Merve Çubuktepe

Bu hafta Merkür retrosunun son düzlüğüne girerken güzel etkiler altında olacağız. Retro dönemi boyunca Balık burcundaki etkisi ile bizi geçmişe, hülyalara, bazen karamsarlığa ve karmaşa götürse de anlamını kavrayanlar için de geçmişten gelen bilgiyi günümüze ışık tutmak isteyenlere harika bir rehber oldu. Ve olmaya da devam edecek… Bu haftanın da ilk yarısında Retro tesirini hissetmeye devam edeceğiz. 27 Mart 2019 saat 16:59’da Merkür durağan konuma geçip bir günlük bekleme konumuna gelecek ve 29 Mart 2019 saat 16:59 itibariyle ileri hareketine başlayacak. Durağan günü de Retro kadar hatta bazen daha da önemli olarak düşünebiliriz. Bu bağlamda bu hafta önemli işlerinizi erteleme şansınız varsa ileri hareket başlangıcı ve sonrasını değerlendirmeniz faydalı olacaktır.

Merkür direkt harekete geçtikten sonra hızla eski haline gelmiyor, önce hızı düşük gidiyor; sonra gölge fazından çıkarak tam hızına ulaşıyor. Bu kötü bir durum değil, sadece retrodan bir gün sonra iletişim başta olmak üzere tüm tıkanan kanallar lavabo aç ile yıkanmışçasına hızla açılmayabilir. Biraz zaman vermek, maça çıkmadan önce köşede ısınan sporcu gibi davranmak lazım. Ancak her halükarda retronun sonra ermesi ilk günü dahi olsa “ileriye” doğru gitmek adına bize başlangıç düdüğünü çalıyor.

26 Mart 2019’da Venüs Balık burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta 20 Nisan 2019’a kadar kalacak. Venüs’ün uçarı, özgür, ilişkilerde bağlanma sevmeyen ve çok da derinleşmeyen Kova formundan yüceldiği Balık burcuna geçişi yoğun duygusallık, romantizm ve adanmışlık duygusunu temsil etmekte. İlk görüşte aşklar, kavuşmalar, çok özel ve karmik açıdan yoğun deneyimler yaşayabilirsiniz. Ancak bu etkileşim bir yandan bulutlar arasında kaybolmak gibidir, kişi adeta duygularından rüyada gibi olabilir. Bir sonraki form olan Venüs Koç bizi “dünyaya dönüşe” hazırladığından, ne kadar büyüleyici olsa da bir ayağımızı yerde tutmayı unutmamalıyız.

Bu transit koşulsuz sevgi, bir şeyle bütünleşmek, bütünün hayrını istemek ve gerçekten kendini hayırlı bir ideale adamak adına güçlüdür. Kendiniz ve çevreniz dışında, dünyayı ve hatta varoluşu sevmek, anlamak ve onun içinde bir parça olarak sonsuz bütünlük duygusunu hissetmek söz konusudur. Sadece Venüs Balık formu bazen ilişkilerde çok uç noktalarda fedakarlıklar getirebilir, buna dikkat etmek lazım. Zira duyguların etkisinde yapılan fedakarlıklar, vazgeçişler veya çılgınlıklar ilk heyecan sona erdiğinde bir anda “eksilme” duygusuna dönüşebilir. Bundan dolayı sevgi alışverişinde de denge prensibini unutmamakta fayda var. 27 Mart 2019’da Venüs-Uranüs altmışığının da kesinleşmesi de aşk başta olmak üzere ilişkilerde güzel sürprizleri beraberinde getirebilir.

31 Mart 2019’da Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor. Mars bu burçta 6 Mayıs 2019’a kadar kalacak. Mars’ın en sabit formu olan Boğa’dan İkizler burcuna geçişi Merkür retrosu sonrası güzel bir hareket enerjisi oluşturacak. Daha hızlı çalışan, biraz sinirli bazen kendini ve dilini tutamayan; ancak üretken bir etkileşim. Bu dönemde zeka ve sözlerle savaşma teması baskın olduğundan laf dalaşları ve son sözü söyleme arzusu baskın olabilir. Diğer yandan entelektüel açıdan kapasitesi yüksek bu etkileşim fikirleri savunma, bilgi aktarma, öğrenme ve bir haksızlığı ortadan kaldırma konusunda güçlüdür. Neticede her zaman “Kalem kılıçtan keskindir.”

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.03.2019: Yeni haftaya Ay Akrep burcunda başlıyoruz. 01:01’de Mars ile karşıt açıya 05:24’te ise Venüs ile kare açıya geçecek. Uyku saatlerine denk geldiğinden ciddi bir zorlayıcı etkisi yok, ancak bu saatlerde hala ayakta olanların duygusal konular başta olmak üzere stres kontrolüne dikkat etmesinde fayda var. En iyi uyumak yani. :) Ay saat 09:07’de boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor, yani asıl bu saatler itibariyle ayılarak, bir işe odaklanmak ve yeni haftaya başlamak daha mümkün olabilir. Ay 12:42’de Kiron ile üçgen açıya geçerek güne pozitif, umut dolu, hevesli ve aynı zamanda şifa enerjisi yüksek bir tesir getiriyor. Ve saat 17:30’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken günün en güzel saatlerine giriş yapıyoruz. Bu ahenkli etkileşim özellikle ikili ilişkiler başta olmak üzere uyum, mutluluk ve keyif yakalamak adına harika durumda. Bu güzel tesirden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 26.03.2019: Günün ilk yarısı oldukça rahat bir yapıya sahip, Ay Yay burcunda keyifli ve biraz da havai etkiler ile günü aydınlatıyor. Saat 15:01’de Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşeceğinden bir konuda derdinizi anlatmak veya uzlaşmakta zorluk oluşturabilir. Bundan dolayı önemli işlerinizi öğle saatlerinden önce tamamlamanızda fayda var. Bu etkileşim Merkür retrosu ile de birleşince şunu gösteriyor esasen, bugün çözülemeyen ya da çok zorluk yaşadığınız bir konuda gereksiz efor sarfetmeyip akışa bırakmak bize fayda getirebilir. Saat 16:07’de Ay-Neptün karesi de kesinleşeceğinden aynı zamanda dalgınlık, dikkatsizlik ve dolduruşa gelmeye de açığız. Bugün gelen bilgiler çok doğru olmayabilir, çarpıtılmış veya şaibeli olma ihtimali var. Bundan dolayı mutlaka soru sorun ve teyit alın. Ayrıca hala Retro sürdüğünden dosya yedekleme, cüzdanı kontrol etme gibi konulara da özen göstermekte fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ve günün asıl güzel haberi son saatlerinde geliyor. Saat 22:43’te Venüs yüceldiği Balık burcuna geçiş yapıyor ve 20 Nisan 2019’a kadar bu burçta kalacak. Sonsuz ve karşılıksız sevgi, merhamet, anlayış ve bütünleşmeyi simgeleyen Venüs Balık hepimize şans getirsin, kalbimizi sevgisiyle yıkasın.

Çarşamba – 27.03.2019: Haftanın en güzel gününe geldik. :) Ay Yay burcunda ve 05:38’de Jüpiter ile kavuşum yaparak boşluğa giriyor. Özellikle erken kalkanlar için sabah meditasyonu yapmak ya da bir işe erkenden koyulmak adına harika bir etkileşim. Sabahın bu yapıcı, üretken ve bereketli enerjisinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Ay 17:08 itibariyle boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Evet Ay günün çoğunda boşlukta ancak yarım kalan işleri bitirmek, bir sorunu çözmek, ortaya kalıcı bir iş koymak adına harika bir gün. Bugün ayrıca sevdiğiniz bir şeyleri okumak, ilham veren bir yere gitmek veya özel bir müzik dinlemek gibi aktivitelerle de değerlendirebilirsiniz. Saat 19:06’da Ay-Venüs altmışlığı, 19:09’da Ay-Uranüs üçgeni ve 19:45’te de Venüs-Uranüs altmışlığı kesinleştiğinden akşam saatleri itibariyle duygusal konularla alakalı harika bir akış var. Merkür retrosunun sonuna gelirken bu harika tesirler bir ilişkide problemleri çözmek, kalbi boş olanlar için yeni heyecanlar getirebilir. Ayrıca sevdiğiniz kafa dengi insanlarla harika sohbetler edebilir ve yaratıcılığınızı körükleyebilirsiniz. Bu güzel etkileşimlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Son olarak saat 16:59’da Merkür durağan konuma geçerek retroyu tamamlamadan önceki son aşamaya geçiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28.03.2019: Haftanın esasen en sakin ve adına yakışır durgun günündeyiz. Ay Oğlak burcunda ve saat 07:09’da Güneş ile kare sert açı yapacak. Gün içerisinde başka önemli bir açı kalıbı da yok. Bu etkileşim ikili ilişkiler başta olmak üzere, patronlar, yaşça büyük kişilerle de çatışmalar ve anlaşma zorluğu getirebilir. Önemli işlerinizi pas geçip daha çok günlük hayata ve çok zorlayıcı olmayan konularla odaklanmanızı öneririm. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Merkür tüm gün boyunca durağan konumda olacak, bu da önemli. Belirsizliğe çok müsait bir ortam olduğundan ötürü en azından bir sonraki gün yani direkt hareketin başlangıcını beklemekte fayda var. Ancak altını çizmeliyim ki bugün öğrendiğiniz bilgiler, yaptığınız konuşmalar veya tanıştığınız kişiler hayatınızda ilerleyen dönemde son derece önemli ve iz bırakır bir konumda olabilir.

Cuma – 29.03.2019: Ay Oğlak burcunda gün boyunca son derece üretken, ciddi ve odaklı tesirler altında olacağız. Saat 00:47’de Ay-Merkür altmışlığı kesinleşerek daha gece yarısı itibariyle karşılıklı anlaşma, konuşma ve harika bir iletişim akışı adına elverişli bir ortam oluşturuyor. Ve 02:33’te Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken inanılmaz renkli adeta büyüleyici rüyalar görebilirsiniz. Merkür durağan konum ve Neptün etkisi ile harita da destekliyorsa ilham veren, haberci rüyalar da gündeme gelebilir. Bu ilham dolu tesirlerden sonra 07:59’da Ay-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Son derece ciddi ve disiplinli bir etkileşim. Üzerine de 14:35’te Ay-Plüton kavuşumu da kesinleştiğinden, bugün önemli işler başarmak için plan yapmak, önemli kişilerle görüşmek ve bir şeyleri düzene sokmak adına ideal etkiler altındayız. Sadece günün yoğun enerjisi sebebiyle aşırı katı ve yargılayıcı olmaktan kaçınmak, bu tarz davranış sergileyenler tarafından da kışkırtılmamakta fayda var. Saat 16:08’de Ay, Güney Ay düğümü ile kavuştuğundan günün karmik enerjisi de çok yoğun hale geliyor. Önemli tesadüfler, rastlantılar gündeme gelebilir, önemli haberler alabilirsiniz. Ve saat 16:59’da Merkür durağan konumdan çıkarak ileri hareketine başlıyor. :) Çok yoğun, yorucu ve gerçekten derinden etkileyen bir Retro deneyimiydi, şimdi bu dönemde yaşadıklarımızı sindirmek ve ilerleyen dönemimize ışık tutmak adına kullanma zamanı. Günün etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 30.03.2019: Ay Oğlak burcunda 03:05’te Mars ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor ve 03:05-04:46 arası çok kısa bir süre boşlukta kalacak. Boşluk evresinde uykuda zorlanma, ani uyanma veya garip rüyalar görülebilir ancak çok da üstünde durmamak, etkisinde kalmamak lazım. 04:46 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapıyor. Sabah sabah 07:10’da Ay-Uranüs karesi kesinleştiğinden haftasonu olmasına karşın bir anda zınk diye uyanabilirsiniz. Geçen hafta da benzer bir etki olduğunda bir çok kişi aynı deneyimi yaşayıp bunu dile getirmişti. :) (Ben de dahil) Erken kalkanlar günün ilk saatlerinde biraz daha fevri, dediğim dedik ve gergin olabilirler, çok da zorlamadan haftasonunun keyfini çıkarmakta fayda var. Ani tepkilerden, bir anlık gaza gelmelerden kaçınmalısınız. Bu konuda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 09:24’te Ay-Kiron arasındaki olumlu açı kesinleşirken hava yumuşuyor ve günün geri kalanında son derece akışkan, dinamik bir etkileşim oluşuyor. Gün boyunca fikir alışverişleri, spor yapmak, bir şeyler okuyup araştırmak, birlikte keyifli zaman geçirerek karşılıklı birbirini ruhen şifalandırmak adına harika tesirler söz konusu. Bu güzel etkilerden özellikle de Koç, Yay, İkizler ve Teraziler faydalanabilir.

Pazar – 31.03.2019: Harika bir Pazar gününe hoşgeldiniz. :) Ay Kova burcunda ve daha gün başlarken 00:53’te Güneş ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Gün boyunca gerek duygusal her türlü insan ilişkisinde yapıcı etkiler mevcut. Özellikle günün ilk saatlerinde zeka oyunu dolu konuşmalar, keyifli imalar, kıvrak ve espritüel yaklaşımlar görülebilir. 09:12’de Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor ve 6 Mayıs 2019’a kadar bu burçta kalacak. Mars hareket enerjisini göstermekte zorlandığı Boğa burcundan, daha hareketli ve dinamik bir form olan İkizler burcuna geçiş yapıyor. Bu etkileşim zihinsel aktivite artışı, dinamizm ve entelektüel genişleme oluşturabilir. Ayrıca dil ve zihin keskinleşir, bundan dolayı da sabah sabah sözlerle savaşma, laf dalaşları, bir başlayınca susmadan konuşma veya kendini durduramama durumu görülebilir. :) Diğer yandan bir haksızlığı çözmek, kılıç yerine kalem olmak, insanları düşünce ve sözlerle etkilemek adına da güçlüdür. Günün ahenkli enerjisi altında 22:12’de Ay-Juno altmışlığı da kesinleşeceğinden gün boyunca duygusal ve çekim gücü yüksek hava sürecek. Özellikle akşam saatleri ilişkide sorunları çözmek ve romantik bir atmosfer yakalamak adına güzel etkilere sahip. Günün iyicil tesirlerinden özellikle Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe