Begüm Minkis

24 Temmuz 2021’de İstanbul saatine göre sabah 05:36’da 1°’de Kova burcu dolunayı gerçekleşecek. 2021 yılında Kova burcunda 24 Temmuz, 22 Ağustos’ta gerçekleşmek üzere iki adet dolunay gerçekleşecek. Kova burcu temaları tekraren vurgulanırken değişim sinyalleri güçlü bir şekilde geliyor. Dünya genelinde ayaklanma, özgürlük isteği, baş kaldırmalarda artış görülse de Uranüs ve Satürn karesi tekrar tetikleneceğinden bu istekler direnç ile karşılaşabilir. Kameralarımızı bireysel hayatlarımıza çevirdiğimizde ise içinde bulunduğumuz şartları mantık çerçevesinde ele alarak kangren olmuş bazı kısımları kesme fırsatı yakalayabiliriz. Dolunayın avantaj sunan konsepti olarak ise özellikle finansal konular öne çıkıyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Satürn 2021 yılı başından beri Kova burcunda hareket ediyor. Dolunay anında da Ay ile kavuşum, Güneş ile karşıt açıda bulunmakta. Baskı, ciddiyet, otorite, yönetim, kural, mesafe ve sınır konuları vurgulanıyor. Satürnyen dolunay ile mantık odaklı davranarak ayakları yere sağlam basan kararlar vermemiz gerekebilir. Kova burcu kolektif bir burç olduğundan tüm dünyayı aynı anda ilgilendiren toplumsal olaylara yönelik gelişmeler görülebilir. Grup faaliyetleri, dostluklar ve arkadaşlıklar merkeze alınabilir. Daha iyi bir gelecek için arzularımız, hedeflerimiz ile ilgili aşırılıkları sonlandırarak gerçekçi düşünebiliriz.

Dolunay anında İstanbul saatine göre 27 derece Yengeç burcu yükseliyor. Demektir ki bir önceki yaşadığımız Yengeç yeniayının etkileri halen üzerimizde ve benzer konular üzerine değerlendirmeler yapacağız. Güneş an haritasında birinci evde ve kendi yönettiği Aslan burcunda. Tepe noktası (Mc) ise Koç burcu. Kimliği, egoyu ortaya koyarak ilerlemek isteyeceğiz fakat Satürn-Ay, Ay-Plüton kavuşumları üzerimizde yük, baskı, engel, kontrolün de olacağını gösterir. Ay an haritasında Altair sabit yıldızı ile kavuşuyor. Hızlı, çevik, meraklı davranışlar sergileyebiliriz. Fırsatları yakalamak, hiçbir anı kaçırmamak bu dolunayın getirileri arasında.

İnsanlara karşı görevlerimiz ve sorumluluklarımızın bizleri yorabileceği zamanlar. İlişki, evlilik ve ortaklıklarda tüm yükü bir taraf alıyorsa kopuşlar görülebilir. Sesler yükselebilir, taşkınlıklar olabilir. Ay-Merkür, Merkür-Plüton, Mars-Jüpiter, Venüs-Jüpiter, Güneş-Plüton karşıtlıkları güçlü tamamlanmaları vurgulamakta.

Kova burcu hava elementine mensup olduğundan entelektüel birikim, iletişim, uslup, vizyon ve düşünce stilimiz önem kazanıyor olacak. Merkür’ün an haritasında onikinci evde bulunması ise gizli bilgiler, dedikodular, yalanlara karşı uyarıyor. Gerçek düşünceler kamufle edilebilir.

Venüs ve Mars dolunay anında ikinci evde kavuşumda. Venüs ayrıca kraliyet mensubu olan Regulus sabit yıldızı ile etkileşim kuruyor. Maddi fırsatlar, ikramiyeler, ani yükselişler ve mal alımlarını desteklemekte. Dolunayın en verimli yanı özellikle finans alanı olacak gibi durmakta.

Kalp ve damar yolları, bilekler, alt bacaklar, sırt, omurilikler bu dönemde daha hassas olabilir. Sağlık ile ilgili bilimsel çalışmalar, ilaçlar ve buluşlar dikkat çekebilir.

