Merve Çubuktepe

Geldik yılın son haftasına… Gerek Satürn Yay geçişi, gerek Uranüs-Plüton sert irtibatları ve güçlü tutulmalarla gerçekten zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. 2018 yorumlarına ilerleyen günlerde daha detaylı değineceğiz ancak öncelikle şu zorlu 2017’nin son haftasını merceğe alalım.

İlk olarak güzel haberle başlamak gerekirse Merkür bu hafta artık durağan konumdan ileri hareketine başlıyor. 23 Aralık 2017’de başlayan bu süreçte, ilerleyen günlerde Merkür hızına ulaştıkça iletişim, ticaret ve her türlü girişimde işlerin daha akıcı olması, daha geniş bir vizyona ulaşmak açısından da bize destek olacak. Aralık 2017’de tökezleyen ya da bir türlü çözülemeyen sorunlara artık daha rahat ve makro bir bakış açısı ile eğilebiliriz.

25 Aralık 2017’de Venüs tam da 0 derecede Satürn ile kavuşum yapıyor. Oğlak burcunda olacak bu etkileşim oldukça önemli. Zira gerek 0 derecenin yepyeni başlangıçlar etkisi, gerek de Satürnyen sembolizm bizi ciddi, elle tutulan ve gerçekten mantık çerçevesinde gelişecek ilişkilere hazırlıyor. Ancak bu bir kavuşum açısı olduğu için kişiyi kimi zaman “mantık evliliği”, ya da “mantık beraberliği” gibi düşüncelere de itebilir. Burada aşk mı mantık mı sorusunun cevabını bulmak sizlere düşüyor. Diğer yandan Venüs’ün maddi etkilerini de düşünürsek önemli yatırımlar, parasal girişimler konusunda sağlamcı ve akılcı çözümler bulmak, tüm maddi süreçleri yeniden yapılandırmaktan da bahsedebiliriz. Bu dönemde daha tutumlu hatta biraz cimri hareket etmek de mümkün.

Ve yılın son önemli açısı Mars’ın Neptün ile kuracağı olumlu üçgen açı olacak. 28 Aralık 2017’de kesinleşecek bu açı Akrep-Balık ekseninde. Mars’ın yöneticisi olduğu Akrep burcundaki yerleşimi ile Neptün güzel bir şekilde birleştiğinde yeni yıla derinlemesine planlanmış, aynı zamanda sezgilerimizin de yol gösterdiği yaratıcı, ilham dolu güçlü projelerle başlamamıza fırsat sağlayan etkiler söz konusu. Aynı zamanda içinizdeki varsa buzları eritmek, yeniden doğmak ve güçlü bir şekilde hislerinizle barışabilmek de bu açının getirdiği etkilerden.

Merkür Astroloji 2017 boyunca sizlerin desteği ile daha da büyüdü ve astrolojiye gönül vermiş daha çok kişiye ulaştı. Tüm okur ve danışanlarımıza sonsuz teşekkürler. Ve tabii ki herkese mutlu, sağlıklı ve harika bir yeni yıl diliyorum. 2018 güzellikleri de beraberinde getirsin. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 25.12.2017:
Yeni haftaya Venüs-Satürn kavuşumu ile başlıyoruz. Oğlak burcunda ve 0 derecede gerçekleşecek bu etkileşim doğru değerlendirildiğinde ayağı yere basan sağlam ilişkilerin oluşması aynı zamanda kalıcı ve etkili maddi girişimler açısından olanakları beraberinde getiriyor. Ay ise sabah saatlerine kadar Balık burcunda ancak saat 08:27 itibariyle boşluğa giriyor. Tüm gün sürecek bu etki, biraz daha rölantide sakin bir günün habercisi. Yani bugünü daha çok planlama, konuları netleştirme ve bir hazırlık günü olarak değerlendirebilirsiniz.

Salı 26.12.2017:
Ay gece yarısından sonra saat 03:27 itibariyle boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiyor. Sabah saatlerinde tansiyon biraz yüksek, zira Ay hem Satürn hem de Venüs ile gerilimli açı içerisinde. Satürn-Venüs kavuşumunu sert bir şekilde çalıştıran bu irtibat bizi Koç-Oğlak sembolizmi sebebiyle fevri ve kontrolsüz davranmaya ya da duyguları unutup herşeyi tamamen maddiyat ve mantık ekseninde görmeye zorlayabilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar lütfen dikkat. Bu etki üzerine Güneş ile de Ay sert irtibatına devam ediyor. Yani diyaloglara dikkat açısından otorite figürleri ve yaşça büyüklere de özellikle temkinli olmak önemli.

Çarşamba 27.12.2017:
Salı günün yorucu etkilerinden sonra hava yumuşamaya başlıyor ve Ay, günün ilk açısını Merkür ile olumlu irtibat kurarak gerçekleştiriyor. Zaten Merkür de retro konumdan çıkmış durumda ve Yay burcunda. Bu bağlamda ateş elementinin gücünü hissedebilir, gerek görüşmeler gerek girişimlerimizde meyveleri toplamaya başlayabiliriz. Daha enerjik, araştırma ve anlama hevesi ile dolu olacağımız bu günde pek çok güzel şeyi başarabilmemiz mümkün. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Kova, Terazi ve İkizler bu açıdan en iyi şekilde faydalanabilirler. Öğlen saatlerinde ise hafifçe frene basmakta fayda var zira Ay, Plüton ile gerilimli açı yapıyor. Günün genelinde olumlu etki baskın olsa da sürekli beşinci viteste gitmeyip güç savaşlarına çok girmeden arada mola vermek oldukça önemli. Ay’ın gün içerisinde son açısı Uranüs ile kavuşum olacağından sürprizler ve heyecanlı olaylara açık etkiler de gece saatlerinde devrede olacak.

Perşembe 28.12.2017:
Mars ile Neptün arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Bu güzel etki vesilesi ile dünden gelen olumlu ve dinamik enerjiyi çok etkili bir şekilde kullanmak mümkün. İlham, yaratıcılık ve kararlılığın birleştiği bu etki artık 2017’yi güzelce kapatıp yepyeni ve size güç verecek 2018 planlarını hazırlama konusunda ciddi şekilde destekleyici nitelikte. Uzun süredir çözmeye çalıştığınız ya da gözlemleyip tam olarak netleştiremediğiniz konular da artık görünür olmaya başlayabilir bu evrede. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Oğlak ve Başaklar için bu etki maksimumda. Ay ise saat 09:24’e kadar boşlukta akabinde Boğa burcuna geçiş yapıyor. İlk açısı da sabah saatlerinde Satürn ile olumlu irtibatta, öğleden sonra ise Venüs ve Güneş ile olumlu açı bu güzel gelişmeleri izliyor. Haftanın en verimli ve olumlu günlerinden birindeyiz diyebilirim. Yani yılın son işlerini yaparken özellikle de harita destekliyorsa bu günü seçmenizde fayda var. Gerek aşk, gerek maddi konular açısından tünelin ucunda ışık var, yürüyün gidin derim. :)

Cuma 29.12.2017:
Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor, sabaha karşı ilk açısı Neptün ile olumlu. Bu güzel bir etki ancak asıl önemli olan Ay ile Mars arasındaki gerilimli karşıt açı… Bugün biraz daha frene basmakta fayda var. Zira Boğa-Akrep ekseninde oluşacak bu gerilim aşırı inatçılık, sabit fikirlilik ya da bir işe girişirken hiç kimseyi dinlememe, körü körüne hataya sürüklenme gibi etkileri beraberinde getirebilir. Özellikle de sabit burçlar Boğa, Akrep, Kova ve Aslanlar ekstra dikkat etmeli. Aynı zamanda Ay-Jüpiter arasında da sert bir kontakt söz konusu. Yani bugün maddi açıdan da risklerden kaçınmak son derece önemli. Yeni yıla girmeden son gerilimli ve güçlü etkiyi bugün alıyoruz. Neyse ki son dakikada Ay-Plüton olumlu açısı durumu biraz toparlıyor. Yine de abartıya kaçmadan yılın son iş gününü değerlendirmek ve ileriye bakmak son derece önemli olacak. Zaten 17.01’de Ay boşluğa girerek tüm gün bu durumda kalacak.

Cumartesi 30.12.2017:
2017’nin son haftasonuna girerken Ay saat 11:31’e kadar boşlukta, akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. Açıkçası bizi son derece aheste, güzel sohbetler, dedikodular ve bol bol görüşmelerle dolu güzel bir gün beklemekte. Kemerlerinizi çıkarıp biraz gevşeyin ve yeni yıl planlarına hazırlanın derim. Bugün gerilimli açı kalıbı da aktif değil, biraz dinlenmeyi gerçekte hak ettiniz. :) Yine de tabii ki halledilmesi gereken önemli işler varsa bunları Ay boşluktan çıktıktan sonra yapmakta fayda var. Ay’ın akşam saatlerinde Juno ile yapacağı olumlu açı da bu sakin atmosferi daha duygusal ve huzurlu bir hale getiriyor.

Pazar 31.12.2017:
Geldik yılın son gününe… Ay İkizler burcunda yolcuğunu sürdürüyor. Öğlen saatlerinde kısa bir süre Merkür ile gerilimli irtibatı olacak. Yani öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Koç ve Teraziler yılı kapatmadan önce son dakika gollerine karşı hazırlıklı olmalı. Sadece iletişim değil günlük planlar açısından dikkat önemli. Hiçbir şeyi son dakikaya bırakmadan planlı ve programlı olmak önem kazanıyor. Yeni yılı Ay-Uranüs olumlu açısı ile karşılayacağız. :) Tam da 2018’e geçerken İkizler-Koç burcunda gerçekleşecek bu etkileşim hem eğlenmek, hem de kurtları bol bol dökmek açısından ideal. Keyfini çıkarın ve kendinizi yepyeni, harika bir yıla hazırlayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu, sağlıklı ve harika bir yıl dileğiyle… Hoşgeldin 2018!
Sevgilerimle,
Merve Dirağ