Merve Çubuktepe

Bu hafta çok da olaylı açı kalıpları devrede değil. Ancak dikkat edilmesi gereken konu 29-30 Ekim 2021’de Mars Terazinin 29. Derecede olması. Bir gezegen son derecedeyken etkisi yıkıcı olmaya meyillidir, ki Mars Terazi burcunda rahat etmez. Bu bağlamda özellikle bu iki gün ikili ilişkilerde krizler, öfke patlamaları, doğal afetler ve askeri hareketlilik açısından riskli. Zira Mars’a Plüton’un kare sert açısının getirdiği baskı devam ediyor.

Haftanın en önemli olayı olarak 30 Ekim 2021 saat 17:21’de Mars Akrep burcuna geçecek. Mars’ın zararlı olduğu Terazi burcundan çıkıp yöneticisi olduğu Akrep burcuna geçmesi oldukça iyi bir gelişme. Mars Terazi etkisi Merkür retrosuyla birleşince enerjimizi iyice düşürmüş ve hareket kabiliyetimizi azaltmıştı. Şimdi tekrar dinamizm kazanmaya başlıyoruz. Tutulmalar dönemine yaklaşırken çok daha emin, kararlı, belirsizliklerden arınmış ve net bir destekle ilerleyeceğiz. Mars 13 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Mars Akrep dönemleri bir konuda karar alıp sonuna kadar stratejik ve soğukkanlı bir şekilde ilerlemek; bir zararlı alışkanlığı geride bırakmak, belirsiz veya gizemli görünen bir konuyu çözmek adına idealdir. Mars Akrep döneminde bizi hataya düşüren şey sabırsızlık olacaktır. Doğru anda doğru hareketi yapmak çok önemlidir. Gerektiğinde izlemeyi, gerektiğinde de beklemeyi bilip öyle hamle yapmamız gerekir. Detaylara hakimiyet ve gözlem yeteneğimiz ile strateji birleşince bizi zafere götürür.

Haftanın önemli açılarına geçersek eğer 27 Ekim 2021’de Venüs-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

28 Ekim 2021’de Venüs-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Bu haftanın en iyi açı kalıplarından biri. İyimserlik, neşe, maddi avantajlar, sevgi ve güzelliği ölçülü bir şekilde büyütme ile bağlantılı açıdır. Ufak fırsatlardan bile mutluluk yakalayabilir ve değerlendirmek isteyebiliriz. Finansal hamleler açısından iyi planlamalar yapıldığı takdirde avantaj getirir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Ekim 2021’de Güneş-Satürn karesi kesinleşiyor. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açık olduğumuz bu etki vesilesi ile zaman zaman reddedilmiş veya anlaşılmıyormuş gibi hissedebiliriz. Özgüvende dalgalanmalar olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Kariyer, finans ve ailevi meseleler başta olmak üzere bu dönemde bu konularda sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.10.2021: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda saat 05:13’te Neptün ile kare sert açı yapıyor. Sabah saatlerinde dalgınlık, sakarlık ve unutkanlık görülebilir; dikkat. Saat 08:33’te ise Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşirken ritmimizi bulmaya başlıyor ve yeni haftaya güzel bir giriş yapıyoruz. Saat 10:33’e kadar bu güzel etki sürecek. Her türlü finansal işlem, kariyer girişimi, başvuru ve toplantı için bu etkileşim çok uygundur. Saat 17:10’da Ay-Mars üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Saat 15:10-17:09 aralığı efor gerektiren işler, spor ve mücadeleli konular için çok uygun. Ay saat 17:10-23:59’a kadar yani geri kalan günün tümünde boşlukta kalacak. Bu sebeple önemli işlerimizi saat 17:10’dan önce bitirmekte fayda var. Yeni günün ilk dakikasında, 00:00’da Ay boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçecek. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 26.10.2021: Ay 00:00’da Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca duygusal, hassas ve nostaljik hissedebiliriz. Evimizin huzuru, sakinlik ve aile ile birlikte olmak ruhumuza iyi gelebilir. Saat 05:54’te Ay-Güneş üçgeni oluşuyor. +-2 saat etkili olan bu açı kalıbı günün erken saatlerini oldukça verimli kılmakta. Önemli toplantılar, kararlar, uzlaşmalar ve önemli kişilerle görüşmeler adına bu açı kalıbının gücü değerlendirilebilir. Saat 19:33’te Ay-Chiron karesi kesinleşirken günün türbülanslı saatlerine giriş yapıyoruz. Dil yaralarına dikkat, bir anda kırıcı olabilir veya karşımızdaki kişiden böyle bir tavır görebiliriz. Fevrilik ve agresyondan uzak durmakta fayda var. Saat 23:01’de Ay-Satürn TriSeptile açısı da kesinleştiği için öfkeyle oturanın zararla kalkabileceği bir gece bizleri beklemekte. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 27.10.2021: Ay Yengeç burcunda saat 02:36’da Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Uyanık olanlar için +-2 saat son derece üretken ve dinamik etkilere ev sahipliği yapmakta. Saat 04:05’te haftanın en zorlu açılarından Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 17:47’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken 15:47-19:47 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun etkiler taşımakta. Venüs-Neptün karesine ek olarak saat 18:39’da Merkür-Neptün TriSeptile açısı kesinleştiği için gün boyu yanlış anlaşılmalar, hatalı muhakeme ve sübjektif yargılara açık olacağız dikkat. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28.10.2021: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 01:07’de Plüton ile karşıt sert açı yapıyor. +-2 saat ani duygusal patlamalar ve fevri hareketlere açık olabiliriz. Bu saatlerde önemli konuları masaya yatırmamakta fayda var. Ay saat 09:01’de Mars ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Bu bağlamda günün ilk yarısı öğle saatlerine kadar oldukça agresif durumda. Ayrıca Ay boşlukta olması sebebiyle de ne kadar uğraşılsa uğraşılsın sonuç almak çok zor olabilir. Bu sebeple sınırları çok zorlamamakta fayda var. Saat 12:08’de Ay boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor. İki gün boyunca her türlü estetik, kişisel bakım ve imaj değişimi adına uygun etkiler devrede olacak. Ayrıca daha canlı, flörtöz ve eğlenceye açık hissedebiliriz bu süreçte. Saat 22:15’te haftanın en iyicil açılarından Venüs-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Bu haftanın en iyi açı kalıplarından biri. İyimserlik, neşe, maddi avantajlar, sevgi ve güzelliği ölçülü bir şekilde büyütme ile bağlantılı açıdır. Ufak fırsatlardan bile mutluluk yakalayabilir ve değerlendirmek isteyebiliriz. Finansal hamleler açısından iyi planlamalar yapıldığı takdirde avantaj getirir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 23:05’te Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Ay fazı değişerek Son Dördün evresine adım atıyoruz. Bu faz gerilimli ancak dinamiktir. Kendimizi insanlara ispatlama arzumuz artar. Ancak diğer yandan azim ve hırsla bir şeyleri başarmak, sonuç almak adına da ideal bir fazdır. Ruhsal olarak mantığımız ve kalbimizin sesi arasında kalabiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 29.10.2021: Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Cumhuriyetimizin 98. Yılını saygı ve mutlulukla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı destanıyla bu özgür ülkeyi, modern Türkiye’yi bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının, milli mücadele payı olan her vatandaşımızın ruhu şad, mekânı cennet olsun. Ay Aslan burcunda saat 02:02’de Satürn ile karşıt sert açı yapmakta. Bu bağlamda uyanık olanlar için bir şeyleri ileri safhaya taşımak, sonuç almak zor olabilir. Saat 06:41’de Ay-Chiron üçgeni kesinleşiyor. +-1 saat boyunca 05:41-07:41 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Saat 13:24’te Ay-Uranüs karesi kesinleşirken öğle saatlerinden akşama kadarki süreçte beklenmedik sert sürprizlere ve aksiliklere açık olabiliriz. Hızlı, spontan ve kalıplarımızın dışında aksiyon almamız gerekebilir. Ay Aslan burcunda olduğu için özellikle de saat 15:24 sonrasında her türlü kişisel bakım, estetik ve imaj değişimi faaliyetinde bulunabiliriz. Saat 21:46’da Ay-Mars Quintile iyicil açısı kesinleşiyor. Gece saatleri özellikle de 20:46-22:46 arası günün en verimli zamanları. Kafamıza koyduğumuz işi başarıyla tamamlayabilir veya üşendiğimiz bir konuda ilk adımı hayırla atabiliriz. Önemli not olarak bugün Mars Terazi burcunun son derecesinde. Bir gezegen son derecedeyken etkisi yıkıcı olmaya meyillidir, ki Mars Terazi burcunda rahat etmez. Bu bağlamda özellikle önümüzdeki iki gün ikili ilişkilerde krizler, öfke patlamaları, doğal afetler ve askeri hareketlilik açısından riskli. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 30.10.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcunda saat 07:23’te Jüpiter ile kare sert açı yapıyor. Saat 09:23’e kadar abartılı tavırlar, çok yeme içme ve harcama eğilimine açıklık görülebilir. Önemli kariyer ve finansal kararlar alınmasını tavsiye etmem. Saat 10:04’te Ay-Venüs üçgeni devreye giriyor. Özellikle saat 09:04-11:04 arası günün en iyicil saatlerinden biri. Başta duygusal konular olmak üzere küslükleri geride bırakmak, uzlaşmak ve huzur bulmak adına olumlu destekler bizimle olacak. Saat 12:53’te haftanın zorlu açılarından Güneş-Satürn karesi kesinleşecek. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açık olduğumuz bu etki vesilesi ile zaman zaman reddedilmiş veya anlaşılmıyormuş gibi hissedebiliriz. Özgüvende dalgalanmalar olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Kariyer, finans ve ailevi meseleler başta olmak üzere bu dönemde bu konularda sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 17:20’de ise haftanın en önemli gökyüzü olayı gerçekleşiyor ve Mars Akrep burcuna geçiş yapıyor. Mars Akrep dönemleri bir konuda karar alıp sonuna kadar stratejik ve soğukkanlı bir şekilde ilerlemek; bir zararlı alışkanlığı geride bırakmak, belirsiz veya gizemli görünen bir konuyu çözmek adına idealdir. Mars Akrep döneminde bizi hataya düşüren şey sabırsızlık olacaktır. Doğru anda doğru hareketi yapmak çok önemlidir. Gerektiğinde izlemeyi, gerektiğinde de beklemeyi bilip öyle hamle yapmamız gerekir. Detaylara hakimiyet ve gözlem yeteneğimiz ile strateji birleşince bizi zafere götürür. Mars 13 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 17:22’de Mars ile altmışlık açı yapıp boşluğa girecek ve 17:23-21:09 arasında boşlukta kalacak. Bu saatler aheste geçebilir, boşluk evresinde yeni işlere başlamamakta fayda var. Saat 21:10’da Ay Başak burcuna geçiyor, tekrar odak ve kararlılık kazanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 31.10.2021: Ayın son gününe geldik. Ay Başak burcunda ve bugün kendimizi çalışkan bir arı gibi hissedebiliriz. Evi derleyip toparlayabilir, kış hazırlıkları yapabilir, kişisel bakımla uğraşabilir ve diyete başlayabiliriz. Ay Başak dönemleri detoks için de çok uygundur. Saat 11:57’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşecek. Saat 09:57-13:57 arası günün en iyicil ve yapıcı saatleri. Bu evrede bir konuda destek arıyorsak bulabilir ve kolayca uzlaşma sağlayabilir. Aynı zamanda akıl ve mantık birliğiyle net kararlar almamız da mümkündür. Saat 20:32’de Ay-Uranüs üçgeni de günün güzel enerjisini daha da yükseltiyor. Özellikle akşam saatlerinde çok daha üretken ve keyifli hissedebiliriz. Ayrıca ezber bozmak, çözümsüz bir konuya çözüm bulmak, bir işaretle zihnin açılması ve aydınlanması gibi güzel deneyimler yaşamak da mümkün. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe