yapabiliriz. Ruhsal enerji de oldukça yüksek. 02:32’de Ay-Kiron üçgeni ile güne başlıyoruz. Gece saatleri her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygun. Saat 17:01’de Ay-Mars üçgeni kesinleşirken çok dinamik ve güçlü bir enerji oluşturuyor. Bugün spora başlamak, hareket etmek ve bedeni canlandırmak için çok uygun bir gün. Saat 17:17 itibariyle Merkür-Jüpiter karşıtlığı iletişim adına ilk uyarıyı yapıyor. Abartı etkisi bu açı kalıbında çok yüksektir. Yani ufacık bir pozitif olaydan cennetten haber gelmiş gibi sevinebilir veya ufak bir negatif geri bildirimi dünyanın sonu olarak görebiliriz. İki uç da sübjektif ve zorlayıcı. Bu sebeple yargı verirken nötr kalmaya çalışmak önemli olacak. Diğer yandan 21:44’te Merkür-Neptün üçgeni etkin. Esasen yoğun duyguları ilhamla açığa çıkarmak mümkün. Yazarken, çizerken, konuşurken üretimin gerçekten içimizden aktığını hissetmek mümkün. Yaratıcılık tıkanıklığı yaşıyorsanız bunun çözülmesi de söz konusu olabilir. Gün zaten komple müsait ancak akşam saatleri de her türlü tinsel faaliyet ve şifa çalışması için çok uygun durumda. 22:19’da Ay-Neptün karesi hali hazırda etkin olan Venüs-Neptün karesini de tetikliyor. Yani akşam saatleri diğer insanlar yerine sadece kendimize odaklanmamız gereken bir dönem, ilişkilerle alakalı özellikle de çözüm alanımız dışındaki konularla alakalı aşırı uğraş ve inat düş kırıklığı yaratabilir.

Cuma – 31.07.2020: Ay Yay burcunda 03:07’de Venüs ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 03:08-14:58 arasında boşlukta olacak üstelik 12:31’de Güney Ay Düğümü ile kavuşumda. Haftanın en belirsiz günlerinden biri, belirsizlik sebebiyle de gerilim hissi oluşabilir. Ancak belirttiğim gibi hafta boyu Venüs-Neptün karesi etkin üstelik öğlen de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu var. Bu sebeple de vadesi dolan ilişkilerde son sözler söyleyebilir veya saklanan bir gerçek en sonunda açığa çıkabilir. Bazen gerçeği görmek acı ama özgürleştiricidir. Bundan dolayı da gözlerimizi ve kulaklarımızı içten içe bilerek kapadığımız konularda yüzleşmeler söz konusu olabilir. Ay Yay burcunda ve uzun süre boşlukta olduğundan öğleden sonraya dek rehavet, bir konuya odaklanmakta zorluk görülebileceğinden efor ve dikkat isteyen işleri bu zaman dilimi dışına almakta fayda var. Saat 14:59 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçtikten sonra daha kararlı, ciddi ve odaklı bir tesir oluşacak. Geçiş sonrasında asıl işlerimize odaklanmak –özellikle kariyer, maddiyat, hayat düzeni- çok daha verim getirebilir.