Kova dolunayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sosyal yaşamınız canlanırken işleri yokuşa süren insanları artık idare etmek istemeyebilirsiniz. İdeallerinize yürüme isteğiniz güçlenebilir bu süreçte. Grup aktivitelerinde, arkadaşlıklar arasında veya etkinliklerde boy göstererek liderlik edeceğiniz gündemler oluşabilir. Mesleki açıdan da hareketli gelişmeler yaşamanız mümkün. Bulunduğunuz yerde ekip değişimleri olabileceği gibi serbest çalışansanız yeni kazanç yolları yaratmak adına yeni bağlantılar kurmak için şartlar elverişli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer ve toplumsal statünüzle bağlantılı hareketli gelişmeler dikkat çekebilir. Üstlerinizle özel görüşmeler yapabilirsiniz bu dönemde. Evlenme kararı almak veya iş kurmak yönünde belirsiz süreçler neticeye bağlanabilir. Eğer sorumluluklarınızı yerine getirmiyorsanız otorite figürleri ile ilgili problemler yaşama olasılığınız söz konusu. İmajınız daha bireysel ve isyankar olabilir. Özgürlük isteğiniz öne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yurt dışı bağlantılı iş görüşmeleri, eğitim ve taşınma konuları ile ilgileniyorsanız avantajlı gelişmeler olabilir. Bulunduğunuz yerlerden uzaklaşmanızı gerektiren sorumlulukları göğüslemeniz olası. İnsanlarla iletişim kurarken daha meraklı olabilir, daha fazlasını keşfetmek isteyebilirsiniz. Başarılarınızı duyurmak, bakış açınızı insanlara aktarmak isteyebileceğiniz bir süreç söz konusu. Yaşam felsefenizi değiştirecek bir haber veya bir söz duyabilir. Aynı şekilde sizde değişimler yaratabilecek bir insan tanıyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşmakta zorlandığınız hayat meselelerine dair farklı bir stili denemeniz gerekebilir. Finansal koşullarınızla bağlantılı gerçekçi düşünebilir ve gerekirse bütçe yapabilirsiniz. Aile veya eşinizle beraber ortak giderler bağlamında anlaşmazlıklar ve ek sorumluluklar gündeme gelebilir. Maddi konular çerçevesinde başkaları ile paylaşımda bulunmak istemeyebilirsiniz. Kredi çekerek veya borç alarak yatırım yapma, mal almak konusunda adımlar atma eğiliminiz de olabilir. Aksatılan sağlık sorununuz var ise ameliyat olarak kurtulmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kim dost kim düşman anlama zamanı. İleri görüşlü, sezgisel yanlarınız doğru insanları görmek ve algılamak açısından size destek sunabilir. Yanlış beslenme ve zararlı yaşam tarzı birtakım sağlık hassasiyetlerini tetikleyebilir. Süregelen ilişkiler ise boyut atlayabilir. Bazı kişilerin fikirleri ve bakış açısı sizi çok etkilerek kişisel dönüşüm yaşamanıza vesile olabilir. İşe yaramaz durumdaki görüşmeler ise sarsıntıya açık. Her halukarda tavır ve davranışlarda neyin doğru veya yanlış olduğu daha fazla belli olmaya başlayacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Çalışma ortamınız ve müşterilerinizle daha çok ilgilenmeniz gereken koşullar dikkat çekebilir. İşinizden memnun değilseniz üzerinizde baskı hissetmeniz mümkün. Bu doğrultuda yeni iş aramaya karar verebilirsiniz. Disiplinli ve mükemmeliyetçi yanlarınız artış gösterebilir. Evcil hayvan edinmek veya evinizde planlama yapma isteğiniz de artışa geçebilir bu dönem. Rutin sağlık kontrolleri adına da destekleyici bir süreç. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dolunayın şanslı etkileri üzerinize saçılıyor. Hobilerinizle ilgilenebilir, sosyal ortamlarda benzer ilgi alanlarınızın olduğu insanlarla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Başarılarınızla ve yeteneklerinizle göz doldurmak için destekleyici zamanlar olacak. Aşk hayatınızda paylaşımlar artış gösterebilir. Alınan risklerin ise pozitif getirileri olabilir. Öte yandan yine de kontrollü, mantıklı planlamalar yapmanız süreç içerisinde size ekstra kazanç sağlayacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yerleşim, ofis ve ailevi meselelere dair belirsiz konular yerli yerine oturmaya başlıyor. Nerede ve nasıl bir yaşam sürmek istediğinizle bağlantılı kafanızda soru işaretleri var ise netleştirebilirsiniz. Fikir ayrılığında olduğunuz kişiler ise baskılarını artırabilir bu süreçte. İç dünyanıza yönelerek kendinizle baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Bu vesile ile köklerden getirdiğiniz travmalar ve duygusal sorunların tespiti adına değerli zamanlardan geçmeniz olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bol bol iletişim kurarak, yazarak, çizerek etki alanınızı genişletmek isteyeceksiniz. Kardeşlerinizle sık sık görüşebilir, kısa süreli gezi planları yapabilirsiniz. Kitap, tez, sunum yazmak için donanımızı arttırabilir ve motivasyon bulabilirsiniz. Bilhassa sosyal medya üzerinden girişimler yapmak, önemli haberler duyurmak ve iş başvuruları yapmak adına da bu süreci tercih edebilirsiniz. Araç/gereçler, teknik malzemeler almak ve ticari faaliyetler epey zihninizi yoracağınız konular arasında. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Beklenilen paraların elinize ulaşabileceği bir döneme giriyorsunuz. Mal tedarik edebilirsiniz. Mevcut işinizde zam alıp almayacağınız, hizmet bedelleriniz ve ürünlerinizle ilgili genel düzenlemeler dikkat çekebilir. Maddi ve manevi boyutta değerinizi baştan biçebilir, ona göre hamleler gerçekleştirebilirsiniz. Kendinize güven duymadığınız noktalarda korku psikolojisini çalıştırmaya açıksınız. Bu tutumlar ilişkilerde çalkantılı gelişmeleri beraberinde getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Baştan aşağıya kendinizi yenilemek istediğiniz bir süreç. Fiziğiniz, yaşam amaçlarınız, sağlık kaliteniz, ilişkileriniz tümüyle sahneye çıkıyor. Amaçlarınızı fark ediyorsunuz. Duruş ve tavırlarınızla dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Fikirleriniz dikkat çekebilir. Kendinizi herhangi bir alanda göstermek istiyorsanız kesinlikle doğru zamanlama. Eş ve ortağınıza dair belirsiz süreçler de aydınlığa kavuşabilir. İlişkiye devam edip etmeme kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bilinçaltınızın, sezgilerinizin, hayallerinizin aktif olduğu zamanlar. Soyut şeylere verdiğiniz değer artabilir. İnsanlara yardım etmek, fedakarlık yapmak gerektiren gündemler ortaya çıkabilir. Harcamalarınızın mecburi boyutta olması sizleri sıkabilir bu süreçte. Hastane kontrolleri yaptırarak gizli hastalıklar, alerjik sorunlarınız var ise aydınlığa kavuşturabilirsiniz. Arkanızdan çevrilen gizli işleri de öğrenebilirsiniz ve gerçekler hayata daha ciddi bakmanıza vesile olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis