Merve Çubuktepe

Hem çok uzun hem de çok kısa süren; zor ve çok öğretici bir 2023 yılını geride bırakıyoruz. Bu yıl son derece dönüştürücü ve sert gökyüzü etkileriyle doluydu. Umuyorum ki 2024 yılı Plüton Kova etkisi başta olmak üzere tutulmaları, Jüpiter-Uranüs kavuşumu gibi ezber bozan yapılarıyla hayatımıza değişim, mutluluk ve dengeyi getirir. Yılın son haftasının en önemli olayı şüphesiz ki 27 Aralık 2023 saat 03:32’de 4 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay. Merkür retrosu dolunayda etkin olacak, ancak iyi haberim şu ki uzun bir süredir son derece gergin tutulma, yeniay ve dolunaylardan sonra daha yumuşak etkiler bizi beklemekte. Yılın son günlerinde önemli transitler dikkat çekiyor. 28 Aralık 2023’te Chiron retrosu biterken iyileştirici makro güç yükselişe geçecek. 29 Aralık 2023’te Venüs Akrep burcundan çıkıp Yay burcuna geçerken ilişkilerdeki pembe dizi etkisini azaltıp daha makro bir bakış açısı sunacak. Ve 30 Aralık 2023’te de Jüpiter durağan konuma geçecek, yeni yılın ilk gününde direkt hareketi ile bir süredir sekteye uğrayan bereket ve şans enerjisini güçlendirecek. Yeni yılınızın umut, sağlık ve bereket dolu geçmesini dilerim. Gönlünüzden geçenler gerçek olsun ve yapacaklarınız için kalbinize cesaret dolsun. Mutlu yıllar!

27 Aralık 2023 03:32’de 4 derece Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yılın son önemli gökyüzü olayına adım atacağız. Merkür retrosu dolunayda etkin olacak, ancak iyi haberim şu ki uzun bir süredir son derece gergin tutulma, yeniay ve dolunaylardan sonra daha yumuşak etkiler bizi beklemekte.

Son derece yoğun, nostaljik ve duygusal bir dolunay yaşayacağız. İyicil tesirler alan haritalarda dolunay ve retro etkisiyle kopuk ilişkilerde canlanma görülebilir. Ancak unutmayalım zemin bozuksa iplerin kopması için bir kıvılcım yeterlidir. Bu dolunay geçmişe özlem ve sübjektivite getirdiği için yalnızlık hissedersek eğer hemen şifayı eskiden olumsuz deneyimler yaşatmış olsak da eskiler de arayabiliriz. Yalnızlığa tahammülü düşüren bir dolunay olduğu için her türlü geri dönüş ve ilişki kararını uzun vadeli düşünmekte fayda var. Merkür dolunay anında Aculeus isimli bir yıldızla kavuşumda olduğu için gerçekleri görmek adına duygusal koşullanmaları aşmak ve Merkür Yay sembolizmine uygun olarak makro ve çok yönlü düşünmekte fayda vardır.

Türkiye haritasındaki etkileri sebebiyle bir süredir devam eden dolandırıcılık, hırsızlık ve usulsüzlüklerin daha da açığa çıkacağı, tüm kirli çamaşırların dökülmeye devam edeceği bir süreç bizleri beklemekte.

Dolunay anında Güneş-Jüpiter üçgeni ve Güneş-Satürn altmışlığının etkin olması özellikle yarım bıraktığımız veya üşendiğimiz konuları ele aldığımız takdirde başarı elde edebileceğimize vurgu yaratıyor. Bağımlılıkları geride bırakırken öz gücümüzü yenileyebilir, daha güvende ve kararlı hissedebiliriz. Aile ile ilişkileri tazelemek ve sorunları çözmek adına da uygun bir dönemdir. Venüs dolunay anında Mirzam yıldızı ile kavuşumda olduğu için dişil enerjinin rehberliği özellikle de ailemizdeki kadın figürlerin bilgeliği yol gösterici olacaktır.

İyicil Kuzey Ay Düğümü dolunay anında en iyicil ve şifalı asteroitlerden biri olan Panacea ile kavuşumda olacağı için dolunay gününde ruhsal şifa çalışmaları yapmak, tıbbi tedaviye adım atmak çok hayırlı olabilir.

Haftanın önemli transitlerine göz atarsak eğer 28 Aralık 2023’te şifanın asteroidi Chiron’un retrosu sona eriyor. 26-28 Aralık 2023 arasında durağan konumda kaldıktan sonra 28 Aralık 2023 saat 05:09 itibariyle tekrar ileri hareketine başlayacak. İyileşme ile doğrudan alakalı olan Chiron’un retrodan çıkışı önemli zira ruhsal ve mental anlamda kendimizi güçlendirmek, travmalarımızı çözümlemek ve en önemlisi ruhumuzu daha iyi etmek adına daha fazla destek bulacağız. İç dünyamızda gerçekleştirdiğimiz çözümlemeleri dünyevi hayatta uygulama zamanıdır.

Venüs Akrep entikalı sürecinin sonuna geliyoruz! 29 Aralık 2023’te Venüs Yay burcuna geçiş yapacak. Venüs Yay etkisini asıl 2024’te hissedeceğiz, ancak ön bilgi vermek gerekirse eğer, Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 23 Ocak 2024’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

30 Aralık 2023’te Jüpiter durağan konumda olacak. Yeni yıla durağan bir Jüpiter ile gireceğiz. Bu yıl ülkemiz açısından çok zor bir yıldı, pek tabii ki bu bireysel düzleme de yansıdı. Bir dilek tutun, planlarınızı hazırlayın ve en önemlisi yeteneklerinize güvenin. Bu yıl finansal okur yazarlık, kişinin yeteneklerini ortaya çıkan girişimlere adım atması son derece önemli olacak. Yeni yılın ilk gününde 1 Ocak 2024 saat 05:41’de Jüpiter ileri harekete geçecek. Hepimize şans getirsin!

Haftanın önemli açılarını incelersek eğer ilk olarakyeni haftaya olumlu ve romantik bir açı kalıbı ile başlayacağız. 25 Aralık 2023’te Venüs-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Bir diğer önemli ve iyicil açı kalıbı 27 Aralık 2023’te kesinleşecek Güneş-Jüpiter üçgeni. Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

29 Aralık 2023’te Mars-Neptün Karesi kesinleşecek. Bu açı haftanın en zorlayıcı ve kafa karıştıran etkisi. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Ve yılın son önemli açı kalıbına göz atarsak eğer 29 Aralık 2023’te Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.12.2023: Herkese iyi haftalar! Yılın son haftasına Ay İkizler burcunda başlıyoruz. Saat 13:20-17:20 arasında Güneş-Chiron altmışlığı etkin olacak. Bu açı kalıbı her türlü tedavi, şifa çalışması ve ruhsal pratikler için son derece uygundur. Saat 20:14’te haftanın en olumlu ve romantik açı kalıbı olan Venüs-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Merkür de retro olduğu için kopan ilişkilerde canlanma ve geri dönüşler gündeme gelebilir. Günün Sabian sembolü “Işıklı bir göl üzerinde büyük bir kanoya binen bir grup insan” Bu sembol duygulara kapılıp akılsızca hareketler yapmanın riskine işaret eder. En ışıklı ve görkemli görünen şeyler en aldatıcı olabilir. Maddi manevi hiçbir sömürüye izin verilmemelidir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 26.12.2023: Sert açılı bir gün bizleri bekliyor. Sınırları çok zorlamadan, papatya çaylarımızı içip derin nefesler alarak günü geçirmemizde fayda var. :) Ay İkizler burcunda ve saat 05:07’de Mars ile karşıt sert açı yaparak güne hararetli bir giriş yapıyoruz. Saat 05:08’de Chiron durağan konuma geçiyor, 28 Aralık 2023 saat 05:09’da ileri hareketine başlayacak. Durağan dönemlerde negatif karma yaratmamaya ekstra özen göstermeliyiz. Üzerine saat 08:57’de Ay-Neptün karesi ve saat 10:55’te Ay-Merkür karşıtı devreye giriyor, akabinde Ay boşlukta. Açıkçası özellikle de günün ilk yarısına hiçbir önemli işinizi denk getirmenizi ve hayati karar almanızı önermem. Gökyüzü oldukça yanıltıcı, hata yapmaya açık ve aniden fevri patlamalara açık durumda. Daha rutin konularla ilgilenip etliye sütlüye fazla bulaşmamak en iyisi. Ay saat 10:56-18:16 arasında uzun bir süre boşlukta kaldıktan sonra dolunayın gerçekleşeceği Yengeç burcuna geçecek. Bu saatler itibariyle gökyüzü yumuşamaya başlıyor. Önemli işleri akşam saatlerine denk getirmekte fayda var. Günün en verimli zamanları ve her türlü önemli konuyu ele alabileceğimiz evre ise Ay-Satürn üçgenini kesinleştiği saat 21:29-01:29 arası. Günün Sabian sembolü “Kızılderili kampında büyük bir savaş dansı başlıyor.” Bu sembol belirlenmiş bir amaç için tüm gücün seferber edilmesini simgeler. Artık bardağı taşıran ve susup sabrettiğimiz konularda hakkımızı arayabiliriz. Gerçekleri görmek adına şiddetli ve sarsıcı bir uyanma söz konusu olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 27.12.2023: Yılın sonuncu ve haftanın en önemli gökyüzü olayı 4 derece Yengeç burcunda dolunay saat 03:33’te kesinleşiyor. Merkür retrosu dolunayda etkin olacak, ancak iyi haberim şu ki uzun bir süredir son derece gergin tutulma, yeniay ve dolunaylardan sonra daha yumuşak etkiler bizi beklemekte. Son derece yoğun, nostaljik ve duygusal bir dolunay yaşayacağız. İyicil tesirler alan haritalarda dolunay ve retro etkisiyle kopuk ilişkilerde canlanma görülebilir. Ancak unutmayalım zemin bozuksa iplerin kopması için bir kıvılcım yeterlidir. Yalnızlığa tahammülü düşüren bir dolunay olduğu için her türlü geri dönüş ve ilişki kararını uzun vadeli düşünmekte fayda var. Aile ile ilişkileri tazelemek ve sorunları çözmek adına da uygun bir dönemdir. Dolunaydan sonra saat 10:42’de Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 18:28’de haftanın bir diğer önemli açı kalıbı olan Güneş-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına önümüzdeki birkaç gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Karanlık bir ormanda duran on tane kütük.” Bu sembol bir şeyleri tamamlamadan veya ustalaşmak için yeterli sabır göstermeden son noktaya ulaşma isteğini gösterir. Detayları pas geçmek kişiyi hatalara itebilir. Uzmanı olmadığımız konularda aşırı iddialı olmaktan kaçınmalıyız. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28.12.2023: Dolunaydan sonraki ilk güne oldukça dinamik bir başlangıç yapacağız. Saat 03:30’da Merkür-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı entelektüel farklılıklarla alakalı çatışmalar getirebilir. Zekâ odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zekâ ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı güne atarlı giderli bir etki verse Ay’ın açıları oldukça olumlu durumda. Saat 05:09 itibariyle Chiron durağan konumdan çıkıp tekrar ileri hareketine başlayacak. İyileşme ile doğrudan alakalı olan Chiron’un retrodan çıkışı önemli zira ruhsal ve mental anlamda kendimizi güçlendirmek, travmalarımızı çözümlemek ve en önemlisi ruhumuzu daha iyi etmek adına daha fazla destek bulacağız. İç dünyamızda gerçekleştirdiğimiz çözümlemeleri dünyevi hayatta uygulama zamanıdır. Ay Yengeç burcunda seyrine devam ediyor ve saat 07:0’te Uranüs ile altmışlık, saat 09:52’de Juno ile üçgen olumlu açı yapacak. Günün ilk yarısı duygusal konular, projeler, sosyal işler ve kolektif aktiviteleri ele almak adına ideal. Saat 15:44-19:44 arasında ise Ay-Neptün üçgeni devrede. Bu açı kalıbı her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Yüzü saklı aziz bir güç ritüelini yönetiyor.” Bu sembol bir grubun tek bir amaç ve güç için toplanmasına vurgu yapar. Kişisel potansiyellerin birleşerek en yüksek seviyede kullanılması söz konusudur, ancak aşırı hırs ve ihtiras körlük yapabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 29.12.2023: Saat 01:15’te haftanın en zorlayıcı açı kalıplarından Mars-Neptün karesi kesinleşecek. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay saat 01:57’de Plüton ile karşıt açı yaptıktan sonra saat 01:58-03:22 arasında boşlukta kalıp saat 03:23’te Aslan burcuna geçiş yapıyor. Haftanın en tutkulu dolu açı kalıbı Venüs-Plüton altmışlığı saat 09:00’da kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Bağ duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 12:17-16:17 arasında Ay-Jüpiter karesi etkin olduğu için her türlü finansal risk, abartılı davranış ve fevri hareketten kaçınmalıyız. Saat 23:23’te Venüs burç değiştiriyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Venüs Akrep entikalı sürecinin sonuna geliyoruz! Venüs Yay etkisini asıl 2024’te hissedeceğiz, ancak ön bilgi vermek gerekirse eğer, Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 23 Ocak 2024’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Günün Sabian sembolü “Güneş ışığı alan büyük bir odada kanaryalar şarkı söylüyor.” Bu sembol kendine yetme ve mutlu olma halini simgeler. Üçüncü bir şahıs veya dış faktörlerden bağımsız kişi kendiyle zaman geçirerek ve ilgi alanlarıyla güzellikler yaratabilir. Bireysel ışığın daha rahat yansıması ve özgüven artışı söz konusudur. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 30.12.2023: Herkese iyi hafta sonları! 2023 yılının son hafta sonuna adım atarken, saat 05:40’ta Jüpiter retro konumdan durağan konuma geçiş yapıyor. Yeni yıla durağan bir Jüpiter ile gireceğiz. Bu yıl ülkemiz açısından çok zor bir yıldı, pek tabii ki bu bireysel düzleme de yansıdı. Bir dilek tutun, planlarınızı hazırlayın ve en önemlisi yeteneklerinize güvenin. Bu yıl finansal okur yazarlık, kişinin yeteneklerini ortaya çıkan girişimlere adım atması son derece önemli olacak. Ay Aslan burcunda ve saat 07:45-11:45 arasında Ay-Chiron üçgeni aktif. Yeni yıl odaklı her türlü ruhsal çalışma için çok uygun bir tesir. Ay saat 15:38-19:39 arasında Uranüs ile sert kare açı yapacağı için önemli iş ve kararlarımızı bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Günün en verimli, her türlü önemli konuşma, yazışma, başvuru ve imza gibi temalarına en uygun zaman dilimi ise Ay-Merkür üçgenini etkin olduğu 21:59-01:59 arası. Günün Sabian sembolü “Gökten inmiş arp taşıyan bir melek.” İlahi müdahaleye inanç önemlidir, en güçlü olan dahi ilahi gücün karşısında aciz kalabilir. Yılmadan kendi mutluluk ve gerçekliğine odaklanmak güzellikleri getirecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 31.12.2023: Yılın son gününe geldik… Ay Aslan burcundaki yolcuğunun son demlerinde saat 08:18’de Mars ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 08:19-14:53 arasında boşlukta, akabinde saat 14:54’te boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiş yapacak. Yeni yıl öncesi Ay sırası ile 19:22’de Venüs, 21:23’te Satürn ile sert açılar gerçekleştiriyor; yani yeni yıl öncesi duygusal konularda telafi gibi denemeler çok verimli gitmeyebilir. Bu açı kalıplarının yorucu etkileri saat 23:23’ten sonra dağılacak ve önümüz daha açık, sakin ve huzurlu tesirlere kavuşacağız. 2023 her anlamda çok zor, çok dönüştürücü, çok yorucu ve çok öğretici bir yıldı. Umuyorum ki 2024 huzur, sağlık ve mutluluğu getirir. Günün Sabian sembolü “Denizcilerin beslediği evcil bir albatros.” Bu sembol sert ve yıkıcı bir iletişim tarzı yerine, nezaket ve diplomasinin zaferini simgeler. Manevi değerlere sahip çıkmak önemlidir. Ne kadar yıkıp yaksalar da zorbalar asla kalıcı olarak kazanamaz… Yılın son gününde bu sembol anlamlı oldu. Yeni yılınızın umut, sağlık ve bereket dolu geçmesini dilerim. Gönlünüzden geçenler gerçek olsun ve yapacaklarınız için kalbinize cesaret dolsun. Mutlu yıllar! Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle, sağlık ve mutluluk dolu bir yıl dileğiyle…
Merve Çubuktepe