Cumartesi – 01.08.2020: Herkese iyi hafta sonları! Göz açıp kapayıncaya kadar Temmuz ayını da bitirdik ve Ağustos ayına başlıyoruz. Zaman hem çok yavaş akar gibi görünüyor hem de çok hızlı. Saat 04:14’te Güneş-Kiron üçgeni devrede olacak ve tüm gün her türlü ibadet, ruhsal çalışma için çok uygun. Ancak bu etkileşim ateş elementlerinde gerçekleştiği için dans, spor ve her türlü bedensel aktivite de ruhen bize çok iyi gelebilir. Hareketsizlik yerine canlılığı seçmek iç ateşi de körükleyecektir. Saat 07:30’da Ay-Kiron karşıtlığı kesinleşiyor. Gücü bir önceki açıdan daha düşük ancak gün içerisinde sert Merkür açısı da etkin olduğundan gün boyunca açılabilecek dil yaraları ve iletişim kazalarına dikkat etmekte fayda var. İyilik olsun diye söylenen sözler karşı tarafı kırabilir veya size iyilik için denilmiş bir şey aslında hoşunuza gitmeyebilir. Saat 09:55’te Ay-Uranüs üçgeni bu gerilimi bir miktar hafifletiyor ve bahsettiğim gibi bireyi hareket, yaratıcılık, standardın dışına çıkmaya yönlendirmekte. Mesela standart rutini bozup çok isteyip de ertelediğiniz veya zaman bulamadığınız bir aktiviteyi kısa veya uzun zaman fark etmeksizin deneyimlemek iyi gelecektir. Ve 13:52’de Merkür-Plüton karşıtı kesinleşiyor. İçimizde şişen, bizi çok yoran ve kızdıran konuları ani patlamalarla dışa dökmemiz mümkün. Ancak çok haklı olsak da üslup sebebiyle haksız duruma düşme veya kırıcılık ihtimali var. Bu sebeple iletişim tonu ve kelimeleri de iyi ayarlamak önemli. Ayarsız ve kaba konuşan insanlarla muhatap olmak gerekebilir. Burada ise doğru ve net bir şekilde çizgiyi korumak, karşı tarafın çok bağırıp sindirme taktiklerine düşmemek de gerekir.

Pazar – 02.08.2020: Ay Oğlak burcunda ve 00:22’de Mars ile kare sert açı yapacak. Özellikle gece yarısı +-2 saat boyunca gerilim ve çatışmaya açık olduğumuzdan her türlü insan ilişkilerinde bu saatlerde tartışmaya girmek yerine konuyu ötelemek daha faydalı olabilir. 02:57’de Ay-Jüpiter kavuşumu ve 03:54’te Ay-Neptün altmışlığı da dünyevi olandan ziyade manevi olana yönelmenin faydasını vurguluyor. Güçlü ve anlamlı rüyalar görebilirsiniz, ruhsal çözümleme adına yol gösterici olabilir. Ve 08:57’de Ay-Plüton kavuşumu devrede, üzerine de 11:52’de Merkür ile karesi var. Ay bugün fırıl fırıl dönüp bir sürü açı yapıyor adeta bir tahterevalli gibi. Öğlen saatlerinde tansiyon tekrar yüksek, lüzum olmadıkça kavga gerilimden kaçınmak, kışkırtmalara prim vermemekte fayda var. Haftanın bir diğer önemli açısı Güneş-Uranüs karesi de 14:18’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bireysel anlamda kişinin içsel devrimini sancılı bir şekilde yaşaması ile alakalıdır. Olmak istediğimiz kişi ve olduğumuz kişi arasında uçurum varsa eğer bu çatışma artabilir. Ani, uçuk kaçık, dengesiz davranışlar ve kararlar verme eğilimi; bir anda bir şeyi bırakıp gitme gibi davranışlar görebiliriz, kah çevremizde kah kendimizde. İsyan eğilimi olabilir ama asıl soru bu isyanın içi yeterince dolu mudur sadece kızgın olduğumuz için gösterilen bir tepki midir? Açı kalıbı sismik aktivite tetikleyen bir kalıpta olduğundan hafta içerisinde orta şiddette depremler görülebilir. Ay saat 16:59’da Satürn ile kavuşum yaptıktan sonra 17:00-21:11 arasında boşlukta kalacak ve 21:12’de Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu saatler arasında yön bulmakta zorlanabiliriz. Ay Kova geçişi itibariyle özellikle bir konuda tek bir bakış açısına veya çözümsüzlüğe saplantıysak eğer yeni çıkış rotaları bulmamız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe