Merve Çubuktepe

Bayram haftasına geldik. Bu yıl her anlamda ilginç ve her alışkanlığımız zamanın dokusuna göre şekilleniyor. Sosyal mesafeli de olsa bayramın anlamı ve değeri her zaman aynıdır. Bundan ötürü sevdiklerimizi telefonla veya görüntülü bir yolla da olsa mutlaka aramak, sormak ve hatta gönül almak gökyüzünün işaret ettiği sembolizme de uyumlu. İkizler enerjisinin baskın oluşu da uzun süredir geri planda bekleyip içeri kapattığımız her şeyi dile getirme, sağlıklı iletişim kurma isteğine işaret ediyor. Herkese tekrar iyi bayramlar!

Bu hafta yoğun, kıpır kıpır ve biraz da uçucu olan İkizler burcu enerjisinden bir tık dışarı çıkıyoruz. 28 Mayıs 2020’de Merkür Yengeç burcuna geçiş yapacak. Merkür’ün en şairane, yaratıcı ve duygusal formlarından biri olan bu etkileşim bu yaz retro da Yengeç burcunda gerçekleşeceğinden epey uzun sürecek. Merkür Yengeç retrosu 18 Haziran-12 Temmuz 2020 aralığında vuku bulacağından şu anda asıl gündemimizde değil.

Merkür Yengeç burcunda konuşulanlar, aktarılan suya yazılan yazı gibi değildir. Duygu içerirler. Venüs retrosunun asıl bu bölümü yani 28 Mayıs 2020 sonrası duygusal konularla ilgili daha yoğun ve vurucu gündem oluşturabilir.

Merkür İkizlerin hızlı enerjisinden daha duygusal ve geçmiş odaklı bir düşünsel yapıya geçiyoruz. Gökyüzünde çok fazla sayıda retro olduğundan aklımız hep geçmişte, özellikle de güzel anılarda olacak, kötüyü pek hatırlamayacağız. Bunu aklımızda tutmamız önemli. Aynı zamanda bu konum içinizdeki şairi dışarı vurmak, bolca yazmak, etkileyici konuşmak ve yaratıcılık artışı adına pozitiftir.

Ayrıca kaleminize, sözünüze ve yaratımınıza güveniyorsanız bu konulara daha fazla eğilmek, gerekiyorsa teknik bilginizi attırmak, yavaş yavaş bunları sahneye sürmek adına iyicil bir tetik söz konusudur. Ancak yine de zamanın dokusu gereği çok önemli başlangıç ve girişimleri bu haftadan sonra uygulamak, mümkünse 20 Temmuz 2020 ve sonrasını değerlendirmek daha verimli olabilir.

25 Mayıs 2020’de Mars-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu dinamik açı kalıbı yazın enerjisini taşıyor. Daha motive, yaratıcı ve coşkulu hissedebiliriz. Çözümlere yaratıcı ve farklı açılardan yaklaşabiliriz. Son derece üretken ve keyifli bir açıdır, insanın üzerindeki ölü toprağının silkelenmesini sağlar. Merkür Yengeç etkisi ile kombinasyonlu düşünülebilir.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.05.2020: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda saat 00:33’te iyicil Kuzey düğümle çok güzel bir kavuşum açısı yapıyor. Ruhsal anlamda çok güçlü olan bir etki, artık içeride duranların dökülmesi, kartların masaya açılmasını simgeleyebilir. 09:47’de haftanın en dinamik ve güzel açılarından biri olan Mars-Uranüs altmışlığı kesinleşecek Bu dinamik açı kalıbı yazın enerjisini taşıyor. Daha motive, yaratıcı ve coşkulu hissedebiliriz. Yaratıcı ve farklı çözümler üretebiliriz. Son derece üretken ve keyifli bir açıdır, insanın üzerindeki ölü toprağının silkelenmesini sağlar. Ay saat 02:08’de Yengeç burcuna geçiş yaparak havayı toparlamaya başlıyor. 17:33’te Uranüs, 17:57’de Mars’a olumlu açı göndermesi enerji, yaratıcılık, üşenmeme gibi güzel canlandırıcı enerjileri beraberinde getirmekte. Beklenmedik bir sorun çok güzel bir şekilde çözülebilir. Sadece 18:05’te Ay-Chiron karesi kesinleştiğinden bu zaman itibariyle her türlü konuyu parka çekip beklemekte kalmakta fayda var. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 26.05.2020: Ay Yengeç burcunda 16:42’de Neptün ile güzel bir altmışlık açı gerçekleştiriyor. Günün ilk yarısı özellikle ruhsal anlama çok kuvvetli ve şifalı bir enerjiye sahip. Ayrıca Neptün Balık sembolizmi yardımlaşmakla da alakalı olduğundan ihtiyacı olan yardım etmek, hayır işi yapmak da ruhen çok iyi gelecektir. Saat 17:06’da Ay-Juno üçgeni oluşurken duygusal konular adına iyicil destekler devrede olacak. Malum Venüs retrosu döneminizdeyiz tabii ki adımları dikkatli atacağız ancak önemi konular özelikle bu iki açının arasındaki bölüme denk getirilebilir. Akşam, hele geceye bu konuları bırakmamak mümkün sonra gökyüzü tekrar sertleşecek. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 27.05.2020: Haftanın en gerilimli tesirine sahip günündeyiz. Ay saat 00:03’te Plüton, 04:06’da Jüpiter ile karşıt sert açılar yaparak boşluğa girecek. Saat 09:32’ye kadar Ay boşlukta olduğundan uydu düzeninde dalgalanma, zor uyuma, garip rüyalar görülebilir; ama bunlara çok tutunmamak gününüzün kalitesinin artmasını sağlar. 09:33 itibariyle Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor. İlk açısı da 12:41’de Satürn ile karşıt… Açıkçası öğleden sonraya kadar hiçbir önemli işinizi bu alana denk getirmenizi önermem, rölantide “haydi sığınaklara” modunda olmak en güvenlisi. Tüm bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar; ayrıca sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 20.00’de Juno, 22:02’de Güneş; Ay’a olumlu açı gönderirken hava değişmeye daha uzlaşmacı, ciddi ve romantik bir yapıya dönüşüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28.05.2020: Ay Aslan burcunda 00:33’te Uranüs ile sert kare açı gerçekleştirecek. Bu saatlerde uyanık olanların hırgüre çok bulaşmaması, gerilim varsa da yatıp uyuması veya ilgilendiği bir şeye odaklanmasını faydalı olacaktır. Saat 01:00’de Ay, Chiron’a olumlu açı verirken tekrar ruhsal enerjiyi arttırıyor. Anlık öfkeler sükûnet ve zamanla, hem de birkaç saatlik molayla eriyip gidebilir. 07:35’te Merkür, karmik iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum. Burada kasdettim ne söylerseniz o olacaktır, düşünceleriniz bile vs bakış açısı değil. Dünyevi düzenlemde bu evrede yapacağınız olumlu veya olumsuz odaklı davranış işte o zaman bize karmik anlamda pek çok yenilikeri, temizlemeyi ve tekamülü de getirebilir. Saat 16:30 Ay-Venüs altmışlığı ile hava tekrar yumuşuyor. Ve 21:09’da Merkür Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Merkür’ün en şairane, yaratıcı ve duygusal formlarından biri olan bu etkileşim yaz retro da Yengeç burcunda gerçekleşeceğinden epey uzun sürecek. Merkür Yengeç retrosu 18 Haziran-12 Temmuz 2020 aralığında vuku bulacağından şu anda asıl gündemimizde değil. Merkür Yengeç burcunda konuşulanlar, aktarılan suya yazılan yazı gibi değildir. Duygu içerirler. Venüs retrosunun asıl bu bölümü yani 28 Mayıs 2020 sonrası duygusal konularla ilgili daha yoğun ve vurucu gündem oluşturabilir. Ayrıca kaleminize, sözünüze ve yaratımınıza güveniyorsanız bu konulara daha fazla eğilmek, gerekiyorsa teknik bilginizi attırmak, yavaş yavaş bunları sahneye sürmek adına iyicil bir tetik söz konusudur. Ancak yine de zamanın dokusu gereği sebebi çok önemli başlangıç girişim var kararı bu haftadan sonra uygulamak imkânsızsa mümkün 20 Temmuz 2020 ve sonrasını değerlendirmek daha verimli olabilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle aslan ve hava grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Ay saat 21:10 itibariyle günün geri kalanında boşlukta.

Cuma– 29.05.2020: Ay boşluk konum ve Aslan burcunda saat 13:21’de Ay Düğümleriyle olumlu açılar oluşturuyor. Zihinsel berrak çalışabilir, yeteneklerinizi çok da geniş kapasite kullanabilirsiniz. Ancak bu saatleri daha çok düşünce jimnastiği gibi düşünmek lazım zira Ay hala boşlukta. Saat 14:41’de Ay boşluktan çıkması ile rahatlama, odaklanma ve denge enerjisine geçiyoruz. Ay Başak burcu geçişi ile üretkenlik, sebatkarlık ve en iyisini oluşturma arzusu yükselecektir. Ve 16:32’de Ay-Merkür altmışlık olumlu açısı kesinleşirken daha odaklanma güç ve kararlılığımız arttırmakta. Önemli işleri 14:42-16:56 aralığı değerlendirilebilir. Saat 16:56’da Ay-Chiron altmışlığı dünyevi gücün yanına ayrıca ruhsal enerjiyi ekliyor. Son derece akışkan ve keyifli etkiler söz konusu. . Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 30.05.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda 05:14’te Uranüs ile olumlu üçgen açı yapacak. Ancak sonrası pek karışık, pek kareli ve karşıtı… Haftanın duygususal konular başta olmak üzere insan ilişkileri adına en gerilim tesirlerden biri bu güne ait. Hataylı kararlar sonucunda retroda döner vb diye düşünüp atılan büyük blöfler havada kalabilir. Ve saat 06:29’da Güneş, 10:34 Mars, 18:18’de Venüs’e sert olarak kare açılara geçen Ay açıkçası bugünün mümkünse etkiliye sütlüye hiç bulmama ve olaylara müdahale etme ısrarına girmeme yorumunu anlatıyor. Zorla veyaz baskıyla yaptırılan her şey sonunda kalıcılık getiremeyecektir. Bu konularda özeklikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

**Pazar –31.5.2020:**Haftanın en son gününde Ay Başak burcunda, 02:13’te Neptün ile karşıt açı alıyoruz. Yani bu saatlerdeki konuşmalarda yanılgı, göz boyaması veya bilginin çarpıtılması söz konusu olabilir, dikket edelim. Neyse ki sabah saatlerinde çok daha güçlü ve olumlu tesirler devreye giriyor. Saat 08:46’da Plüton, 12:16’da Jüpiter’in Ay’dan olumlu açı alması günün enerjisini harika bir şekilde yükseltiyor. Ay kısa bir süre 12:17-17:38 arasında boşlukta kalacak akabinde Terazi burcuna geçecek. Daha dengeli, kararı ve efor gerektiren işleri bir caba ile harika işlere dönüştürebilecek 20:19 Ay-Satürn üçgeni de çabası. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe